Voetbal 2019: Vitesse-De Graafschap, live tv en livestream

Voetbal 2019: Vitesse-De Graafschap, live tv en livestream Op dinsdag 29 oktober 2019 speelt De Graafschap tegen Vitesse. Deze wedstrijd vindt plaats in stadion 'Het Gelredome' in Arnhem. Deze wedstrijd is een onderdeel van het toernooi om de KNVB Beker. De bekerwedstrijd Vitesse-De Graafschap kan men live op tv bekijken. Ook kan men de wedstrijd van de Arnhemse club tegen de Doetinchemse club online via een livestream volgen. Op welke zender is de wedstrijd Vitesse-De Graafschap live te zien? Waar vindt men een livestream van Vitesse-De Graafschap? Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd tussen Vitesse uit Arnhem en de Superboeren uit Doetinchem?

Geschiedenis van De Graafschap

Ontstaan

De Graafschap werd opgericht op 1 februari 1954. Oorspronkelijk behoorde de Doetinchemse club tot de 'wilde bond', de Nederlandse Beroeps Voetbalbond (NBVB). Deze bond introduceerde een proefvoetbalcompetitie in Nederland. In die tijd was de KNVB nog een tegenstander van profvoetbal. Na veel discussies besloten de NBVB en de KNVB uiteindelijk in november 1954 om te fuseren. De KNVB stond voortaan profvoetbal toe en de clubs van de NBVB zouden toetreden tot de competities van de KNVB.

Van de tien NBVB-clubs die in 1954 de grote pioniers waren van het profvoetbal in Nederland, is De Graafschap de enige club die anno 2015 nog onder zijn eigen naam en als zelfstandige club bestaat. De bekendste bijnaam van De Graafschap is 'de Superboeren'. Andere bijnamen zijn ‘de Blauw-witte Zebra’s (of simpelweg ‘de Zebra’s’) en ‘de Trots van de Achterhoek’.

Prestaties

In 1969 won De Graafschap de titel in de tweede divisie. De club werd drie keer kampioen in de eerste divisie: in 1991, 2007 en 2010. In 1973 promoveerde de club voor het eerst naar de eredivisie. In 1977 degradeerde de club echter weer. De grootste glorietijd van De Graafschap lag rond de eeuwwisseling. In de periode 1995-2003 speelde de club acht jaar op een rij in de eredivisie. Het grootste succes was het behalen van de achtste plek in de eindstand van de eredivisie in 1997. De trainer was toen Fritz Korbach en tot de sterspelers van dat team behoorden Eric Viscaal en Ali Ibrahim.

Promotie

De Graafschap staat bekend als een club die vaak heen en weer gaat tussen de eredivisie en de eerste divisie. In totaal slaagde De Graafschap er negen keer in om naar de eredivisie te promoveren. Dit is één keer minder dan de absolute recordhouder op dit gebied, FC Volendam, dat tien keer promoveerde.

Stadion de Vijverberg

Het stadion van De Graafschap heet De Vijverberg. De eerste versie van dit stadion werd in 1954 gebouwd aan de Vijverlaan in Doetinchem, op een terrein dat beschikbaar was gesteld door een veehandelaar. Het oorspronkelijke stadion bestond voor een belangrijk deel uit een aantal tweedehands houten tribunes, die onder meer over waren genomen van diverse amateurclubs. Daarna is het stadion echter nog vele malen verbouwd en gerenoveerd.

Eind jaren negentig vond de belangrijkste en meest ingrijpende verbouwing van dit stadion plaats. Zo ontstond het nieuwe Vijverberg-stadion, dat in de zomer van 2000 werd geopend. Dit had oorspronkelijk een capaciteit van circa 11.000 toeschouwers. Later werd dit uitgebreid tot 12.600 toeschouwers.

De harde kern van de supporters van De Graafschap is te vinden op de Spinnekoptribune (Spinside). Deze tribune is vernoemd naar de tribune 'Spion Kop' van het Anfield Stadium in Liverpool.Op de 'Spion Kop' bevindt zich de harde kern van Liverpool. Die tribune op Anfield is ooit door de supporters cadeau gedaan aan Liverpool en is vernoemd naar een heuvel waarop een belangrijke veldslag plaatsvond tijdens de Tweede Boerenoorlog (in Zuid-Afrika).

Vitesse

In het voorjaar van 1892 werd deze Arnhemse sportclub opgericht. Oorspronkelijk was het vooral een cricketclub. Later ging men ook voetbal spelen bij Vitesse en op den duur nam die tweede sport de overhand. In de eerste decennia van de 20e eeuw behoorde Vitesse tijdens vele seizoenen tot de beste voetbalclubs van Nederland. Toch slaagde Vitesse er nooit in om het landskampioenschap te winnen. De enige hoofdprijs op de erelijst van Vitesse in de eindwinst in de KNVB Beker in 2017.

Vitesse-De Graafschap op 29 oktober 2019 in de KNVB Beker: uitslag en statistieken

Hoe laat was de aftrap van de bekerwedstrijd tussen Vitesse en de Superboeren? Die aftrap was op de avond van dinsdag 29 oktober 2019 om 18u30. De scheidsrechter was Lindhout.

Uitslag Vitesse-De Graafschap: 2-0

Goals Vitesse: Darfalou (3e minuut) en (68e minuut)

Opstelling Vitesse (en wissels):

Lamprou, Lelieveld, Doekhi, Hajek, Clark, Dasa, Bazoer, Bero, Grot (86/Vroegh), Buitink (67/Dicko) en Darfalou (78/Foor).

Opstelling De Graafschap (en wissels):

Jurjus, Owusu, Van Heertum, Van Huizen, Tutuarima, Vet, Breinburg, Baas (60/Seuntjens), Van Mieghem (72/Chiazor), Van den Boomen en Helmer (60/Schuurman).

Vitesse-De Graafschap live op FOX Sports (29 oktober 2019 voor de KNVB Beker)

Op welke zender?

Op welke zender kan men de bekerwedstrijd tussen Vitesse en de Superboeren live bekijken? De wedstrijd wordt op dinsdag 29 oktober 2019 live uitgezonden op de zender FOX Sports 2. Dit is een abonneezender; alleen klanten met een abonnement op FOX Sports kunnen deze live tv-uitzending bekijken. Helaas wordt dit duel dus niet live uitgezonden op een 'gratis zender', zoals FOX Tv. Ook is dit duel helaas niet live te zien bij FOX Sports 1, dat de klanten van KPN 'gratis' op kanaal 14 kunnen bekijken.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Vitesse-De Graafschap? Om 18u30 kan men live op de zender FOX Sports 2 kijken naar de aftrap van dit duel in de KNVB Beker. Daarvoor kan men reeds naar een voorbeschouwing op deze bekerwedstrijd kijken. Om 18u00 begint op die zender een algemene voorbeschouwing op deze ronde van de Toto KNVB Beker.

Livestream Vitesse-De Graafschap (KNVB Beker op 29 oktober 2019)

Livestream FOX Sports

Er wordt een livestream van Vitesse-De Graafschap beschikbaar gesteld door FOX Sports. Net als de live tv-uitzending begint ook deze livestream om 18u30. Met zo'n livestream kan men dus op een smartphone of computer live naar de wedstrijd in het KNVB Bekertoernooi kijken. Deze livestream bevindt zich op de wedstrijddag op de FOX Sports Go App. Het is echter niet een openbare gratis livestream. Men dient wel een betaald abonnement te hebben om bij hen live naar zo'n stream van de wedstrijd van de Superboeren tegen Vitesse te kunnen kijken. Het is anno 2019 niet meer mogelijk om via PPV (Pay Per View) een livestream bij FOX Sports te kopen voor één wedstrijd. Ook is het niet meer mogelijk om bij FOX Sports een 'online dagpas' te kopen, waarmee men een etmaal lang elke livestream van hen mag bekijken. Wel is het nog mogelijk om zo'n dagpas voor tv bij hen te kopen. Men kan bij de eigen tv-provider zo'n dagpas aanschaffen voor dit bekerduel.

Livestream via Go App of iTV?

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Ziggo Go App (online tv) naar dit duel in de KNVB Beker te kijken? Of via een livestream op de iTV-app van KPN? Of via een livestream op de site van Interactieve Tv bij KPN? Het is bij al deze tv-apps alleen maar mogelijk om dit duel per livestream te bekijken, indien men abonnementen combineert van enerzijds FOX Sports en anderzijds de tv-provider Ziggo of KPN.

Bij diverse andere bekerwedstrijden is het mogelijk om ook als niet-abonnee van FOX Sports toch het duel per livestream op de iTV-app te bekijken. Dat geldt echter alleen voor wedstrijden die op FOX Sports 1 of op FOX Tv worden uitgezonden. Bij Ziggo Go is het alleen mogelijk om (zonder aanvullend abonnement op FOX Sports) naar live-uitzendingen van bekerwedstrijden per livestream te bekijken indien die plaatsvinden op de zender FOX Tv. Het bekerduel van de Superboeren tegen Vitesse vindt echter plaats op de zender FOX Sports 2 en kan dus zonder aanvullend abonnement niet bekeken worden op de Ziggo Go App. Voor zowel de iTV-app (KPN) als de Ziggo Go App geldt, dat men daarop per livestream dezelfde zenders kan bekijken, die men ook thuis op televisie kan bekijken.

Voetbal live op tv en per livestream in het seizoen 2019-2020

Door welke omroepen worden in het seizoen 2019-2020 de belangrijke voetbalwedstrijden live op tv en per livestream uitgezonden? De wedstrijden van de eredivisie, de eerste divisie en het KNVB Bekertoernooi zijn live te zien bij FOX Sports. Veel buitenlandse topcompetities zijn bij Ziggo Sport Totaal te zien op televisie en per livestream. De interlands van Oranje zijn live te zien op televisie bij de NOS. Die wedstrijden zijn bij hen ook online te bekijken via een gratis livestream. De Champions League is live te zien bij Veronica. Ook bij hen zijn de wedstrijden daarnaast online te bekijken via een gratis livestream. De Europa League is live te zien bij RTL7. Bij hen is de livestream helaas niet gratis. Om een livestream van de Europa League te kunnen bekijken, dient men een abonnement te hebben bij RTLXL of NLziet. Daarnaast kan men als abonnee bij Ziggo die uitzendingen van de Europea League via een livestream bekijken op de Ziggo Go App.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
WK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
New York Marathon 2019 - live op tv en livestreamNew York Marathon 2019 - live op tv en livestreamOp zondag 3 november 2019 wordt de marathon van New York gehouden. Dit is de 49e editie van de TCS New York City Maratho…

Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2019)Winnaars van de Rinus Michels Award (2004-2019)Rinus Michels, de man die Nederland in 1988 Europees kampioen liet worden. Vanaf het seizoen 2003-2004 wordt er een Rinu…
De oprichting en geschiedenis van Manchester CityDe oprichting en geschiedenis van Manchester CityManchester City is één van de topclubs in de Engelse Premier League. Toch is de hoge jaarlijkse notering van de club nie…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/BV_De_Graafschap
  • http://en.wikipedia.org/wiki/Spion_Kop_(stadiums)
  • http://www.degraafschap.nl/selectie/eerste-elftal/
  • https://www.psv.nl/nieuwspagina/artikel/informatie-psv-de-graafschap-14-04-2019.htm
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/PSV_(voetbalclub)
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Vitesse-De Graafschap, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!