InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Kasper Dolberg: Introvert talent van Ajax en Denemarken

Kasper Dolberg: Introvert talent van Ajax en Denemarken

Kasper Dolberg: Introvert talent van Ajax en Denemarken Kasper Dolberg is een aanvaller van Deense afkomst. Hij is geboren op 6 oktober 1997 in Silkeborg en groeide op in het Deense dorpje Voel waar slechts 1312 mensen wonen. Hij komt uit een traditioneel gezin en heeft ook nog een oudere zus (Kristina) en een jonger zusje (Freja). Kasper Dolberg bleek ook een handbaltalent, de sport die zijn vader en moeder ook beoefenden maar koos uiteindelijk toch voor het voetbal. Anno 2017 speelt hij in het eerste elftal van AFC Ajax en het Deense nationale elftal.

Wie is Kasper Dolberg?

Jeugd en familie

Dolberg groeide zoals gezegd op in een klein Deens dorpje genaamd Voel. In zijn jeugd speelde Kasper verschillende sporten, waaronder handbal en voetbal. Zijn ouders waren fanatieke handballers en deze sport beoefende Dolberg ook graag. Toen hij benaderd werd door de Deense profclub Silkeborg op zijn elfde moest hij echter een keuze maken. De keuze viel op het voetbal en hij vervolgde zijn carrière bij Silkeborg. Naast het voetbal wist hij ook een middelbare opleiding af te ronden. Dolberg startte ook nog aan een vervolgopleiding, namelijk Bedrijfskunde. Deze opleiding werd echter al na een jaar beëindigd na de stap naar het eerste elftal van Ajax.

Karakter

Al tijdens zijn jeugd kwam zijn opvallend introverte karakter tot uiting. Volgens de ouders van Kasper vertelde hij maar weinig uit zichzelf en moesten zij regelmatig van vrienden horen hoe goed zijn prestaties waren. Zijn introverte karakter is ook opgevallen bij zijn ontdekker: John Steen Olsen. Zo blijkt uit een interview van de omgeving van Dolberg met Ajax Showtime. Naast zijn familie en John Steen Olsen toonde ook Peter Bosz zijn verbazing over het koele karakter van Dolberg en hij vergeleek hem met een extreem koele Scandinaviër. Over alle ophef over zijn karakter zegt Dolberg zelf dat hij simpelweg niet zoveel te vertellen heeft en hij gewoon een rustige persoonlijkheid heeft.

Voetbalcarrière

Silkeborg

Na de jeugdopleiding van de Deense profclub te hebben doorlopen maakte Dolberg op 17 mei 2015 zijn debuut in de verloren wedstrijd tegen Brøndby. Op dat moment was Dolberg slechts 17 jaar oud. Op dat moment was echter al bekend dat hij in de zomer van 2015 zou transfereren naar Ajax. Dolberg kwam voor Silkeborg tot drie wedstrijden waarin hij niet wist te scoren.

Ajax Amsterdam

Kasper Dolberg is een van de spelers die door John Steen Olsen is ontdekt in Scandinavië. De scout van Ajax bracht onder andere Zlatan Ibrahimovic en Christian Eriksen naar de Amsterdamse club. John Steen Olsen uitte zijn bewondering voor het talent van Dolberg. Hij omschreef hem als een exceptioneel talent waarbij je zag dat hij iets extra's had. Zijn sterke punten zijn volgens Olsen zijn onverstoorbaarheid, zijn techniek, inzicht en overzicht. Voor 270.000,- maakte Dolberg de overstap naar de Ajax waar hij in de under-19 begon. Tijdens zijn eerste seizoen (2015-2016) in Amsterdam besloot toenmalig trainer Frank de Boer om Dolberg in de winterstop mee te nemen op trainingskamp met het eerste elftal. Hij maakte hier al veel indruk. In het seizoen 2016-2017 maakte hij onder trainer Peter Bosz de overstap naar de eerste selectie en maakte hij zijn debuut. Dolberg maakte veel indruk in zijn eerste seizoen als volwaardig lid van de selectie en er ontstonden al snel geruchten over interesse van de grootste clubs in Europa als Manchester United en Bayern München.

Deense elftal

Na de jeugdteams van Denemarken doorlopen te hebben volgde er ook een uitnodiging van het eerste elftal van Denemarken door de prestaties van Dolberg bij Ajax. Op 11 november maakte hij zijn debuut in de gewonnen wedstrijd tegen Kazachstan. In maart van het jaar 2017 ontving Dolberg de trofee van Deens voetbaltalent.
© 2017 Mikestudy94, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ajax 2016-2017: Ook Peter Bosz bezorgt Ajax geen titelAjax 2016-2017: Ook Peter Bosz bezorgt Ajax geen titelPeter Bosz werd als trainer de opvolger van Frank de Boer en wilde met Ajax swingend voetbal gaan spelen. Na een moeilij…
Ajax: De 1e landstitel 1917-1918Na het eerste aansprekende succes in 1917 (de eerste KNVB-Beker), slaagde Ajax er in om voor het eerst sinds het bestaan…
Wedstrijden Oranje - EK 2012 (Groepsfase)In 2012 wordt het Europees kampioenschap voetbal gehouden in Polen en Oekraïne. Wie zijn de tegenstanders van het Nederl…
Ek voetbal 19921992 is het jaar dat het EK voor de 9e keer word gehouden. Dit jaar is Zweden het gastland om het EK te mogen organisere…
Eredivisie voetbal programma 2008 - 2009Eredivisie voetbal competitie 2008 - 2009 Het complete wedstrijdoverzicht van de nieuwe voetbalcompetitie is er weer! Ve…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Jarmoluk, Pixabay
  • https://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/98101/het-verhaal-achter-kasper-dolberg

Reageer op het artikel "Kasper Dolberg: Introvert talent van Ajax en Denemarken"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Mikestudy94
Gepubliceerd: 27-03-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!