InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestream Op zondag 27 oktober 2019 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Deze 'klassieker' is live op tv en online per livestream te bekijken. Door welke zender wordt de bekerwedstrijd Ajax-Feyenoord live op tv uitgezonden? Waar vindt men de livestream van Ajax-Feyenoord? Hoe hebben Feyenoord en Ajax in de loop der jaren in 'de Klassieker' gepresteerd?

Feyenoord

Deze Rotterdamse club werd opgericht op 19 juli 1908. In de begintijd droeg deze vereniging overigens nog niet de naam Feyenoord. Oorspronkelijk was de clubnaam Wilhelmina. In 1909 werd die naam veranderd in HFC. Kort daarna veranderde men de clubnaam in RVV Celeritas. Pas in 1912 koos de club voor de naam Feijenoord. In 1970 werd de schrijfwijze van de naam van de club veranderd in Feyenoord (dus met een y in de plaats van ij).

Erelijst Feyenoord in Nederland

Feyenoord heeft in de loop de jaren een rijke erelijst opgebouwd. In 1924 behaalde de Rotterdamse club voor het eerst het landkampioenschap. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Feyenoord eruit? In totaal heeft Feyenoord vijftien keer de landstitel gewonnen. In die ranglijst van Nederlandse titels staat Feyenoord derde achter Ajax en PSV.

In de ranglijst van clubs met de meeste eindzeges in de KNVB Beker staat Feyenoord tweede achter Ajax. De Amsterdammers wonnen de KNVB Beker achttien keer en de Rotterdammers wonnen hem dertien keer. Feyenoord won de beker voor het eerst in 1930. De voorlopig laatste eindzege in het bekertoernooi was in 2018. Feyenoord stond overigens in totaal zeventien keer in de KNVB bekerfinale. Dertien keer wonnen ze en vier keer waren ze de verliezende finalist.

Internationale successen van Feyenoord

Ook boekte Feyenoord grote internationale successen. In 1970 was het de eerste Nederlandse club die de Europacup I won (de voorloper van de Champions League). Datzelfde jaar wonnen ze ook de Wereldbeker. Feyenoord won twee keer de UEFA Cup: in 1974 en in 2002.

AFC Ajax

De officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax is 18 maart 1900. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van deze Amsterdamse club eruit? In de loop der jaren won Ajax 34 keer het landskampioenschap van Nederland. Daarmee is Ajax de succesvolste club uit de geschiedenis van het Nederlandse competitievoetbal. 19 keer won Ajax de KNVB Beker en 9 keer won deze Amsterdamse club de Johan Cruijf Schaal.

Internationale successen

De grootste internationale successen van deze club uit Amsterdam waren de vier eindzeges in de Europa Cup I (Champions League). Twee keer won Ajax de wereldbeker. Ook won AFC Ajax één keer de UEFA Cup en één keer de Europa Cup II. Verder won de club uit Amsterdam drie keer de Europese Super Cup. Qua internationale successen is Ajax dus ook de succesvolste Nederlandse club uit de voetbalhistorie.

De Klassieker: historische statistieken

Hoe ziet anno 2019 de historische balans tussen deze twee Nederlandse topclubs eruit? In de loop der jaren hebben Ajax en Feyenoord in totaal 187 officiële wedstrijden tegen elkaar gespeeld (dus niet alleen competitiewedstrijden, maar ook bekerwedstrijden, enzovoort). Van die 187 wedstrijden werden er 86 gewonnen door Ajax. 57 wedstrijden werden gewonnen door Feyenoord. 44 keer eindigde de klassieker in een gelijkspel.

Wedstrijdinfo Ajax-Feyenoord op 27 oktober 2019: uitslag en statistieken

Hoe laat was de aftrap van deze klassieker? De aftrap was op zondag 27 oktober 2019 om 16u45. Wie was de scheidsrechter bij dit duel? Dat is Gözübüyük. Ajax won met 4-0. Er waren 54.000 toeschouwers.

Uitslag Ajax-Feyenoord: 4-0

Goals Ajax: Ziyech (2), Tagliafico (7), Neres (37) en Van de Beek (40)

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest (Alvarez/81), Veltman, Blind, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech (Gravenberch/74), Martinez, Neres, Tadic (Traoré/86) en Promes.

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, Karsdorp, Botteghin, Senesi, Haps, Fer (Larsson/59), Berghuis (Tapia/46), Toornstra, Narsingh (Geertruida/74), Jörgensen en Sinisterra.

Ajax-Feyenoord live op tv (27 oktober 2019), hoe laat en welke zender?

Ajax-Feyenoord live bij FOX Sports

Deze klassieker wordt live uitgezonden op de betaalzenders van FOX Sports. Alle abonnees van FOX Sports kunnen hem dus sowieso live bekijken. Bij veel voetbalfans die een abonnement bij KPN hebben, was de grote vraag echter: wordt dit duel live uitgezonden op FOX Sports 1 of 2? Het duel is live te zien op de zender FOX Sports 1. Omdat hij live op FOX Sports 1 te zien is, kunnen abonnees van interactieve tv van KPN zonder abonnement op FOX Sports deze wedstrijd 'gratis' bekijken. Die zender zit sinds de zomer van 2019 namelijk 'gratis' in het standaard zenderpakket van digitale tv bij KPN. De zender bevindt zich daar op het digitale kanaal 14. De live tv-uitzending van het duel begint op 27 oktober 2019 om circa 16u40. Vanaf 15u45 is op de abonneezender FOX Sports 3 echter al live de 'warming up' te zien. Die zender waarop de 'warming up' live te zien is, is dus een zender die men als klant van KPN niet automatisch 'gratis' kan bekijken.

Ajax-Feyenoord op Telenet Play Sports

Deze Nederlandse klassieker wordt ook live op tv uitgezonden in België. De wedstrijd is live te zien op een abonneezender van Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzending begint op zondag 27 oktober 2019 om 16u40.

Livestream Ajax-Feyenoord (27 oktober 2019)

Livestream FOX Sports

Er wordt een livestream van Ajax-Feyenoord beschikbaar gesteld door FOX Sports. De livestream van Ajax-Feyenoord begint op zondag 27 oktober 2019 tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream van FOX Sports kan men behalve de wedstrijd ook de voorbeschouwing bekijken. Deze livestream van Ajax-Feyenoord bevindt zich op de FOX Sports GO app. Met die livestream kan men Feyenoord-Ajax dus live bekijken op een smartphone of computer. De livestream van Feyenoord-Ajax begint tegelijk met de live tv-uitzending. Is dit een gratis livestream van de klassieker Feyenoord-Ajax? Om op 27 oktober 2019 deze officiële stream van Feyenoord-Ajax wil bekijken, dient men een abonnement op deze dienst te hebben, dus neen, dit is geen gratis livestream. (Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het daarentegen wel mogelijk om op een andere manier, namelijk via de iTV-app, in de praktijk deze klassieker tussen Ajax en Feyenoord op 27 oktober 2019 via een soort 'gratis livestream' te bekijken. Meer info daarover vindt u verderop. Via die livestream op digitaal kanaal 14 van de iTV-app kan men overigens als doorsnee klant van KPN alleen de wedstrijd gratis live bekijken en niet de 'warming-up', die klanten van FOX Sports dus wel kunnen bekijken. Ook de uitgebreide interviews na afloop zijn niet op die 'gratis' zender te zien, maar op FOX Sports 3.)

Is het mogelijk om online de livestream van alleen deze wedstrijd te kopen via PPV (Pay Per View) bij FOX Sports? Neen, helaas is dit anno 2019 niet meer mogelijk bij een livestream van hen. Men kan alleen deze livestream bekijken als men een abonnement op de FOX Sports Go App heeft. FOX Sports biedt geen optie meer aan voor het kopen van een livestream via PPV (Pay Per View). Is het mogelijk om online een dagpas te kopen, waarmee men als het ware een digitaal abonnement voor elke livestream koopt voor één etmaal? Neen, lange tijd was het mogelijk om zo alsnog een livestream van FOX Sports te kunnen bekijken, maar anno 2019 is dat niet meer zo. Het is het beleid van FOX Sports geworden om PPV of een dagpas voor een digitale livestream alleen nog maar mogelijk te maken bij zeer speciale evenementen. (Er was bijvoorbeeld bij uitzondering wel een PPV-livestream te koop bij The Fight Of The Century van Mayweather en McGregor.) Wie bij andere evenementen dus legaal slechts één wedstrijd bij FOX Sports wil bekijken, moet dat anno 2019 niet via een livestream doen, maar via een dagpas voor de digitale tv.

Livestream Play Sports (hele EU)

De wedstrijd is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Hun livestream begint op 27 oktober om 16u40. Deze sportomroep zendt veel voetbal, formule 1, veldrijden, mxgp en hockey live uit op tv en per livestream. Daaronder zijn per weekend meestal ook één of twee interessante wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Elke livestream van hen is in de hele EU te bekijken. Om een livestream bij hen te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben. Men kan dat in België doen via een tv-abonnement bij hen, maar men kan ook een puur digitaal abonnement kopen via de Play Sports Go App, waarmee men al hun uitzendingen per livestream kan bekijken. (Elke livestream van hen is in de hele EU te bekijk.) Het is ook mogelijk om hun livestream te bekijken via een dagpas of weekendpas. Als men zo'n dagpas koopt, mag men een etmaal lang elke livestream van hen bekijken. Als men een weekendpas koopt, dan mag men een weekend lang elke livestream van hen bekijken.

Livestream Ziggo Go App?

Is het ook mogelijk om deze klassieker te bekijken via een livestream op de Ziggo Go App? Het is alleen mogelijk om dit duel per livestream te bekijken, indien men zowel een abonnnement op FOX Sports als op Ziggo heeft. Anders dan bij KPN is bij Ziggo de zender FOX Sports 1 namelijk geen onderdeel van het basispakket dat men gratis per livestream of op tv kan bekijken. In plaats daarvan kan men bij Ziggo op digitaal kanaal 14 hun eigen sportzender Ziggo Sport op tv of per livestream bekijken. Met dat standaardpakket kan men als klant van Ziggo op tv en via een gratis livestream op die app naar onder meer Formule 1 en buitenlands voetbal kijken, maar niet naar wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie.

Livestream iTV-app?

Is het voor KPN klanten mogelijk om dit duel met een livestream op de iTV-app te bekijken? Voor klanten die een aanvullend abonnement op FOX Sports hebben, is het altijd zeker mogelijk om zo'n wedstrijd daarop per livestream te bekijken. Omdat de wedstrijd echter op FOX Sports 1 wordt uitgezonden, is het ook voor KPN-abonnees (van interactieve tv) zonder een aanvullend abonnement op FOX Sports mogelijk om dit duel per livestream op die app te bekijken. De livestream van die zender zit op die app namelijk in het basispakket, op kanaal 14. Men hoeft als abonnee van interactieve tv bij KPN niets bij te betalen om deze livestream van de klassieker te bekijken. Voor hen is dit dus in de praktijk eigenlijk een gratis livestream van dit duel.

NLziet livestream Ajax-Feyenoord? Nee

Is het ook mogelijk om Ajax-Feyenoord via een livestream op de streamingdienst NLziet te bekijken? Nee, deze klassieker wordt niet live uitgezonden door zenders die een onderdeel zijn van dat mediaplatform, zodat het dus ook niet mogelijk is om op die app (of hun site) per livestream naar deze klassieker te kijken.

Voorgaande klassieker: Halve finale beker, Feyenoord-Ajax op 27 februari 2019

In februari 2019 speelden deze twee topclubs tegen elkaar in de halve finale van de KNVB Beker. De aftrap van deze klassieker was op woensdag 27 februari 2019 om 20u45. De scheidsrechter bij deze wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax was Blom. Er waren 47.500 toeschouwers. Die wedstrijd was live op tv te zien bij FOX Sports en FOX Tv. Ook kan men dit duel op de FOX Sports GO App per livestream bekijken. Eveneens was het mogelijk om dat duel te bekijken via een livestream op de Ziggo Go App (via het kanaal van FOX Tv). Ook was er een livestream van die bekerwedstrijd beschikbaar op de iTV-app. Die livestreams op de apps van Ziggo en iTV (KPN) waren mogelijk omdat dit bekerduel live op het 'open kanaal' van FOX Tv werd uitgezonden.

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, St.Juste, Martina, Van der Heijden, Verdonk (Haps/73), Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis, Van Persie (Jörgensen/66) en Larsson.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne, V.d. Beek (De Wit/85), Frenkie de Jong, Ziyech, Tadic (Labyad/88) en Neres (Dolberg/79).

Uitslag Feyenoord-Ajax: 0-3

Goals Ajax: De Ligt (45), Tagliafico (49) en V.d.Beek (65)

Gele kaarten

  • Feyenoord: V.d. Heijden, St.Juste en Berghuis
  • Ajax: V.d. Beek, De Jong en Mazraoui

Voorgaande klassieker in de eredivisie: Feyenoord-Ajax op 27 januari 2019

Op zondag 27 januari 2019 speelden Feyenoord en Ajax tegen elkaar in de eredivisie. Hoe laat was de aftrap van Feyenoord-Ajax? De aftrap van deze competitiewedstrijd was op die zondag om 14u30. Feyenoord won met 6-2. De scheidsrechter bij deze klassieker was Danny Makkelie. Dit duel was live op tv en per livestream te zien bij FOX Sports en Telenet.

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, St.Juste, Botteghin, Van Beek, Verdonk (Haps/73), Clasie, Toornstra, Vilhena, Berghuis (Ayoub/83), Van Persie (Jörgensen/68) en Larsson.

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Mazraoui, De Ligt, Magallan (Sinkgraven/60), Blind, Schöne, Van de Beek (Neres/59), Frenkie de Jong, Ziyech, Dolberg (Huntelaar/72) en Tadic.

Uitslag Feyenoord-Ajax op 27 januari 2019: 6-2

  • Doelpunten Feyenoord: Toornstra (16), Berghuis (31), Van Persie (42 en 56), Vilhena (75) en Ayoub (84).
  • Doelpunten Ajax: Schöne (8) en Ziyech (33)

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Ajax-PSV, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-PSV, live op tv en livestreamOp zondag 2 februari 2020 spelen AFC Ajax en PSV tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd wor…
Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Ondanks de derde plaats in de competitie van het seizoen 2018-19 lijkt de schwung eruit bij Feyenoord. In 2018 werd de b…
Voetbal 2020: FC Groningen-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: FC Groningen-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 26 januari 2020 voetbalt Ajax tegen FC Groningen. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie.…
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
Feijenoord hooligansFeyenoord is een voetbalclub uit Rotterdam met een grote en fanatieke aanhang. Zo zijn ze berucht na de ware veldslag in…
Bronnen en referenties
  • http://www.dekuip.nl/het-stadion-de-kuip/stadion-feijenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Klassieker

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!