Beker 2020: FC Twente-De Graafschap, live tv en livestream

Beker 2020: FC Twente-De Graafschap, live tv en livestream Op dinsdag 27 oktober 2020 speelt FC Twente tegen De Graafschap. Het is een wedstrijd in het KNVB Bekertoernooi. De wedstrijd FC Twente De Graafschap kan men live op tv bekijken. Ook kan men de wedstrijd van de Doetinchemse club tegen de club uit Enschede online via een livestream volgen. Op welke zender is de wedstrijd FC Twente-De Graafschap live te zien? Waar vindt men een livestream van FC Twente-De Graafschap? Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd tussen FC Twente uit Enschede en de Superboeren uit Doetinchem?

Geschiedenis van De Graafschap

Ontstaan

De Graafschap werd opgericht op 1 februari 1954. Oorspronkelijk behoorde de Doetinchemse club tot de 'wilde bond', de Nederlandse Beroeps Voetbalbond (NBVB). Deze bond introduceerde een proefvoetbalcompetitie in Nederland. In die tijd was de KNVB nog een tegenstander van profvoetbal. Na veel discussies besloten de NBVB en de KNVB uiteindelijk in november 1954 om te fuseren. De KNVB stond voortaan profvoetbal toe en de clubs van de NBVB zouden toetreden tot de competities van de KNVB.

Van de tien NBVB-clubs die in 1954 de grote pioniers waren van het profvoetbal in Nederland, is De Graafschap de enige club die anno 2015 nog onder zijn eigen naam en als zelfstandige club bestaat. De bekendste bijnaam van De Graafschap is 'de Superboeren'. Andere bijnamen zijn ‘de Blauw-witte Zebra’s (of simpelweg ‘de Zebra’s’) en ‘de Trots van de Achterhoek’.

Prestaties

In 1969 won De Graafschap de titel in de tweede divisie. De club werd drie keer kampioen in de eerste divisie: in 1991, 2007 en 2010. In 1973 promoveerde de club voor het eerst naar de eredivisie. In 1977 degradeerde de club echter weer. De grootste glorietijd van De Graafschap lag rond de eeuwwisseling. In de periode 1995-2003 speelde de club acht jaar op een rij in de eredivisie. Het grootste succes was het behalen van de achtste plek in de eindstand van de eredivisie in 1997. De trainer was toen Fritz Korbach en tot de sterspelers van dat team behoorden Eric Viscaal en Ali Ibrahim.

Promotie

De Graafschap staat bekend als een club die vaak heen en weer gaat tussen de eredivisie en de eerste divisie. In totaal slaagde De Graafschap er negen keer in om naar de eredivisie te promoveren. Dit is één keer minder dan de absolute recordhouder op dit gebied, Volendam, dat tien keer promoveerde.

Stadion de Vijverberg

Het stadion van De Graafschap heet De Vijverberg. De eerste versie van dit stadion werd in 1954 gebouwd aan de Vijverlaan in Doetinchem, op een terrein dat beschikbaar was gesteld door een veehandelaar. Het oorspronkelijke stadion bestond voor een belangrijk deel uit een aantal tweedehands houten tribunes, die onder meer over waren genomen van diverse amateurclubs. Daarna is het stadion echter nog vele malen verbouwd en gerenoveerd.

Eind jaren negentig vond de belangrijkste en meest ingrijpende verbouwing van dit stadion plaats. Zo ontstond het nieuwe Vijverberg-stadion, dat in de zomer van 2000 werd geopend. Dit had oorspronkelijk een capaciteit van circa 11.000 toeschouwers. Later werd dit uitgebreid tot 12.600 toeschouwers.

De harde kern van de supporters van De Graafschap is te vinden op de Spinnekoptribune (Spinside). Deze tribune is vernoemd naar de tribune 'Spion Kop' van het Anfield Stadium in Liverpool. Op de 'Spion Kop' bevindt zich de harde kern van Liverpool. Die tribune op Anfield is ooit door de supporters cadeau gedaan aan Liverpool en is vernoemd naar een heuvel waarop een belangrijke veldslag plaatsvond tijdens de Tweede Boerenoorlog (in Zuid-Afrika).

FC Twente

Geschiedenis

Op 1 juli 1965 werd FC Twente. Deze voetbalclub ontstond door een fusie van twee profclubs uit Enschede: de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. FC Twente groeide eind jaren zestig (onder leiding van trainer Kees Rijvers) uit tot een subtopper in de Nederlandse eredivisie. De Twentse voetbalclub heeft sindsdien een groot deel van zijn bestaan doorgebracht in die subtop van de eredivisie. In sommige periodes behoorde de club uit Enschede zelfs tot de absolute topclubs van Nederland. Een hoogtepunt was de landstitel die behaald werd in 2010.

Dieptepunten

In 1983 vond er een sportief dieptepunt plaats in de geschiedenis van FC Twente: dat jaar degradeerde de club naar de eerste divisie. Een jaar later promoveerde FC Twente echter (onder leiding van coach Fritz Korbach) weer naar de eredivisie. Een ander sportief dieptepunt vond plaats in 2018. Dat jaar degradeerde FC Twente wederom naar de eerste divisie. Ook toen slaagde de club er echter in om een jaar later weer naar de eredivisie te promoveren.

KNVB Beker: FC Twente-De Graafschap op 27 oktober 2020

Hoe laat was de aftrap van de bekerwedstrijd tussen FC Twente en de Superboeren? Die was op dinsdag 27 oktober om 18u45. Eerste divisieclub De Graafschap won verrassend van Twente met 1-3.

Uitslag FC Twente-De Graafschap: 1-3

  • Goal FC Twente: Staring
  • Goals De Graafschap: Hamdaoui, Konings en Lelieveld

Gele kaarten

  • FC Twente: Zerrouki
  • De Graafschap: Liefink en Van Heertum

Opstelling FC Twente:

De Lange, Ebuehi, Pleguezuelo, Dumic, Smal, Roemeratoe, Zerrouki, Selahi, Menig, Danilo en Lamprou.

Opstelling De Graafschap:

De Boer, Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert, Tutarima, Lieftink, Konings, Dekker, Van Mieghem, Verbeek en Hamdaoui.

FC Twente-De Graafschap live op tv (27 oktober 2020)

Op welke zender?

Op welke zender kan men de wedstrijd tussen FC Twente en de Superboeren in de KNVB Beker live bekijken? De bekerwedstrijd wordt op dinsdag 27 oktober uitgezonden op de zender FOX Sports 2.

Hoe laat begint dit duel in de KNVB Beker?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van FC Twente-De Graafschap? Om 18u15 begint de voorbeschouwing op FOX Sports 2. Vervolgens is op die zender om 18u45 de aftrap van dit bekerduel te zien.

Gratis live (bij o.a. KPN en Ziggo)? Neen

De zender FOX Sports 1 is sinds de zomer van 2019 gratis te bekijken door abonnees van Interactieve Tv bij KPN (zonder dat men dus een aanvullend abonnement nodig heeft). Sinds augustus 2020 is deze zender ook gratis te bekijken bij diverse andere tv-providers, waaronder Ziggo. Helaas wordt dit duel van FC Twente tegen De Graafschap niet live op die gratis tv-zender uitgezonden.

Livestream FC Twente De Graafschap (27 oktober 2020)

Livestream FOX Sports

Er wordt een livestream van FC Twente-De Graafschap beschikbaar gesteld door FOX Sports. Net als de live tv-uitzending begint ook deze livestream van de wedstrijd om 18u45. De voorbeschouwing is echter ook via de livestream vanaf 18u15 te zien. Met zo'n livestream kan men dus op een smartphone of computer live naar de wedstrijd in het KNVB Bekertoernooi kijken. Deze livestream bevindt zich op de wedstrijddag op de FOX Sports Go App. Het is echter niet een openbare gratis livestream. Men dient wel een betaald abonnement te hebben om bij hen live naar zo'n stream van de wedstrijd van de Superboeren tegen FC Twente te kunnen kijken. Het is anno 2020 niet meer mogelijk om via PPV (Pay Per View) een livestream bij FOX Sports te kopen voor één wedstrijd. Ook is het niet meer mogelijk om bij FOX Sports een 'online dagpas' te kopen, waarmee men een etmaal lang elke livestream van hen mag bekijken. Wel is het nog mogelijk om zo'n dagpas voor televisie bij hen te kopen. Men kan bij de eigen tv-provider zo'n dagpas aanschaffen voor dit bekerduel. Bij veel tv-providers is het echter ook mogelijk om dit duel via een gratis livestream op een tv-app te bekijken.

Livestream FC Twente-De Graafschap via Go App (hele EU)

Is het ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar dit duel in de KNVB Beker tussen deze twee clubs uit Oost-Nederland te kijken op dinsdag 27 oktober 2020? Ja, met een aanvullend abonnement is dat inderdaad mogelijk. Met deze app kan men per livestream naar tv-uitzendingen in de hele EU kijken. Dit is een streamingdienst van VodafoneZiggo en is dus bedoeld voor mensen die digitale televisie bij Ziggo hebben. FOX Sports 2 behoort niet tot de zenders die zij 'gratis' per livestream kunnen bekijken. Voor deze zender van FOX Sports is een aanvullend abonnement nodig om die via de livestream te kunnen bekijken. Voor klanten van Ziggo is dit dus niet een 'gratis stream'.

Livestream iTV? Ja, livestream beschikbaar bij aanvullend abonnement

Het duel is ook via een livestream op de iTV-app van KPN te bekijken. Ook is het te bekijken via een livestream op de site van Interactieve Tv bij KPN. Voor zo'n livestream dient men echter eveneens een aanvullend abonnement op FOX Sports te hebben, naast een abonnement op Interactieve Tv. Kanaal 2 van die sportomroep behoort namelijk niet tot de 'gratis ' zenders uit het basispaket die men automatisch per livestream kan bekijken.

Voetbal live op tv en per livestream in het seizoen 2020-2021

Door welke omroepen worden in het seizoen 2020-2021 de belangrijke voetbalwedstrijden live op televisie en per livestream uitgezonden? De wedstrijden van de eredivisie, de eerste divisie en het KNVB Bekertoernooi zijn live te zien bij FOX Sports. Veel buitenlandse topcompetities zijn bij Ziggo Sport Totaal te zien op televisie en per livestream. De interlands van Oranje zijn live te zien op televisie bij de NOS. Die wedstrijden zijn bij hen ook online te bekijken via een gratis livestream. De Champions League is live te zien bij Veronica. Ook bij hen zijn de wedstrijden daarnaast online te bekijken via een gratis livestream. De Europa League is te zien bij RTL7. Ook FOX Sports biedt bij veel Europa League-wedstrijden een live televisie-uitzending en livestream aan.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: PAOK Saloniki-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 5 november 2020 wordt de wedstrijd PAOK Saloniki-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de…
Club Brugge-Borussia Dortmund, live tv en livestream (2020)Club Brugge-Borussia Dortmund, live tv en livestream (2020)Op woensdag 4 november 2020 speelt Club Brugge tegen Borussia Dortmund. Dit is een wedstrijd in de poulefase van de Cham…
Voetbal 2020: FC Barcelona-Dynamo Kiev live tv en livestreamVoetbal 2020: FC Barcelona-Dynamo Kiev live tv en livestreamOp woensdag 4 november 2020 wordt de voetbalwedstrijd tussen FC Barcelona en Dynamo Kiev gespeeld in de UEFA Champions L…
Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Willem II-Glasgow Rangers, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 24 september 2020 wordt de wedstrijd Willem II-Glasgow Rangers gespeeld. Dit is een duel in de voorronde va…

Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2020)Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2020)Rinus Michels, de trainer die in 1988 Europees Kampioen werd met Nederland, heeft een eigen prijs, die uitgereikt wordt…
De oprichting en geschiedenis van Manchester CityDe oprichting en geschiedenis van Manchester CityManchester City is één van de topclubs in de Engelse Premier League. Toch is de hoge jaarlijkse notering van de club nie…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/BV_De_Graafschap
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Spion_Kop_(stadiums)
  • http://www.degraafschap.nl/selectie/eerste-elftal/
  • https://www.psv.nl/nieuwspagina/artikel/informatie-psv-de-graafschap-14-04-2019.htm
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/PSV_(voetbalclub)
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/

Reageer op het artikel "Beker 2020: FC Twente-De Graafschap, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 27-10-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!