InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Beker 2019: Feyenoord-Fortuna Sittard, live tv en livestream

Beker 2019: Feyenoord-Fortuna Sittard, live tv en livestream

Beker 2019: Feyenoord-Fortuna Sittard, live tv en livestream Op woensdag 23 januari 2019 speelt Feyenoord tegen Fortuna Sittard. Dit is een wedstrijd in de kwartfinale van de KNVB Beker 2019. Deze match vindt plaats in de stadion De Kuip te Rotterdam. Feyenoord-Fortuna Sittard wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de KNVB bekerwedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard online via een livestream volgen. Hoe laat is de aftrap van Feyenoord-Fortuna Sittard? Op welke zender wordt deze bekerwedstrijd live uitgezonden? Waar kan men een livestream vinden van Feyenoord-Fortuna Sittard?

Feyenoord

Deze Zuid-Rotterdamse voetbalclub werd opgericht in 1908. Oorspronkelijk heette deze vereniging Wilhelmina. Daarna veranderde de club binnen enkele jaren diverse malen van clubnaam. Uiteindelijk nam men in 1912 de naam Feijenoord aan. Men behield die schrijfwijze tot aan 1971. Toen werd de clubnaam veranderd in Feyenoord (dus met een 'y' in de plaats van een 'ij').

Erelijst Feyenoord

Feyenoord behoort samen met PSV en Ajax tot de traditionele 'Top Drie' van het Nederlandse profvoetbal. 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. De KNVB Beker werd door hen 13 keer gewonnen. Vier keer won Feyenoord de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) won. In dat jaar won Feyenoord ook de Wereldbeker voor Clubteams. Tot de overige grote internationale successen van Feyenoord behoren de twee eindzeges in de UEFA Cup (1974 en 2002).

Fortuna Sittard

De club Fortuna Sittard onstond in 1968, als gevolg van een fusie tussen twee Limburgse profclubs: RKSV Sittardia (uit Sittard) en Fortuna '54 (uit Geleen). Van deze twee clubs had vooral Fortuna '54 een rijke erelijst: twee maal won die club de KNVB Beker. Ook eindigde deze club in 1957 als tweede in de eredivisie, met slechts twee punten achterstand op landskampioen Ajax.

Tot de befaamde spelers die in de loop der jaren voor Fortuna Sittard hebben gespeeld behoren onder meer Mark van Bommel, Willy Dullens, Cor van der Hart, Ruud Hesp, Erik Meijer, Frans de Muck, Fernando Ricksen, Huub Stevens en Faas Wilkes.

KNVB Beker 2018-2019

De KNVB Beker 2018-2019 begon in september 2018. Er doen 107 clubs mee aan dit toernooi. Hoe is voor Feyenoord dit bekertoernooi verlopen? Feyenoord won in de eerste ronde van het bekertoernooi met 0-4 van VV Gemert. In de tweede ronde won Feyenoord met 5-1 van ADO Den Haag. In de achtste finale won Feyenoord met 1-0 van FC Utrecht.

Hoe is voor Fortuna Sittard het bekertoernooi 2018-2019 verlopen? Op 25 september 2018 won Fortuna Sittard in de eerste ronde met 0-5 van Helmond Sport. In de volgende ronde won Fortuna Sittard met 2-3 van NEC. In de achtste finale won Fortuna met 2-1 van SC Cambuur Leeuwarden.

Datum, hoe laat, opstellingen, statistieken: Feyenoord-FC Utrecht

Op welke datum werd Feyenoord-FC Utrecht gespeeld? Deze KNVB Bekerwedstrijd werd gespeeld op woensdag 23 januari 2019. Hoe laat is de aftrap? De wedstrijd begint om 20u45. Met welke opstelling speelt Feyenoord? Met welke opstelling speelt Fortuna Sittard? Voorafgaand aan de wedstrijd worden hier de opstellingen geplaatst.

Live op tv Feyenoord-Fortuna Sittard: welke zender? FOX Sports en FOX Tv (gratis)

FOX Tv (open net): gratis Feyenoord-Fortuna Sittard

De uitzendrechten (live tv en livestream) van het KNVB Bekertoernooi zijn in handen van FOX. Het merendeel van de KNVB Bekerwedstrijden zenden zij live uit op de abonneezenders van FOX Sports. Een beperkt aantal wedstrijden zenden zij echter ook live uit op de zender FOX Tv, hun 'open net'. Daartoe behoort ook de wedstrijd Feyenoord-Fortuna Sittard. Let op: om die zender te kunnen bekijken, hoeft men geen abonnement op FOX Sports te hebben. De zender FOX Tv zit bij de meeste Nederlanders in hun standaardpakket voor digitale tv. Bij Ziggo zit deze zender bijvoorbeeld op digitaal kanaal 11. Bij KPN zit FOX Tv op het digitale kanaal 14. FOX Tv is ook de zender waarop men in 2019 live de KNVB Bekerfinale uitzendt. Mensen zonder abonnement op FOX Sports kunnen deze wedstrijd dus 'gratis' live via digitale tv kijken.

Hoe laat op FOX Tv?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Feyenoord-Fortuna Sittard op woensdag 23 januari op FOX Tv? Op deze gratis zender begint de live-uitzending om 20u00, met een voorbeschouwing op deze match, maar ook aandacht voor de overige bekerwedstrijden die in die week worden gespeeld. Om 20u45 is de aftrap van Feyenoord-Fortuna live te zien op FOX Tv.

FOX Sports

Op de abonneezenders van FOX Sports is deze bekerwedstrijd tussen Fortuna Sittard en Feyenoord ook live te bekijken. Deze zenders kan men dus alleen bekijken als abonnee van FOX Sports. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 1. De aftrap is om 20u45. Daarvoor is er echter al een voorbeschouwing op deze match te zien op de zender FOX Sports 3.

Livestream Feyenoord-Fortuna Sittard (23 januari 2019)

Livestream FOX Sports

De wedstrijd Feyenoord-Fortuna Sittard is op de wedstrijddag ook online te volgen via een livestream. De officiële livestream van Feyenoord-Fortuna Sittard wordt beschikbaar gesteld door FOX Sports. Met die livestream kan men op woensdag 23 januari deze wedstrijd tussen Feyenoord en Fortuna Sittard dus op een smartphone of computer volgen. De livestream van Feyenoord-Fortuna Sittard bevindt zich op de FOX Sports Go App. Is dit een gratis livestream van Feyenoord-Fortuna Sittard? Om live deze officiële stream van deze wedstrijd uit de tweede ronde van de KNVB Beker te kunnen volgen, dient men een abonnement op FOX Sports te hebben. Dus neen, dit is niet een gratis livestream van Feyenoord-Fortuna Sittard De livestream van Feyenoord-Fortuna Sittard begint tegelijk met de live tv-uitzending.

Livestream Feyenoord-Fortuna Sittard via dagpas of PPV?

Wanneer men geen vast abonnement heeft en toch de livestream van de bekerwedstrijd Feyenoord-Fortuna Sittard wil bekijken, kan men dan een dagpas kopen voor een livestream van FOX Sports? Of kan men de livestream bij hen kopen via PPV (Pay Per View)? Neen, helaas is het anno 2019 niet meer mogelijk bij FOX Sports om een livestream via PPV te bekijken. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream van FOX Sports via een dagpas te bekijken. Hoewel dagpassen niet meer te koop zijn voor de livestream, zijn ze overigens nog wel te koop voor de tv-uitzendingen. Dat is bij deze wedstrijd vanzelfsprekend echter niet echt een populaire optie, aangezien men deze match gratis op tv kan bekijken bij FOX.

Alternatief: livestream Feyenoord-Fortuna Sittard via Ziggo Go

Is er een legaal alternatief waarmee men toch per livestream naar Feyenoord-Fortuna Sittard kan kijken, wanneer men geen FOX Sports Go App heeft? Bij Ziggo is er een alternatief waarmee men alsnog per livestream naar Feyenoord-Fortuna Sittardkan kijken. Zij bieden namelijk de Ziggo Go App aan, waarmee men via een livestream tv kan kijken. Men kan dan op bijvoorbeeld een smartphone of computer via een livestream kijken naar elke zender uit het standaardpakket. Hiermee kan men op de avond van 23 januari 2019 dus ook per livestream naar het 'open net' van FOX Tv kijken. De livestream bevindt zich op de Ziggo Go App op kanaal 11.

Ziggo Go App: livestream in de gehele EU

De livestream van de Ziggo Go App heeft bij veel evenementen een ander groot voordeel, vergeleken met overige officiële opties voor een stream. Vaak is een officiële livestream van een omroep (vanwege uitzendrechtenkwesties) namelijk beperkt tot één land. Een livestream van de NOS mag men bijvoorbeeld vaak alleen in Nederland kijken. Een livestream van Sporza mag men vaak officieel alleen in België kijken. Voor elke livestream op de Ziggo Go App gelden daarentegen veel ruimere regels. Het bekijken van een Ziggo Go-livestream is niet slechts beperkt tot Nederland. Men kan deze livestream in heel de EU bekijken. Dat geldt dus ook voor deze livestream van Feyenoord-Fortuna Sittard.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestreamVoetbal 2018: Ajax-Feyenoord, live tv en livestreamOp zondag 28 oktober 2018 wordt de competitiewedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld. De wedstrijd vindt plaats in de Johan Cr…
Eredivisie voetbal programma 2008 - 2009Eredivisie voetbal competitie 2008 - 2009 Het complete wedstrijdoverzicht van de nieuwe voetbalcompetitie is er weer! Ve…
Eredivisie 2014-2015 FC Utrecht programmaEredivisie 2014-2015 FC Utrecht programmaFC Utrecht kende een teleurstellen Eredivisie seizoen 2013-2014. Ondanks dat de ploeg van Jan Wouters als 10e eindigde m…
De Graafschap in seizoen 2018-2019: live op tv en livestreamDe Graafschap in seizoen 2018-2019: live op tv en livestreamDe Doetinchemse voetbalclub De Graafschap komt in het seizoen 2018-2019 uit in de Nederlandse eredivisie. De club promov…
Eredivisie 2014-2015 PEC Zwolle programmaEredivisie 2014-2015 PEC Zwolle programmaPEC Zwolle wist in het Eredivisie seizoen 2013-2014 als 11e te eindigen en de finale te bereiken van de KNVB Beker. Hier…
Bronnen en referenties
  • http://www.knvb.nl/competities/knvb-beker
  • https://www.rijnmond.nl/nieuws/173519/Feyenoord-ADO-op-donderdag-1-november
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker_2018/19_%28mannen%29

Reageer op het artikel "Beker 2019: Feyenoord-Fortuna Sittard, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-01-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!