Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestream

Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestream Het Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal 2021. De wedstrijd Nederland-Rusland wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men online via een gratis livestream naar Nederland-Rusland kijken. Deze interland van de Oranje Leeuwinnen vindt plaats in Philips Stadion te Eindhoven. Op welke zender is dit duel te zien en waar vindt men een livestream? Hoe laat is de aftrap van dit EK-kwalificatieduel? Hoe hebben Rusland en Nederland in de loop der jaren in het vrouwenvoetbal gepresteerd?

Nederland (Oranje Leeuwinnen)

Een belangrijke prestatie uit de historie van het Nederlands vrouwenvoetbalteam was in 2009 het behalen van de halve finale op het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen. Dat was de eerste keer dat er in Nederland meer dan een miljoen mensen live op tv naar een vrouwenvoetbalwedstrijd keken. Er keken die dag 1,7 miljoen mensen live naar de halve finale Nederland-Engeland. Dit zorgde ervoor dat de mediawereld en de commercie in Nederland eindelijk enigszins de potentie in gingen zien van het vrouwenvoetbal. Een volgend hoogtepunt was dat Nederland zich in 2015 voor het eerst plaatste voor het WK vrouwenvoetbal. Nederland keek tijdens dat toernooi telkens massaal op tv en per livestream naar de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen.

Een grote mijlpaal in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal in Nederland was het EK vrouwenvoetbal 2017: dat toernooi werd in Nederland georganiseerd en het thuisland pakte de eindzege op dat EK vrouwenvoetbal. Behalve een enorm sportief succes, was het ook qua kijkcijfers (live tv en livestream) een extreem succes. Naar de openingswedstrijd van dat EK vrouwenvoetbal keken in Nederland live al meer dan 2 miljoen mensen. De finale van dat EK vrouwenvoetbal werd in Nederland live door meer dan 4 miljoen mensen bekeken.

Ook het WK voetbal voor vrouwen van 2019 werd een groot succes voor het Nederlandse vrouwenvoetbalteam. De Oranje Leeuwinnen haalden op dat toernooi de finale. Daarin verloren de Nederlandse vrouwen van de Verenigde Staten.

Rusland

In 1990 werd er pas een officieel nationaal vrouwenvoetbalteam voor de Sovjet-Unie opgericht. Kort daarna viel de Sovjet-Unie echter uit elkaar in 15 verschillende landen, die allen hun eigen nationale vrouwenploeg begonnen. Daaronder was natuurlijk Rusland. Het Russische nationale damesvoetbalteam speelde zijn eerste officiële interland op 17 mei 1992 tegen Hongarije. Dit eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het Russisch nationaal team heeft zich in de loop der jaren twee keer gekwalificeerd voor het WK vrouwenvoetbal en zeven keer voor het EK vrouwenvoetbal. Wat waren hun beste prestaties op deze grote eindtoernooien? Twee keer haalde Rusland de kwartfinale van het WK en ook twee keer de kwartfinale van het EK voetbal voor vrouwen.

Nederland versus Rusland

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben in de loop der jaren zes keer tegen het Russische nationale damesteam gespeeld. Vier keer wonnen de Nederlandse vrouwen. Eén keer eindigde een interland in een gelijkspel. Eén keer wonnen de Russische dames.

Kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal 2021

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Rusland is één van de kwalificatiewedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal 2021. Nederland en Rusland zitten bij deze kwalicatiecyclus ingedeeld in Poule A. De overige landen in die poule zijn Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Wat is de eerstvolgende EK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse vrouwen na de wedstrijd tegen Rusland? Dat is Turkije-Nederland (8 november).

Selectie Oranje Leeuwinnen voor interland tegen Rusland

Hieronder vindt u de selectie van de Nederlandse vrouwen voor deze kwalificatiewedstrijd voor het EK vrouwenvoetbal. In deze selectie ontbreken vanwege blessures drie grote namen: Van de Sanden, Groenen en Van der Gragt.

Nederlandse selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Rusland

  • Keepers: Van Veenendaal (Atletico Madrid), Kop (AFC Ajax) en Geurts (Kopparbergs FC).
  • Verdedigers: Bloodworth (Wolfsburg), Van Lunteren (AFC Ajax), Van Dongen (Real Betis Sevilla), Snoeijs (PSV), Dekker (Montpellier), Van der Most (AFC Ajax), Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Nouwen (PSV) en Wilms (FC Twente).
  • Middenvelders: Van de Donk (Arsenal FC), Kaagman (Everton FC), Pelova (AFC Ajax), Roord (Arsenal FC) en Spitse (Valerenga).
  • Aanvallers: Beerensteyn (FC Bayern München), Kalma (FC Twente), Miedema (Arsenal FC), R. Jansen (FC Twente), Weerden (FC Twente) en E. Jansen (AFC Ajax).

Nederland-Rusland (vrouwenvoetbal): uitslag en statistieken

De aftrap van dit duel was op dinsdag 8 oktober 2019 om 20u00. De scheidsrechter was Martincic (Kroatië). Er waren 23.877 toeschouwers. Nederland won met 2-0. Spitse miste in de 26e minuut een penalty.

Uitslag Nederland-Rusland: 2-0

Goals Nederland: v.d. Donk (12) en Miedema (60)

Gele kaarten:

  • Nederland: Van Dongen en Dekker
  • Rusland: Perepetsjina

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren (v.d. Most/31), Dekker, Bloodworth, Van Dongen, Roord, Spitse, v.d. Donk, Beerensteyn (Pelova/73), Miedema (Weerden/82) en Renate Jansen.

Opstelling Rusland (en wissels)

Sjtsjerbak, Masjkova, Belomyttseva, Kozjnikova, Mjagkova, Fedorova, Smirnova, Perepitsjina, Sjeina, Samojlova (Jakoepova/76) en Korovkina (Doebova/85).

Live op tv: Nederland-Rusland op 8 oktober 2019 (vrouwenvoetbal)

Welke zender?

Op welke zender wordt Nederland-Rusland live uitgezonden? De uitzendrechten (live tv en livestream) van de kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn in handen van het bedrijf SBS Broadcasting. Zij zenden deze thuiswedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op 8 oktober live uit op hun zender Veronica Tv. De eerstvolgende wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen zenden zij ook live op tv en per livestream uit: Turkije-Nederland (8 november).

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Nederland-Rusland?

De live-uitzending van Nederland-Rusland begint op 8 oktober 2019 om circa 19u30 op Veronica Tv met een voorbeschouwing op deze wedstrijd. De aftrap van Nederland-Rusland is om 20u00.

Livestream Nederland-Rusland (vrouwenvoetbal op 8 oktober 2019)

Gratis livestream

De vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-Rusland is op 8 oktober 2019 ook live op het internet te volgen via een livestream. Met zo'n stream kan men dus live online op een computer of smartphone naar deze playoffwedstrijd kijken. De officiële livestream bevindt zich op de website van Veronica. Dit is een geheel gratis livestream. Deze officiële livestream van deze kwalificatiewedstrijd is overigens wel geo-restricted. Dit houdt in dat men officieel deze livestream van Veronica alleen in Nederland mag bekijken.

Hoe laat begint de livestream van deze kwalificatiewedstrijd? De livestream van Nederland-Rusland begint tegelijk met de live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze gratis livestream van Nederland-Rusland om circa 19u30 begint. Om de livestream te bekijken dient men in te loggen. Men kan bij deze livestream inloggen met een account van Veronica of Kijk. Daarentegen is het echter niet per se nodig om zo'n account aan te maken om deze livestream te bekijken. Men kan de livestream van Nederland-Rusland ook bekijken door op de site van Veronica in te loggen met een Facebook-account. Veronica zendt veel sportevenementen waarvan zij de uitzendrechten hebben online via een gratis livestream. Bij hen kan men bijvoorbeeld ook wedstrijden van Ajax in de Champions League via een gratis livestream bekijken. Eveneens zijn veel vechtsportevenementen van de UFC en Glory Kickboxing bij hen via een gratis livestream te bekijken. Zo is op 12 oktober bij hen via een gratis livestream het gala 'Glory Kickboxing - Düsseldorf' te zien. Ook is in december 2019 de langverwachte kickbokswedstrijd tussen Rico Verhoeven en Badr Hari in het Gelredome via een gratis livestream bij Veronica te bekijken.

Livestream via GO App (hele EU)

Men kan deze wedstrijd ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). De hierboven beschreven gratis livestream van Veronica voor de kwalificatiewedstrijd is officieel 'geo-restricted' en alleen in Nederland te bekijken. Hoe kunnen Nederlandse voetballiefhebbers vanuit andere EU-landen op 8 oktober toch per livestream naar de vrouwenvoetbalwedstrijd Nederland-Rusland kijken? Voor klanten van Ziggo bestaat hiervoor dus een goed alternatief: zij kunnen via de Ziggo Go App online per livestream tv kijken. Met die app kunnen zij op de avond van 8 oktober 2019 dus ook per livestream naar WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Rusland op Veronica Tv kijken.

Livestream via iTV

Zoals klanten van Ziggo de mogelijkheid hebben om per livestream tv te kijken via de GO App, zo hebben klanten van KPN de mogelijkheid om op hun smartphone of tablet tv te kijken via een livestream op de iTV-app. Daarmee kunnen KPN-klanten dus ook per livestream naar deze kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen kijken.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
Voetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Italië, live op tv en livestreamOp maandag 7 september 2020 voetbalt Nederland tegen Italië. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het kader van de UEFA Nati…

Spelers die het WK 2018 missen door een blessure: overzichtSpelers die het WK 2018 missen door een blessure: overzichtOp 14 juni 2018 begint het WK 2018 in Rusland. Op 4 juni 2018 moeten de bondscoaches van de deelnemende landen hun defin…
Finale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvFinale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvOp woensdag 7 maart 2018 zou het Nederlands vrouwenvoetbalteam in Portugal de finale spelen van het toernooi om de Algar…
Bronnen en referenties
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20548/info-over-olympisch-kwalificatietoernooi
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_women%27s_national_football_team

Reageer op het artikel "Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Leo, 02-03-2016 12:36 #1
Waarom wordt dit niet uitgezonden en zo ja welke zender? Reactie infoteur, 02-03-2016
De uitzending is op FOX tv (open net) en begint om 19u00.

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-02-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Reacties: 1
Schrijf mee!