WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestream

WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestream Op dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beide teams de eerste wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2019. De wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland wordt gespeeld in de Franse stad Le Havre. Deze poulewedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland online via een livestream volgen.

WK vrouwenvoetbal 2019

In 2019 wordt het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Frankrijk georganiseerd. Dit WK vrouwenvoetbal begint op vrijdag 7 juni 2019. De finale staat exact een maand later op het programma: 7 juli 2019. De Nederlandse voetbalvrouwen zit bij de eerste ronde van dit WK damesvoetbal ingedeeld in Groep E, samen met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

Hoe ziet het programma van Nederland eruit in de poulefase van dit WK vrouwenvoetbal? Nadat Nederland z'n eerste wedstrijd op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland heeft gespeeld, spelen de Oranje Leeuwinnen op 15 juni de tweede poulewedstrijd: Nederland-Kameroen. De derde en laatste poulewedstrijd van de Nederlandse voetbaldames wordt gespeeld op 20 juni: Nederland-Canada.

Nieuw-Zeeland in het vrouwenvoetbal

De bijnaam van het nationale vrouwenvoetbalteam van Nieuw-Zeeland is de 'Football Ferns'. De recordinternational van het team (anno 2019) is Percival met 135 interland. De topscorer aller tijden is Amber Hearn, zij scoorde 54 doelpunten voor het Nieuw-Zeelandse nationale team.

Erelijst Nieuw-Zeeland

Op de erelijst van het Nieuw-Zeelandse vrouwenvoetbalteam staan zes eindzeges op het continentale voetbalkampioenschap van Oceanië en één eindzege op de Asian Cup. De Nieuw-Zeelandse vrouwen hebben vier keer deelgenomen aan een WK vrouwenvoetbal. Elke keer werd het team uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK damesvoetbal. Drie keer namen zij deel aan het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. De eerste keer dat de Nieuw-Zeelandse vrouwen deelnamen was in 2008, toen het team werd uitgeschakeld in de eerste ronde. De tweede keer dat Nieuw-Zeeland meedeed aan het Olympisch toernooi van het vrouwenvoetbal was in 2012. Nieuw-Zeeland werd toen in de kwartfinale van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal uitgeschakeld. In 2015 werd het team uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK vrouwenvoetbal.

Nieuw-Zeeland op het WK vrouwenvoetbal 2015

Nederland zat bij het WK vrouwenvoetbal 2015 in poule A, samen met Canada, Nederland en China. De eerste wedstrijd van de Nieuw-Zeelandse dames op dat WK voetbal was tegen Nederland. De Oranje Leeuwinnen wonnen met 0-1, dankzij een doelpunt van Martens. De andere twee wedstrijden op dat WK damesvoetbal werden door Nieuw-Zeeland gelijkgespeeld: 0-0 tegen Canada en 2-2 tegen China. Zo haalde Nieuw-Zeeland in totaal dus 2 punten, waarmee ze als vierde en laatste in de poule eindigden en dus uitgeschakeld waren op dit WK voetbal voor vrouwen.

Voorbeschouwing Nederland - Nieuw-Zeeland (WK vrouwenvoetbal 2019)

Nederland is de favoriet voor de zege in deze wedstrijd. De Oranje Leeuwinnen staan immers hoger op de wereldranglijst van het vrouwenvoetbal en hebben ook de laatste ontmoetingen van Nieuw-Zeeland gewonnen (de poulewedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2015 en een oefenwedstrijd daarna). De zege op het WK voetbal voor vrouwen was overigens zeker geen makkelijke overwinning. De Nederlandse dames leken op dat WK voetbal van 2015 met name moeite te hebben met de fysieke kracht van het Nieuw-Zeelandse vrouwen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de Nederlandse dames er ditmaal mee om zal gaan op het WK damesvoetbal.

Nederland - Nieuw-Zeeland: Hoe laat? Opstellingen? Statistieken?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland op het WK vrouwenvoetbal? Deze wedstrijd tussen de Nieuw-Zeelandse en Nederlandse voetbalvrouwen begint op dinsdag 11 juni 2019 's middags om 15u00.

Opstelling Nederland? Opstelling Nieuw-Zeeland?

Met welke opstelling speelt Nederland in haar eerste wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2019? En met welke opstelling speelt Nieuw-Zeeland op haar eerste wedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal? Hieronder vindt u opstellingen (en wissels) van de Oranje Leeuwinnen en Nieuw-Zeeland. De scheidsrechter is Edina Alves Batista uit Brazilië.

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren, V.d. Gragt, Bloodworth, Van Es (Van Dongen/71), Groenen (Roord/76), V.d. Donk, Spitse, V.d. Sanden (Beerensteyn/87), Miedema en Martens.

Opstelling Nieuw-Zeeland (en wissels)

Nayler, Bott, Stott, Erceg, Riley, Hassett (Longo/67), Bowen, Percival, White (Wilkinson/74), Chance en Gregorius (Satchell/74).

Uitslag Nederland - Nieuw-Zeeland

Goal Nederland: Roord (92e minuut)

Gele of rode kaarten?

Er werden in deze wedstrijd door de scheidsrechter geen gele of rode kaarten uitgedeeld door de scheidsrechter.

Live op tv: Nederland - Nieuw-Zeeland op 11 juni 2019 (WK vrouwenvoetbal)

De uitzendrechten van het WK vrouwenvoetbal 2019 (live tv en livestream) zijn voor Nederland in handen van de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zenden deze eerste wedstrijd van Nederland op dit WK damesvoetbal dus ook live op tv uit.

Welke zender?

Op welke zender vindt de live tv-uitzending van Nederland - Nieuw-Zeeland plaats? Deze vrouwenvoetbalwedstrijd wordt door de Nederlandse publieke omroep (NOS Studio Sport) live uitgezonden op de zender NPO1 (Nederland 1). In tegenstelling tot veruit de meeste live tv-uitzendingen van de wedstrijden van dit WK vrouwenvoetbal, wordt deze wedstrijd van de Oranje vrouwen op 11 juni tegen de Nieuw-Zeelandse vrouwen dus niet live uitgezonden op de zender NPO3 (Nederland 3), maar op NPO1 (Nederland 1).

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van Nederland - Nieuw-Zeeland op NPO1? De live tv-uitzending van deze vrouwenvoetbalwedstrijd begint om circa 14u23. De aftrap van deze wedstrijd is op 11 juni 's middags om 15u00.

WK vrouwenvoetbal live op tv: Nederland - Nieuw-Zeeland op overige zenders

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op dit WK voetbal voor vrouwen wordt ook door diverse andere Europese omroepen live op tv uitgezonden. De live tv-uitzending van de ZDF begint om 14u30. Het Vlaamse Sporza (VRT) zendt deze wedstrijd live uit op de zender Canvas. Hun live tv-uitzending begint om 14u50.

Volgende wedstrijd Oranje Leeuwinnen live?

De eerstvolgende wedstrijd van de Oranje vrouwen op dit WK vrouwenvoetbal is Nederland-Kameroen. Die tweede poulewedstrijd van de Oranje dames op dit WK vrouwenvoetbal is live op tv en per livestream te zien op zaterdag 15 juni 2019.

Livestream Nederland - Nieuw-Zeeland op 11 juni 2019 (WK vrouwenvoetbal)

Livestream NPO

Op 11 juni 2019 wordt deze wedstrijd ook online via een livestream uitgezonden. Met zo'n livestream kan men op het internet (via bijvoorbeeld een smartphone of laptop of andere computer) naar Nederland - Nieuw-Zeeland kijken. Voor kijkers in Nederland is er een gratis livestream van deze wedstrijd beschikbaar. De officiële livestream wordt geproduceerd door de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Deze gratis livestream van Nederland - Nieuw-Zeeland is op 11 juni te vinden op de website van de NOS (Studio Sport). De gratis livestream van Nederland tegen Nieuw-Zeeland bevindt zich dan in de rubriek 'Sport'. Ook kan men deze gratis livestream bekijken via de NOS-app. Hoe laat begint de livestream van deze wedstrijd in het vrouwenvoetbal? De livestream van deze match van de Oranje vrouwen begint tegelijk met de live tv-uitzending. De gratis livestream van NOS Studio Sport bij deze wedstrijd van de Oranje voetbalvrouwen is wel geo-restricted. Buiten Nederland is hun gratis livestream van Nederland - Nieuw-Zeeland 'geo-blocked'.

Livestream via Go App (in de hele EU)

Ook kan men via een livestream op de Go App (online tv) kijken naar de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland op 11 juni 2019. Via deze dienst kan men online live (per livestream) naar televisie kijken. Op die app is een groot aantal tv-zenders per livestream beschikbaar, waaronder de zender waarop Nederland - Nieuw-Zeeland live wordt uitgezonden. Deze dienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. Iedereen die een abonnement heeft voor digitale tv bij Ziggo kan via deze app automatisch via een gratis livestream naar Nederland - Nieuw-Zeeland kijken op 11 juni 2019. Deze livestream van het voetbal van deze dames is (net als elke stream op die app) beschikbaar in de hele Europese Unie. Zo kan men dus ook per livestream naar deze wedstrijd kijken wanneer men bijvoorbeeld in deze periode niet in Nederland is, maar binnen de EU op vakantie is. Buiten de EU is elke livestream op deze app (en dus ook de stream van deze match in het damesvoetbal) in de meeste landen 'geo-blocked' (geblokkeerd). Binnen de EU kan men via deze dienst niet alleen per livestream naar de vrouwenvoetbalwedstrijd tussen de Oranje dames en Nieuw-Zeeland kijken, men kan op deze app ook een week lang de live tv-uitzending per stream terugkijken.

Omdat men via deze app van VodafoneZiggo niet alleen per livestream naar de Nederlandse tv-zender kan kijken, maar ook naar de andere zenders uit het standaard tv-pakket, kan men hierop ook via andere zenders live op 11 juni naar deze wedstrijd op het WK voetbal voor vrouwen kijken. Zo kan men op die app ook vanaf 14u50 per livestream naar de live tv-uitzending van Sporza kijken op de zender Canvas. Ook kan men de live tv-uitzending van het Duitse ZDF van deze match op het WK damesvoetbal vanaf 14u30 via de livestream op deze app bekijken.

Livestream NLziet: Nederland - Nieuw-Zeeland op het WK vrouwenvoetbal 2019

Men kan op 11 juni 2019 ook via een livestream van NLziet kijken naar de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland op het WK vrouwenvoetbal 2019. Men dient echter wel een abonnement op die app te hebben om via NLziet naar deze livestream van de voetbalvrouwen te kijken. Op NLziet kan men per livestream kijken naar de tv-zenders van NPO Start, Talpa (SBS Broadcasting) en RTL XL. Tot de tv-zenders die men per livestream kan bekijken behoort dus ook de zender van de NPO waarop deze wedstrijd live wordt uitgezonden.

Livestream NPO Start bij het WK vrouwenvoetbal 2019

Wie echter geen abonnement op NLziet heeft, kan alsnog gewoon via een gratis livestream op de app van NPO Start de livestream bekijken van deze wedstrijd van de voetbalvrouwen van Nederland en Nieuw-Zeeland. Op die app kan men namelijk gratis per livestream naar de standaardzenders van de Nederlandse publieke omroep kijken. Zo kan men op 11 juni dus ook via een gratis livestream naar de zender kijken waarop de WK-wedstrijd tussen de Nederlandse en Nieuw-Zeelandse voetbalvrouwen wordt uitgezonden. (Dit is dus de livestream van het kanaal van NPO1.) Deze livestream is echter wel geo-restricted: men mag op NPO Start alleen gratis in Nederland live via een stream naar die zenders kijken.

Livestream Sporza

Deze damesvoetbalwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is op 11 juni 2019 ook via een livestream van Sporza (VRT) te bekijken. Sporza is de sportafdeling van de Vlaamse publieke omroep (VRT). Zij bieden bij deze wedstrijd een gratis livestream aan. Die livestream is op de middag van 11 juni te vinden in de rubriek 'nu live'. Ook kan men die livestream van deze match op het WK damesvoetbal vinden in hun rubriek 'voetbal'. Verder is het mogelijk om deze wedstrijd van de Nederlandse vrouwen te bekijken via hun livestream op de gratis Sporza app. Voor zowel de livestream op hun site als op hun app geldt echter wel dat die 'geo-restricted' is. Men mag die gratis livestream van Sporza officieel alleen in België bekijken. Wie echter toch graag de live tv-uitzending van de VRT in Nederland (of een ander EU-land buiten België) wil bekijken, kan dat wel geheel legaal doen door niet de site of de app van Sporza te gebruiken, maar wel de livestream op de Go App van VodafoneZiggo.

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamOp vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De we…
Hockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2020 heren - live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Er doen negen landen mee aan deze competitie, waaronder Nederland en België…
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…

Hoeveel verdient een zaakwaarnemer in het voetbal?Hoeveel verdient een zaakwaarnemer in het voetbal?Nagenoeg elke profvoetballer wordt bijgestaan door een zaakwaarnemer. Deze regelt diverse financiële en commerciële zake…
Helden uit het voetbal: Johan CruijffHelden uit het voetbal: Johan CruijffJohan Cruijff groeide op vlakbij het Ajax-stadion en was een beloftevolle jeugdspeler bij deze club. In zijn professione…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rabobank_IJmond_Stadion
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20835/manon-melis-stopt-als-international
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.rtvoost.nl/sport/default.aspx?nid=241182&cat=313&_ga=1.22182779.1395464085.1459718410
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20855/jansen-vervangt-versteegt-oranje
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned2/index.php?option=com_content&view=article&id=10982:nederland-oefent-tegen-nieuw-zeeland&catid=100:ek2017nederland&Itemid=829

Reageer op het artikel "WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 29-06-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!