InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Feyenoord-Hapoel Beër Sheva, live op tv en livestream (2019)

Feyenoord-Hapoel Beër Sheva, live op tv en livestream (2019)

Feyenoord-Hapoel Beër Sheva, live op tv en livestream (2019) Op donderdag 22 augustus speelt Feyenoord een wedstrijd in de voorronde van UEFA Europa League. De tegenstander van de Nederlandse club is Hapoel Beër Sheva uit Israël. Deze Europese wedstrijd van Feyenoord wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de wedstrijd Feyenoord-Hapoel Beër Sheva online via een livestream volgen. Op welke zender wordt deze wedstrijd uit de voorronde van de Europa League live uitgezonden? Waar kan men een livestream vinden van deze wedstrijd van Feyenoord?

Feyenoord

Deze Zuid-Rotterdamse voetbalclub werd opgericht op 19 juli 1908 in het koffiehuis 'De Vereeniging' aan de Oranjeboomstraat te Rotterdam. Dat koffiehuis bevond zich in de wijk Feijenoord. Oorspronkelijk noemden ze hun nieuwe voetbalvereniging overigens Wilhelmina, als eerbetoon aan de toenmalige koningin. Om diverse redenen veranderde de club echter binnen enkele jaren diverse malen van clubnaam. Uiteindelijk nam men in 1912 de naam Feijenoord aan. Men behield die schrijfwijze tot aan 1971. Toen werd de clubnaam veranderd in Feyenoord (dus met een 'y' in de plaats van een 'ij'). Mede vanwege de grote internationale successen van de Rotterdamse club, besloot men de schrijfwijze met name voor het internationale publiek te vergemakkelijken.

De Kuip: Stadion Feijenoord

Sinds 1937 is 'Stadion Feijenoord' de thuisbasis van deze Rotterdamse club. In de volksmond wordt dit stadion doorgaans 'De Kuip' genoemd. Het stadion is in de loop der jaren diverse malen grondig gerenoveerd. Sinds 1994 heeft dit stadion een capaciteit van 51.117 toeschouwers.

Er is dikwijls onduidelijkheid over de schrijfwijze van de officiële naam van het stadion: is dit 'Stadion Feyenoord' of 'Stadion Feijenoord'. In de publiciteit noemt men het stadioncomplex doorgaans 'Stadion Feyenoord'. Die spelling gebruikt men zelfs op de hekken voor het stadion en op het briefpapier. Toch is de officiële naam van het stadion nog altijd Stadion Feijenoord (met dus de oude spelling, met een ij in plaats van een y). Bij de Kamer van Koophandel staat het bedrijf achter het stadion ook nog altijd ingeschreven als 'Stadion Feijenoord NV.

Erelijst Feyenoord

Feyenoord behoort samen met PSV en Ajax tot de traditionele 'Top Drie' van het Nederlandse profvoetbal. 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. De KNVB Beker werd door hen 13 keer gewonnen. Vier keer won Feyenoord de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) won. In dat jaar won Feyenoord ook de Wereldbeker voor Clubteams. Tot de overige grote internationale successen van Feyenoord behoren de twee eindzeges in de UEFA Cup (1974 en 2002).

Hapoel Beër Sheva (Israël)

De Israëlische club Hapoel Beër Sheva werd opgericht op 1 mei 1949. Beër Sheva speelt zijn thuiswedstrijden in het Turnerstadion. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Hapoel Beër Sheva eruit? De club won vijf keer het Israëlisch landskampioenschap: 1975, 1976, 2016, 2017 en 2018. Eén keer won Hapoel Beër Sheva de beker van Israël: in 1997. Twee keer wonnen ze de Israëlische Super Cup: in 1975 en 2016. In het Europees voetbal zorgde Hapoel Beër Sheva in 2016 voor een grote sensatie door Inter Milaan te verslaan. De Nederlander Frank de Boer was toen de trainer van die Italiaanse club.

Voorronde Europa League op 22 augustus 2019: Feyenoord-Beër Sheva

Op donderdag 22 augustus speelt Feyenoord zijn eerste wedstrijd in de laatste voorronde voor de UEFA Europa League 2019. De tegenstander is dan dus Beër Sheva dat in de voorgaande ronde Norrköping uit Zweden versloeg.

Hoe laat is de aftrap?

Hoe laat is de aftrap van deze Europese wedstrijd van Feyenoord? De aftrap is op donderdag 22 augustus om 19u30.

Opstelling Feyenoord?

Met welke opstelling speelt Feyenoord? En hoe ziet de opstelling van de tegenstander eruit? Voorafgaand aan de wedstrijd vindt u hier beide opstellingen.

Feyenoord live op tv op 22 augustus 2019

Welke zender? SBS9

Deze wedstrijd van Feyenoord tegen Hapoel Beer Sheva in de voorronde van de UEFA Europa League is live op tv te zien bij de zender SBS9. In tegenstelling tot de voorgaande voorrondewedstrijden van de club uit Rotterdam wordt dit duel dus niet uitgezonden op Veronica, maar op die kleinere zusterzender. Het moederbedrijf van SBS9 en Veronica (Talpa/SBS Broadcasting) heeft niet alleen de live-uitzendrechten van deze Europese voorrondewedstrijd van de club uit Rotterdam, maar ook van AZ en PSV. Later op die avond van 22 augustus wordt door Veronica de wedstrijd PSV-Apollon Limasol live op tv (en online via een gratis livestream) uitgezonden. De Europese wedstrijd van AZ is op die avond niet live op tv te zien, maar wel kan men op die avond van 22 augustus online via een gratis livestream naar AZ-Royal Antwerp FC kijken.

Hoe laat is Feyenoord live te zien?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Feyenoord-Hapoel Beer Sheva? Die begint op donderdag 22 augustus 2019 om 19u15 op SBS9. De aftrap is om 19u30.

Voetbal live op tv

Naar welke topwedstrijden kunnen voetbalfans live op tv (of via een livestream) bekijken in de periode na dit Europa League-duel? Op woensdag 28 augustus is Ajax-APOEL Nicosia (voorronde Champions League) live te zien. Op vrijdag 30 augustus spelen de Oranje Leeuwinnen de wedstrijd Estland-Nederland (EK-kwalificatie). Die is live op tv en online via een gratis livestream te zien bij een zender van Talpa. Enkele dagen later, op 3 september, spelen de Oranje voetbalvrouwen wederom een interland: Nederland-Turkije (EK-kwalificatie). Ook bij dat duel worden door Talpa een live tv-uitzending en een gratis livestream verzorgd.

Op 1 september staat de competitiewedstrijd Willem II-Feyenoord (eredivisie) op het programma. Dat is de eerste eredivisiewedstrijd van de Rotterdamse club na afloop van de Europese wedstrijden tegen Hapoel Beer Sheva. Het duel tegen Willem II is live op tv en via een livestream te zien. Op 6 september speelt het Nederlands herenelftal zijn eerste interland van het seizoen: Duitsland-Nederland (EK-kwalificatie). Dat duel is op tv (en online via een gratis livestream) te zien bij de NPO.

Livestream Dinambo Tblisi-Feyenoord op 22 augustus 2019 (voorronde Europa League)

Gratis livestream

De wedstrijd van Feyenoord in de voorronde van de Europa League is via een gratis livestream te bekijken. De officiële livestream voor deze wedstrijd bevindt zich op de avond van de match onder meer op de site van Kijk. Ook kan men de livestream vinden via links op andere sites van Talpa, zoals Veronica Inside en Veronica Tv. De gratis livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van deze wedstrijd uit de voorronde van de Europa League. Dat houdt in dat deze gratis livestream om 19u15 begint. Via deze gratis livestream kan men dus ook de voorbeschouwing op deze wedstrijd bekijken. Via zo'n gratis livestream zijn op diezelfde avond ook de Europese wedstrijden van AZ en PSV te zien.

Inloggen livestream Talpa

Bij sites van Talpa dient men doorgaans in te loggen om een gratis livestream van een voetbalmatch te kunnen bekijken. Dat geldt ook voor de livestream bij deze wedstrijd van Feyenoord. Men kan op hun site bij de stream inloggen met een account van Kijk. Het is echter ook mogelijk om de gratis livestream van deze wedstrijd van Feyenoord op die site te bekijken door op die site in te loggen met een account van Facebook. Indien men reeds een Facebook-account heeft en men reeds op de computer ingelogd is bij dit account, dan kan men hiermee automatisch, zonder verder iets in te vullen, naar de gratis livestream van Feyenoord kijken. Ook veel andere sportwedstrijden die zenders van Talpa live uitzenden op tv, zijn eveneens via een gratis livestream te zien. Zo biedt Talpa ook een gratis livestream aan bij de kwalificatiewedstrijden en oefeninterlands van de Oranje Leeuwinnen. De vechtsportgala's van de UFC en Glory Kickboxing zijn ook vaak via een gratis livestream bij Talpa te zien. Zo zendt men in december 2019 ook het gevecht Badr Hari-Rico Verhoeven uit via zo'n gratis livestream. Ook bij die gratis livestream kan men dan inloggen met een Facebook-account.

Livestream Feyenoord via Go App

Het is ook mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) op 22 augustus naar de Europese wedstrijd van Feyenoord te kijken. Dit is een dienst van Ziggo, waarmee men online (via een livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men in de hele Europese unie per livestream naar tv kijken. SBS9 behoort tot de zenders die men als klant van Ziggo automatisch per livestream op deze app kan bekijken. Zo kan men als voetbalfan dus ook op vakantie in een ander EU-land via de livestream de Nederlandse uitzending van deze voorrondewedstrijd bekijken. De livestream is ook beschikbaar in enkele landen buiten de EU, waaronder Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. In de meeste landen buiten de Europese Unie is elke livestream op deze app (en dus ook de stream van de live-uitzending van deze voetbalwedstrijd) geo-blocked. Men kan niet alleen via de livestream naar tv kijken op die app, men kan elke uitzending (en dus ook de uitzending van deze voorrondewedstrijd) achteraf ook online een week via een stream terugkijken.

Livestream NLziet

Het is eveneens mogelijk om de live tv-uitzending van deze wedstrijd van Feyenoord tegen Hapoel Beer Sheva per livestream op de NLziet-app te bekijken. Via die app kan namelijk online per livestream naar diverse Nederlandse tv-zenders kijken, waaronder SBS9. Men moet dan wel een abonnement op die app hebben, om hiermee live via een stream naar SBS9 te kunnen kijken. Ook de overige zenders van Talpa (zoals Veronica en SBS6) zijn per livestream op die app te bekijken.

Livestream iTV

Voor klanten van KPN is het mogelijk om deze wedstrijd van de Rotterdamse stadionclub tegen Hapoel Beer Sheva via een livestream te bekijken op de iTV-app. Deze app is bedoeld om live via een stream naar tv te kijken op een smartphone of tablet. SBS9 zit in het standaardpakket van zenders die alle klanten van interactieve tv bij KPN online via een livestream kunnen bekijken. Deze app is qua opties om per livestream op een smartphone of tablet naar tv te kijken, grotendeels vergelijkbaar met de Go App van Ziggo.

Wanneer men deze wedstrijd als klant van KPN via een livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken, dan kan men dat doen via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv. Via die site en die app kan men dus online per livestream onder meer naar de zender SBS9 kijken. Elke livestream op die site en die app is voor klanten van KPN in de gehele EU te bekijken. In de meeste overige landen is elke livestream op zowel de iTV-app als op de site van Interactieve Tv geo-blocked (geblokkeerd).

Voorgaande voorronde Feyenoord tegen Dinamo Tblisi

Eerste wedstrijd: Feyenoord-Dinamo Tblisi (op 8 augustus)

De eerste wedstrijd tussen de clubs uit Rotterdam en Tblisi vond plaats op 8 augustus 2019. Feyenoord won dat duel thuis overtuigend met 4-0. De scheidsrechter bij die wedstrijd was Boiko uit Oekraïne. Die eerste wedstrijd was bij Veronica live op tv en via een gratis livestream te bekijken.

Uitslag Feyenoord-Dinamo Tblisi: 4-0

Goals Feyenoord: Sinisterra (42), Koboeri (81/eigen doelpunt), Berghuis (85/penalty) en Narsingh (87).

Kaarten:

  • Geel Feyenoord: Tapia en Haps
  • Geel Tblisi: Koechianidze, Koetalia en Kimadze
  • Rood Tblisi: Sjoelaja (79/2 x geel)

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, Nieuwkoop (Geertruida/46), Botteghin, V.d. Heijden, Haps, Tapia (Burger/77), Kökcü, Fer, Sinisterra (Narsingh/72), Berghuis en Larsson.

Opstelling Dinamo Tblisi (en wissels)

Perales, Roechaja, Mongil, Adeva, Koboeri, Kimadze, Koechianidze (Kardava/77), Papava, Ninoea, Sjengelia (Sjoelaja/46), Koetalia en Kavtaradze.

Tweede wedstrijd: Dinam Tblisi-Feyenoord op 15 augustus

Op donderdag 14 augustus speelde Feyenoord de uitwedstrijd in Tblisi. Hierbij waren slechts 140 toeschouwers aanwezig. Dinamo Tblisi moest van de UEFA namelijk voor straf zonder publiek spelen. De enige supporters die binnen mochten waren 140 fans van Feyenoord, die reeds kaarten voor de wedstrijd hadden gekocht, voordat het verbod was afgekondigd. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor de club uit Rotterdam zich plaatste voor de volgende voorronde van de Europa League. De scheidsrechter bij dit duel was Stegemann uit Duitsland. Dit duel was live op tv te zien bij Veronica. Ook verzorgden zij een gratis livestream van dit duel.

Uitslag Dinamo Tblisi-Feyenoord: 1-1

  • Goal Dinamo Tblisi: Sjengelia (52)
  • Goal Feyenoord: Botteghin (57)

Gele kaarten

  • Dinamo Tblisi: Papava, Kavtaradze, Sjysjka en Sjengelia.
  • Feyenoord: Geertruide en Berghuis.

Opstelling Dinamo Tblisi (en wissels)

Perales, Mongil Adeva, Jalil, Koboeri (Sjysjka/37), Roechaja, Papava, Ninoea, Kimadze (Azarovi/80), Sjengelia, Kavtaradze (Lasjvili/68) en Kardava.

Opstelling Feyenoord (en wissels)

Vermeer, Geertruida, Botteghin (Kelly/70), V.d. Heijden, Haps (Malacia/69), Tapia, Kökcü, Burger, Narsingh, Berghuis (Bannis/79) en Larsson.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Ondanks de derde plaats in de competitie van het seizoen 2018-19 lijkt de schwung eruit bij Feyenoord. In 2018 werd de b…
KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamKNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamOp woensdag 27 februari 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de halve finale van de KNVB Beker. Deze halve…
Voetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestreamIn de voorronde van de UEFA Champions League speelt Ajax op woensdag 28 augustus 2019 tegen de club APOEL Nicosia uit Cy…
Voetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestreamOp zaterdag 14 september 2019 voetbalt Ajax tegen SC Heerenveen. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse erediv…
Speelschema Feyenoord seizoen 2018-19Speelschema Feyenoord seizoen 2018-19Na een klein lichtpuntje aan het einde van het seizoen 2017-2018, het winnen van de KNVB beker, mag Feyenoord aantreden…
Bronnen en referenties
  • http://www.knvb.nl/competities/knvb-beker
  • https://www.rijnmond.nl/nieuws/173519/Feyenoord-ADO-op-donderdag-1-november
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker_2018/19_%28mannen%29

Reageer op het artikel "Feyenoord-Hapoel Beër Sheva, live op tv en livestream (2019)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 22-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!