Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestream

Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestream Op zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Verenigde Staten. Deze finale wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de finale Nederland-Verenigde Staten online via een livestream volgen. De wedstrijd wordt gespeeld in de Franse stad Lyon. Bij welke omroepen kan men deze wedstrijd live op tv zien? Waar vindt men een livestream van de finale? Hoe laat is de aftrap van de finale van het WK vrouwenvoetbal 2019?

WK vrouwenvoetbal 2019

Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in de zomer van 2019 gehouden in Frankrijk. Er doen 24 landen aan dit kampioenschap. Nederland was in de eerste ronde van het WK ingedeeld in poule E. De Oranje Leeuwinnen wonnen alle drie haar poulewedstrijden en werden daarom de poulewinnaar. In de achtste finale won Nederland van Japan. In de kwartfinale won Nederland van Italië. In de halve finale won Nederland (na verlenging) met 1-0 van Zweden. Zo plaatsten de Oranje Leeuwinnen zich dus voor de WK-finale.

Verenigde Staten van Amerika

Erelijst van Team USA

De Verenigde Staten zijn het succesvolste land uit de geschiedenis van het mondiale vrouwenvoetbal. Drie keer won 'Team USA' de wereldtitel in het damesvoetbal: in 1991, 1999 en 2015. Eén keer was Amerika de verliezende finalist op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal (in 2011). Drie keer won de Verenigde Staten brons op het WK damesvoetbal: in 1995, 2003 en 2007. Dit houdt dus in dat de Amerikaanse vrouwen op werkelijk elk wereldkampioenschap vrouwenvoetbal dat ooit is georganiseerd, een medaille hebben gewonnen.

Vier keer won het team van de Verenigde Staten van Amerika het Olympisch goud bij het vrouwenvoetbal: in 1996, 2004, 2008 en 2012. In 2000 won Amerika zilver. De enige keer dat de Amerikaanse dames geen medaille wonnen op het Olympische vrouwenvoetbaltoernooi was in 2016. Het Amerikaanse team werd toen vijfde.

Verenigde Staten op het WK vrouwenvoetbal 2019

Hoe haalde Amerika de finale op het WK vrouwenvoetbal 2019? De eerste poulewedstrijd won Team USA met maar liefst 13-0 van Thailand. De tweede wedstrijd won Amerika met 3-0 van Chili. In de derde poulewedstrijd won Team USA met 0-2 van Zweden. In de achtste finale won Amerika met 1-2 van Spanje. Vervolgens won de Verenigde Staten in de kwartfinale met 1-2 van Frankrijk. In de halve finale won Team USA wederom met 1-2, ditmaal dus tegen Engeland. Zo plaatste Amerika zich dus voor de WK-finale, waarin ze spelen tegen Nederland.

Locatie finale Nederland-Verenigde Staten: Lyon

De finale van het WK vrouwenvoetbal wordt gespeeld in het stadion 'Parc Olympique Lyonnais'. Dit bevindt zich in Décines-Charpieu, een voorstad van Lyon. Het stadion heeft een capaciteit van van circa 60.000 toeschouwers. Het is de thuisbasis van de club Olympique Lyonnais. In dit stadion werd in het herenvoetbal in 2018 de finale gespeeld van de Europa League.

Statistieken en opstellingen: Finale WK vrouwenvoetbal 2019

Hoe laat is de aftrap?

Hoe laat vindt op zondag 7 juli 2019 de aftrap plaats van deze finale van het WK vrouwenvoetbal? De aftrap van deze finale op het WK vrouwenvoetbal is op die namiddag om 17u00. De scheidsrechter is Stéphanie Frappart uit Frankrijk.

Opstelling Verenigde Staten? Opstelling Nederland?

Met welke opstelling speelde de Verenigde Staten? Met welk opstelling begon Nederland? Hieronder vindt u de opstellingen van de Verenigde Staten en Nederland. Een opvallende wijziging in de basisopstelling van de Oranje Leeuwinnen, vergeleken met de voorgaande wedstrijd, is dat Anouk Dekker in de basis staat en dat Merel van Dongen op de bank zit.

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker (v.d. Sanden/73), Van der Gragt, Bloodworth, Van de Donk, Groenen, Spitse, Martens (Roord/70), Beerensteyn en Miedema.

Opstelling Verenigde Staten (en wissels)

Naeher, O'Hara (Krieger/46), Dahlkemper, Dunn, Sauerbrunn, Mewis, Ertz, Lavelle, Heath (Lloyd/87), Rapinoe (Press/79) en Morgan.

Uitslag Nederland-Verenigde Staten: 0-2

  • Goal Nederland: geen
  • Goals Verenigde Staten: Rapinoe (61/pen) en Lavelle (69)

Gele kaarten Nederland en Verenigde Staten

  • Nederland: Spitse en Van der Gragt
  • Verenigde Staten: Dahlkemper

Live op tv: Finale WK vrouwenvoetbal op 7 juli 2019

Het WK voetbal voor vrouwen wordt in 2019 live op tv (en online via de livestream) uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zenden op 7 juli 2019 dus ook de finale live uit.

Welke zender?

Op welke zender wordt deze finale van het WK vrouwenvoetbal 2019 live uitgezonden? De live tv-uitzending van de finale tussen Nederland en Amerika vindt plaats op de zender Nederland 1 (NPO1).

Hoe laat begint de live tv-uitzending van finale?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van de WK-finale Nederland-Verenigde Staten? Op 7 juli 2019 vindt in de namiddag op Nederland 1 (NPO1) een voorbeschouwing plaats op deze finale in het programma Studio France dat om 16u00 begint. Vervolgens is op die zender om 17u00 live de aftrap te zien van deze finale van het WK vrouwenvoetbal.

Afwijkend van diverse programmagidsen

Let op: de programmering van de NOS rondom deze finale wijkt in de praktijk dus af van de oorspronkelijke programmering. In veel programmagidsen staat nog de oude programmering. Toen was men van plan om slechts een korte voorbeschouwing uit te zenden op de WK-finale, na afloop van de live tv-uitzending van de ploegentijdrit in de Tour de France. Nadat Nederland zich voor de WK-finale plaatste, heeft men besloten om dit te wijzigen. De voorbeschouwing op de finale begint daarom dus al om 16u00 op de zender Nederland 1. Het slotdeel van de live-uitzending van de ploegentijdrit in de Tour is hierdoor niet op NPO1, maar op Nederland 2 te zien. Die live tv-uitzending van deze Touretappe begint op die middag wel op Nederland 1, maar verhuist rond 15u50 naar de zender NPO2.

Finale WK vrouwenvoetbal live op tv bij Sporza (VRT)

De finale van het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen 2019 wordt ook live uitgezonden door de Vlaamse publieke omroep VRT (Sporza). Hun live tv-uitzending van de match tussen Nederland en Team USA begint op 7 juli 2019 om 16u30 op de zender Canvas.

Finale WK vrouwenvoetbal 2019 ook live op tv bij de ARD en BBC

De finale van dit wereldkampioenschap damesvoetbal Nederland-Verenigde Staten is ook live op tv te zien bij de Duitse publieke omroep ARD. Hun live tv-uitzending begint op de middag van 7 juli om circa 16u45 (Sportschau). De finale van het WK vrouwenvoetbal 2019 is ook live op tv te zien bij de Britse publieke omroep BBC. Hun live tv-uitzending van de WK-finale Nederland-Verenigde Staten begint op die middag om 16u30 op de zender BBC One.

Livestream finale WK vrouwenvoetbal op 7 juli 2019

Livestream NPO

Het WK vrouwenvoetbal 2019 wordt ook online uitgezonden via een livestream. De officiële livestream voor de kijkers in Nederland wordt geproduceerd door de NOS. Met zo'n livestream kan men via het internet (op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of andere computer) kijken naar deze finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en de Verenigde Staten. De livestream is geheel gratis. De gratis livestream van de finale tussen Nederland en Amerika bevindt zich op de namiddag van zondag 7 juli op de website van de NOS. Ook kan men deze gratis livestream van de finale van het WK vrouwenvoetbal op 7 juli 2019 vinden via de NOS-app. Deze gratis livestream is officieel wel geo-restricted. Dat houdt in dat men deze gratis livestream van de finale van het WK vrouwenvoetbal officieel alleen in Nederland mag bekijken. Voor andere landen is deze livestream 'geo-blocked' (geblokkeerd). De livestream van Nederland-Verenigde Staten begint bij de NOS tegelijk met de live tv-uitzending. Dat houdt dus in dat men vanaf circa 16u00 op de livestream kan kijken naar de voorbeschouwing op deze wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal 2019. Omdat de officiële livestream van deze WK-finale geo-restricted is, is deze stream van de NOS dus niet geschikt voor Nederlanders die bijvoorbeeld op vakantie in het buitenland zijn en deze vrouwenvoetbalwedstrijd tussen de Nederlandse en Amerikaanse vrouwen live willen bekijken. Er zijn echter wel diverse legale opties, waarmee men toch per livestream naar deze wedstrijd kan kijken. Een voorbeeld daarvan is de Go App.

Livestream via Go App (in de hele EU)

Via de livestream van de Go App (online tv) kan men ook naar de live tv-uitzending van deze match op het WK vrouwenvoetbal kijken. Met deze livestream van Ziggo Go kan men de finale van het WK vrouwenvoetbal niet alleen per stream legaal in Nederland bekijken, doch ook in alle andere landen van de EU. Deze livestream is gratis beschikbaar voor iedereen die een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo. Met de Ziggo Go App kan men namelijk per livestream naar alle zenders kijken, die men ook thuis op televisie bij Ziggo kan bekijken. Zo kan men dus per livestream op 7 juli naar de uitzending op Nederland 1 kijken van deze wedstrijd van de Oranje vrouwen op het WK damesvoetbal. Ook kan men ervoor kiezen om deze wedstrijd per livestream op één van de andere zenders te bekijken, die deze match live uitzendt. Zo ook per livestream naar de uitzending van deze finale van het WK vrouwenvoetbal bij de ARD kijken. Of men kan ervoor kiezen om deze finale van het WK vrouwenvoetbal per livestream op de BBC of Sporza te bekijken. Men kan niet alleen per livestream op die app naar tv kijken, men kan ook een week lang per stream elke uitzending (dus ook een live-uitzending van de finale van het WK vrouwenvoetbal tussen Nederland en Amerika) terugkijken.

Buiten de EU is elke livestream op die app (en dus ook de stream van de finale) overigens wel geo-blocked (geblokkeerd). Voor Nederlandse Ziggo-klanten die echter op vakantie in de EU zijn, is deze app een uitstekende optie om zo toch geheel legaal per livestream te kunnen kijken naar de live tv-uitzending van de finale tussen Nederland en Amerika op dit WK voetbal.

Livestream NLziet?

Het is eveneens mogelijk om deze finale Nederland-Verenigde Staten te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Dit is echter niet een gratis livestream. Men moet wel een betaald abonnement op die app hebben om daarop per livestream naar tv te kunnen kijken. Via de hierboven genoemde app kan men per livestream kijken naar de zenders van de NPO, Talpa (SBS Broadcasting) en RTL XL. Daarop kan men dus ook per livestream kijken naar de zender NPO1, waarop live wordt uitgezonden. Bij NLziet zijn in de eerste ronde van dit WK vrouwenvoetbal alleen de wedstrijden per livestream te zien die ook door de NPO op tv worden uitgezonden. De wedstrijden die door de NPO alleen live per stream werden uitgezonden, waren dus niet live op de tv-app van NLziet te bekijken. Met ingang van de tweede ronde (achtste finales) bestaat dit probleem niet meer, aangezien de NPO vanaf dan werkelijk elke wedstrijd van dit WK vrouwenvoetbal live op tv uitzendt. Als logisch gevolg daarvan kan men dus vanaf de achtste finales (tweede ronde) op de NLziet-app werkelijk elke wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal per livestream bekijken.

Livestream NPO Start

Het WK vrouwenvoetbal 2019 is ook per livestream te bekijken via NPO Start. Op die app kan men per livestream naar live tv-uitzendingen van de Nederlandse publieke omroep (NPO) kijken. Men kan dus ook per livestream naar de zender kijken die live deze finale uitzendt. Om de live-uitzendingen van het WK damesvoetbal te kunnen per livestream te kunnen bekijken, hoeft men bij hen geen abonnement te hebben. Het is geheel gratis om bij hen per livestream naar de reguliere live tv-uitzendingen te kijken. Elke livestream op die app (en dus ook de live-uitzending van bij het WK vrouwenvoetbal 2019) is wel geo-restricted. Dat houdt in dat men op die app alleen in Nederland per livestream naar deze wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen en de Amerikaanse voetbalvrouwen kan kijken. In andere landen is die livestream van deze wedstrijd op het WK damesvoetbal op die app 'geo-blocked'. Wie van buiten Nederland (maar wel vanuit een ander EU-land) legaal op een computer naar de uitzending van de NOS bij dit WK vrouwenvoetbal wil kijken, kan hiervoor bijvoorbeeld wel de Ziggo Go App gebruiken, maar niet een site van de Nederlandse publieke omroep zelf.

Livestream iTV

Ook is het mogelijk om op zondag 7 juli 2019 de WK-finale Nederland-Verenigde Staten op het internet via een livestream op de iTV-app te kijken. Ook is er een livestream te bekijken via website van InteractieveTv. Deze beide opties zijn een onderdeel een streamingdienst van KPN waarmee men online live tv kan kijken (per livestream). Net als elke stream op de Go App is ook een livestream op de iTV-app in de hele Europese Unie te bekijken. Dat geldt ook voor de livestream op de site van InteractieveTv. Dit zijn dus ook opties waarmee men als Nederlander op vakantie in een ander EU-land naar deze WK-finale kan kijken tussen de Oranje vrouwen en de dames uit Amerika. Wat is het verschil tussen de site en de app? Via beide middelen bekijkt men dezelfde livestream. De app van iTV is echter vooral bedoeld voor het bekijken van een livestream op een smartphone of tablet. De website van InteractieveTv is vooral bedoeld voor klanten van KPN die op een desktop computer of laptop naar via een livestream naar tv willen kijken.

Livestream Sporza (gratis stream voor kijkers in België)

Er wordt ook een livestream van de finale verzorgd door Sporza (VRT). Dit is een gratis livestream van Nederland-Verenigde Staten. Zoals meestal het geval is bij livestreams van het WK vrouwenvoetbal 2019 op de site van Sporza is deze stream wel 'geo-restricted'. Men mag deze gratis livestream van op 7 juli 2019 dus alleen in België bekijken. De livestream is op de namiddag van 7 juli 2019 op hun site te vinden in hun rubriek 'Nu Live'. Ook is er op 7 juli op de voorpagina van hun site en in de rubriek 'voetbal' een link te vinden naar deze gratis livestream van de wedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2019. Eveneens is deze livestream van de finale van het WK vrouwenvoetbal 2019 te vinden op de gratis Sporza App. Wie vanuit Nederland, of vanuit een ander EU-land (buiten België) toch graag legaal per livestream de Sporza-uitzending van deze finale van het WK vrouwenvoetbal wil bekijken, heeft hiervoor wel diverse opties, waaronder de Go App (Ziggo) of iTTv-app (KPN).

Lees verder

© 2016 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamEK vrouwenvoetbal 2022, live op tv en livestreamHet EK vrouwenvoetbal 2022 wordt in Engeland georganiseerd. De finale vindt plaats in het Wembley Stadium te Londen. Dit…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…

Hoeveel verdient een zaakwaarnemer in het voetbal?Hoeveel verdient een zaakwaarnemer in het voetbal?Nagenoeg elke profvoetballer wordt bijgestaan door een zaakwaarnemer. Deze regelt diverse financiële en commerciële zake…
Helden uit het voetbal: Johan CruijffHelden uit het voetbal: Johan CruijffJohan Cruijff groeide op vlakbij het Ajax-stadion en was een beloftevolle jeugdspeler bij deze club. In zijn professione…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Louwersstadion
  • http://www.foxtv.nl/schema/2016-04-07
  • http://www.onsoranje.nl/team-statistieken/team/38/wedstrijd/10595768
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_vrouwen_2015

Reageer op het artikel "Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!