InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestream

Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestream

Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestream Op vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van Slovenië. Deze wedstrijd is een onderdeel van EK-kwalificatie. De interland Slovenië-Nederland wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de interland Slovenië-Nederland online via een livestream bekijken. Deze livestream is geheel gratis. Op welke zender wordt de match live uitgezonden? Waar vindt men de livestream? Hoe hebben de nationale teams van Slovenië en Nederland in de loop der jaren gepresteerd in het vrouwenvoetbal?

Nederland

Het Nederlandse nationale vrouwenvoetbalteam heeft drie keer deelgenomen aan het EK vrouwenvoetbal. Bij de eerste deelname (in 2009) haalde Nederland de halve finale. Bij de tweede deelname (in 2013) werd Nederland al in de eerste ronde uitgeschakeld. De derde deelname was in 2017, toen het EK in Nederland plaatsvond. Dat werd een immens succes: Nederland pakte op dat EK voetbal voor vrouwen de eindzege.

In 2015 deed Nederland voor het eerst mee aan het WK vrouwenvoetbal. Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal werd toen in de achtste finale uitgeschakeld door Japan. In 2019 deed Nederland voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal. Dat werd een gigantisch succes. Nederland haalde de finale. Daarin verloren de Nederlandse dames van de Verenigde Staten.

Slovenië

De republiek Slovenië verklaarde zich in 1991 onafhankelijk van Joegoslavië. In 1993 ontstond het Sloveense nationale vrouwenvoetbalteam. Op 25 september van dat jaar speelden zij hun eerste officiële interland. De tegenstander was Engeland.
Slovenië verloor in Lubjana met 0-10. Het Sloveense nationale vrouwenvoetbalteam heeft zich in de loop der jaren nooit geplaatst voor een groot eindtoernooi (EK of WK voetbal). Anno 2019 staat Slovenië op de 58e plek van de FIFA-ranking (wereldranglijst).

Vrouwenvoetbal: Nederland versus Slovenië

In de loop der jaren heeft het Nederlands vrouwenvoetbalteam twee keer tegen Slovenië gevoetbald. Beide keren wonnen de Nederlandse vrouwen. In 2011 wonnen de Oranje Leeuwinnen met 0-2, in 2012 wonnen de Nederlandse dames met 3-1.

Kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal 2021

Het duel van de Oranje Leeuwinnen tegen Slovenië is één van de kwalificatiewedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal 2021. Bij deze kwalicatiecyclus zit Nederland ingedeeld in Poule A, samen met Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Het EK voetbal voor vrouwen 2021 wordt georganiseerd in Engeland. De eerstvolgende kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is: Nederland-Rusland (8 oktober).

Selectie Oranje Leeuwinnen

Hoe ziet de selectie eruit van de Oranje vrouwen voor deze EK-kwalificatiewedstrijd? Hieronder vindt u deze selectie. Hierin ontbreken wegens blessureleed drie grote namen: Jackie Groenen, Shanice van de Sanden en Stefanie van der Gragt. Deze selectie geldt ook voor de interland Nederland-Rusland (8 oktober).

Nederlandse selectie voor de kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië

 • Keepers: Van Veenendaal (Atletico Madrid), Geurts (Göteborg) en Kop (Ajax).
 • Verdedigers: Van Lunteren (Ajax), Van Dongen (Real Betis), Katja Snoeijs (PSV), Bloodworth (Wolfsburg), Dekker (FC Montpellier), Van der Most (Ajax), Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Nouwen (PSV) en Wilms (FC Twente).
 • Middenvelders: Roord (Arsenal), Spitse (Valerenga), Van de Donk (Arsenal), Kaagman (Everton) en Pelova (Ajax).
 • Aanvallers: Beerensteyn (Bayern München), Kalma (FC Twente), Miedema (Arsenal FC), E. Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente) en Weerden (FC Twente).

Slovenië-Nederland op 4 oktober 2019: uitslag en statistieken

Hoe laat begon dit duel? De aftrap van deze wedstrijd was op 4 oktober 2019 om 19u00 (Nederlandse tijd). Het duel werd gespeeld in het Fazanerija-stadion in de plaats Murska Sobota. De scheidsrechter was Pavlikova (Slowakije).

Uitslag Slovenië-Nederland: 2-4

 • Goals Slovenië: Zver (11) en Korosec (68)
 • Goals Nederland: Miedema (28), Beerensteyn (47) en Spitse (78 en 83)

Gele kaarten:

 • Slovenië: Erzan en Rozmaric
 • Nederland: geen

Opstelling Slovenië (en wissels)

Mersnik, Erzen, Rozmaric, Agrez, Erman (Golob/52), Conc, Korosec, Kolbl (Ivanusa/88), Begic (Makovec/58), Zver en Prasnikar.

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker (Nouwen/91), Bloodworth, Van Dongen, Roord, Spitse, Van de Donk (Kaagman/87), Beerensteyn, Miedema en Renate Jansen (Pelova/74).

Live op tv, Slovenië-Nederland: Welke zender? Hoe laat?

Welke zender? Veronica Tv

De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Slovenië wordt live op tv uitgezonden door de zender Veronica.

Hoe laat?

De live tv-uitzending van deze wedstrijd begint op vrijdag 4 oktober 2019 om 18u30 op Veronica. De aftrap is om 19u00. Vanwege deze live-uitzending begint op die avond van 4 oktober de talkshow Veronica Inside wat later (namelijk pas rond 21u00, terwijl dat programma doorgaans om 20u30 begint).

Ook de overige wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen in de kwalificatiecyclus voor het EK voetbal 2021 worden live uitgezonden (tv en livestream) door zenders van Talpa (SBS Broadcsting). Meestal vinden die live tv-uitzendingen plaats op Veronica Tv, soms vindt zo'n live tv-uitzending plaats op SBS9. Op Veronica vindt ook de live-uitzending plaats van Nederland-Rusland (8 oktober).

Live voetbal op tv

Welke andere voetbalwedstrijden zijn in deze periode nog live op tv en via een gratis livestream te zien? Het Nederlands herenelftal onder leiding van Ronald Koeman speelt in oktober ook twee interlands. Op 10 oktober is Nederland - Noord-Ierland (EK-kwalificatie) live op tv via een gratis livestream bij de Nederlandse publieke omroep (NOS) te zien. Op 13 oktober is het herenelftal wederom live te zien bij de NPO: Wit-Rusland - Nederland (EK-kwalificatie). Op 23 oktober kan men live op Veronica Tv en via een gratis livestream kijken naar Ajax-Chelsea FC (Champions League).

Livestream Nederland-Slovenië op 4 oktober 2019

Livestream bij Veronica

De live tv-uitzending van Nederland-Slovenië is ook online via een livestream op het internet te bekijken. Zo kan men dus op een computer of smartphone naar deze match kijken. Waar is die livestream van Slovenië-Nederland te vinden? De officiële livestream van Nederland-Slovenië bevindt zich op de avond van 4 oktober 2019 op de website van Veronica. De livestream van Slovenië-Nederland begint net als de live tv-uitzending om circa 18u30. De aftrap is om 19u00 te zien op die livestream.

Gratis livestream Nederland-Slovenië

De livestream van Nederland-Slovenië op 4 oktober 2019 is geheel gratis. Ook de overige wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen tijdens deze kwalificatiecyclus zijn via een gratis livestream te bekijken. De wedstrijd Nederland-Rusland (8 oktober) is dus ook via een gratis livestream bij hen te bekijken.

Inloggen livestream

Om een livestream van de Oranje Leeuwinnen bij SBS Broadcasting te kunnen bekijken, dient men op de avond van de wedstrijd (4 oktober) in te loggen op de site van Veronica. Men hoeft echter niet een specifiek account hiervoor te hebben bij bijvoorbeeld Veronica, Kijk of NLziet om deze gratis livestream te kunnen bekijken. Men kan bij deze livestream van Nederland-Slovenië ook inloggen op de site van Veronica Tv met een Facebook-account. De livestream van Veronica is gratis, maar wel geo-restricted. Dit houdt in dat men officieel deze gratis livestream van de Nederland-Slovenië op de site van Veronica niet buiten Nederland mag bekijken. In andere landen is deze livestream van deze oefenmatch van de Oranje Leeuwinnen officieel 'geo-blocked'.

Livestream Go App

Men kan Nederland-Slovenië ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Hiermee kan men legaal in de gehele EU per livestream naar deze wedstrijd kijken. Met deze app kan men immers de standaardzenders van Ziggo per livestream bekijken. Zo kan men dus ook per livestream naar Slovenië-Nederland op Veronica Tv kijken. Men heeft met die stream op de Go App dus geografisch gezien meer mogelijkheden dan met de livestream op de site van Veronica. Buiten de EU is echter deze livestream van Nederland-Slovenië in de meeste landen 'geo-blocked'. Tot de landen buiten de EU waar men deze livestream wel kan bekijken behoren IJsland en Noorwegen. De livestream op deze app is overigens ook een goed alternatief voor momenten waarop soms, vanwege grote drukte, de stream van Veronica vastloopt. In de praktijk is de livestream op zo'n app van Ziggo dikwijls stabieler dan een stream op de site van een tv-omroep. Op die app van Ziggo kan men de live tv-uitzending van deze wedstrijd overigens ook een week lang terugkijken.

Livestream Slovenië-Nederland via NLziet

Het is ook mogelijk om de wedstrijd tussen Slovenië en Nederland op vrijdag 4 oktober 2019 te bekijken via een livestream van NLZiet. Via die dienst kan men per livestream naar een groot aantal Nederlandse tv-zenders kijken, waaronder Veronica. Zo kan men dus ook per livestream Slovenië-Nederland bekijken. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben, om bij hen de livestream van Nederland-Slovenië te bekijken.

Livestream iTV-app (KPN)

Het is ook mogelijk om deze kwalificatiewedstrijd voor het EK voetbal 2021 tussen de vrouwen van Slovenië en Nederland via een livestream te bekijken op de iTV-app. Dit is een dienst van KPN voor klanten van interactieve tv bij hen. Net als bij de GO App (van Ziggo) kan men ook via deze app van de KPN in de hele EU via een livestream naar de tv-zender kijken waarop deze voetbalwedstrijd live wordt uitgezonden. Men dient wel een abonnement op interactieve tv bij KPN te hebben om via deze app op 4 oktober 2019 deze interland te kunnen bekijken. De iTV-app is vooral bruikbaar voor mensen die per livestream op een smartphone tv willen kijken. Wie liever deze vrouwenvoetbalwedstrijd op een desktop computer bekijkt, kan dat doen door de livestream van de zender die deze wedstrijd uitzendt, te bekijken via de site van 'Interactieve Tv' van KPN.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Nederla…
WK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland – Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Voetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamOp zaterdag 19 oktober 2019 spelen AFC Ajax en RKC Waalwijktegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewed…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
Bronnen en referenties
 • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21501/selectie-oranje-voor-oefenduels
 • http://www.foxtv.nl/tv-gids/fox/20161129#day20161129
 • https://en.wikipedia.org/wiki/England_women%27s_national_football_team
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Britain_women%27s_Olympic_football_team
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenvoetbal

Reageer op het artikel "Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!