InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestream Op donderdag 20 juni 2019 speelt Nederland op het WK vrouwenvoetbal tegen Canada. Dit is voor deze teams de derde en laatste poulewedstrijd op dit wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen. De wedstrijd wordt gespeeld in de Franse stad Reims. Nederland-Canada wordt live op tv uitgezonden. Ook is de wedstrijd Nederland-Canada per livestream te bekijken.

Canada

Canada behoorde jarenlang tot de mondiale subtop van het vrouwenvoetbal. In 1998 en in 2010 won Canada het CONCACAF-kampioenschap (het continentale kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika). Andere hoogtepunten ware het behalen van de bronzen medaille op het Olympische voetbaltoernooi van 2012 in Londen en in 2016 in Rio de Janeiro. In 2003 was Canada vierde op het WK voetbal. Anno 2018 staat Canada vijfde op de FIFA-wereldranglijst.

De absolute ster van het Canadese vrouwenvoetbal is Christine Sinclair. Zij is zowel recordinternational (274 interlands) als topscorer aller tijden van Canada (177 doelpunten). Ook is zij doorgaans de aanvoerder van het Canadese nationale vrouwenvoetbalteam.

Canada op het WK vrouwenvoetbal 2015

In 2015 was Canada het gastland van het WK vrouwenvoetbal. Mede vanwege dat thuisvoordeel werd het team vooraf beschouwd als één van de kanshebbers voor de wereldtitel. In de poulefase speelde het team van Canada moeizaam. Ze wonnen de openingswedstrijd met 1-0 van China, dankzij een penalty in de blessuretijd. Vervolgens speelde Canada met 0-0 gelijk tegen Nieuw-Zeeland en met 1-1 gelijk tegen Nederland. Ondanks het matige spel werd het team met vijf punten toch poulewinnaar. In de achtste finale wonnen de Canadese dames met 1-0 van Zwitserland. Vervolgens werd het thuisland in de kwartfinale van dit WK voetbal uitgeschakeld door Engeland: de Canadese voetbalvrouwen verloren met 1-2.

Historische balans: Nederland-Canada

De vrouwenvoetbalteams van Nederland en Canada hebben in de loop der jaren 12 keer tegen elkaar gespeeld. Van al deze ontmoetingen heeft Canada er 9 gewonnen. 3 keer eindigde een wedstrijd in gelijkspel. Nog nooit is Nederland erin geslaagd om van Canada te winnen. De grootste zege van Canada op Nederland was 5-0 op 9 december 2010.

WK vrouwenvoetbal 2019

Het wereldkampioenschap damesvoetbal wordt in 2019 gehouden in Frankrijk. Nederland is in de eerste ronde van dit WK vrouwenvoetbal 2019 ingedeeld in Groep E. De eerste wedstrijd voor Nederland is op 11 juni in Le Havre tegen Nieuw-Zeeland. De tweede poulewedstrijd is in Valenciennes op 15 juni tegen Kameroen. De wedstrijd tegen Canada is de derde en laatste match van de Oranje Leeuwinnen in de eerste ronde van dit WK vrouwenvoetbal.

Voorbeschouwing: Nederland-Canada

In theorie lijkt Canada de favoriet te zijn in de wedstrijd tegen Nederland. Het Canadese nationale team heeft immers een grotere erelijst, staat hoger op de FIFA-ranking en heeft nog nooit van Nederland verloren. Toch lijkt Nederland ditmaal zeker niet kansloos te zijn. Het Canadese team is anno 2018 minder goed dan in haar glorietijd en het Nederlandse vrouwenvoetbalteam beleeft juist een glorietijd.

Statistieken en opstellingen: Nederland-Canada op 20 juni 2019

Met welke opstelling spelen de Oranje Leeuwinnen deze derde poulewedstrijd van het WK vrouwenvoetbal 2019? En met welke opstelling begint Canada aan deze wedstrijd? Voorafgaand aan deze match worden hier de opstelling van Nederland en de opstelling van Canada geplaatst. Na afloop van deze WK-wedstrijd worden hier de uitslag en de statistieken van Nederland-Canada gemeld.

Live op tv: Nederland-Canada

Het WK voetbal voor vrouwen wordt in 2019 live op tv uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Zij zenden op 20 juni 2019 dus ook de wedstrijd Nederland-Canada live uit. Zodra bekend is hoe laat deze live tv-uitzending van Nederland-Canada begint en op welke zender deze uitzending plaatsvindt, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Nederland-Canada

Livestream NPO

Het WK vrouwenvoetbal 2019 wordt ook online uitgezonden via een livestream. Deze livestream wordt voor de kijkers in Nederland geproduceerd door de NOS. Met zo'n livestream kan men via het internet (op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of andere computer) naar Nederland-Canada kijken. De livestream is geheel gratis. Deze gratis livestream van Nederland-Canada bevindt zich op de website van de NOS. Ook kan men deze livestream op 20 juni 2019 vinden via de NOS-app. Deze gratis livestream is officieel wel geo-restricted. Dat houdt in dat men deze livestream van Nederland-Canada officieel alleen in Nederland mag bekijken. Voor andere landen is deze livestream 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Livestream via Go App (in de hele EU)

Via de Go App kan men ook per livestream naar de live tv-uitzending van deze match tussen de Nederlandse vrouwen en de Canadese voetbaldames kijken. Met deze livestream van Ziggo Go kan men de wedstrijd niet alleen per stream legaal in Nederland bekijken, doch ook in alle andere landen van de EU. Deze livestream is gratis beschikbaar voor iedereen die een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo.

Livestream NLziet?

Het is eveneens mogelijk om deze wedstrijd tussen de Nederlandse voetbalvrouwen en de Canadese dames te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Men moet echter wel een betaald abonnement op die app hebben om daarop per livestream naar tv te kunnen kijken.

Livestream NPO Start

Via de hierboven genoemde NLziet-app kan men per livestream kijken naar de zenders van Talpa (SBS Broadcasting), RTL XL en NPO Start. Het WK vrouwenvoetbal wordt live uitgezonden door NPO Start. De live tv-uitzendingen daarvan kan men per livestream dus ook gewoon op de NPO Start-app bekijken. Om deze live-uitzendingen van het WK damesvoetbal te kunnen per livestream te kunnen bekijken, hoeft men bij hen geen abonnement te hebben. Het is geheel gratis om bij hen per livestream naar de reguliere live tv-uitzendingen te kijken.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamOp zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van…
WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamOp zaterdag 1 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Australië. Deze oefenweds…
EK vrouwenvoetbal 2021: kwalificatiewedstrijden NederlandEK vrouwenvoetbal 2021: kwalificatiewedstrijden NederlandIn het najaar van 2019 begint de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021. Nederland zit bij dit kwalificatiet…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Louwersstadion
  • http://www.foxtv.nl/schema/2016-04-07
  • http://www.onsoranje.nl/team-statistieken/team/38/wedstrijd/10595768
  • http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ranking-table/women/index.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_vrouwen_2015

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 25-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!