InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Halve Finale Beker 2020: Feyenoord-NAC live tv en livestream

Halve Finale Beker 2020: Feyenoord-NAC live tv en livestream

Halve Finale Beker 2020: Feyenoord-NAC live tv en livestream Op donderdag 5 maart 2020 speelt Feyenoord in de halve finale van de KNVB Beker tegen NAC Breda. Dit duel vindt plaats in stadion De Kuip te Rotterdam. Deze halve finale van de KNVB Beker wordt live op tv uitgezonden. Eveneens kan men de wedstrijd Feyenoord-NAC Breda online afkijken via een livestream volgen. Op welke zenders wordt deze wedstrijd live uitgezonden en hoe laat begint dit duel? Waar kan men een livestream vinden van deze halve finale van Feyenoord tegen NAC Breda? Hoe zien de erelijsten van Feyenoord en NAC Breda eruit?

Feyenoord

Deze Zuid-Rotterdamse voetbalclub werd opgericht op 19 juli 1908 in het koffiehuis 'De Vereeniging' aan de Oranjeboomstraat te Rotterdam. Dat koffiehuis bevond zich in de wijk Feijenoord. Oorspronkelijk noemden ze hun nieuwe voetbalvereniging overigens Wilhelmina, als eerbetoon aan de toenmalige koningin. Om diverse redenen veranderde de club echter binnen enkele jaren diverse malen van clubnaam. Uiteindelijk nam men in 1912 de naam Feijenoord aan. Men behield die schrijfwijze tot aan 1971. Toen werd de clubnaam veranderd in Feyenoord (dus met een 'y' in de plaats van een 'ij'). Mede vanwege de grote internationale successen van de Rotterdamse club, besloot men de schrijfwijze met name voor het internationale publiek te vergemakkelijken.

De Kuip: Stadion Feijenoord

Sinds 1937 is 'Stadion Feijenoord' de thuisbasis van deze Rotterdamse club. In de volksmond wordt dit stadion doorgaans 'De Kuip' genoemd. Het stadion is in de loop der jaren diverse malen grondig gerenoveerd. Sinds 1994 heeft dit stadion een capaciteit van 51.117 toeschouwers.

Er is dikwijls onduidelijkheid over de schrijfwijze van de officiële naam van het stadion: is dit 'Stadion Feyenoord' of 'Stadion Feijenoord'. In de publiciteit noemt men het stadioncomplex doorgaans 'Stadion Feyenoord'. Die spelling gebruikt men zelfs op de hekken voor het stadion en op het briefpapier. Toch is de officiële naam van het stadion nog altijd Stadion Feijenoord (met dus de oude spelling, met een ij in plaats van een y). Bij de Kamer van Koophandel staat het bedrijf achter het stadion ook nog altijd ingeschreven als 'Stadion Feijenoord NV.

Erelijst Feyenoord

Feyenoord behoort samen met PSV en Ajax tot de traditionele 'Top Drie' van het Nederlandse profvoetbal. 15 keer won Feyenoord het landskampioenschap. De KNVB Beker werd door hen 13 keer gewonnen. Vier keer won Feyenoord de Johan Cruijff Schaal. Feyenoord was in 1970 de eerste Nederlandse club die de Europa Cup I (de voorloper van de Champions League) won. In dat jaar won Feyenoord ook de Wereldbeker voor Clubteams. Tot de overige grote internationale successen van Feyenoord behoren de twee eindzeges in de UEFA Cup (1974 en 2002).

NAC Breda

NAC is een fusieclub die tot stand kwam op 12 september 1912. Op die datum fuseerden de clubs NOAD en ADVENDO. De naam NOAD was een afkorting van: Nooit Opgeven Altijd Doorzetten. De naam ADVENDO was een afkorting van: Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning. De naam van de fusieclub werd NAC, wat een afkorting is van NOAD ADVENDO Combinatie. Het grote hoogtepunt uit de geschiedenis van NAC was het winnen van het Nederlands landskampioenschap in 1921. Een ander hoogtepunt van NAC was het winnen van de KNVB Beker in 1973.

Datum: halve finale op donderdag 5 maart 2020

De halve finale Feyenoord-NAC wordt gespeeld op donderdag 5 maart 2020. Op woensdag 4 maart wordt de andere halve finale gespeeld: FC Utrecht-Ajax. De winnaars van beide halve finales spelen op 19 april tegen elkaar in de KNVB Bekerfinale 2020.

Halve Finale Beker 2020, Feyenoord-NAC: Hoe laat? Opstellingen?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van deze halve finale in de KNVB Beker? Die is op donderdag 5 maart 2020 om 20u45. Zodra bekend is op welke datum dit duel wordt gespeeld en wie de scheidsrechter is, wordt het hier gemeld.

Opstelling Feyenoord? Opstelling NAC Breda?

Met welke opstelling speelt Feyenoord? Hoe ziet de opstelling van NAC eruit? T.z.t. vindt u hier de opstellingen van NAC Breda en Feyenoord voor deze halve finale van de KNVB Beker.

Feyenoord-NAC Breda live op tv (Halve Finale KNVB Beker 2020)

Welke zender? FOX Tv (gratis) en FOX Sports 1

De uitzendrechten van het KNVB Bekertoernooi zijn in handen van FOX. Zij zenden dit duel van Feyenoord tegen NAC Breda zowel uit op een abonneezender (FOX Sports) als op hun 'open net', de zender FOX Tv. Via FOX kan men dus ook zonder abonnement op FOX Sports gratis naar deze wedstrijd kijken. Die zender zit bij de meeste Nederlandse tv-providers (waaronder Ziggo en KPN) in het standaard zenderpakket.

De tv-uitzending van FOX Sports vindt overigens plaats op de zender FOX Sports 1. Die kan 'gratis' bekeken kan worden door alle abonnees van interactieve tv bij KPN via hun digitale kanaal 14. Bij de meeste andere tv-providers is deze zender echter alleen met een aanvullend abonnement te bekijken.

Hoe laat?

De voorbeschouwing Op Feyenoord-NAC begint op FOX Tv (en FOX Sports 1) om circa 20u00. De aftrap van de wedstrijd is om 20u45. Als beken is wie de scheidsrechter is van deze halve finale, dan wordt die infomatie hier gemeld.

Livestream Feyenoord-NAC Breda (halve finale KNVB Beker 2020)

Livestream SC Heerenveen-Feyenoord op FOX Sports

Een officiële livestream wordt verzorgd door FOX Sports. Met hun livestream kan men dit duel van Feyenoord tegen NAC Breda via een smartphone of op een computer bekijken. Die livestream bevindt zich op de FOX Sports Go App. De livestream van de voorbeschouwing begint om circa 20u00. De wedstrijd van de Rotterdamse club tegen NAC Breda is vanaf 20u45 live op de stream te zien. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om deze livestream op die app te kunnen bekijken.

Livestream Feyenoord-NAC Breda via Go App (hele EU)

Het is om via een livestream op de Go App (online tv) naar de bekerwedstrijd van Feyenoord tegen Heerenveen te kijken. Dit is een dienst van Ziggo, waarmee men online (via een livestream) naar tv kan kijken. Hiermee kan men in de hele Europese Unie per livestream naar tv kijken. FOX Tv behoort tot de zenders die men als klant van Ziggo automatisch (gratis) per livestream op deze app kan bekijken. Zo kan men als voetbalfan dus ook op vakantie in een ander EU-land via de livestream de Nederlandse uitzending van deze kwartfinale van de KNVB Beker bekijken. De livestream is ook beschikbaar in enkele landen buiten de EU, waaronder Noorwegen, IJsland en Liechtenstein. In de meeste landen buiten de Europese Unie is elke livestream op deze app (en dus ook de stream van de live-uitzending van deze voetbalwedstrijd) geo-blocked. Men kan niet alleen via de livestream naar tv kijken op die app, men kan elke uitzending (en dus ook de uitzending van deze bekerwedstrijd van deze Rotterdamse club tegen NAC Breda) achteraf ook online een week via een stream terugkijken. Behalve in de EU, kan men als klant van Ziggo ook in diverse andere landen via deze app per 'gratis' livestream tv kijken. Onder de landen waar men via livestream op deze app dus ook dit duel kan bekijken zijn Noorwegen, IJsland, Frans-Guyana en Martinique.

Livestream KNVB Beker via iTV

Voor klanten van KPN is het mogelijk om deze wedstrijd van de Rotterdamse club tegen NAC Breda via een livestream te bekijken op de iTV-app. Deze app is bedoeld om live via een stream naar televisie te kijken op een smartphone of tablet. De zender FOX zit in het standaardpakket van zenders die alle klanten van interactieve tv bij KPN online via een livestream kunnen bekijken. Ook kan men als klant van interactieve tv bij KPN via deze app met een gratis livestream naar kanaal 14 kijken (de zender FOX Sports 1) waarop dit duel ook te zien is. De iTV-app is qua opties om per livestream op een smartphone of tablet naar tv te kijken grotendeels vergelijkbaar met de Go App van Ziggo. Men kan ook op de iTV-app in de heel EU per livestream naar tv kijken. In het merendeel van de landen buiten de Europese Unie is zo'n livestream op die app daarentegen 'geo-blocked'.

Livestream Feyenoord-NAC in KNVB Beker via Interactieve Tv (KPN)

Wanneer men als klant van KPN deze wedstrijd van de Rotterdamse club tegen NAC Breda via een livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken, dan kan men dat doen via een livestream op de KPN-site van Interactieve Tv. Via die site en die app kan men dus online per livestream onder meer naar de zender FOX Tv kijken. Elke livestream op die site en die app is voor klanten van Interactieve Tv bij KPN in de gehele EU 'gratis' te bekijken. In de meeste overige landen is elke livestream op zowel de iTV-app als op de site van Interactieve Tv geo-blocked (geblokkeerd).

Livestream Feyenoord-NAC NLziet? Neen

Is het eveneens mogelijk om de live tv-uitzending van deze wedstrijd van de club uit Rotterdam-Zuid tegen NAC Breda in de KNVB Beker via een livestream op de NLziet-app te bekijken? Met die app kan namelijk online per livestream naar diverse Nederlandse tv-zenders kijken. De zender FOX hoort echter niet tot de zenders die per livestream op die app beschikbaar zijn. Men kan de bekerwedstrijd van Heerenveen tegen de Rotterdamse club dus niet op die app bekijken. Op die app kan men per livestream alleen kijken naar zenders van NPO, RTL Nederland en Talpa.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats i…
KNVB Bekerfinale 2020, live op tv en livestreamKNVB Bekerfinale 2020, live op tv en livestreamOp zondag 19 april 2020 wordt de finale gespeeld van de KNVB Beker. Deze wedstrijd vindt plaats in het Rotterdamse 'Stad…
Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Speelschema Feyenoord seizoen 2019-2020Ondanks de derde plaats in de competitie van het seizoen 2018-19 lijkt de schwung eruit bij Feyenoord. In 2018 werd de b…
Voetbal 2020: Heracles-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Heracles-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 23 februari 2020 voetbalt Ajax tegen Heracles Almelo. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivi…
EK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 18 juni 2020 speelt Oranje op het EK voetbal 2020 tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsro…
Bronnen en referenties
  • http://www.knvb.nl/competities/knvb-beker
  • https://www.rijnmond.nl/nieuws/173519/Feyenoord-ADO-op-donderdag-1-november
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/KNVB_beker_2018/19_%28mannen%29

Reageer op het artikel "Halve Finale Beker 2020: Feyenoord-NAC live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!