Feyenoord-Heracles Almelo, live op tv en livestream (2020)

Feyenoord-Heracles Almelo, live op tv en livestream (2020) Op zondag 6 december 2020 speelt Feyenoord tegen Heracles Almelo. Dit is een competitiewedstrijd in de eredivisie. Het duel vindt plaats stadion De Kuip te Rotterdam. De wedstrijd Feyenoord-Heracles Almelo is live op tv te zien. Ook kan men de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Heracles Almelo op het internet via een livestream bekijken.

Feyenoord

Deze Zuid-Rotterdamse voetbalclub werd opgericht op 19 juli 1908 in het koffiehuis 'De Vereeniging' aan de Oranjeboomstraat te Rotterdam. Dat koffiehuis bevond zich in de wijk Feijenoord. Oorspronkelijk noemden ze hun nieuwe voetbalvereniging overigens Wilhelmina, als eerbetoon aan de toenmalige koningin. Om diverse redenen veranderde de club echter binnen enkele jaren diverse malen van clubnaam. Uiteindelijk nam men in 1912 de naam Feijenoord aan. Men behield die schrijfwijze tot aan 1971. Toen werd de clubnaam veranderd in Feyenoord (dus met een 'y' in de plaats van een 'ij'). Mede vanwege de grote internationale successen van de Rotterdamse club, besloot men de schrijfwijze met name voor het internationale publiek te vergemakkelijken.

De Kuip: Stadion Feijenoord

Sinds 1937 is 'Stadion Feijenoord' de thuisbasis van deze Rotterdamse club. In de volksmond wordt dit stadion doorgaans 'De Kuip' genoemd. Het stadion is in de loop der jaren diverse malen grondig gerenoveerd. Sinds 1994 heeft dit stadion een capaciteit van 51.117 toeschouwers.

Er is dikwijls onduidelijkheid over de schrijfwijze van de officiële naam van het stadion: is dit 'Stadion Feyenoord' of 'Stadion Feijenoord'. In de publiciteit noemt men het stadioncomplex doorgaans 'Stadion Feyenoord'. Die spelling gebruikt men zelfs op de hekken voor het stadion en op het briefpapier. Toch is de officiële naam van het stadion nog altijd Stadion Feijenoord (met dus de oude spelling, met een ij in plaats van een y). Bij de Kamer van Koophandel staat het bedrijf achter het stadion ook nog altijd ingeschreven als 'Stadion Feijenoord NV.

Erelijst Feyenoord

Feyenoord behoort samen met PSV en Ajax tot de traditionele 'Top Drie' van het Nederlandse profvoetbal. Hoe ziet de erelijst van Feyenoord er anno 2020 uit? 15 keer won de Rotterdamse club het landskampioenschap. De KNVB Beker werd door Feyenoord 13 keer gewonnen. Vier keer won Feyenoord de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) won. In dat jaar won Feyenoord ook de Wereldbeker voor Clubteams. Tot de overige grote internationale successen van Feyenoord behoren de twee eindzeges in de UEFA Cup (1974 en 2002).

Heracles Almelo

Op 3 mei 1903 werd Heracles Almelo opgericht. Deze Almelose voetbalclub is vernoemd naar de Griekse halfgod Herakles. Hoe ziet de erelijst van deze Heracles Almelo eruit? Twee maal won Heracles Almelo de Nederlandse titel: in 1927 en in 1941. In 2012 haalde Heracles Almelo de finale van de KNVB Beker, maar daarin verloor Heracles Almelo met 3-0 van PSV.

Wedstrijdinfo Feyenoord-Heracles Almelo (6 december 2020)

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel? Het duel Feyenoord-Heracles Almelo begint om 12u15. De voorgaande wedstrijd van de Rotterdamse club daarvoor is op 26 november: CSKA Moskou-Feyenoord (Europa League).

Opstelling Feyenoord? Opstelling Heracles Almelo

Hoe ziet de opstelling van Heracles Almelo eruit? En met welke opstelling stuurt Dick Advocaat het elftal uit Rotterdam-Zuid het veld op? Voorafgaand aan deze wedstrijd op 6 december 2020 worden hier de opstellingen gemeld van beide ploegen.

Feyenoord-Heracles Almelo live op tv (6 december 2020)

Op welke zender live?

De live-uitzendrechten (televisie en livestream) van de eredivisie zijn in handen van FOX. Op welke zender wordt Feyenoord-Heracles Almelo live uitgezonden? Dit duel is live te zien op de tv-zender FOX Sports 2.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

Hoe laat is dit duel live te zien? De live tv-uitzending van Feyenoord-Heracles Almelo begint op zondag 6 december om 11u45 op FOX Sports 2 met een voorbeschouwing. Vervolgens is de aftrap om 12u15 live te zien.

Feyenoord-Heracles Almelo gratis live bij FOX Sports voor o.a. KPN-abonnees? Neen

Sinds 23 juli 2019 is één zender van FOX Sports 'gratis' te ontvangen in het standaard tv-pakket van iedereen die bij KPN interactieve tv heeft. Die 'gratis zender' is FOX Sports 1. (Dat is helaas dus niet de zender waarop Feyenoord-Heracles Almelo te zien is.) Deze gratis tv-zender bevindt zich bij abonnees van KPN op digitaal kanaal 14. Sinds 1 augustus 2020 is die zender ook tijdelijk gratis te zien door abonnees van digitale tv bij Ziggo. (Bij hen bevindt die gratis zender zich op kanaal 421.) Hoe lang is die zender gratis te zien? Daar is nog geen officiële einddatum voor, maar sowieso kan er door klanten van Ziggo tot aan 1 januari 2021 gratis op dat kanaal naar het live-voetbal gekeken worden.

Feyenoord-Heracles Alemlo live bij Telenet Play Sports?

De uitzendrechten (live tv en livestream) van het Nederlands voetbal zijn in Vlaanderen in handen van Telenet Play Sports. Wordt dit duel van Feyenoord tegen Heracles Almelo in België live op tv (of middels een livestream) uitgezonden door Telenet Play Sports? Neen, dit duel is niet live bij hen te zien op tv, noch via de livestream.

Livestream Feyenoord-Heracles Almelo op 6 december 2020

Livestream Feyenoord-Heracles Almelo bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Feyenoord-Heracles Almelo beschikbaar gesteld door FOX Sports. Met deze livestream kan men de wedstrijd tussen deze clubs live bekijken op een computer of smartphone. Hun officiële livestream bevindt zich op de middag van Heracles Almelo 2020 op de FOX Sports Go App in kanaal 2. Hoe laat begint de livestream? De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via de livestream kan men ook de voorbeschouwing op het duel bekijken. Op de livestream is om 14u30 live de aftrap te zien. Is dit een gratis livestream van Feyenoord-Heracles? Men dient een abonnement op deze dienst te hebben om de stream op deze app live te kunnen gebruiken, dus neen dit is niet een gratis livestream. Is het ook mogelijk om bij FOX Sports deze livestream via PPV (Pay Per View) te verkrijgen? Of kan men een dagpas kopen bij FOX Sports om deze livestream van het duel van deze clubs te bekijken? Neen, het is anno 2020 niet meer mogelijk om via PPV een livestream van FOX Sports te verkrijgen. Ook is het niet meer mogelijk om een dagpas voor de livestream van FOX Sports te kopen. Het is daarentegen nog wel mogelijk om zo'n dagpas voor digitale tv te verkrijgen, om zo op 29 november 2020 Feyenoord-Heracles Almelo live te kunnen kijken.

Livestream Feyenoord-Heracles Almelo via Go App (in alle EU-landen)

Het is mogelijk om via een livestream op de Go App (online tv) deze voetbalwedstrijd tussen de clubs uit Rotterdam en Almelo live te bekijken. Hierbij is live tv online (via een livestream) in alle landen van de Europese Unie te bekijken op een smartphone of computer. Daarvoor geldt echter dat de kijker een abonnement op digitale tv van Ziggo moet hebben een aanvullend abonnement op FOX Sports, om zo via die app per livestream naar die sportomroep te kunnen kijken. Dit duel is op kanaal 2 van FOX Sports te zien, dit dus niet via de gratis stream zonder abonnement te bekijken is. Met ingang van augustus 2020 is het mogelijk voor alle tv-abonnees van Ziggo om via die app (zonder aanvullend abonnement) per livestream naar het eerste kanaal van die sportomroep te kijken. Dit is te danken aan een deal tussen FOX en Ziggo. De overige kanalen van die sportomroep (waaronder het kanaal waarop deze wedstrijd wordt uitgezonden) zijn niet via zo'n 'gratis livestream' op die app te ontvangen. Om zo'n andere livestream te kunnen ontvangen, dient u nog steeds een aanvullend tv-abonnement bij die sportomroep te hebben.

Livestream Feyenoord-Heracles Almelo bij Play Sports?

Wordt deze eredivisiewedstrijd ook live online (via een livestream) door Telenet Play Sports uitgezonden? Neen, zij bieden niet een livestream aan van dit duel. Telenet Play Sports zendt meestal van elke ronde van de eredivisie twee wedstrijden per livestream uit. Men kan zo'n livestream vinden op hun Play Sports Go App. Elke livestream van hen kan men in de hele Europese Unie bekijken. Men dient dan wel een abonnement op deze Vlaamse sportomroep te hebben. Wie niet een vast abonnement wil hebben op die dienst, kan een dagpas kopen (een abonnement voor één etmaal, waarmee men dus 24 uur elke livestream van hen kan bekijken). Ook is het mogelijk om een weekendpas bij hen te kopen (waarmee men dus een heel weekend elke livestream van hen kan gebruiken). Behalve veel voetbal is er bij hen ook veel veldrijden, Formule 1, MXGP, UFC, rugby en hockey per livestream te zien. Zij hebben bijvoorbeeld de livestream van de Zilvermeercross Mol. Dit is een exclusieve stream: zij zijn de enige omroep ter wereld die deze veldrit online live uitzenden. Ook bij diverse andere crossen hebben zij een exclusieve stream voor een live-uitzending online. Zo hebben zij ook jaarlijks de exclusieve livestream van de GP Pelt. Ook hebben zij een exclusieve livestream bij de Cyclocross Gullegem.

Livestream Feyenoord-Almelo bij iTV-app of Interactieve Tv (met aanvullend abonnement)

Is het mogelijk om bij de KPN op zondag 6 december 2020 op de iTV-app via een livestream naar het duel Feyenoord-Heracles Almelo te kijken? Deze wedstrijd van de Rotterdamse club tegen Heracles is per livestream te bekijken voor wie een abonnement heeft op Interactieve Tv bij KPN en een aanvullend abonnement op FOX Sports. Op de iTV-app kan men als klant van KPN namelijk zonder iets bij te betalen (in de praktijk dus 'gratis') in de hele EU per livestream dezelfde zenders bekijken als thuis op tv. Deze app is gemaakt om per livestream op een smartphone of tablet naar de tv-zenders uit het pakket van KPN te kijken. Wanneer een klant van interactieve tv bij KPN het duel Feyenoord-Heracles Almelo op een desktop computer (of laptop of notebook) via een stream wil bekijken, dan kan hij of zij dat doen via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv, indien hij een aanvullend tv-abonnement op FOX Sports heeft.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Feyenoord-Dinamo Zagreb, live op tv en livestream (2020)Feyenoord-Dinamo Zagreb, live op tv en livestream (2020)Op donderdag 3 december 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Dinamo Zagreb gespeeld. Dit is een duel in de UEFA Europa Leag…
Voetbal 2020: Granada-PSV, live tv en livestreamVoetbal 2020: Granada-PSV, live tv en livestreamOp donderdag 3 december 2020 wordt de wedstrijd Granada-PSV gespeeld. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de Europ…
Voetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 17 januari 2021 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…
Feyenoord seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaFeyenoord seizoen 2020-21: speeldata en speelschemaOndanks de stroeve start in het seizoen 2019-20 behaalde Feyenoord de derde plek in de competitie. Met Dick Advocaat aan…

Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor he…
Wimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubWimbledon FC, de spraakmakende verhuizing van een voetbaclubIn de Verenigde Staten komt het met enige regelmaat voor dat een professionele sportclub die actief is op het hoogste ni…
Bronnen en referenties
  • http://www.knvb.nl/competities/knvb-beker
  • https://www.rijnmond.nl/nieuws/173519/Feyenoord-ADO-op-donderdag-1-november
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker_2018/19_%28mannen%29

Reageer op het artikel "Feyenoord-Heracles Almelo, live op tv en livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-11-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!