Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestream Op zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats in stadion De Kuip te Rotterdam. Deze 'klassieker' is live op tv en online per livestream te bekijken. Door welke zender wordt de bekerwedstrijd Feyenoord-Ajax live op tv uitgezonden? Waar vindt men de livestream van Feyenoord-Ajax? Hoe hebben Feyenoord en Ajax in de loop der jaren in 'de Klassieker' gepresteerd?

Afgelast wegens het coronavirus

Deze topwedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is afgelast vanwege het coronavirus. Ook alle overige profvoetbalwedstrijden in Nederland zijn tot en met 1 september 2020 afgelast. Deze wedstrijd van Ajax tegen Feyenoord wordt dus ook niet ingehaald. De beide clubs spelen hun eerstvolgende competitiewedstrijd pas weer tijdens het nieuwe seizoen.

Feyenoord

Deze Rotterdamse club werd opgericht op 19 juli 1908. In de begintijd droeg deze vereniging overigens nog niet de naam Feyenoord. Oorspronkelijk was de clubnaam Wilhelmina. In 1909 werd die naam veranderd in HFC. Kort daarna veranderde men de clubnaam in RVV Celeritas. Pas in 1912 koos de club voor de naam Feijenoord. In 1970 werd de schrijfwijze van de naam van de club veranderd in Feyenoord (dus met een y in de plaats van ij).

Erelijst Feyenoord in Nederland

Feyenoord heeft in de loop de jaren een rijke erelijst opgebouwd. In 1924 behaalde de Rotterdamse club voor het eerst het landkampioenschap. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Feyenoord eruit? In totaal heeft Feyenoord vijftien keer de landstitel gewonnen. In die ranglijst van Nederlandse titels staat Feyenoord derde achter Ajax en PSV.

In de ranglijst van clubs met de meeste eindzeges in de KNVB Beker staat Feyenoord tweede achter Ajax. De Amsterdammers wonnen de KNVB Beker achttien keer en de Rotterdammers wonnen hem dertien keer. Feyenoord won de beker voor het eerst in 1930. De voorlopig laatste eindzege in het bekertoernooi was in 2018. Feyenoord stond overigens in totaal zeventien keer in de KNVB bekerfinale. Dertien keer wonnen ze en vier keer waren ze de verliezende finalist.

Internationale successen van Feyenoord

Ook boekte Feyenoord grote internationale successen. In 1970 was het de eerste Nederlandse club die de Europacup I won (de voorloper van de Champions League). Datzelfde jaar wonnen ze ook de Wereldbeker. Feyenoord won twee keer de UEFA Cup: in 1974 en in 2002.

AFC Ajax

De officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax is 18 maart 1900. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van deze Amsterdamse club eruit? In de loop der jaren won Ajax 34 keer het landskampioenschap van Nederland. Daarmee is Ajax de succesvolste club uit de geschiedenis van het Nederlandse competitievoetbal. 19 keer won Ajax de KNVB Beker en 9 keer won deze Amsterdamse club de Johan Cruijf Schaal.

Internationale successen

De grootste internationale successen van deze club uit Amsterdam waren de vier eindzeges in de Europa Cup I (Champions League). Twee keer won Ajax de wereldbeker. Ook won AFC Ajax één keer de UEFA Cup en één keer de Europa Cup II. Verder won de club uit Amsterdam drie keer de Europese Super Cup. Qua internationale successen is Ajax dus ook de succesvolste Nederlandse club uit de voetbalhistorie.

De Klassieker: historische statistieken

Hoe ziet anno 2020 de historische balans tussen deze twee Nederlandse topclubs eruit? In de loop der jaren hebben Ajax en Feyenoord in totaal 188 officiële wedstrijden tegen elkaar gespeeld (dus niet alleen competitiewedstrijden, maar ook bekerwedstrijden, enzovoort). Van die 188 wedstrijden werden er 87 gewonnen door Ajax. 57 wedstrijden werden gewonnen door Feyenoord. 44 keer eindigde de klassieker in een gelijkspel.

Wedstrijdinfo Feyenoord-Ajax op 22 maart 2020: hoe laat, opstelling, scheidrechter?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van deze klassieker? Die is om 14u30.

Scheidsrechter?

Zodra bekend is wie de scheidsrechter en VAR zijn bij deze klassieker, wordt dat hier gemeld.

Opstelling Ajax? Opstelling Feyenoord?

Voorafgaand aan de klassieker worden hier de opstellingen van de teams uit Amsterdam en Rotterdam geplaatst.

Feyenoord-Ajax live op tv (22 maart 2020), hoe laat en welke zender?

Feyenoord-Ajax live bij FOX Sports

Deze klassieker wordt live uitgezonden op de betaalzenders van FOX Sports. Alle abonnees van FOX Sports kunnen hem dus sowieso live bekijken. Bij veel voetbalfans die een abonnement bij KPN hebben, was de grote vraag echter: wordt dit duel live uitgezonden op FOX Sports 1 of 2? Het duel is hoogstwaarschijnlijk live te zien op de zender FOX Sports 1. Omdat hij live op FOX Sports 1 te zien is, kunnen abonnees van interactieve tv van KPN zonder abonnement op FOX Sports deze wedstrijd 'gratis' bekijken. Die zender zit sinds de zomer van 2019 namelijk 'gratis' in het standaard zenderpakket van digitale tv bij KPN. De zender bevindt zich daar op het digitale kanaal 14.

Feyenoord-Ajax op Telenet Play Sports

Deze Nederlandse klassieker wordt ook live op tv uitgezonden in België. De wedstrijd is live te zien op een abonneezender van Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzending begint op zondag 22 maart om 14u25.

Livestream Feyenoord-Ajax (22 maart 2020)

Livestream FOX Sports

Er wordt een livestream van Feyenoord-Ajax beschikbaar gesteld door FOX Sports. De livestream van Ajax-Feyenoord begint op zondag 22 maart 2020 tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream van FOX Sports kan men behalve de wedstrijd ook de voorbeschouwing bekijken. Deze livestream van Ajax-Feyenoord bevindt zich op de FOX Sports GO app. Met die livestream kan men Feyenoord-Ajax dus live bekijken op een smartphone of computer. De livestream van Feyenoord-Ajax begint tegelijk met de live tv-uitzending. Is dit een gratis livestream van de klassieker Feyenoord-Ajax? Om op 22 maart 2020 deze officiële stream van Feyenoord-Ajax wil bekijken, dient men een abonnement op deze dienst te hebben, dus neen, dit is geen gratis livestream. (Voor klanten van interactieve tv bij KPN is het daarentegen wel mogelijk om op een andere manier, namelijk via de iTV-app, in de praktijk deze klassieker tussen Ajax en Feyenoord op 22 maart via een soort 'gratis livestream' te bekijken. Meer info daarover vindt u verderop. 3.)

Is het mogelijk om online de livestream van alleen deze wedstrijd te kopen via PPV (Pay Per View) bij FOX Sports? Neen, helaas is dit anno 2020 niet meer mogelijk bij een livestream van hen. Men kan alleen deze livestream bekijken als men een abonnement op de FOX Sports Go App heeft. FOX Sports biedt geen optie meer aan voor het kopen van een livestream via PPV (Pay Per View). Is het mogelijk om online een dagpas te kopen, waarmee men als het ware een digitaal abonnement voor elke livestream koopt voor één etmaal? Neen, lange tijd was het mogelijk om zo alsnog een livestream van FOX Sports te kunnen bekijken, maar anno 2020 is dat niet meer zo. Het is het beleid van FOX Sports geworden om PPV of een dagpas voor een digitale livestream alleen nog maar mogelijk te maken bij zeer speciale evenementen. (Er was bijvoorbeeld bij uitzondering wel een PPV-livestream te koop bij The Fight Of The Century van Mayweather en McGregor.) Wie bij andere evenementen dus legaal slechts één wedstrijd bij FOX Sports wil bekijken, moet dat anno 2020 niet via een livestream doen, maar via een dagpas voor de digitale tv.

Livestream Play Sports (hele EU)

De wedstrijd is ook via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken. Hun livestream begint op 22 maart om 14u25. Deze sportomroep zendt veel voetbal, formule 1, veldrijden, mxgp en hockey live uit op tv en per livestream. Daaronder zijn per weekend meestal ook één of twee interessante wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Elke livestream van hen is in de hele EU te bekijken. Om een livestream bij hen te kunnen bekijken, dient men een abonnement bij hen te hebben. Men kan dat in België doen via een tv-abonnement bij hen, maar men kan ook een puur digitaal abonnement kopen via de Play Sports Go App, waarmee men al hun uitzendingen per livestream kan bekijken. (Elke livestream van hen is in de hele EU te bekijk.) Het is ook mogelijk om hun livestream te bekijken via een dagpas of weekendpas. Als men zo'n dagpas koopt, mag men een etmaal lang elke livestream van hen bekijken. Als men een weekendpas koopt, dan mag men een weekend lang elke livestream van hen bekijken.

Livestream Ziggo Go App?

Is het ook mogelijk om deze klassieker te bekijken via een livestream op de Ziggo Go App? Het is alleen mogelijk om dit duel per livestream te bekijken, indien men zowel een abonnnement op FOX Sports als op Ziggo heeft. Anders dan bij KPN is bij Ziggo de zender FOX Sports 1 namelijk geen onderdeel van het basispakket dat men gratis per livestream of op tv kan bekijken. In plaats daarvan kan men bij Ziggo op digitaal kanaal 14 hun eigen sportzender Ziggo Sport op tv of per livestream bekijken. Met dat standaardpakket kan men als klant van Ziggo op tv en via een gratis livestream op die app naar onder meer Formule 1 en buitenlands voetbal kijken, maar niet naar wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie.

Livestream iTV-app?

Is het voor KPN klanten mogelijk om dit duel met een livestream op de iTV-app te bekijken? Voor klanten die een aanvullend abonnement op FOX Sports hebben, is het altijd zeker mogelijk om zo'n wedstrijd daarop per livestream te bekijken. Omdat de wedstrijd echter op FOX Sports 1 wordt uitgezonden, is het ook voor KPN-abonnees (van interactieve tv) zonder een aanvullend abonnement op FOX Sports mogelijk om dit duel per livestream op die app te bekijken. De livestream van die zender zit op die app namelijk in het basispakket, op kanaal 14. Men hoeft als abonnee van interactieve tv bij KPN niets bij te betalen om deze livestream van de klassieker te bekijken. Voor hen is dit dus in de praktijk eigenlijk een gratis livestream van dit duel.

NLziet livestream Ajax-Feyenoord? Nee

Is het ook mogelijk om Ajax-Feyenoord via een livestream op de streamingdienst NLziet te bekijken? Nee, deze klassieker wordt niet live uitgezonden door zenders die een onderdeel zijn van dat mediaplatform, zodat het dus ook niet mogelijk is om op die app (of hun site) per livestream naar deze klassieker te kijken.

Voorgaande klassieker in de eredivisie: Ajax-Feyenoord op 27 oktober 2019

De aftrap van de voorgaand editie van 'de klassieker'was op zondag 27 oktober 2019 om 16u45. Wie was de scheidsrechter bij dit duel? Dat was Gözübüyük. Ajax won met 4-0. Er waren 54.000 toeschouwers. Dit duel was live op tv en per livestream te zien bij FOX Sports en Telenet.

Uitslag Ajax-Feyenoord: 4-0

Goals Ajax: Ziyech (2), Tagliafico (7), Neres (37) en Van de Beek (40)

Opstelling Ajax (en wissels)

Onana, Dest (Alvarez/81), Veltman, Blind, Tagliafico, Van de Beek, Ziyech (Gravenberch/74), Martinez, Neres, Tadic (Traoré/86) en Promes.

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, Karsdorp, Botteghin, Senesi, Haps, Fer (Larsson/59), Berghuis (Tapia/46), Toornstra, Narsingh (Geertruida/74), Jörgensen en Sinisterra.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Sparta, live op tv en livestreamOp zondag 9 augustus 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Sparta Rotterdam gespeeld. Dit is een oefenwedstrijd voor deze er…
Voetbal 2020: Ajax-RKC Waalwijk, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-RKC Waalwijk, live op tv en livestreamOp zaterdag 8 augustus 2020 voetbalt Ajax tegen RKC Waalwijk. Dit is een oefenwedstrijd. Voor Ajax en RKC is dit de eers…
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 zouden Ajax en FC Twente tegen elkaar spelen in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstr…
Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestreamVoetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestreamOp donderdag 9 april 2020 zou FC Utrecht in de eredivisie spelen tegen AFC Ajax. Deze wedstrijd gaat op die datum echter…

Vrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvVrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvOp zaterdag 5 maart 2016 speelt Nederland tegen Noorwegen op het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) Vrouwenvoetbal. Di…
Wimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubWimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubIn de Verenigde Staten komt het met enige regelmaat voor dat een professionele sportclub die actief is op het hoogste ni…
Bronnen en referenties
  • http://www.dekuip.nl/het-stadion-de-kuip/stadion-feijenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Feyenoord
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Klassieker

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!