Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestream Op vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De wedstrijd Estland-Nederland wordt live op tv uitgezonden. Ook is deze kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Estland online via een livestream te volgen. Op welke zender kan men naar deze vrouwenvoetbalwedstrijd kijken? Waar kan men een livestream voor Estland-Nederland vinden? Hoe hebben de vrouwenvoetbalteams van Nederland en Estland in de loop der jaren gepresteerd?

Nederlands vrouwenelftal: Oranje Leeuwinnen

Het Nederlands vrouwenvoetbal beleefde rond 1990 haar eerste glorieperiode. In die tijd haalde Nederland drie keer op rij de laatste acht bij de Europese kampioenschapen vrouwenvoetbal. Een nieuw gloriemoment beleefde het Nederlands vrouwenvoetbal in 2009: het damesteam haalde op het EK de halve finale. In 2014 kwalificeerde Nederland zich voor het eerst voor het WK vrouwenvoetbal (het WK dat 2015 werd gehouden in Canada). Op dat WK vrouwenvoetbal 2015 werd Oranje in de achtste finale uitgeschakeld.

EK vrouwenvoetbal 2017

Een grote mijpaal uit de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal was het EK voetbal voor vrouwen 2017. Dat toernooi werd in Nederland georganiseerd en de Oranje vrouwen pakten de eindzege op dat Europees kampioenschap damesvoetbal.

Finalist WK vrouwenvoetbal 2019

Op het WK vrouwenvoetbal 2019 zat Nederland in de eerste ronde ingedeeld in poule E, samen met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada. De eerste wedstrijd die de Oranje Leeuwinnen op dat wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen speelden was op 11 juni Nederland - Nieuw-Zeeland. Die WK-match vond plaats in Le Havre (Frankrijk). Nederland won met 1-0. De tweede wedstrijd van de Nederlandse vrouwen op dit WK vrouwenvoetbal vond plaats op 15 juni: Nederland-Kameroen. Die poulewedstrijd wonnen de Oranje Leeuwinnen met 3-1. Hun derde en laatste poulewedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal was op 20 juni: Nederland-Canada. Die wedstrijd wonnen de Nederlandse vrouwen met 2-1. Met deze drie zeges plaatsten de Oranje vrouwen zich als poulewinnaars voor de volgende ronde (de achtste finale van dit WK vrouwenvoetbal). Daarin speelde Nederland op 25 juni tegen Japan. Nederland won met 2-1. In de kwartfinale van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wonnen de Oranje Leeuwinnen vervolgens van Italië. In de halve finale wonnen de Nederlands vrouwen in de verlenging met 1-0 van Zweden. Zo plaatste de Oranje dames zich dus voor de finale van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. Daarin verloren de Oranje Leeuwinnen op 7 juli met 0-2 van de Verenigde Staten.

Estland

Estland behoort tot de Baltische staten, samen met Litouwen en Letland. Estland is van dit drietal het noordelijkste land. Decennialang was Estland, net als de overige Baltische staten, een onderdeel van de Sovjet-Unie. Sinds 1990 is Estland echter weer een onafhankelijk land. Anno 2019 heeft Estland ongeveer 1,3 miljoen inwoners. De hoofstad is Tallinn. Het land heeft de euro als munteenheid en is lid van de NAVO.

Vrouwenvoetbal in Estland

Op 5 juni 1994 speelt het nationale vrouwenvoetbalteam van Estland voor het eerst een officiële interland. De tegenstander was Litouwen. De vrouwen uit Estland verloren met 0-3. Het nationale damesteam van Estland is er in de daaropvolgende jaren nooit in geslaagd om een hoofdrol te spelen in de wereld van het vrouwenvoetbal. Nog nooit hebben de vrouwen uit Estland zich geplaatst voor een EK vrouwenvoetbal of een WK vrouwenvoetbal. Anno 2019 staat het vrouwenteam van Estland op de 99e plaats van de FIFA-wereldranglijst.

Vrouwenvoetbal EK-kwalificatie voor Nederland

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is de eerste wedstrijd van hen in de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021. De tweede wedstrijd is Nederland-Turkije (3 september). De Oranje Leeuwinnen spelen bij de kwalificatie voor het EK voetbal voor vrouwen 2021 ook nog tegen Slovenië, Kosovo en Rusland.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor de wedstrijd tegen Estland

Hoe ziet de selectie van de Oranje Leeuwinnen eruit voor haar eerste EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland? Hieronder vindt u die selectie. Hierin ontbreken wegens blessureleed Kika van Es, Lieke Martens en Van der Most.

Selectie Nederland voor de EK-kwalificatiewedstrijd

 • Keepers: Van Veenendaal (Atletico Madrid), Geurts (Kopparbergs) en Kop (Ajax).
 • Verdedigers: Bloodworth (Wolfsburg), Dekker (Montpellier), Nouwen (PSV), Wilms (FC Twente), Van Lunteren (Ajax), Kerkdijk (Brighton FC), Van Dongen (Betis Sevilla) en Van der Gragt (FC Barcelona).
 • Middenvelders: Roord (Arsenal FC), Van de Donk (Arsenal FC), Kaagman (Everton), Pelova (Ajax), Groenen (Manchester United) en Spitse (Valerenga).
 • Aanvallers: Van de Sanden (Olympique Lyon), Miedema (Arsenal FC), Beerensteyn (Bayern München), R. Jansen (FC Twente), E. Jansen (AFC Ajax) en Weerden (FC Twente).

Wedstrijdinfo Estland-Nederland: uitslag en statistieken

Wat was de locatie van deze wedstrijd? Deze interland werd gespeeld in het Lilleküla-stadion te Tallinn (Estland). Hoe laat was de aftrap? De wedstrijd begon om 18u00. Wie was de scheidsrechter? Dat was Olga Zadinová uit Tsjechië. Er waren 1.818 toeschouwers. De Oranje Leeuwinnen wonnen overtuigend met 0-7.

Uitslag Estland-Nederland: 0-1

Goals Nederland: Miedema (27 en 69), Roord (31), Spitse (40 en 51), Bloodworth (81) en E. Jansen (85).

Opstelling Estland (en wissels)

Strigin, Raadik, Raämet, Zlidnis, Lepik, Bannikova, Öunpuu (Rosen/84), Loo, Lillemäe, Aarna (Kubassova/68) en Tülp (Tammik/46).

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren (V.d. Sanden/58), Dekker (V.d. Gragt/64), Bloodworth, Van Dongen, Groenen, Spitse, V.d. Donk, Beerensteyn, Miedema (E. Jansen/73) en Roord.

Live op tv: Estland-Nederland op 30 augustus 2019 (vrouwenvoetbal)

Welk zender? Veronica Tv

Door welke zender wordt deze wedstrijd van de Oranje vrouwen uitgezonden? Alle kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen richting het EK voetbal voor vrouwen 2021 worden live op tv uitgezonden door zenders van het bedrijf SBS Broadcasting. (Tv-zenders van dit concern zijn onder meer Veronica Tv, SBS6 en SBS9.) De meeste wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zenden zij uit op Veronica Tv. Ook de wedstrijd van Nederland tegen Estland wordt live door Veronica op tv uitgezonden.

Hoe laat? Let op: aftrap op 18u00

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Estland-Nederland? De live-tv uitzending begint op vrijdag 30 augustus 2019 om circa 17u45 op Veronica Tv. (En dus niet om 18u30, zoals Veronica oorspronkelijk meldde. De aftrap is namelijk om 18u00 Nederlandse tijd en niet om 19u00, zoals men bij Talpa/Veronica oorspronkelijk dacht.) Enkele dagen later zendt men ook de volgende EK-kwalificatiewedstrijd, Nederland-Turkije (3 september), live uit.

Veronica Tv als voetbalzender

De zender Veronica Tv is zich steeds meer aan het profileren als de 'voetbalzender' van het SBS Broadcast-concern. De Champions League voor de heren is eveneens live te zien op tv bij Veronica. Daarnaast heeft Veronica Tv sinds augustus 2018 ook een voetbaltalkshow, met de voormalige kopstukken van Voetbal Inside (Derksen, Van der Gijp en Genee).

Livestream Estland - Nederland (vrouwenvoetbal, 30 augustus 2019)

Gratis livestream Oranje Leeuwinnen (kwalificatie EK vrouwenvoetbal)

De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden door SBS Broadcasting niet alleen live op tv uitgezonden, de interlands van de Nederlandse voetbalvrouwen zijn ook via een livestream te volgen. Op die stream is dus ook live Estland-Nederland te bekijken. De livestream begint om 17u45. De livestream is op de avond van de wedstrijd te vinden op de website van Veronica Tv. De livestream van de Oranje dames is geheel gratis. Via deze stream kan men dus live naar Estland-Nederland kijken op bijvoorbeeld een laptop of smartphone. Ook de volgende wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen, Nederland-Turkije (3 september), is via een gratis livestream bij hen te zien.

Inloggen livestream

Men moet wel inloggen bij deze livestream van Estland-Nederland. Men hoeft echter niet per se een account te hebben (bij Veronica of bij Kijk) om deze livestream te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om met een Facebook-account in te loggen bij deze livestream van de kwalificatiewedstrijd op 30 augustus. Deze gratis livestream van de Oranje vrouwen begint tegelijk met de uitzending op tv.

Veronica livestream

Tot vreugde van veel voetbalfans biedt Veronica anno 2019 sowieso vaak een gratis livestream online aan van sportwedstrijden die zij live op tv uitzenden. Ook veel topwedstrijden uit de Champions League van de heren zijn via een gratis livestream bij hen te zien. Behalve voetbal zenden zij ook diverse andere sporten live uit via hun gratis stream, zoals MMA (UFC) en kickboksen (Glory).

Op zich zijn die gratis livestreams natuurlijk zeer toe te juichen. Het enige praktische nadeel van deze gratis livestreams bij grote evenementen is wel, dat soms de toeloop van bezoekers naar de livestream zo groot is, dat deze pagina (en dus de stream) tijdelijk vast kan lopen. Vaak helpt het dan echter goed om even de stream te 'heropstarten' en dan doet de livestream het doorgaans snel weer goed.

De livestream van Veronica bij de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen is officieel geo-restricted. Men mag deze livestream van het Nederlands damesvoetbalteam officieel alleen in Nederland bekijken. Vanuit andere landen is deze gratis livestream van de voetbalmatch Estland-Nederland op 30 augustus 2019 officieel 'geo-blocked'.

Livestream vrouwenvoetbal Estland-Nederland via Go App

Het is eveneens mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd Estland-Nederland te kijken. Die app is een dienst van Ziggo, waarmee men live online (dus via een livestream) naar veel zenders kan kijken, waaronder dus ook Veronica Tv. Men kan die zenders zowel per livestream bekijken, als ook terugkijken (een week lang) via een stream op die app. Men kan deze livestream niet alleen in Nederland bekijken. De livestream van de Ziggo Go App van deze interland is in de gehele EU te zien. (Dit is dus een voordeel boven de reguliere livestream van Veronica, die alleen in Nederland bekeken mag worden.) Buiten de EU is ook deze livestream van Ziggo Go in de meeste landen geo-blocked. Tot de landen waar men deze livestream buiten de EU wel kan bekijken behoren Noorwegen en IJsland. Deze tv-app is te gebruiken door alle klanten van digitale tv bij Ziggo; zij hoeven naast hun reguliere abonnement voor digitale tv niets bij te betalen om op die app per livestream naar tv te kunnen kijken. Voor hen is dit in de praktijk dus een soort 'gratis livestream'.

Livestream vrouwenvoetbal (Oranje Leeuwinnen) via NLziet

Het is ook mogelijk om vrouwenvoetbalinterland Estland-Nederland op 30 augustus 2019 live te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Men dient echter wel een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream van de Oranje vrouwen te kunnen bekijken. Veronica behoort (net als de andere zenders van SBS Broadcasting) tot de zenders die men per livestream op die app kan volgen. Ook is er een livestream van deze vrouwenvoetbalmatch te vinden op de Kijk-app. Dat is echter ook een dienst waarbij men wel een abonnement dient te hebben, om de livestream te kunnen bekijken.

Livestream vrouwenvoetbal Estland-Nederland (30 augustus) via iTV-app

Voor klanten van KPN is het mogelijk om deze interland in het vrouwenvoetbal op vrijdag 30 augustus 2019 via een livestream te bekijken op de iTV-app. Deze app is grotendeels vergelijkbaar met de Go App van Ziggo. Waar die Go App bedoeld is voor de klanten van Ziggo, is de iTV-app bedoeld voor klanten van KPN die een abonnement hebben op interactieve tv. Via die app kan men een groot aantal zenders er lviestream bekijken, waaronder dus ook Veronica Tv, waarop deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Estland op 30 augustus 2019 te zien is.

Lees verder

© 2015 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…
WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor he…
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…

Frankrijk en Nederland in het voetbalFrankrijk en Nederland in het voetbalHet Franse voetbalelftal is een geduchte tegenstander, wat blijkt uit de lijst van titels: twee keer werd het Wereldkamp…
Strafschoppen, onhoudbaar?Strafschoppen, onhoudbaar?Strafschoppen zijn voor veel keepers in de voetballerij een gevreesd spelonderdeel. Een waar psychologische tweestrijd w…
Bronnen en referenties
 • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned/index.php?option=com_content&view=article&id=9677:nederland-oefent-tegen-australie&catid=106&Itemid=235
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_vrouwenvoetbalelftal
 • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
 • http://www.foxtv.nl/schema/2015-10-23
 • http://www.nu.nl/voetbal/4132105/arjan-van-laan-nieuwe-bondscoach-oranjevrouwen.html
 • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned2/index.php?option=com_content&view=article&id=10417:selectie&catid=133&Itemid=878

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Salman Khawaja, 14-10-2015 18:55 #1
De term 'damesvoetbal' en 'dames' bestaan niet meer. Jammer dat er zoveel energie in dit stuk gestoken maar helaas weer oude termen gebruikt worden. Het gaat om 'vrouwenvoetbal' en 'vrouwen'.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 30-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 1
Schrijf mee!