Finale Beker van België 2020, live op tv en livestream

Finale Beker van België 2020, live op tv en livestream Op zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de Beker van België (Croky Cup) gespeeld. Dit is de eerste grote voetbalwedstrijd in België na de 'coronabreak'. Er is vanwege de coronacrisis geen publiek aanwezig bij de finale van de Beker van België 2020. De bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp FC is vanzelfsprekend wel live op tv te volgen. Ook kan men deze finale op het internet bekijken via een livestream.

Coronavirus: nieuwe datum Belgische bekerfinale

Oorspronkelijk zou de finale van de Beker van België (Croky Cup) reeds in het voorjaar van 2020 gespeeld worden. Vanwege het coronavirus werden in die periode echter alle grote sportevenementen afgelast en dat gold dus ook voor deze Belgische bekerfinale. Men heefft besloten om de wedstrijd alsnog te spelen om zaterdag 1 augustus 2020.

Geschiedenis Beker van België

Oertijd: provinciale selecties

Het Belgische bekertoernooi bestaat in theorie al sinds 1908. In die begintijd had het toernooi echter een totaal andere opzet. Er deden geen clubteams aan mee, maar provinciale voetbalselecties. Na twee edities met die provinciale ploegen als deelnemers kwam er een einde aan deze opzet van het Belgische bekertoernooi.

Moeizame decennia

Vervolgens is er diverse malen geprobeerd om in het Belgische voetbal (naar Engels voorbeeld) een jaarlijks bekertoernooi voor clubteams op te zetten. Deze pogingen waren echter decennialang geen groot succes. Zo werd er in de jaren twintig slechts één maal een toernooi om de Belgische voetbalbeker georganiseerd: in 1927.

Vervolgens moest het Belgische voetbal tot 1935 wachten totdat er wederom een toernooi om de Belgische beker kon plaatsvinden. En dat bekertoernooi van 1935 was meteen ook de enige keer in de jaren dertig dat het toernooi om de Belgische voetbalbeker doorging. In 1944 werd er een volgende poging gedaan om een toernooi om de Belgische voetbalbeker te organiseren. Dat toernooi ging wel van start, maar wegens de oorlogsomstandigheden moest het vroegtijdig beëindigd worden.

Na de Tweede Wereldoorlog

In de jaren vijftig ging men pas weer een voetbaltoernooi om de Belgische beker organiseren. Toen lukte het zo waar drie maal op rij om dit evenement te laten plaatsvinden: in 1954, 1955 en 1956. Maar na die editie van 1956 werd er weer jaren geen toernooi georganiseerd om de Belgische voetbalbeker. Pas sinds 1964 is het bekertoernooi in België een jaarlijks evenement geworden. Sinds 2015 is het chipsmerk Croky de hoofdsponsor van het toernooi en sindsdien is de officiële benaming veranderd in de 'Croky Cup'.

Erelijst

De succesvolste club uit de geschiedenis van de Belgische beker is Club Brugge. Dit team won de beker elf maal en was zeven keer de verliezende finalist. De op één na succesvolste 'cupfighter' in het Belgische voetbal is Anderlecht. Zij wonnen negen keer de beker en waren vier maal de verliezende finalist. Standard Luik won zeven maal de beker en was negen maal de verliezende finalist. Op de vierde plek in deze ranglijst staat KRC Genk. Dit team stond vier keer in de finale en slaagde er alle vier keren in om de voetbalbeker te winnen.

Locatie: Koning Boudewijnstadion, Brussel

De finale van de Beker van België 2020 wordt gespeeld in het Koning Boudewijnstadion, in de Belgische hoofdstad Brussel. De Franse naam van dit stadion is het 'Stade Roi Baudouin'. Op deze plek werd in 1927 een stadion geopend dat de naam 'Jubelstadion' droeg. Later kreeg dit stadion de naam 'Heizelstadion', aangezien het bij de Brusselse wijk Heizel ligt.

Op 29 mei 1985 vond er een gruwelijke ramp plaats in dit stadion: het Heizeldrama. Bij de finale om de Europacup I kwam het tot rellen tussen fans van Liverpool en Juventus. Hierbij overleden 39 mensen en raakten honderden gewond. Na deze ramp is het stadion diverse malen op rigoureuze wijze gerenoveerd en vooral ook veiliger gemaakt. Sinds midden jaren negentig heet dit complex het Koning Boudewijnstadion. Het heeft een capaciteit van ruim 50.000 toeschouwers. Bij de bekerfinale van 2020 mag er echter geen publiek aanwezig zijn in het stadion vanwege de coronacrisis.

Finalisten Beker van België 2020: Club Brugge-Antwerp FC

Welke teams spelen in 2020 de finale van de Beker van België? Deze finale gaat tussen Club Brugge en Antwerp FC. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hier t.z.t. een voorbeschouwing geplaatst. Ook worden hier t.z.t. de opstellingen van Club Brugge en Antwerp FC gemeld. Zodra bekend is hoe laat de aftrap is en wie de scheidsrechter is, dan wordt dat hier ook gemeld.

Finale Beker van België 2020 live op tv: Club Brugge-Antwerp FC

Welke zender? België: de Cup live op Sporza

Door welke zender wordt de finale uitgezonden en hoe laat begint de uitzending? Deze finale van de Beker van België wordt in Vlaanderen live op tv uitgezonden door de publieke omroep VRT (Sporza).

Hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending op 1 augustus 2020? Zodra dat bekend is, wordt dat hier gemeld.

Nederland: Belgische bekerfinale in 2020 niet live op Ziggo Sport Totaal

In Nederland werd de Belgische bekerfinale diverse jaren live op tv uitgezonden door Ziggo Sport. Helaas zendt Ziggo Sport in 2019 deze wedstrijd echter sinds 2019 niet live op tv uit. Toch is het beslist geen ramp voor de Nederlandse voetbalfans, dat de bekerfinale niet live te zien is op Ziggo Sport. De Vlaamse zender één (VRT) zit immers bij de meeste Nederlanders in het standaard tv-pakket. Zij kunnen deze finale van de 'Croky Cup' dus op die zender live bekijken.

Livestream Bekerfinale België 2020: Antwerp-Club Brugge

Livestream in België: Sporza

De Belgische bekerfinale kan men bekijken via een livestream van Sporza (VRT). Dit is een gratis livestream. Met deze livestream van Sporza kan men in Vlaanderen naar deze finale van de Croky Cup kijken op een computer. Ook is het mogelijk om deze livestream van de bekerfinale op een smartphone te bekijken. Deze officiële livestream van Sporza bij de Belgische bekerfinale is echter wel geo-restricted. Dat houdt in dat men deze livestream officieel alleen in België kan bekijken. gratis livestream van de bekerfinale tussen Antwerp FC en Club Brugge bevindt zich op de wedstrijddag op de site van Sporza. Men kan deze gratis livestream van de bekerfinale op die middag van 1 augustus 2020 onder meer vinden via het menu 'Nu Live'. Ook zijn er op de die dag van de wedstrijd links naar die livestream te vinden op zowel de voorpagina van de site van Sporza. Eveneens is de livestream van die finale te vinden in hun voetbalrubriek. De gratis livestream van de bekerfinale van België is ook te vinden op de Sporza App. Die app kan men gratis downloaden.

Livestream alternatief: Go App

Het is ook mogelijk om deze bekerfinale via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Met deze app kan men namelijk live online (per livestream) naar televisie kijken op een laptop, smartphone, tablet of een ander type computer. Alle zenders uit het standaard zenderpakket van Ziggo zijn per livestream op die app te bekijken. Onder de zenders die men hierop per livestream kan bekijken is de zender VRT één waarop men de live tv-uitzending van Sporza van deze bekerfinale kan bekijken. Hoewel de livestream op de site van Sporza nochtans 'geo-blocked' is voor kijkers van buiten België, kan men via deze app op de Go App dus alsnog geheel legaal in Nederland live naar deze stream van de finale van de Beker van België kijken. De Ziggo Go App is een streamingdienst die bedoeld voor alle klanten van digitale tv bij VodafoneZiggo. Men kan op deze manier niet alleen in Nederland deze Belgische bekerfinale via een livestream bekijken. Elke livestream op die app (dus ook de stream van deze bekerfinale) kan men als klant in de gehele EU bekijken.

Livestream bij Ziggo Sport Totaal? Niet in 2020

In Nederland was in 2018 de Belgische bekerfinale online te bekijken op de Ziggo Sport Totaal Go App. Dit was niet een openbare livestream, men diende een abonnement op de Ziggo Sport Totaal Go App te hebben om deze stream van de Belgische bekerfinale te bekijken. Daarnaast was het mogelijk om zo'n livestream van de Belgische bekerfinale bij hen via PPV (Pay Per View) te kopen. In 2020 is er helaas geen livestream beschikbaar van deze Belgische bekerfinale (Croky Cup) op Ziggo Sport Totaal Go App.

Livestream NLziet? Neen

Is het ook mogelijk om de finale van de Beker van België 2020 op 1 augustus 2020 te bekijken via een livestream op de online tv-dienst NLziet? Neen, op die dienst is geen livestream beschikbaar van de Belgische bekerfinale. Via die app kan men immers alleen per livestream naar zenders van de grote Nederlandse omroepen kijken (NPO, RTL en Talpa). Het Belgische VRT (Sporza) is niet beschikbaar per livestream op die app.

Voorgaande Bekerfinale België (2019), KV Mechelen-AA Gent

De aftrap van de finale van de 'Beker van België' was op woensdag 1 mei 2019 om 14u30. De scheidsrechter was Erik Lambrechts. Er waren ruim 44.000 toeschouwers aanwezig bij deze finale van de Belgische beker. KV Mechelen won deze wedstrijd met 2-1. Daarmee won de club uit Mechelen dus voor de tweede keer in zijn geschiedenis de Belgische bekerfinale.

Opstelling KAA Gent (en wissels)

Kaminski, Souquet (Dejaegere/64), Bronn, Derijck, Asare, Sörloth, Odjidja-Ofoe, David (Bezoes/68), Verstraete, Dompé en Kvilitaja.

Opstelling KV Mechelen (en wissels)

Verrips, Peyre (Corryn/71), Swinkels, Mera, Bijker, Tainmont, Van Damme, Schoofs (Matthys/83), De Witte, Storm (Engvall/72) en De Camargo.

Uitslag AA Gent-KV Mechelen: 1-2

 • Goal Gent: Dompé (32)
 • Goals Mechelen: Storm (38) en Mera (62)

Gele kaarten

 • KAA Gent: Verstraete en Asare
 • KV Mechelen: Peyre en Van Damme

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: AC Milan-AS Roma, live op tv en livestreamVoetbal 2020: AC Milan-AS Roma, live op tv en livestreamOp zondag 28 juni 2020 wordt de wedstrijd AC Milan-AS Roma gespeeld. Dit is een competitiewedstrijd in de Italiaanse Ser…
DFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamDFB-Pokal: Duitse bekerfinale 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 4 juli 2020 wordt de finale van de DFB-Pokal gespeeld tussen Bayern München en Bayer Leverkusen. Dit is het…
Finale FA Cup 2020, live op tv en livestreamFinale FA Cup 2020, live op tv en livestreamOp zaterdag 1 augustus 2020 wordt de finale van de FA Cup gespeeld. Deze finale vindt plaats in het Wembley Stadium te L…
FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamFC Saarbrücken-Bayer Leverkusen, live op tv en livestreamOp dinsdag 9 juni 2020 wordt in het Duitse bekertoernooi (DFB-Pokal) de halve finale FC Saarbrücken-Bayer Leverkusen ges…

Ajax 1927-1928: Soeverein afdelingskampioenAjax 1927-1928: Soeverein afdelingskampioenAjax werd in dit seizoen soeverein afdelingskampioen en behaalde daardoor de vijfde afdelingstitel in haar historie in d…
Jupiler Pro League 2020: verdeling Europa en promotieJupiler Pro League 2020: verdeling Europa en promotieNormaal worden er play-offs afgewerkt in België. Door de uitbraak van het coronavirus besloot de Nationale Veiligheidsra…
Bronnen en referenties
 • http://sporza.be/cm/sporza/voetbal/beker_van_belgie
 • http://www.belgianfootball.be/nl/category/section/beker
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Beker_van_Belgi%C3%AB_(voetbal)
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Beker_van_Belgi%C3%AB_2016-17
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/KV_Oostende
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/SV_Zulte_Waregem
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Koning_Boudewijnstadion

Reageer op het artikel "Finale Beker van België 2020, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 28-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 7
Schrijf mee!