InfoNu.nl > Sport > Voetbal > WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestream

WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestream

WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestream Op dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beide teams de eerste wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2019. De wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland wordt gespeeld in de Franse stad Le Havre. Deze poulewedstrijd van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland online via een livestream volgen.

WK vrouwenvoetbal 2019

In 2019 wordt het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Frankrijk georganiseerd. Dit WK vrouwenvoetbal begint op vrijdag 7 juni 2019. De finale staat exact een maand later op het programma: 7 juli 2019. Nederland zit bij de eerste ronde van dit WK damesvoetbal ingedeeld in Groep E, samen met Nieuw-Zeeland, Kameroen en Canada.

Hoe ziet het programma van Nederland eruit in de poulefase van dit WK vrouwenvoetbal? Nadat Nederland z'n eerste wedstrijd op 11 juni tegen Nieuw-Zeeland heeft gespeeld, spelen de Oranje Leeuwinnen op 15 juni de tweede poulewedstrijd: Nederland-Kameroen. De derde en laatste poulewedstrijd wordt gespeeld op 20 juni: Nederland-Canada.

Nieuw-Zeeland in het vrouwenvoetbal

De bijnaam van het nationale vrouwenvoetbalteam van Nieuw-Zeeland is de 'Football Ferns'. De recordinternational van het team (anno 2018) is Percival met 135 interland. De topscorer aller tijden is Amber Hearn, zij scoorde 54 doelpunten voor het Nieuw-Zeelandse nationale team.

Erelijst Nieuw-Zeeland

Op de erelijst van het Nieuw-Zeelandse vrouwenvoetbalteam staan zes eindzeges op het continentale voetbalkampioenschap van Oceanië en één eindzege op de Asian Cup. Het Nieuw-Zeelandse nationale team heeft vier keer deelgenomen aan een WK vrouwenvoetbal. Elke keer werd het team uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK damesvoetbal. Drie keer namen zij deel aan het Olympisch vrouwenvoetbaltoernooi. De eerste keer was in 2008, toen het team werd uitgeschakeld in de eerste ronde. De tweede keer was in 2012. Nieuw-Zeeland werd toen in de kwartfinale van het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal uitgeschakeld. In 2015 werd het team uitgeschakeld in de eerste ronde van het WK vrouwenvoetbal.

Nieuw-Zeeland op het WK vrouwenvoetbal 2015

Nederland zat bij het WK vrouwenvoetbal 2015 in poule A, samen met Canada, Nederland en China. De eerste wedstrijd van de Nieuw-Zeelandse dames was tegen Nederland. De Oranje Leeuwinnen wonnen met 0-1, dankzij een doelpunt van Martens. De andere twee wedstrijden werden door Nieuw-Zeeland gelijkgespeeld: 0-0 tegen Canada en 2-2 tegen China. Zo haalde Nieuw-Zeeland in totaal dus 2 punten, waarmee ze als vierde en laatste in de poule eindigden en dus uitgeschakeld waren op dit WK voetbal voor vrouwen.

Voorbeschouwing Nederland - Nieuw-Zeeland

Nederland is de favoriet voor de zege in deze wedstrijd. De Oranje Leeuwinnen staan immers hoger op de wereldranglijst en hebben ook de laatste ontmoetingen van Nieuw-Zeeland gewonnen (de poulewedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2015 en een oefenwedstrijd daarna). De zege op het WK voetbal voor vrouwen was overigens zeker geen makkelijke overwinning. De Nederlandse dames leken met name moeite te hebben met de fysieke kracht van het Nieuw-Zeelandse vrouwen. Het zal interessant zijn om te zien hoe de Nederlandse dames daar ditmaal mee om zal gaan op het WK damesvoetbal.

Opstellingen en statistieken: Nederland - Nieuw-Zeeland

Met welke opstelling speelt Nederland in haar eerste wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2019? En met welke opstelling speelt Nieuw-Zeeland? Zodra de opstellingen van de Oranje Leeuwinnen en Nieuw-Zeeland bekend zijn, worden die hier geplaatst. Na afloop van deze poulewedstrijd worden hier de uitslag en de statistieken van Nederland - Nieuw-Zeeland gemeld.

Live op tv: Nederland - Nieuw-Zeeland op 11 juni 2019

De uitzendrechten van het WK vrouwenvoetbal 2019 (live tv en livestream) zijn voor Nederland in handen van de publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zenden deze eerste wedstrijd van Nederland op dit WK damesvoetbal dus ook live op tv uit. Zodra bekend is hoe laat hun live tv-uitzending van Nederland - Nieuw-Zeeland begint en op welke zender deze uitzending plaatsvindt, dan wordt deze info hier geplaatst.

Livestream Nederland - Nieuw-Zeeland op 11 juni 2019

Livestream NPO

Op 11 juni 2019 wordt deze wedstrijd ook online via een livestream uitgezonden. Met zo'n livestream kan men op het internet (via bijvoorbeeld een smartphone of laptop of andere computer) naar Nederland - Nieuw-Zeeland kijken. Voor kijkers in Nederland is er een gratis livestream van deze wedstrijd beschikbaar. De officiële livestream wordt geproduceerd door de NPO (Nederlandse Publieke Omroep). Deze gratis livestream van Nederland - Nieuw-Zeeland is op 11 juni te vinden op de website van de NOS (Studio Sport). De livestream van Nederland tegen Nieuw-Zeeland bevindt zichd dan in de rubriek 'Sport'. Ook kan men deze livestream bekijken via de NOS-app. Hoe laat begint de livestream van deze wedstrijd in het vrouwenvoetbal? De livestream van deze match van de Oranje vrouwen begint tegelijk met de live tv-uitzending. De livestream van NOS Studio Sport bij deze wedstrijd van de Oranje voetbalvrouwen is wel geo-restricted. Buiten Nederland is hun livestream van Nederland - Nieuw-Zeeland 'geo-blocked'.

Livestream via Go App (in de hele EU)

Ook kan men via een livestream op de Go App (online tv) kijken naar de wedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland op 11 juni 2019. Via deze dienst kan men online live (per livestream) naar televisie kijken. Op die app is een groot aantal zenders per livestream beschikbaar, waaronder de zender waarop Nederland - Nieuw-Zeeland live wordt uitgezonden. Deze dienst is een onderdeel van VodafoneZiggo. Iedereen die een abonnement heeft voor digitale tv bij Ziggo kan via deze app automatisch via een gratis livestream naar Nederland - Nieuw-Zeeland kijken op 11 juni 2019. Deze livestream van het voetbal van deze dames is (net als elke stream op die app) beschikbaar in de hele Europese Unie. Zo kan men dus ook per livestream naar deze wedstrijd kijken wanneer men bijvoorbeeld in deze periode niet in Nederland is, maar binnen de EU op vakantie is. Buiten de EU is elke livestream op deze app (en dus ook de stream van deze match in het damesvoetbal) in de meeste landen 'geo-blocked' (geblokkeerd). Binnen de EU kan men via deze dienst niet alleen per livestream naar de vrouwenvoetbalwedstrijd tussen de Oranje dames en Nieuw-Zeeland kijken, men kan op deze app ook een week lang de live tv-uitzending per stream terugkijken.

Livestream NLziet?

Men kan op 11 juni 2019 ook via een livestream van NLziet naar Nederland - Nieuw-Zeeland kijken. Men dient echter wel een abonnement op die app te hebben om via NLziet naar deze livestream te kijken. Op NLziet kan men per livestream kijken naar de zenders van NPO Start, Talpa (SBS Broadcasting) en RTL XL. Tot de zenders die men per livestream kan bekijken behoort dus ook de zender van de NPO waarop deze wedstrijd live wordt uitgezonden. Wie echter geen abonnement op NLziet heeft, kan alsnog gewoon via een gratis livestream op de app van NPO Start de livestream bekijken van deze wedstrijd van de voetbalvrouwen van Nederland en Nieuw-Zeeland.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamOp zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van…
Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze landencompetitie is de opvolger van de Hockey World League (HWL). Er d…
WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamOp zaterdag 1 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Australië. Deze oefenweds…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rabobank_IJmond_Stadion
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20835/manon-melis-stopt-als-international
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • http://www.rtvoost.nl/sport/default.aspx?nid=241182&cat=313&_ga=1.22182779.1395464085.1459718410
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/20855/jansen-vervangt-versteegt-oranje
  • http://www.vrouwenvoetbalnederland.nl/vvned2/index.php?option=com_content&view=article&id=10982:nederland-oefent-tegen-nieuw-zeeland&catid=100:ek2017nederland&Itemid=829

Reageer op het artikel "WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!