InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2015)

Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2015)

Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2015) De top tien rijkste voetballers hebben vooral veel te danken aan mega contracten met sponsors zoals: Nike, Puma en Adidas. Hoeveel hebben de tien rijkste voetballers ongeveer op hun bankrekening staan? Met een vermogen van minder dan 80 miljoen hoor je niet thuis in de top tien van de rijkste voetballers ter wereld. Wie zijn de tien rijkste voetballers ter wereld in 2015?

Tien rijkste voetballers ter wereld (2015)

Van 200 voetballers die nu nog steeds voetballen is het vermogen onderzocht. Door middel van salarissen, bonussen en sponsorcontracten is het vermogen opgesteld van de tien rijkste voetballers ter wereld. De tien rijkste voetballers ter wereld:
Nummer Speler Vermogen
1Cristiano Ronaldo 210 miljoen
2Lionel Messi 200 miljoen
3Neymar 135 miljoen
4Zlatan Ibrahimovic 105 miljoen
5Wayne Rooney 103 miljoen
6Kaká 96 miljoen
7Samuel Eto'o 87 miljoen
8Raúl 85 miljoen
9Ronaldinho 83 miljoen
10Frank Lampard 80 miljoen

Hoe kunnen de voetballers zo rijk zijn?

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo heeft een eigen schoenenmerk, onderbroekenmerk en Ronaldo heeft ook een eigen koptelefoon merk. Zijn schoenen staan bekend als CR7 (tevens zijn bijnaam). Ronaldo draagt dan ook altijd rugnummer zeven. Ronaldo zou in 2014 zelfs ruim 54 miljoen euro hebben verdiend. Ronaldo verdient dus ontzettend veel geld door zijn eigen merken.

Lionel Messi

Lionel Messi heeft een mega-inkomen. De kleine Argentijn wordt samen met Cristiano Ronaldo gezien als best-betaalde speler ter wereld. Lionel Messi verdient meer dan Ronaldo. Hij zou in 2014 zelfs 65 miljoen euro hebben verdiend aan sponsorcontracten, salaris en bonussen. Geen wonder dat Lionel Messi een godsvermogen op zijn bankrekening heeft staan.

Neymar Junior

Neymar Junior is een Braziliaanse vleugelaanvaller, die de jongste voetballer in de top tien van rijkste voetballers is. Hij is tevens ook het enige jonkie. Neymar zou ongeveer 135 miljoen euro op zijn bankrekening hebben staan. Neymar zou in 2014 ruim 36 miljoen euro hebben verdiend. Neymar wordt dan ook als boegbeeld gezien in Zuid-Amerika en kan daarmee goed gebruik maken van eventuele sponsorcontracten. Die sponsorcontracten leveren veel geld op.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic verdiende in 2014 ruim 21 miljoen euro. De Zweed wordt gezien als voorbeeld van de Scandinavische eilanden en kan zo veel geld opstrijken door de sponsorcontracten. Bij Paris-Saint Germain verdiende Zlatan ongeveer vijftien miljoen euro per jaar.

Wayne Rooney

Wayne Rooney speelt al ruim twaalf jaar bij Manchester United en verdient daar niet het minste, integendeel, Rooney verdient het meest van heel de Premier League. Zijn salaris wordt geschat op zo'n negentien miljoen euro per jaar. Dat is ongeveer 365 duizend euro per week. Rooney zou ruim 22 miljoen euro hebben verdiend in 2014. Dat is met de ruim 100 miljoen euro, die al op zijn bankrekening stond, niet te vergelijken. Rooney heeft dus veel geld op zijn bankrekening door het mega salaris dat hij heeft.

Kaká

Kaká is een Braziliaanse profvoetballer. Kaká gaat al lang mee in de voetballerij, hij speelt in de MLS (Amerikaanse competitie). Hij incasseert ongeveer 6,5 miljoen euro per jaar. Daarmee is Kaká de grootverdiener in de Amerikaanse competitie. Kaká zal eerder veel meer hebben verdiend en heeft daarom veel geld op zijn bankrekening staan.

Samuel Eto'o

Samuel Eto'o is een Kameroense aanvaller. Samuel verslond in één jaar twee clubs. Eto'o speelt in de Turkse competitie. Van 2011 tot 2013 speelde Eto'o in Rusland waar hij twintig miljoen euro per jaar verdiende. Toen was hij de best betaalde voetballer ter wereld, waardoor hij heel veel geld op zijn bankrekening heeft staan.

Raúl

Raúl heeft sinds 2013 al geen wedstrijd meer gespeeld en stopte in 2016 met zijn carrière. Hij speelde zes seizoenen voor Real Madrid waar hij in 550 wedstrijden, 228 scoorde. Het salaris van Raúl is niet bekend, wel wordt het vermogen geschat op 85 miljoen euro. Raúl voetbalde eerst bij Real Madrid waar hij een groot contract had getekend, hoeveel geld er mee gemoeid was, is niet bekend.

Ronaldinho

Ronaldinho speelt in Brazilië. Over zijn salaris dat hij verdient in Brazilië is niets bekend. Wel is bekend dat hij in 2011 bij Flamengo ruim 6,5 miljoen euro verdiende. In zijn lange carrière streek Ronaldinho al ruim 83 miljoen euro op. Daarmee staat Ronaldinho op de negende plek. Bij Barcelona kreeg Ronaldinho een hoop salaris, hoeveel is niet bekend.

Frank Lampard

Frank Lampard verdient per jaar ongeveer 5,5 miljoen euro in de MLS (Amerikaanse competitie). Frank Lampard speelde dertien jaar bij Chelsea waar hij ongetwijfeld een hoog salaris had. Frank Lampard zou ongeveer 80 miljoen euro op zijn bankrekening hebben staan. Daarmee staat hij op de tiende plek in het lijstje met de rijkste voetballers ter wereld.

Lees verder

© 2015 - 2018 Voetbol, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De rijkste selfmade miljonairsSelfmade miljonairs hebben hun vermogen zelf weten op te bouwen. Deze miljonairs zijn in tegenstelling tot veel andere m…
Best verdienende voetballers 2010Sommige voetballers die presteren op het hoogste niveau verdienen miljoenen per jaar. De Nederlandse toppers verdienen a…
Rijkste mensen ter wereld in 2016 - top 10Rijkste mensen ter wereld in 2016 - top 10Wie is de rijkste man of mens ter wereld in 2016? En wie zijn de andere rijkste mensen van de wereld? En wie zijn de rij…
Inkomen bij FC Barcelona het hoogstInkomen bij FC Barcelona het hoogstUit cijfers van het Global Sports Salaries Survey blijkt dat over 2011 gerekend, FC Barcelona het hoogste inkomen heeft…
De best betaalde sporters ter wereldDe best betaalde sporters ter wereldVan alle sportteams ter wereld verdienden de Europese voetbalteams in 2011 het meeste. En van alle sporters verdienden i…
Bronnen en referenties
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1056/Serie-A/article/detail/3885948/2015/03/05/Geen-Nederlanders-bij-twintig-rijkste-voetballers.dhtml
  • http://www.vi.nl/nieuws/messi-laat-ronaldo-achter-zich-met-megainkomen.htm
  • http://www.vacature.com/carriere/salaris/De-20-best-betaalde-voetballers-ter-wereld
  • http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=208084
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Samuel_Eto%27o
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Ronaldinho
  • http://www.ad.nl/ad/nl/1017/Buitenlands-voetbal/article/detail/4106050/2015/07/22/Kaka-incasseert-62-procent-van-salaris-bij-Orlando.dhtml
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Frank_Lampard

Reageer op het artikel "Top 10 rijkste voetballers ter wereld (2015)"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Robert, 10-11-2015 11:22 #1
Waarom verdient Ronaldo zo veel geld?

Infoteur: Voetbol
Laatste update: 20-08-2016
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 8
Reacties: 1
Schrijf mee!