InfoNu.nl > Sport > Voetbal > KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestream

KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestream

KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestream Op woensdag 27 februari 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de halve finale van de KNVB Beker. Deze halve finale vindt plaats in Stadion de Kuip te Rotterdam. Deze 'klassieker' is live op tv en online per livestream te bekijken. Door welke zender wordt de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax live op tv uitgezonden? Waar vindt men de livestream van Feyenoord-Ajax? Hoe hebben Feyenoord en Ajax in de loop der jaren in 'de Klassieker' gepresteerd?

Feyenoord

Deze Rotterdamse club werd opgericht op 19 juli 1908. In de begintijd droeg deze vereniging overigens nog niet de naam Feyenoord. Oorspronkelijk was de clubnaam Wilhelmina. In 1909 werd die naam veranderd in HFC. Kort daarna veranderde men de clubnaam in RVV Celeritas. Pas in 1912 koos de club voor de naam Feijenoord. In 1970 werd de schrijfwijze van de naam van de club veranderd in Feyenoord (dus met een y in de plaats van ij).

Erelijst Feyenoord in Nederland

Feyenoord heeft in de loop de jaren een rijke erelijst opgebouwd. In 1924 behaalde de Rotterdamse club voor het eerst het landkampioenschap. In totaal heeft Feyenoord vijftien keer de landstitel gewonnen. In die ranglijst van Nederlandse titels staat Feyenoord derde achter Ajax en PSV.

In de ranglijst van clubs met de meeste eindzeges in de KNVB Beker staat Feyenoord tweede achter Ajax. De Amsterdammers wonnen de KNVB Beker achttien keer en de Rotterdammers wonnen hem dertien keer. Feyenoord won de beker voor het eerst in 1930. De voorlopig laatste eindzege in het bekertoernooi was in 2018. Feyenoord stond overigens in totaal zeventien keer in de KNVB bekerfinale. Dertien keer wonnen ze en vier keer waren ze de verliezende finalist.

Internationale successen van Feyenoord

Ook boekte Feyenoord grote internationale successen. In 1970 was het de eerste Nederlandse club die de Europacup I won (de voorloper van de Champions League). Datzelfde jaar wonnen ze ook de Wereldbeker. Feyenoord won twee keer de UEFA Cup: in 1974 en in 2002.

AFC Ajax

De officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax is 18 maart 1900. In de loop der jaren won Ajax 33 keer het landskampioenschap van Nederland. Daarmee is Ajax de succesvolste club uit de geschiedenis van het Nederlandse competitievoetbal. 18 keer won Ajax de KNVB Beker en 8 keer won deze Amsterdamse club de Johan Cruijf Schaal.

Internationale successen

De grootste internationale successen van deze club uit Amsterdam waren de vier eindzeges in de Europa Cup I (Champions League). Twee keer won Ajax de wereldbeker. Ook won AFC Ajax één keer de UEFA Cup en één keer de Europa Cup II. Verder won de club uit Amsterdam drie keer de Europese Super Cup. Qua internationale successen is Ajax dus ook de succesvolste Nederlandse club uit de voetbalhistorie.

De Klassieker: historische statistieken

In de loop der jaren hebben Ajax en Feyenoord in totaal 185 officiële wedstrijden tegen elkaar gespeeld (dus niet alleen competitiewedstrijden, maar ook bekerwedstrijden, enzovoort). Van die 186 wedstrijden werden er 85 gewonnen door Ajax. 57 wedstrijden werden gewonnen door Feyenoord. 44 keer eindigde de klassieker in een gelijkspel.

Halve finale KNVB Beker 2019

Op woensdag 27 februari 2019 ontmoeten Feyenoord en Ajax elkaar in de halve finale van de KNVB Beker 2018-2019. Op donderdag 28 februari wordt de andere halve finale gespeeld: Willem II-AZ. De winnaars van deze beide halve finales spelen op 5 mei de finale van de KNVB Beker 2019.

Halve finale Feyenoord-Ajax op 27 februari 2019: scheidsrechter, opstellingen, hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van de halve finale Feyenood-Ajax? Waarschijnlijk is de aftrap om 20u45. Het tijdstip is echter nog niet definitief vastgesteld door de KNVB. Met welke opstelling speelt Feyenoord? Met welke opstelling speelt Ajax? Voorafgaand aan deze halve finale worden hier de opstellingen van Feyenoord en Ajax geplaatst.

Feyenoord-Ajax live op tv op 27 februari 2019: hoe laat en welke zender?

FOX Tv: gratis

Op welke zender kan men deze halve finale bekijken? De halve finale Feyenoord-Ajax wordt op woensdag 27 februari 2019 live uitgezonden door FOX Tv. Dit is het open net van FOX. Dit zit bij de meeste Nederlandse tv-kijkers in het standaardpakket. Bij Ziggo zit hij bijvoorbeeld op digitaal kanaal 11. Men kan dus 'gratis' naar deze halve finale Feyenoord-Ajax kijken. Om FOX Tv te kunnen bekijken hoeft men dus geen abonnement op FOX Sports te hebben. Zodra bekend is hoe laat deze live tv-uitzending begint, wordt dat hier gemeld.

Op 28 februari wordt Willem II-AZ ook live op tv uitgezonden op de zender FOX Tv. Op deze zender wordt op 5 mei ook live de finale van de KNVB Beker 2019 uitgezonden.

Feyenoord-Ajax ook live bij FOX Sports

Daarnaast wordt de halve finale Feyenoord-Ajax ook live uitgezonden op de betaalzenders van FOX Sports. Om de zenders van FOX Sports te kunnen bekijken, dient men een abonnement op deze zenders te hebben.

Livestream Feyenoord-Ajax (halve finale KNVB Beker 2019)

Er wordt door FOX Sports een livestream beschikbaar gesteld van Feyenoord-Ajax. De livestream van Feyenoord-Ajax begint op zondag 27 februari 2019 tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream van FOX Sports kan men behalve de wedstrijd ook de voorbeschouwing bekijken. Deze livestream van Ajax-Feyenoord bevindt zich op de FOX Sports GO app. Met die livestream kan men Feyenoord-Ajax dus live bekijken op een smartphone of computer. Is dit een gratis livestream van de klassieker Feyenoord-Ajax? Om op 27 februari 2019 deze officiële stream van Feyenoord-Ajax wil bekijken, dient men een abonnement op deze dienst te hebben, dus neen, dit is geen gratis livestream.

Livestream via dagpas?

Is het mogelijk om online de livestream van alleen deze wedstrijd te kopen via PPV (Pay Per View) bij FOX Sports? Neen, helaas is dit niet meer mogelijk, men kan alleen deze livestream bekijken als men een abonnement op de FOX Sports Go App heeft. FOX Sports biedt geen optie meer aan voor het kopen van een livestream via PPV (Pay Per View). Is het mogelijk om online een dagpas te kopen, waarmee men als het ware een digitaal abonnement voor elke livestream koopt voor één etmaal? Neen, lange tijd was het mogelijk om zo alsnog een livestream van FOX Sports te kunnen bekijken, maar anno 2019 is dat niet meer zo.

PPV bij FOX Sports: tv i.p.v. livestream

Het is het beleid van FOX Sports geworden om PPV of een dagpas voor een digitale livestream alleen nog maar mogelijk te maken bij zeer speciale evenementen. (Er was bijvoorbeeld bij uitzondering wel een PPV-livestream te koop bij The Fight Of The Century van Mayweather en McGregor.) Wie bij andere evenementen dus legaal slechts één wedstrijd bij FOX Sports wil bekijken, moet dat anno het najaar van 2019 niet via een livestream doen, maar via een dagpas voor de digitale tv.

Alternatief: livestream Go App

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Dat is te danken aan het feit dat deze wedstrijd live wordt uitgezonden op het open net van FOX tv. Via de Ziggo Go App kan men elke zender uit het standaard tv-pakket online (per livestream) kan bekijken. Veel klanten van Ziggo kijken al vaak online tv via een livestream op de Go App. Voor hen is dit in principe dus een gratis livestream van Feyenoord-Ajax.

Voorgaande klassieker: Feyenoord-Ajax op 27 januari 2019

Op zondag 27 januari 2019 speelden Feyenoord en Ajax tegen elkaar in de eredivisie. Hoe laat was de aftrap van Feyenoord-Ajax? De aftrap van deze competitiewedstrijd was op die zondag om 14u30. Feyenoord won met 6-2. De scheidsrechter bij deze klassieker was Danny Makkelie.

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, St.Juste, Botteghin, Van Beek, Verdonk (Haps/73), Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis (Ayoub/83), Van Persie (Jörgensen/68) en Larsson.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Magallan (Sinkgraven/60), Blind, Schöne, Van de Beek (Neres/59), Frenkie de Jong, Ziyech, Dolberg (Huntelaar/72) en Tadic.

Uitslag Feyenoord-Ajax op 27 januari 2019: 6-2

  • Doelpunten Feyenoord: Toornstra (16), Berghuis (31), Van Persie (42 en 56), Vilhena (75) en Ayoub (84).
  • Doelpunten Ajax: Schöne (8) en Ziyech (33)

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Halve Finale Beker 2019: Willem II-AZ, live tv en livestreamHalve Finale Beker 2019: Willem II-AZ, live tv en livestreamOp donderdag 28 februari 2019 ontmoeten Willem II en AZ elkaar in de halve finale van de KNVB Beker 2018-2019. Deze halv…
KNVB beker 2009-2010, loting, programma en uitslagenKNVB beker 2009-2010: loting, programma en uitslagen. Op 29 augustus 2009 zullen de eerste wedstrijden voor de KNVB beke…
Eredivisie 2008-2009: programma, uitslagen, stand+topscorersEredivisie 2008-2009: programma, uitslagen, stand+topscorersHet eredivisieseizoen 2008-2009 was weer een spannende strijd. Gedurende 34 speelrondes in de periode augustus 2008 tot…
Speelschema Eredivisie 2012-2013, programma en uitslagenHet seizoen 2011-2012 zit er weer bijna op, de kampioen is bekend, de play-offs zullen moeten beslissen welke teams prom…
Eredivisie 2010 - 2011, programma en uitslagen (wedstrijden)Eredivisie 2010 - 2011, programma en uitslagen (wedstrijden)Wedstrijden eredivisie 2010-2011: in het eredivisie seizoen 2009-2010 is FC Twente voor het eerst kampioen geworden. Wel…
Bronnen en referenties
  • http://www.dekuip.nl/het-stadion-de-kuip/stadion-feijenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Klassieker

Reageer op het artikel "KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-01-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!