InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Speler AZ Alkmaar: Vincent Janssen

Speler AZ Alkmaar: Vincent Janssen

Vincent Janssen, de spits van AZ, geldt als een van de grotere talenten voor het Eredivisieseizoen 2015/2016. Na zijn korte carrière in de jeugd bij Feyenoord keert hij, na een aantal jaar in de Jupiler League, weer terug in het hoogste niveau van de Nederlandse competitie bij AZ. Op de spitsenpositie toonde hij bij Almere City al aan dat hij een sterk scorend vermogen heeft.

Geschiedenis

Vincent Janssen is geboren op 15 juni 1994 in Heesch. In de jeugd begon hij bij SV Top maar maakte al snel de overstap naar de professionele tak van deze club TOP Oss. Via de samenwerking tussen TOP Oss en N.E.C. ging Vincent Janssen daar in de jeugd spelen. Hij ging dan ook naar school in Nijmegen, hij volgde het VMBO aan het Canisius College.

In 2009 maakte Vincent Janssen de overstap naar de jeugd van Feyenoord, hier voetbalde hij tot de A1. In de A1 werd hij onder meer topscorer en werden ze landskampioen. Zijn contract werd ondanks de goede resultaten niet verlengd. Uiteindelijk kwam hij in 2013 terecht bij Almere City (een club uit de Jupiler League). Hier scoorde hij 19 treffers uit 34 wedstrijden. Door zijn scorende vermogen werd hij in de aandacht gebracht bij grotere clubs uit de Eredivisie. Onder deze clubs bevond zich ook AZ, sinds 2015 de werkgever van Vincent Janssen.

AZ

In het seizoen 2015/2016 is Vincent overgekomen van Almere City naar AZ. In de voorbereiding wist de spits zich meteen al in de kijker te spelen door vaak te scoren en hiermee speelde hij Robert Mühren uit de basis. Met zijn tien doelpunten stond hij samen met Ziyech (FC Twente) bovenaan de topscorerslijst van de voorbereiding.

Na de terugkeer van Jóhannsson leek Janssen genoegen te moeten nemen met de bank maar niks bleek minder waar toen Jóhannsson toch nog een transfer maakte naar Werder Bremen. Hiermee had Janssen een basisplek te pakken tegen onder meer Europa League opponent Istanbul Basaksehir waartegen hij in de thuiswedstrijd wist te scoren. Ook kreeg hij de voorkeur boven Mühren in de wedstrijden die volgden tegen Ajax en de uitwedstrijd tegen Istanbul.

Interlands

Ook heeft Vincent Janssen al enkele ervaring op het gebied van interlands. Zo speelde hij onder meer voor:
  • Nederland onder de 15; 4 wedstrijden, 2 doelpunten
  • Nederland onder de 16; 6 wedstrijden, 1 doelpunt
  • Nederland onder de 18; 1 wedstrijd, geen doelpunt
  • Nederland Beloftes; 2 wedstrijden, 2 doelpunten
  • Nederland onder de 21; 1 wedstrijd, geen doelpunt

In de media

Volgens meerdere voetbalanalisten is Vincent Janssen een van de grotere talenten van de Eredivisie. Zo zou hij ondanks zijn ietwat logge lichaam heel snel wendbaar zijn en daarnaast wordt hij gezien als een echte doorzetter. Met zijn pas 21 jaar heeft hij nog veel doorgroeimogelijkheden.

Feitjes

  • Vincent Janssen mocht niet verder bij Feyenoord omdat hij te lief zou zijn. Zijn aanpassingsperiode duurde lang omdat hij moest wennen aan het hebben van een grote bek (dit had je nodig als profvoetballer) en de eerlijkheid die er heerste.
  • In het seizoen 2014/2015 werd hij in twee categorieën genomineerd voor de gouden stier: Beste speler en beste talent. Helaas won hij beiden niet, maar in de strijd om beste speler werd hij tweede onder winnaar Jahanbakhsh, op dit moment collega bij AZ.
© 2015 - 2019 Yvette001, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Bronnen en referenties
  • http://www.vi.nl/spelers/wedstrijden/vincent-janssen.htm

Reageer op het artikel "Speler AZ Alkmaar: Vincent Janssen"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Yvette001
Laatste update: 19-08-2015
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!