InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Chili, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Chili, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Chili, live tv en livestream Op dinsdag 9 april 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een oefenwedstrijd tegen Chili. De wedstrijd Nederland-Chili wordt live op tv uitgezonden. Ook is deze vriendschappelijke wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen de Chileense voetbalvrouwen online via een livestream te volgen. Nederland-Chili wordt gespeeld in Alkmaar. Hoe laat is de aftrap? Op welke zender kan men naar deze wedstrijd kijken? Waar kan men een livestream voor Nederland-Chili vinden? Hoe hebben de vrouwenvoetbalteams van Nederland en Chili in de loop der jaren gepresteerd?

Voorbereiding WK vrouwenvoetbal 2019

Deze wedstrijd is een onderdeel van de voorbeiding op het WK vrouwenvoetbal 2019. Op dat toernooi zit Nederland in de eerste ronde ingedeeld in poule E, samen met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canda. De eerste wedstrijd die de Oranje Leeuwinnen op dat wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen spelen is op 11 juni Nederland - Nieuw-Zeeland. Die WK-match vindt plaats in Le Havre (Frankrijk).

Nederlands vrouwenelftal: Oranje Leeuwinnen

Het Nederlands vrouwenvoetbal beleefde rond 1990 haar eerste glorieperiode. In die tijd haalde Nederland drie keer op rij de laatste acht bij de Europese kampioenschapen vrouwenvoetbal. Een nieuw gloriemoment beleefde het Nederlands vrouwenvoetbal in 2009: het damesteam haalde op het EK de halve finale. In 2014 kwalificeerde Nederland zich voor het eerst voor het WK vrouwenvoetbal (het WK dat 2015 werd gehouden in Canada). Op dat WK vrouwenvoetbal 2015 werd Oranje in de achtste finale uitgeschakeld.

Grootste succes: EK vrouwenvoetbal 2017

Absoluut het grootste succes uit de historie van het Nederlandse vrouwenvoetbal was het EK voetbal voor vrouwen 2017. Dat toernooi werd in Nederland georganiseerd en de Oranje vrouwen pakten de eindzege op dat Europees kampioenschap. De bijnaam van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal is 'de Oranje Leeuwinnen'.

Chili

Het Chileense nationale vrouwenvoetbalteam bestaat officieel pas sinds april 1991. In die maand debuteerde het land op het Zuid-Afrikaanse kampioenschap damesvoetbal. Er deden slechts drie landen mee aan dat continentale kampioenschap. Chili verloor zijn openingswedstrijd ruim met 6-1 van Brazilië. Vervolgens won Chili echter met 1-0 van Venezuela. Zo eindigde Chili op de tweede plek in de eindstand van dat vrouwenvoetbaltoernooi.

In de loop der jaren behaalde Chili nog diverse andere ereplaatsen op Zuid-Amerikaanse toernooien. In 2019 plaatste het land zich voor het eerst voor het WK voetbal voor vrouwen. Ook voor Chili is de match op 9 april dus een belangrijke test op weg naar het WK voetbal voor dames. Anno 2019 staat Chili op de 38e plek op de Fifa-ranking (wereldranglijst) van de damesteams.

Selectie Oranje Leeuwinnen voor de wedstrijd tegen Chili

Voor de interland tegen Chili zijn de volgende speelsters geselecteerd: Dominique Bloodworth (Arsenal FC), Anouk Dekker (Montpellier), Sari van Veenendaal (Arsenal FC), Loes Geurts (Kopparbergs), Jackie Groenen (FC Frankfurt), Ellen Jansen (AFC Ajax), Lineth Beerensteyn (FC Bayern München), Kika van Es (AFC Ajax), Siri Worm (Everton), Daniëlle van de Donk (Arsenal FC), Renate Jansen (Twente), Inessa Kaagman (Everton FC), Merel van Dongen (Real Betis Sevilla), Liza van der Most (AFC Ajax), Jill Roord (FC Bayern München), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Cheyenne van den Goorbergh (Twente), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Sherida Spitse (Valerenga), Lize Kop (AFC Ajax), Lieke Martens (FC Barcelona) en Vivianne Miedema (Arsenal FC). In de oorspronkelijke selectie voor de oefenwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen tegen Mexicaanse en Chileense dames zat ook Aniek Nouwen (PSV Eindhoven). Zij haakte echter geblesseerd af. Ze werd vervangen door Siri Worm.

Nederland versus Chili (9 april 2019)

De Oranje Leeuwinnen waren vooraf de favorieten voor de zege in deze interland. Nederland is immers Europees kampioen en behoort daarmee tot de wereldtop van het vrouwenvoetbal. Chili is qua Fifa-ranking een veel lager geklasseerd land. Toch waakte men vooraf voor onderschatting. Chili wordt in Latijns-Amerika immers wel beschouwd als een opkomend land in het vrouwenvoetbal. Ze zijn al enige tijd aan het stijgen op de wereldranglijst van de vrouwenvoetbalteams en ze hebben zich in 2019 voor het eerst voor het wereldkampioenschap geplaatst.

Nederland-Chili: hoe laat is de aftrap?

Hoe laat begin deze wedstrijd tussen de Oranje dames en Chili? De aftrap van Nederland-Chili is op dinsdag 9 april om 18u30. De wedstrijd vindt plaats in het AFAS Stadion te Alkmaar. Dit is de thuisbasis van de eredivisieclub AZ.

Nederland - Chili: opstellingen, statistieken en uitslag

Nederland heeft op indrukwekkende wijze de oefenwedstrijd tegen Chili gewonnen. De Oranje Leeuwinnen pakten in Alkmaar de zege met maar liefst 7-0.

Opstelling Nederland (en wissels)

Geurts, Van Lunteren, Bloodworth (69e/Kerkdijk), Van Dongen, Van Es, Groenen, Van de Donk (88e/E. Jansen), Spitse (57e/Roord), Van de Sanden, Miedema (76e/Beerensteyn) en Martens (69e/R. Jansen).

Opstelling Chili (en wissels)

Endler, Rocio Soto, Lara, C. Soto, Araya, Aedo, Lopez (46e/Pinilla), Galaz, Toro, Huenteo (46e/Grez) en Zamora (79e/Urrutia).

Uitslag Nederland-Chili: 7-0

Goals Nederland: Van de Donk (2, 21, 28 en 84), Martens (9), Miedema (40) en Van de Sanden (45+1)

Gele kaarten

  • Nederland: Spitse
  • Chili: Rocio Soto en Lara.

Live op tv: Nederland-Chili op 9 april 2019

Welk zender?

Door welke zender wordt deze wedstrijd van de Oranje vrouwen uitgezonden? Alle oefenwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen richting het WK voetbal voor vrouwen 2019 worden live op tv uitgezonden door zenders van het bedrijf SBS Broadcasting. (Tv-zenders van dit concern zijn onder meer Veronica Tv, SBS6 en SBS9.) De meeste wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zenden zij uit op Veronica Tv. Ook de wedstrijd van Nederland tegen Chili wordt live door Veronica op tv uitgezonden.

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Nederland - Chili? De live tv-uitzending van Nederland-Chili begint op dinsdag 9 april om circa 18u00 op Veronica Tv met een voorbeschouwing. Ook de volgende oefenwedstrijd, Nederland-Australië (1 juni), de uitzwaaiwedstrijd (laatste wedstrijd voor het WK) wordt op Veronica live uitgezonden.

Veronica Tv als voetbalzender

De zender Veronica Tv is zich steeds meer aan het profileren als de 'voetbalzender' van het SBS Broadcast-concern. De Champions League voor de heren is eveneens live te zien op tv bij Veronica, waaronder de wedstrijd Ajax-Juventus (10 april). Daarnaast heeft Veronica Tv sinds augustus 2018 ook een voetbaltalkshow, met de voormalige kopstukken van Voetbal Inside (Derksen, Van der Gijp en Genee).

Livestream Nederland - Chili (9 april 2019)

Gratis livestream

De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden door SBS Broadcasting niet alleen live op tv uitgezonden, de interlands van de Nederlandse voetbalvrouwen zijn ook via een livestream te volgen. Op die stream is dus ook live Nederland - Chili te bekijken.
De livestream is op de avond van de wedstrijd te vinden op de website van Veronica Tv. De livestream van de Oranje dames is geheel gratis. Via deze stream kan men dus live naar Nederland Chili kijken op bijvoorbeeld een laptop of smartphone. Ook de volgende oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen, Nederland-Australië (1 juni), is via een gratis livestream bij hen te zien.

Inloggen livestream

Men moet wel inloggen bij deze livestream van Nederland-Chili. Men hoeft echter niet per se een account te hebben (bij Veronica of bij Kijk) om deze livestream te kunnen bekijken. Het is ook mogelijk om met een Facebook-account in te loggen bij deze livestream van de oefeninterland op 9 april. Deze gratis livestream van de Oranje vrouwen begint tegelijk met de uitzending op tv. De voorbeschouwing begint op de livestream dus om 18u00, de aftrap van de match van de Oranje dames is op de stream om 18u30 te zien.

Veronica livestream

Tot vreugde van veel voetbalfans biedt Veronica anno 2019 sowieso vaak een gratis livestream online aan van sportwedstrijden die zij live op tv uitzenden. Ook veel topwedstrijden uit de Champions League van de heren zijn via een gratis livestream bij hen te zien, zoals Ajax-Juventus op 10 april. Behalve voetbal zenden zij ook diverse andere sporten live uit via hun gratis stream, zoals MMA (UFC) en kickboksen (Glory).

Op zich zijn die gratis livestreams natuurlijk zeer toe te juichen. Het enige praktische nadeel van deze gratis livestreams bij grote evenementen is wel, dat soms de toeloop van bezoekers naar de livestream zo groot is, dat deze pagina (en dus de stream) tijdelijk vast kan lopen. Vaak helpt het dan echter goed om even de stream te 'heropstarten' en dan doet de livestream het doorgaans snel weer goed.

De livestream van Veronica bij de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen is officieel geo-restricted. Men mag deze livestream van het Nederlands damesvoetbalteam officieel alleen in Nederland bekijken. Vanuit andere landen is deze gratis livestream van de voetbalmatch Nederland-Chili op 9 april 2019 officieel 'geo-blocked'.

Livestream NLziet

Het is ook mogelijk om Nederland-Chili te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Men dient echter wel een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream van de Oranje vrouwen te kunnen bekijken. Veronica behoort (net als de andere zenders van SBS Broadcasting) tot de zenders die men per livestream op die app kan volgen. Ook is er een livestream van deze vrouwenvoetbalmatch te vinden op de Kijk-app. Dat is echter ook een dienst waarbij men wel een abonnement dient te hebben, om de livestream te kunnen bekijken.

Livestream Go App

Het is eveneens mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) naar de wedstrijd Nederland-Chili te kijken. Die app is een dienst van Ziggo, waarmee men live online (dus via een livestream) naar veel zenders kan kijken, waaronder dus ook Veronica Tv. Men kan die zenders zowel per livestream bekijken, als ook terugkijken (een week lang) via een stream op die app. Men kan deze livestream niet alleen in Nederland bekijken. De livestream van de Ziggo Go App van deze interland is in de gehele EU te zien. (Dit is dus een voordeel boven de reguliere livestream van Veronica, die alleen in Nederland bekeken mag worden.) Buiten de EU is ook deze livestream van Ziggo Go in de meeste landen geo-blocked.

Lees verder

© 2015 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp donderdag 20 juni 2019 speelt Nederland op het WK vrouwenvoetbal tegen Canada. Dit is voor deze teams de derde en laa…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamOp zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamOp zaterdag 1 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Australië. Deze oefenweds…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Mexico, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Mexico, live tv en livestreamOp vrijdag 5 april 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen Mexico. De interland Nederland-Mexi…
Bronnen en referenties
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned/index.php?option=com_content&view=article&id=9677:nederland-oefent-tegen-australie&catid=106&Itemid=235
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Frans_vrouwenvoetbalelftal
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.foxtv.nl/schema/2015-10-23
  • http://www.nu.nl/voetbal/4132105/arjan-van-laan-nieuwe-bondscoach-oranjevrouwen.html
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned2/index.php?option=com_content&view=article&id=10417:selectie&catid=133&Itemid=878

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Chili, live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Salman Khawaja, 14-10-2015 18:55 #1
De term 'damesvoetbal' en 'dames' bestaan niet meer. Jammer dat er zoveel energie in dit stuk gestoken maar helaas weer oude termen gebruikt worden. Het gaat om 'vrouwenvoetbal' en 'vrouwen'.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-04-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 1
Schrijf mee!