InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Damesvoetbal 2018: Nederland-Zwitserland live tv, livestream

Damesvoetbal 2018: Nederland-Zwitserland live tv, livestream

Damesvoetbal 2018: Nederland-Zwitserland live tv, livestream Het Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 9 november 2018 tegen Zwitserland. Dit is een finalewedstrijd in de playoffs voor de kwalificatie voor het WK vrouwenvoetbal 2019. De wedstrijd Nederland-Zwitserland wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men online via een livestream naar Nederland-Zwitserland kijken. Deze interland van de Oranje Leeuwinnen vindt plaats in Utrecht.

WK vrouwenvoetbal 2019

De tweede wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in de finale van de playoffs, Zwitserland-Nederland, wordt op 13 november gespeeld in Schaffhausen. De winnaar van de twee ontmoetingen tussen Nederland en Zwitserland plaatst zich voor het WK vrouwenvoetbal 2019. Deze wereldkampioenschappen worden in juni en juli 2019 gehouden in Frankrijk.

Zwitserland

Het Zwitserse vrouwenvoetbalteam speelde haar eerste officiële wedstrijd op 4 mei 1972. De tegenstander was Frankrijk. Deze wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. De grootste overwinning die de Zwitserse voetbalvrouwen ooit boekten was een 11-0 zege tegen Malta, op 5 april 2015. De grootste nederlaag van het Zwitserse vrouwenvoetbalelftal vond plaats op 25 september 1994. De Zwitserse voetbalvrouwen verloren toen met 11-0 van Duitsland. De recordinternational van de Zwitserse dames is Martina Moser met 109 interlands. De topscorer is Lara Dickenmann met 40 doelpunten. De bijnaam van het Zwitserse vrouwenvoetbalelftal is La Nati.

Lange tijd heeft het vrouwenvoetbal in Zwitserland niet veel voorgesteld. Het Zwitserse vrouwenteam kwalificeerde zich nog nooit voor een Europees kampioenschap of voor het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. Aan die jarenlange reeks van zwakke prestaties is echter wel duidelijk een einde gekomen. Ook in Zwitserland is het vrouwenvoetbal meer gaan leven en het nationale vrouwenteam is ook beter gaan presteren. In 2015 kwalificeerden de Zwitserse voetbalvrouwen zich voor het eerst voor het WK voetbal. In 2017 plaatsten ze zich voor het eerst voor het EK damesvoetbal.

Prestaties op het WK vrouwenvoetbal 2015

In de eerste ronde van het WK vrouwenvoetbal 2015 (in Canada) werd het Zwitserse team derde in poule C. De Zwitserse dames verloren nipt van Japan (0-1), versloegen vervolgens zeer ruim Ecuador (10-1) en verloren de laatste poulewedstrijd met 1-2 van Kameroen. Mede dankzij hun goede doelsaldo gingen ze door naar de volgende ronde, de achtste finales. Daarin werd Zwitserland door thuisland Canada uitgeschakeld met 1-0.

Prestaties op het EK damesvoetbal 2017

In 2017 deed Zwitserland voor het eerst mee aan het EK voetbal voor vrouwen. De eerste wedstrijd verloor Zwitserland met 1-0 van Oostenrijk. De tweede wedstrijd won Zwitserland met 1-2 van IJsland. In de derde wedstrijd speelde Zwitserland met 1-1 gelijk tegen Frankrijk.Door deze prestaties eindigde Zwitserland als derde in de eindstand van de groepsfase en daardoor waren de Zwitserse vrouwen uitgeschakeld.

Nederland (Oranje Leeuwinnnen)

Een grote prestatie uit de historie van het Nederlands vrouwenvoetbalteam was in 2009 het behalen van de halve finale op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. Een volgend hoogtepunt was dat Nederland zich in 2015 voor het eerst plaatste voor het WK vrouwenvoetbal. Het absolute hoogtepunt uit de geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Nederland was echter zonder twijfel het EK vrouwenvoetbal 2017: dat toernooi werd in Nederland georganiseerd en het thuisland pakte de eindzege op dat EK vrouwenvoetbal.

Onderlinge resultaten: Nederland-Zwitserland

De vrouwenvoetbalelftallen van Nederland en Zwitserland hebben in het verleden 22 keer tegen elkaar gespeeld. Daarvan heeft Nederland er 15 gewonnen. Vijf wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Twee keer won Zwitserland. Het doelsaldo is 61 doelpunten voor Nederland en 19 goals voor Zwitserland. De eerste onderlinge wedstrijd vond plaats op 11 mei 1974 en werd met 0-3 gewonnen door Nederland. In 2016 won Nederland op het OKT (Olympisch Kwalificatietoernooi) met 3-4 van Zwitserland. Qua onderlinge resultaten in het verleden heeft Nederland dus kortom een zeer positief resultaat tegenover Zwitserland.

Voorbeschouwing Nederland-Zwitserland (9 november 2018)

Nederland is bij deze eerste wedstrijd de favoriet voor de zege. Nederland staat hoger op de FIFA-ranking, de Nederlandse speelsters hebben ook wat meer ervaring op het internationale niveau en daarnaast heeft Nederland natuurlijk ook nog eens het thuisvoordeel. Toch is Zwitserland niet kansloos. Het Zwitserse team is immers een team in opkomst en dat wordt alleen al bewezen door het feit dat zij net als Nederland de finale van de playoffs haalden.

Nederland-Zwitserland: opstellingen, statistieken, enzovoort

De locatie van deze wedstrijd is Stadion de Nieuwe Galgenwaard te Utrecht. De aftrap is op vrijdag 9 november om 20u00. Met welke opstelling speelt Nederland? Met welke opstelling speelt Zwitserland? Voorafgaand aan deze finalematch van de playoffs worden hier de opstellingen geplaatst van de Oranje Leeuwinnen en van de Zwitserse voetbalvrouwen. Na afloop worden hier de uitslag en de statistieken van de vrouweninterland Nederland-Zwitserland gemeld.

Live op tv: Nederland-Zwitserland op 9 november 2018

Welke zender?

Op welke zender wordt Nederland-Zwitserland live uitgezonden? De uitzendrechten (live tv en livestream) van de kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn in handen van het bedrijf SBS Broadcasting. Zij zenden deze thuiswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op 9 november live uit op hun zender Veronica Tv.

Hoe laat?

De live-uitzending van Nederland-Zwitersland begint op 9 november 2018 waarschijnlijk om circa 19u25 op Veronica Tv met een voorbeschouwing op deze wedstrijd. De aftrap is om 20u00. Zodra definitief bekend is wanneer deze live tv-uitzending plaatsvindt, wordt die info hier gemeld. De tweede finalewedstrijd, Zwitserland-Nederland (13 november), wordt eveneens live op tv uitgezonden.

Livestream Nederland-Zwitserland

Gratis livestream

De vrouwenvoetbalwedstrijd Nederlad-Zwitserland is op 9 november 2018 ook live op het internet te volgen via een livestream. Met zo'n stream kan men dus online op een computer of smartphone naar deze playoffwedstrijd kijken. De officiële livestream bevindt zich op de website van Veronica. Dit is een geheel gratis livestream. Deze officiële livestream van deze kwalificatiewedstrijd is overigens wel geo-restricted. Dit houdt in dat men officieel deze livestream van Veronica alleen in Nederland mag bekijken.

De livestream van Nederland-Zwitserland begint tegelijk met de live tv-uitzending. Om de livestream te bekijken dient men in te loggen. Men kan bij deze livestream inloggen met een account van Veronica of Kijk. Daarentegen is het echter niet per se nodig om zo'n acount aan te maken om deze livestream te bekijken. Men kan de livestream van Nederland-Zwitserland ook bekijken door op de site van Veronica in te loggen met een Facebook-account. Ook de tweede finalewedstrijd Zwitserland-Nederland (13 november) wordt via een gratis livestream uitgezonden door SBS Broadcasting op de website van Veronica Tv.

Livestream via Ziggo

De gratis livestream van Veronica is officieel dus 'geo-restricted' en alleen in Nederland te bekijken. Hoe kunnen Nederlandse voetballiefhebbers vanuit andere EU-landen op 9 november toch per livestream naar Nederland-Zwitserland kijken? Voor klanten van Ziggo bestaat hiervoor een goed alternatief: zij kunnen via de Ziggo Go App online per livestream tv kijken. Met die app kunnen zij op de avond van 9 november 2018 dus ook per livestream naar Nederland-Zwitserland op Veronica Tv kijken.

Lees verder

© 2016 - 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal: Zwitserland-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Zwitserland-Nederland, live tv en livestreamOp 13 november 2018 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Zwitserland. Dit is de laatst…
Vrouwenvoetbal 2018: Nederland-IJsland, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Nederland-IJsland, live op tvOp maandag 5 maart 2018 speelt het Nederlands damesvoetbalteam een oefeninterland tegen IJsland. Deze wedstrijd is een o…
WK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamWK voetbal 2018: België-Japan, live tv en livestreamBelgië speelt op maandag 2 juli tegen Japan in de achtste finale van het WK voetbal 2018. De match België-Japan wordt ge…
WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op…
Vrouwenvoetbal 2018: Noord-Ierland - Nederland, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Noord-Ierland - Nederland, live op tvOp vrijdag 8 juni 2018 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. De w…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20548/info-over-olympisch-kwalificatietoernooi
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_women%27s_national_football_team

Reageer op het artikel "Damesvoetbal 2018: Nederland-Zwitserland live tv, livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Leo, 02-03-2016 12:36 #1
Waarom wordt dit niet uitgezonden en zo ja welke zender? Reactie infoteur, 02-03-2016
De uitzending is op FOX tv (open net) en begint om 19u00.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-10-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!