Finale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tv

Finale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tv Op woensdag 7 maart 2018 zou het Nederlands vrouwenvoetbalteam in Portugal de finale spelen van het toernooi om de Algarve Cup. De tegenstander was Zweden. De Algarve Cup is een prestigieus invitatietoernooi in de wereld van het vrouwenvoetbal. Uiteindelijk werd deze finale echter afgelast wegens slechte weersomstandigheden.

Finale is definitief afgelast en wordt niet ingehaald

Door de weersomstandigheden werd de grasmat in het Portugese Parchal onbespeelbaar verklaard. De organisatie heeft ook bepaald dat deze finale niet op een latere datum alsnog wordt ingehaald. Nederland en Zweden zijn officieel allebei uitgeroepen tot eindwinnaars van het toernooi om de Algarve Cup 2018. De eerstvolgende officiële interland van de Oranje Leeuwinnen is de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noord-Ierland op 6 april 2018.

Vrouwenvoetbal Zweden

Zweden behoort traditioneel tot de toplanden van het Europese vrouwenvoetbal. Bij het eerste officiële EK vrouwenvoetbal, dat in 1984 plaatsvond, pakte Zweden de Europese titel. In latere jaren waren zij nog drie keer de verliezende finalist. Ook op het WK voetbal presteerden ze meermaals sterk. De Zweedse voetbalvrouwen speelden hun beste WK in 2003, toen ze uiteindelijk de finale verloren van Duitsland en dus als tweede eindigden.

Sinds vrouwenvoetbal in 1996 een Olympische sport werd, hebben de Zweedse vrouwen nog iedere keer mee gedaan aan dit toernooi. Een succesvolle deelname was in 2004, toen de Zweedse voetbalvrouwen net naast de medailles grepen en vierde werden. De succesvolste deelname aan een Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi was in 2016. Bij dat toernooi in Rio de Janeiro haalde Zweden de finale. Daarin verloren ze van Duitsland, zodat de Zweedse dames dus met een zilveren medaille naar huis gingen.

Feiten en cijfers

Het Zweedse nationale vrouwenteam speelde op 25 augustus 1973 haar eerste officiële interland. Buurland Finland was de tegenstander en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 0-0. De grootste zege uit de historie van het Zweedse elftal was een 17-0 overwinning tegen Azerbeidzjan, op 23 juni 2010. Recordinternational is Therese Sjögran, die maar liefst 214 interlands speelde. Topscorer is Lotta Schelin. Zij scoorde 85 goals. De bijnaam van het Zweedse nationale vrouwenvoetbalteam is Blågult (de blauwgelen). De bondscoach is Pia Sundhage. De hoogste positie die de Zweedse voetbalvrouwen op de wereldranglijst (FIFA-ranking) behaalde was de 3e plaats in juni 2007. Anno 2018 staat Zweden 10e op die ranglijst.

Zweden op de Algarve Cup 2018

Bij het toernooi om de Algarve Cup 2018 was Zweden in de eerste ronde ingedeeld in groep B. Hun openingswedstrijd wonnen de Zweedse voetbalvrouwen met 1-3 van Canada. In de tweede wedstrijd speelden ze 1-1 gelijk tegen Zuid-Korea. De derde poulewedstrijd wonnen de Zweedse voetbaldames met 3-0 van Rusland. Ze werden dus met zeven punten groepswinnaar in poule B en kwalificeerden zich voor de finale van dit toernooi.

Nederland op de Algarve Cup 2018

De Oranje Leeuwinnen waren bij de Algarve Cup 2018 ingedeeld in poule C. Hun eerste wedstrijd wonnen de Nederlandse voetbalvrouwen indrukwekkend met 6-2 van Japan. De tweede wedstrijd van Nederland met 3-2 van Denemarken. In de derde wedstrijd van dit prestigieuze oefentoernooi speelde Nederland met 0-0 gelijk tegen IJsland.

Nederland behaalde in totaal dus zeven punten en pakte daarmee de eindzege in poule C. Hiermee kwalificeerden zij zich, net als Zweden, voor de finale van dit toernooi. In de finale van de Algarve Cup spelen namelijk de twee teams die in de poulewedstrijden de meeste punten hebben behaald (en als dat bij teams gelijk is, kijkt men naar het doelsaldo).

Opstelling Nederland, locatie, uitslag en statistieken

De aftrap van deze wedstrijd zou op woensdag 7 maart om 19u30 plaatsvinden. De finale zou gespeeld owrden in het Complexo Desportivo Belavista. Dit stadion bevindt zich in Parchal. Hieronder vindt u opstelling waarmee Nederland van start zou gaan. Uiteindelijk ging deze finale niet door, aangezien de regen het veld onbespeelbaar had gemaakt.

Opstelling Nederland:

Van Veenendaal, Van der Most, Kerkdijk, Van Dongen, Van Es, Zeeman, Jansen, Van Lunteren, Van de Sanden, Beerensteyn en De Graaf.

Live op tv en livestream: Finale Algarve Cup, Nederland-Zweden

Deze finale zou, net als de rest van het toernooi van de Algarve Cup, live op tv en online per livestream uitgezonden worden door FOX Sports. De live tv-uitzending begon om 19u15 op de zender FOX Sports 1. Integenstelling tot het merendeel van de interlands van de Oranje Leeuwinnen, worden de wedstrijden van de Algarve Cup dus niet live uitgezonden door Veronica Tv.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…
Ek voetbal 19921992 is het jaar dat het EK voor de 9e keer word gehouden. Dit jaar is Zweden het gastland om het EK te mogen organisere…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…

Damesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2020: Rusland-Nederland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op vrijdag 18 september tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor he…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvVrouwenvoetbal: Nederland-Noorwegen (OKT 2016), live op tvOp zaterdag 5 maart 2016 speelt Nederland tegen Noorwegen op het OKT (Olympisch kwalificatietoernooi) Vrouwenvoetbal. Di…
Bronnen en referenties
  • http://www.onsoranje.nl/team-statistieken/team/38/wedstrijd/9743907
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20548/info-over-olympisch-kwalificatietoernooi
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Spartastadion_Het_Kasteel
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Sweden_women%27s_national_football_team

Reageer op het artikel "Finale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 26-02-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!