InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Spanje, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Spanje, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Spanje, live tv en livestream Op woensdag 27 februari 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een oefenwedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van Spanje. Deze wedstrijd is een onderdeel van de Algarve Cup 2019. De oefenwedstrijd Nederland-Spanje wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men de interland Nederland-Spanje online via een livestream bekijken. Deze livestream is geheel gratis. Hoe laat begint de wedstrijd Nederland-Spanje? Op welke zender wordt de match live uitgezonden? Waar vindt men de livestream? Hoe hebben de nationale teams van Spanje en Nederland in de loop der jaren gepresteerd in het vrouwenvoetbal?

Nederland

De oefenwedstrijd van Nederland tegen Spanje is een onderdeel van de voorbereiding van het Nederlandse vrouwenvoetbalteam op het WK vrouwenvoetbal 2019 dat in Frankrijk wordt gehouden. In het kader van die voorbereiding spelen de Nederlandse voetbalvrouwen op het toernooi van de Algarve Cup. Op dat oefentoernooi speelt Nederland twee poulewedstrijden. De interland tegen Spanje is de eerste poulewedstrijd. De tweede poulewedstrijd is Nederland-Polen (4 maart).

Historie van het Nederlands vrouwenteam

Het Nederlandse nationale vrouwenvoetbalteam heeft drie keer deelgenomen aan het EK vrouwenvoetbal. Bij de eerste deelname (in 2009) haalde Nederland de halve finale. Bij de tweede deelname (in 2013) werd Nederland al in de eerste ronde uitgeschakeld. De derde deelname was in 2017, toen het EK in Nederland plaatsvond. Dat werd een immens succes: Nederland pakte op dat EK voetbal voor vrouwen de eindzege.

In 2015 deed Nederland voor het eerst mee aan het WK vrouwenvoetbal. Het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal werd toen in de achtste finale uitgeschakeld door Japan. In 2019 doet Nederland voor de tweede keer mee aan het WK vrouwenvoetbal.

WK vrouwenvoetbal

Hoe ziet het programma van Nederland eruit op het WK voetbal voor vrouwen 2019? Nederland zit in de eerste ronde van het WK vrouwenvoetbal 2019 in Poule E. De eerste poulewedstrijd is op dinsdag 11 juni Nederland - Nieuw-Zeeland. De tweede poulewedstrijd is op zaterdag 15 juni Nederland - Kameroen. De derde poulewedstrijd op het WK vrouwenvoetbal 2019 is op donderdag 20 juni Nederland - Canada.

Selectie Oranje Leeuwinnen

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben als bijnaam de Oranje Leeuwinnen. Welke speelsters zijn geselecteerd voor het toernooi om de Algarve Cup 2019? De selectie bestaat uit de volgende speelsters: Stefanie van der Gragt (Barcelona), Jackie Groenen (Frankfurt), Sherida Spitse (Valerenga), Ashleigh Weerden (FC Twente) Kika van Es (AFC Ajax), Sisca Folkertsma (Twente), Loes Geurts (Göteborg), Victoria Pelova (ADO Den Haag), Jill Roord (Bayern München). Daniëlle van de Donk (Arsenal), Lieke Martens (Barcelona), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Bristol City), Lize Kop (AFC Ajax), Desiree van Lunteren (Freiburg), Vivianne Miedema (Arsenal), Aniek Nouwen (PSV), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (AFC Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal),Dominique Bloodworth (Arsenal) en Merel van Dongen (Real Betis Sevilla).

Spanje in het vrouwenvoetbal

Het Spaanse nationale vrouwenvoetbalteam bestaat pas sinds 1983. Dat jaar speelde het Spaanse elftal in februari haar eerste officiële interland. De tegenstander was Portugal. Deze wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

Spanje op EK's

Het grootste succes uit de geschiedenis van het nationale Spaanse vrouwenvoetbalteam is het EK vrouwenvoetbal 1997. Dat jaar haalden de Spaanse voetbalvrouwen de halve finale van het EK damesvoetbal. In die halve finale werden ze met 1-2 uitgeschakeld door Italië. Dat EK van 1997 was het debuut van Spanje op een groot eindtoernooi. Later zou Spanje nog twee keer deelnmen aan een EK vrouwenvoetbal: in 2013 en 2017. Beide keren deed Spanje het tamelijk goed; ze werden bij deze twee deelnames uiteindelijk in de kwartfinales van het EK damesvoetbal uitgeschakeld.

Spanje op het WK vrouwenvoetbal

Spanje heeft in de loop der jaren slechts één keer deelgenomen aan het WK damesvoetbal. Dat was in 2015, toen het WK voetbal voor vrouwen plaatsvond in Canada. (Nederland debuteerde dat jaar ook op het WK vrouwenvoetbal.) Spanje werd bij haar debuut in de eerste ronde uitgeschakeld. De Spaanse vrouwen speelden op dat WK één keer gelijk en verloren twee keer.

Spanje heeft zich in 2019 voor de tweede keer gekwalificeerd voor het WK vrouwenvoetbal. De Spaanse voetbalvrouwen zitten bij dit WK in een poule met Zuid-Afrika, Duitsland en China.

Spanje: land in opkomst

Hoewel de Spaanse voetbalvrouwen niet beschikken over een erg grote erelijst, is het wel een land in opkomst binnen de wereld van het vrouwenvoetbal. Dat is ook mede te zien aan het Spaanse vrouwenclubvoetbal, waarin behoorlijk wordt geïnvesteerd door bijvoorbeeld een club als FC Barcelona. Anno 2019 staat het Spaanse nationale team op de 12e plek van de FIFA-ranking.

Nederland-Spanje op 27 februari 2019: opstelling, aftrap, uitslag

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van Nederland-Spanje? De aftrap van deze oefenwedstrijd tussen Spanje en Nederland is op woensdag 27 februari 2019 om 18u15. De wedstrijd Nederland-Spanje vindt plaats in het Estadio Municipal de Bela Vista in Parchal (Portugal). Voor Sherida Spitse was dit haar 157e interland. Daarmee is zij de recordinternational van Nederland geworden.

Spanje heeft deze wedstrijd gewonnen met 2-0. Beide goals van Spanje werden gemaakt door Hermoso. De eerste goal werd gemaakt in de 20e minuut. Haar tweede goal maakte zij in de 62e minuut. Door deze nederlaag van de Oranje Leeuwinnen is het voor Nederland niet meer mogelijk om de prestatie van 2018 (de finaleplaats en gezamenlijke eindzege in het toernooi) te evenaren. Op maandag 4 maart spelen de Oranje Leeuwinnen hun tweede wedstrijd van dit toernooi: Nederland-Polen.

Opstelling Nederland (en wissels) tegen Spanje

Loes Geurts, Desiree van Lunteren, Stefanie van der Gragt (46e minuut vervangen door: Merel van Dongen), Dominique Bloodworth (82e: Danique Kerkdijk), Renate Jansen (79e: Kika van Es), Sherida Spitse, Jackie Groenen, Daniëlle van de Donk (46: Jill Roord), Lineth Beerensteyn, Vivianne Miedema (59e: Victoria Pelova) en Lieke Martens.

Uitslag Nederland-Spanje: 0-2

Goals Spanje: Hermoso (20e en 62e minuut)

Live op tv, Spanje-Nederland: welke zender?

De oefeninterland Nederland-Spanje wordt live op tv uitgezonden door de zender Veronica. Hun live tv-uitzending van deze wedstrijd begint op woensdag 27 februari 2019 om 18u00. Ook de overige wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup 2019 worden live op tv uitgezonden door Veronica. Op maandag 4 maart zenden zij de wedstrijd Nederland-Polen live uit.

Livestream Nederland-Spanje op 27 februari 2019

Livestream bij Veronica

De live tv-uitzending van Nederland-Spanje is ook online via een livestream op het internet te bekijken. Zo kan men dus op een computer of smartphone naar deze match kijken. Waar is die livestream van Spanje-Nederland te vinden? De officiële livestream van Nederland-Spanje bevindt zich op de avond van 27 februari 2019 op de website van Veronica. De livestream van Spanje-Nederland begint net als de live tv-uitzending om circa 18u00.

Gratis livestream Nederland-Spanje

De livestream van Nederland-Spanje op 27 februari 2019 is geheel gratis. Ook de overige wedstrijden van Nederland op de Algarve Cup 2019 zijn via een gratis livestream te bekijken. De officiële gratis livestream van de tweede wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is op 4 maart 2019 te zien: Nederland-Polen. Die livestream begint dan ook weer om 18u00.

Inloggen livestream

Om een livestream van de Oranje Leeuwinnen bij SBS Broadcasting te kunnen bekijken, dient men op de avond van de wedstrijd (27 februari) in te loggen op de site van Veronica. Men hoeft echter niet een specifiek account hiervoor te hebben bij bijvoorbeeld Veronica, Kijk of NLziet om deze gratis livestream te kunnen bekijken. Men kan bij deze livestream van Nederland-Spanje ook inloggen op de site van Veronica Tv met een Facebook-account. De livestream van Veronica is gratis, maar wel geo-restricted. Dit houdt in dat men officieel deze livestream van de Algarve Cup-wedstrijd Nederland-Spanje op de site van Veronica niet buiten Nederland mag bekijken. In andere landen is deze livestream van deze oefenmatch van de Oranje Leeuwinnen officieel 'geo-blocked'.

Alternatief: livestream Go App

Men kan Nederland-Spanje ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Hiermee kan men legaal in de gehele EU per livestream naar deze wedstrijd kijken. Met deze app kan men immers de standaardzenders van Ziggo per livestream bekijken. Zo kan men dus ook per livestream naar Spanje-Nederland op Veronica Tv kijken. Men heeft met die stream op de Go App dus geografisch gezien meer mogelijkheden dan met de livestream op de site van Veronica. Buiten de EU is echter ook deze livestream van Nederland-Spanje 'geo-blocked'.

Livestream Spanje-Nederland via NLziet

Het is ook mogelijk om de wedstrijd tussen Spanje en Nederland op woensdag 27 februari 2019 te bekijken via een livestream van NLZiet. Via die dienst kan men per livestream naar Veronica kijken en kan men dus ook Spanje-Nederland bekijken. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben, om bij hen de livestream van Nederland-Spanje te bekijken.

Vergelijking met 2018: livestream FOX Sports

Vergeleken met 2018 is het een mooie vooruitgang voor veel voetbalfans dat de wedstrijden van de Algarve Cup in 2019 zowel online (via de livestream) als op tv live te bekijken zijn via 'open bronnen', zoals Veronica. In 2018 waren de uitzendrechten (live tv en livestream) van dit toernooi nog in handen van FOX Sports. Om toen een wedstrijd op tv of via een officiële livestream te bekijken, diende men nog een abonnement op die dienst te hebben. Dat is in 2019 dus niet meer het geval.

Vrouwenvoetbal: Oranje Leeuwinnen in 2019

Hoe ziet het programma van de Oranje Leeuwinnen er in grote lijnen uit in 2019? Na de Algarve Cup spelen ze in het voorjaar nog enkele oefenwedstrijden waaronder Nederland-Mexico (in het GelreDome). Die wedstrijd is ook weer live op tv en via een gratis livestream te zien bij Veronica. In de zomer van 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen het WK vrouwenvoetbal 2019 in Frankrijk. Dat WK damesvoetbal is live op tv te zien bij de NOS; zij bieden ook bij alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op dit wereldkampioenschap vrouwenvoetbal een gratis livestream aan. Na het WK beginnen de Oranje Leeuwinnen aan de kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen: de EK kwalificatiecyclus. Die kwalificatiewedstrijden zijn weer live op televisie te zien bij Veronica. Daarnaast zijn die kwalificatiewedstrijden van de Nederlandse voetbalvrouwen ook via een gratis livestream te bekijken op de site van die omroep.

Lees verder

© 2016 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal: Nederland-China, live op tv en livestreamVrouwenvoetbal: Nederland-China, live op tv en livestreamOp woensdag 6 maart 2019 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland haar slotwedstrijd op de Algarve Cup 2019. De tegen…
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp donderdag 20 juni 2019 speelt Nederland op het WK vrouwenvoetbal tegen Canada. Dit is voor deze teams de derde en laa…
EK vrouwenvoetbal 2021: kwalificatiewedstrijden NederlandEK vrouwenvoetbal 2021: kwalificatiewedstrijden NederlandIn het najaar van 2019 begint de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021. Nederland zit bij dit kwalificatiet…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Bronnen en referenties
  • http://www.onsoranje.nl/nieuws/artikel/21501/selectie-oranje-voor-oefenduels
  • http://www.foxtv.nl/tv-gids/fox/20161129#day20161129
  • https://en.wikipedia.org/wiki/England_women%27s_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Britain_women%27s_Olympic_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwenvoetbal

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Spanje, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-02-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!