InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Transfers en geruchten Eredivisie-spelers zomer 2018

Transfers en geruchten Eredivisie-spelers zomer 2018

Transfers en geruchten Eredivisie-spelers zomer 2018 Na afloop van een seizoen Eredivisie begint de roerige transferzomer weer. In de zomer van 2018 spelen enkele spelers uit de Eredivisie op het WK, wat natuurlijk invloed heeft op hun marktwaarde. Tijdens de transferzomer worden de wildste geruchten de media in geslingerd. De topclubs zullen zoals elke transferperiode nog nauwlettender in de gaten worden gehouden dan de andere clubs. Hoeveel kunnen de Eredivisie-clubs besteden naar aanleiding van hun begrotingen?

Algemene info transferperiode

De transferperiode van de zomer van 2018 start begin juni. Naar het verleden kijkend startte de transferperiode altijd ergens begin juni en er wordt aangenomen dat dat in 2017 weer het geval is. De transferperiode eindigt standaard op 31 augustus om één minuut voor twaalf. Het begin van de transferperiode zorgt altijd voor een hoop drukte. De wildste geruchten komen dan naar boven. Ook de laatste week van de transferperiode is het altijd druk. Zo maakten 52 spelers in de Eredivisie op de laatste dag in 2016 een overstap naar een andere club, een record. Vergeleken met het totale 582 aantal transfers die door de KNVB geregistreerd waren in de zomer van 2016 is dat op een laatste dag ontzettend veel.

Begrotingen Eredivisie-clubs 2018

De begrotingen voor de Eredivisie-clubs in 2018 verschillen miljoenen. De ene club zal niet opkijken wanneer er vijf miljoen euro neergeteld moet worden voor een goede speler, terwijl de andere club over moet gaan tot het huren van spelers om het transferbudget zo min mogelijk aan te tasten. De begroting wordt gebruikt om alle kosten van het seizoen te kunnen bekostigen. Het transferbudget is daar dus maar een klein onderdeel van. De begroting zegt wel wat over het transferbudget, immers een club met een lage begroting heeft niet veel geld om de nodige aankopen te doen. De achttien clubs die mee gaan doen aan het seizoen 2018-19 hebben een begroting variërend van iets meer dan zes tot maar liefst tachtig miljoen euro. Alle begrotingen van de achttien Eredivisie-clubs op een rij:
 • ADO: 18 miljoen
 • Ajax: 80 miljoen
 • AZ: 23 miljoen
 • De Graafschap: 6,5 miljoen
 • Excelsior: 6,3 miljoen
 • FC Emmen: 2,75 miljoen
 • FC Groningen: 16,5 miljoen
 • FC Utrecht: 17,8 miljoen
 • Feyenoord: 60 miljoen
 • Fortuna Sittard: 2,5 miljoen
 • Heracles: 11 miljoen
 • NAC: 11 miljoen
 • PEC Zwolle: 12 miljoen
 • PSV: 70 miljoen
 • sc Heerenveen: 20 miljoen
 • Vitesse: 26 miljoen
 • VVV-Venlo: 6,5 miljoen
 • Willem II: 10,9 miljoen

Transfers Eredivisie-spelers zomer 2018

Op 1 juli 2018 is de transfermarkt formeel gezien geopend in Nederland. De transfermarkt zal ook in 2018 weer twaalf weken open zijn en pas op 31 augustus om 12 uur 's nachts sluiten. De KNVB onderzoekt naar aanleiding van andere competities die eerder de markt sluiten of dat wellicht ook een optie in Nederland is. Zo sluit de markt in Engeland zich op 9 augustus, om spelerswisselingen na de start van de competitie te voorkomen. De Centrale Spelersraad van de VVCS (Vereniging voor Contractspelers) laat weten dat zij geen heil zien in een kortere transferperiode. Zij zien geen voordelen in het vervroegen van de transferperiode.

Transfers per club

Middels deze tabel kun je rechtstreeks naar de club die je wilt bekijken:

Transfers voor het laatst bijgewerkt op 21 mei 2018

Transfers ADO

ADO Den Haag heeft een prima seizoen 2017-18 gedraaid. Na een roerige periode in het begin van 2017 werd er met Alfons Groenendijk aan het hoofd een prima prestatie op de mat gelegd in het seizoen 2017-18. Het contract van Groenendijk loopt tot de zomer van 2019. In de zomer van 2017 verraste ADO met het aantrekken van Lex Immers. Ook El Khayati en Johnsen werden twee belangrijke spelers gedurende het seizoen. Het wordt voor ADO Den Haag wellicht nog lastig haar belangrijke spelers te behouden in de zomer van 2018.

SpelerVan...Naar...Transfersom
Thomas MeißnerWillem II (einde verhuurperiode)ADO Den Haagn.v.t.
Ricardo KishnaADO Den Haag (einde verhuurperiode)Lazion.v.t.
Chovanie AmatkarijoRKC Waalwijk (einde verhuurperiode)ADO Den Haagn.v.t.

Transfers Ajax

Ajax kende een roerig seizoen 2017-18. Ajax werd op het trainingskamp geconfronteerd met het neervallen van Abdelhak Nouri, terwijl een aantal weken later Europees gevoetbald moest worden. Het Europees seizoen was snel voorbij, waarna een aantal maanden later het doek viel voor de pas beginnende trainer Marcel Keizer. Met Erik Ten Hag aan het roer werd een gooi gedaan naar de titel, maar tevergeefs. Ajax is de kapitaalkrachtigste club van Nederland, al resulteert dat zich de laatste jaren nog niet op het veld. Ajax legde begin 2018 al een bedrag van acht miljoen euro neer voor Bandé. Het is nog maar de vraag of Ajax Hakim Ziyech, Matthijs de Ligt en Justin Kluivert behouden kan. Ook sterkhouder Onana keepte een degelijk seizoen.

SpelerVan...Naar...Transfersom
Deyoraiso ZeefuikAjaxFC Groningentransfervrij
Zakaria LabyadFC UtrechtAjax6 miljoen
Mitchell Dijks AjaxBolognatransfervrij
Vince Gino DekkerJong AjaxJong AZtransfervrij
Nick ViergeverAjaxPSVtransfervrij
Zian FlemmingJong AjaxPECniet bekend
Boureima Hassane BandéKV MechelenAjax8 miljoen
Deyoraiso ZeefuikFC Groningen (einde verhuurperiode)Ajaxn.v.t.
Perr SchuursFortuna Sittard (einde verhuurperiode)Ajaxn.v.t.
Leeroy OwusuAlmere City (einde verhuurperiode)Ajaxn.v.t.

Transfers AZ

AZ kende een prima seizoen, al was de teneur groot toen voor de veertiende keer in vijftien wedstrijden tegen de top drie-clubs werd verloren van Feyenoord. Die wedstrijd was ten slotte de bekerfinale die recht geeft op een latere voorronde in de Europa League. AZ werd gezien als best spelende ploeg van Nederland, al ging het tegen de top drie van Nederland niet van harte. AZ moet proberen Alireza Jahanbaksh te behouden, hij was in het seizoen 2017-18 op dreef qua doelpunten en assists. Met een WK dat gespeeld gaat worden door Jahanbaksh lijkt hij een redelijk geldbedrag op te kunnen leveren. De vele huurlingen die AZ uitgeleend had, komen in de zomer van 2018 terug naar Alkmaar. De vraag is of groeibriljanten Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan en Guus Til besluiten om bij AZ te blijven, of toch al voor een volgende stap te gaan.

SpelerVan...Naar...Transfersom
Joris van OvereemAZFC Utrechtniet bekend
Vince Gino DekkerJong AjaxJong AZtransfervrij
Dabney Dos SantosSparta Rotterdam (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Ben RienstraWillem II (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Jop van der LindenWillem II (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Levi OpdamGo Ahead Eagles (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Levi GarciaExcelsior (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Marko VejinovicAZ (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Fred FridaySparta Rotterdam (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Ricardo van RhijnAZ (einde verhuurperiode)Club Bruggen.v.t.

Transfers De Graafschap

De Graafschap promoveerde na twee seizoenen in de Jupiler League door Almere City in de finale van de nacompetitie te verslaan. De Graafschap had in de Jupiler League een redelijke begroting en zal daardoor een aantal clubs in de Eredivisie onder zich hebben staan qua begroting. De transfers die met De Graafschap te maken hebben:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Sjoerd ArsDe Graafschap (einde verhuurperiode)Fortuna Sittard n.v.t.
Tarik TissoudaliDe Graafschap (einde verhuurperiode)Le Havren.v.t.
Daryl van MieghemDe Graafschap (einde verhuurperiode)Heracles n.v.t.

Transfers Excelsior

Met de laagste begroting van de Nederlandse Eredivisie was het een prima seizoen voor Excelsior. De vooraf genoemde doelstelling om niet te degraderen werd ruimschoots gehaald. Tijdens het seizoen kon Excelsior zelfs nog een play-offs-plek bereiken. Met de vertrekkende coach Mitchell van der Gaag, die twee prima seizoenen had, moet Excelsior op zoek naar een nieuwe trainer. Daarnaast wordt het puzzelen om een volwaardige Eredivisie-selectie bij elkaar te scharrelen. Al voor het einde van de competitie werd bekend dat Hicham Faik en Milan Massop een nieuw avontuur aangaan in België.

SpelerVan...Naar...Transfersom
Kevin VermeulenExcelsiorRKC Waalwijktransfervrij
Khalid KaramiExcelsiorVitessetransfervrij
Jerdy SchoutenTelstarExcelsior niet bekend
Milan MassopExcelsiorWaasland-Beveren transfervrij
Hicham FaikExcelsiorZulte Waregem transfervrij
Jordy de WijsExcelsior (einde verhuurperiode)PSVn.v.t.
Levi GarciaExcelsior (einde verhuurperiode)AZn.v.t.

Transfers FC Emmen

FC Emmen doet voor het eerst in haar historie mee aan de Eredivisie. Met de laagste begroting van de Eredivisie moet FC Emmen het redden tegen onder andere Fortuna Sittard, VVV-Venlo, Excelsior en De Graafschap. Trainer DIck Lukkien wacht een grote uitdaging om met FC Emmen te handhaven. De transfers van FC Emmen:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Willem HuizingFC EmmenHarkemase Boystransfervrij
Joris VoestFC EmmenHarkemase Boystransfervrij
Omran HaydaryFC EmmenFC Dordrechttransfervrij

Transfers FC Groningen

FC Groningen kende een moeizaam seizoen in de Eredivisie. Het verliep niet allemaal even soepel onder de leiding van Ernest Faber. De play-offs werden niet gehaald, maar de nacompetitie werd gelukkig ook niet bereikt. FC Groningen begint in de zomer van 2018 met een nieuwe trainer, namelijk Danny Buijs. Hij neemt assistent Hennie Spijkerman mee naar Groningen. De enige smaakmaker van FC Groningen, Ritsu Doan, werd in april 2018 vastgelegd voor het seizoen 2018-19. De andere transfers die betrekking hebben op FC Groningen:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Deyoraiso ZeefuikAjaxFC Groningentransfervrij
Ritsu DoanFC GroningenGamba Osaka2 miljoen
Deyoraiso ZeefuikFC Groningen (einde verhuurperiode)Ajaxn.v.t.
Todd KaneFC Groningen (einde verhuurperiode)Chelsean.v.t.
Ritsu DoanFC Groningen (einde verhuurperiode)Gamba Osakan.v.t.
Ruben JenssenFC Kaiserslautern (einde verhuurperiode)FC Groningenn.v.t.

Transfers FC Utrecht

FC Utrecht kende in de loop van het seizoen 2017-18 een trainerswissel. Erik ten Hag verliet Utrecht voor Ajax, waarna zijn toenmalige assistent Jean-Paul de Jong aan de leiding kwam. Onder leiding van De Jong verliep het eerst was moeizaam, maar later ging het weer zoals eerder in het seizoen, waardoor FC Utrecht deelneemt aan de play-offs voor Europees voetbal. De eerste transfer voor het seizoen 2018-19 werd al in de winterstop daarvoor bekend. Yassin Ayoub verlaat FC Utrecht voor Feyenoord. De overige transfers:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Simon GustafsonFeyenoordFC Utrecht1 miljoen
Leon GuwaraWerder BremenFC Utrechtniet bekend
Zakaria LabyadFC UtrechtAjax6 miljoen
Joris van OvereemAZFC Utrechtniet bekend
Yassin AyoubFC UtrechtFeyenoordtransfervrij
Jean-Christophe BahebeckFC Utrecht (einde verhuurperiode)Paris Saint-Germainn.v.t.
Mateusz KlichFC Utrecht (einde verhuurperiode)Leeds Unitedn.v.t.

Transfers Feyenoord

Feyenoord kende een redelijk moeizaam seizoen. Ondanks de titelaspiraties verdween Feyenoord aan het einde naar de vierde plek op de ranglijst. Later in het seizoen kwamen de Rotterdammers wat beter op de ranglijst te staan, waarna er toch nog een prijs gepakt werd. De bekerfinale werd van AZ gewonnen. Feyenoord ziet veel huurlingen in de zomer van 2018 terugkomen in haar elftal. De andere transfers:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Simon GustafsonFeyenoordFC Utrecht1 miljoen
Gustavo HamerFeyenoordPECniet bekend
Yassin AyoubFC UtrechtFeyenoordtransfervrij
Kenneth VermeerClub Brugge (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Kevin DiksFeyenoord (einde verhuurperiode)Fiorentinan.v.t.
Miquel NelomSparta Rotterdam (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Marko VejinovicAZ (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Gustavo HamerFC Dordrecht (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Jari SchuurmanNEC (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Calvin VerdonkNEC (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Simon GustafsonRoda JC (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Mohamed El HankouriWillem II (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.

Transfers Fortuna Sittard

Fortuna Sittard keerde door een tweede plek in de Jupiler League na zestien jaar terug in de Eredivisie. De Limburgse club zal haar begroting iets kunnen verhogen, maar zal waarschijnlijk nog steeds de laagste begroting hebben, waardoor waarschijnlijk overgegaan wordt tot het huren van spelers.

SpelerVan...Naar...Transfersom
Dries SaddikiFortuna SittardWillem IItransfervrij
Alessandro Ciranni MVVFortuna Sittardtransfervrij
Perr SchuursFortuna Sittard (einde verhuurperiode)Ajaxn.v.t.
Todd CantwellFortuna Sittard (einde verhuurperiode)Norwich Cityn.v.t.

Transfers Heracles

Ook Heracles begint in de zomer van 2018 aan een schone lei wat betreft de trainer. John Stegeman verlaat Heracles voor Go Ahead. De Duitser Frank Wormuth zal zijn diensten vanaf 1 juli 2018 overnemen. Met Mark-Jan Fledderus als technisch manager wordt in de zomer van 2018 besloten tot een grote schoonmaak binnen de selectie. Heracles gaat afscheid nemen van doelman Bram Castro, die een aantal verdienstelijke jaren bij Heracles kende. De transfers die bekend zijn bij Heracles:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Janis BlaswichBorussia MönchengladbachHeraclesniet bekend
Bram CastroHeraclesKV Mechelentransfervrij
Daryl van MieghemDe Graafschap (einde verhuurperiode)Heraclesn.v.t.
Paul GladonHeracles (einde verhuurperiode)Wolverhampton Wanderersn.v.t.
Tarik KadaFC Eindhoven (einde verhuurperiode)Heracles Almelon.v.t.
Renze FijFC Dordrecht (einde verhuurperiode)Heracles Almelon.v.t.

Transfers NAC

NAC Breda ziet in de zomer van 2018 een groot legioen aan spelers vertrekken naar hun oude eigenaren, maar daarnaast verwelkomt NAC ook weer een aantal huurlingen die hun heil in de Jupiler League zochten in het seizoen 2017-18. Uitblinkers Sadiq Umar, Manu García en Angeliño zullen na de zomer van 2018 niet meer in Breda te vinden zijn. NAC Breda zal in de zomer van 2018 Manchester City eens lief aankijken of zij nog wat goede spelers heeft om NAC weer een jaartje Eredivisie te kunnen laten spelen.

SpelerVan...Naar...Transfersom
Sadiq UmarNAC Breda (einde verhuurperiode)AS Roman.v.t.
Manu GarcíaNAC Breda (einde verhuurperiode)Manchester Cityn.v.t.
AngeliñoNAC Breda (einde verhuurperiode)Manchester Cityn.v.t.
Daan KlompFC Oss (einde verhuurperiode)NAC Bredan.v.t.
Grad DamenHelmond Sport (einde verhuurperiode)NAC Bredan.v.t.
Sven van der MaatenTelstar (einde verhuurperiode)NAC Bredan.v.t.
Fisayo AdarabioyoFC Oss (einde verhuurperiode)NAC Bredan.v.t.
Vinnie VermeerFC Oss (einde verhuurperiode)NAC Bredan.v.t.

Transfers PEC

Met John van het Schip als beginnend coach bij PEC werden de eerste wedstrijden goed doorstaan. Er werden veel punten gepakt voor de winterstop, terwijl het na de winterstop wat minder lekker ging met PEC. De verdediger Philippe Sandler, die in de winter van het seizoen 2017-18 overgenomen werd door Manchester City, zal definitief naar Manchester vertrekken. De overige transfers die betrekking hebben op PEC:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Gustavo HamerFeyenoordPECniet bekend
Zian FlemmingJong AjaxPECniet bekend
Josef KvídaAlmere City (einde verhuurperiode)PECn.v.t.
Philippe SandlerPEC (einde verhuurperiode)Manchester Cityn.v.t.
Ted van de PavertNEC (einde verhuurperiode)PECn.v.t.
Anass AchahbarNEC (einde verhuurperiode)PECn.v.t.
Queensy MenigPEC (einde verhuurperiode)Nantesn.v.t.

Transfers PSV

Na een prima seizoen met een kampioenschap zal PSV in de zomer van 2018 toch een aantal basisklanten zien vertrekken. Santiago Arias en Jeroen Zoet speculeren al langer naar een transfer, terwijl ook uitblinker en WK-ganger Hirving Lozano op interesse kan rekenen na een sterk eerste seizoen. PSV was in de zomer van 2017 erg op zoek naar een linksback, die het toen niet vond. De vraag is of Marcel Brands een nieuwe linksbenige verdediger gaat halen. Hij staat nadrukkelijk in de belangstelling van Everton (Premier League). De transfers in de zomer van 2018 die betrekking hebben op PSV:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Lars UnnerstallPSV VVV-Venlo (huur)n.v.t.
Lars UnnerstallVVV-VenloPSVtransfervrij
Nick ViergeverAjaxPSVtransfervrij
Jordy de WijsExcelsior (einde verhuurperiode)PSVn.v.t.
Hidde JurjusRoda JC (einde verhuurperiode)PSVn.v.t.

Transfers sc Heerenveen

Heerenveen kende een degelijk seizoen, met een play-offs-plek als gevolg. De Noor Martin Ödegaard verlaat na anderhalf seizoen Heerenveen weer om zijn talent ergens anders te kunnen etaleren. Net als Ödegaard verlaat Jürgen Streppel, de trainer van Heerenveen, na het seizoen 2017-18 de Friese club. Alle transfers binnen de Friese club:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Martin ÖdegaardHeerenveen (einde verhuurperiode)Real Madridn.v.t.
Martin HansenHeerenveen (einde verhuurperiode)FC Ingolstadtn.v.t.
Maarten de FockertGo Ahead Eagles (einde verhuurperiode)Heerenveenn.v.t.
Robert van KoesveldHelmond Sport (einde verhuurperiode)Heerenveenn.v.t.

Transfers Vitesse

Net als vele andere clubs heeft Vitesse in het seizoen 2018-19 een andere trainer dan het seizoen daarvoor. Henk Fraser moest Vitesse verlaten, terwijl de Rus Sloetski zijn taken in de zomer van 2018 over gaat nemen. Voor de transfermarkt waren er weinig geruchten dat vele basisklanten van Vitesse zouden vertrekken bij de Arnhemse club. De transfers die in de zomer van 2018 bij Vitesse plaatsvinden:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Rasmus ThelanderFC ZürichVitessetransfervrij
Khalid KaramiExcelsiorVitessetransfervrij
Matthew MiazgaVitesse (einde verhuurperiode)Chelsean.v.t.
Fankaty DaboVitesse (einde verhuurperiode)Chelsean.v.t.
Luc CastaignosVitesse (einde verhuurperiode)Sporting Lissabonn.v.t.

Transfers VVV

VVV kende een prima seizoen. Het eerste jaar Eredivisie na een tijdje in de Eredivisie verliep prima. VVV-Venlo belandde niet eens in de nacompetitie. Met onder andere de Duitsers Lennart Thy en Unnerstall werden voldoende punten gepakt. Clint Leemans had ook een belangrijke functie in het team van Maurice Steijn. De vraag is of deze drie spelers na de zomer van 2018 nog steeds in Venlo te bewonderen zijn. Alle transfers van VVV-Venlo:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Lars UnnerstallPSV VVV-Venlo (huur)n.v.t.
Lars UnnerstallVVV-VenloPSVtransfervrij
Lennart ThyVVV (einde verhuurperiode)Werder Bremenn.v.t.
Evren KorkmazFC Den Bosch (einde verhuurperiode)VVVn.v.t.
Tarik TissoudaliVVV (einde verhuurperiode)Le Havren.v.t.

Transfers Willem II

Net als Roda JC ziet Willem II een flink aantal huurlingen vertrekken. Met Fran Sol in de gelederen van het Tilburgse team werd er in het seizoen 2017-18 een degelijk seizoen op de mat gelegd. De andere spits Ogbeche vertrekt naar alle waarschijnlijkheid, waardoor Joris Matthijssen zijn selectie moet voorzien van nieuwe impulsen op bijna alle posities. Ook aan de vacature voor trainer moet invulling worden gegeven in de zomer van 2018. Alle transfers van Willem II op een rijtje:

SpelerVan...Naar...Transfersom
Dries SaddikiFortuna SittardWillem IItransfervrij
Ismail AzzaouiWillem II (einde verhuurperiode)VfL Wolfsburgn.v.t.
Konstantinos TsimikasWillem II (einde verhuurperiode)Olympiakosn.v.t.
Mohamed El HankouriWillem II (einde verhuurperiode)Feyenoordn.v.t.
Ben RienstraWillem II (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Jop van der LindenWillem II (einde verhuurperiode)AZn.v.t.
Thomas MeißnerWillem II (einde verhuurperiode)ADO Den Haagn.v.t.
Thomas KokFC Dordrecht (einde verhuurperiode)Willem IIn.v.t.
Dan CrowleySC Cambuur (einde verhuurperiode)Willem IIn.v.t.
Andreas Cristian CalcanFC Dordrecht (einde verhuurperiode)Willem IIn.v.t.

Geruchten Eredivisie-spelers

De geruchten die vanaf begin februari rondzingen in de media op een rijtje per club.

Geruchten per club

Middels deze tabel kun je rechtstreeks naar de club die je wilt bekijken:

Geruchten voor het laatst bijgewerkt op 21 mei 2018

Geruchten ADO

SpelerClubGerucht
Edouard DuplanADO Den HaagVertrekt
Dion MaloneQarabagADO Den Haag
Hidde ter AvestFC TwenteADO Den Haag
Abdenasser El KhayatiADO Den HaagVertrekt

Geruchten Ajax

SpelerClubGerucht
Angeliño Manchester CityPSV, Ajax, Everton
Nicolas BenedettiDeportivo CaliAjax
Hakim ZiyechAjaxDortmund, AS Roma, Juventus, Tottenham Hotspur, Liverpool, West Ham United
Marvin SpielmannThunFeyenoord, Ajax
César MontesMonterreyAjax
Deyovaisio ZeefuikAjaxFC Groningen, ADO Den Haag
Alireza JahanbakshAZNapoli, PSV, Ajax, Besiktas
Frenkie de JongAjaxFC Barcelona
David NeresAjaxBorussia Dortmund
Justin KluivertAjaxJuventus, AS Roma, AC Milan, Manchester City, Everton, Manchester United
Dusan TadicSouthamptonAjax
Matthijs de LigtAjaxManchester City, Manchester United, Bayern München, Tottenham Hotspur
Lisandro MagallánBoca JuniorsAjax
Mason MountEigendom ChelseaAjax, PSV
Amin YounesAjaxWolfsburg

Geruchten AZ

SpelerClubGerucht
Vincent JanssenTottenham HotspurAZ
Arnout GroeneveldNECAZ
Nick OlijAZVertrekt
Alireza JahanbakshAZNapoli, PSV, Ajax, Besiktas
Joris van OvereemAZFC Utrecht
Wout WeghorstAZFeyenoord, Bundesliga-clubs

Geruchten De Graafschap

SpelerClubGerucht
Mark DiemersGraafschapNAC, Willem II, Fortuna Sittard, KV Mechelen
Stef NijlandPEC ZwolleDe Graafschap
Niek VossebeltFC Den BoschDe Graafschap
Tim ReceveurDe GraafschapVertrekt
Rannick SchoopDe GraafschapVertrekt
Tim KeurntjesDe GraafschapVertrekt
Andy DriverDe GraafschapVertrekt

Geruchten Excelsior

SpelerClubGerucht
Theo ZwarthoedExcelsiorVertrekt
Wouter van der SteenHeerenveenNAC, Excelsior, VVV
Mike van DuinenExcelsiorPEC Zwolle

Geruchten FC Emmen

SpelerClubGerucht
Josimar LimaFC EmmenVertrekt
Youri LoenFC EmmenVertrekt
Henk BosFC EmmenVertrekt
Norair AslanyanFC EmmenVertrekt
Mario BilateFC EmmenVertrekt

Geruchten FC Groningen

SpelerClubGerucht
Jaimy SchaapIJsselmeervogelsFC Groningen
Alex SchalkRoss CountyFC Groningen
Lars VeldwijkFC GroningenVertrekt
Juninho BacunaFC GroningenDinamo Kiev, FC Kopenhagen, PSV
Sergio PadtFC GroningenVitesse
Yoëll van NieffFC GroningenNAC
Jesper DrostFC GroningenPEC Zwolle

Geruchten FC Utrecht

SpelerClubGerucht
Joey VeermanFC VolendamFC Utrecht

Geruchten Feyenoord

SpelerClubGerucht
Bilal BasacikogluFeyenoordBesiktas
Marvin SpielmannThunFeyenoord, Ajax
Jeremain LensBesiktasFeyenoord
Kevin DiksFiorentinaFeyenoord
Wout WeghorstAZFeyenoord, Bundesliga-clubs
Ferdi KardiogluNECFeyenoord
Michel VormTottenham HotspurFeyenoord

Geruchten Fortuna Sittard

SpelerClubGerucht
Mark DiemersGraafschapNAC, Willem II, Fortuna Sittard, KV Mechelen

Geruchten Heracles

SpelerClubGerucht
Brandley KuwasHeraclesGalatasaray
Andrija NovakovichReadingSparta, Heerenveen, Heracles, FC Twente

Geruchten NAC

SpelerClubGerucht
Jordy de WijsPSVNAC
Luka IlicManchester CityNAC
Mark DiemersGraafschapNAC, Willem II, Fortuna Sittard, KV Mechelen
Yoëll van NieffFC GroningenNAC
Wouter van der SteenHeerenveenNAC, Excelsior, VVV
Mark BirighittiNACVertrekt
Arda AkbulutTrabzonsporNAC, FC Twente, Lazio, Udinese
AngeliñoEigendom Manchester CityPSV

Geruchten PEC

SpelerClubGerucht
Stef NijlandPEC ZwolleDe Graafschap
Jesper DrostFC GroningenPEC Zwolle
Mike van DuinenExcelsiorPEC Zwolle
Clint LeemansVVVPEC Zwolle

Geruchten PSV

SpelerClubGerucht
Sam LammersPSVVVV
Luuk de JongPSVClub América
Angeliño Manchester CityPSV, Ajax, Everton
Jordy de WijsPSVNAC
Santiago AriasPSVValencia, Juventus
Edmílson JuniorStandard LuikPSV
Hirving LozanoPSVEverton, AS Roma, Valencia
Luka AdzicRode Ster BelgradoCeltic, Anderlecht, PSV, Sevilla, Atlético Madrid
Denzel DumfriesHeerenveenPSV
Alireza JahanbakshAZNapoli, PSV, Ajax, Besiktas
Mason MountEigendom ChelseaAjax, PSV
Juninho BacunaFC GroningenDinamo Kiev, FC Kopenhagen, PSV
Tobias PachonikCarpiPSV, Sampdoria, Werder Bremen, Fiorentina

Geruchten sc Heerenveen

SpelerClubGerucht
Arber ZeneliHeerenveenNapoli, Fiorentina
Reza GhoochannejhadHeerenveenVertrekt
Romain GallGIF SundsvallHeerenveen
Denzel DumfriesHeerenveenPSV
Wouter van der SteenHeerenveenNAC, Excelsior, VVV
Andrija NovakovichReadingSparta, Heerenveen, Heracles, FC Twente

Geruchten Vitesse

SpelerClubGerucht
Guram KashiaVitesseVertrekt
Sergio PadtFC GroningenVitesse

Geruchten VVV

SpelerClubGerucht
Sam LammersPSVVVV
Torino HunteVVVVertrekt
Wouter van der SteenHeerenveenNAC, Excelsior, VVV
Max GrünWolfsburgVVV
Clint LeemansVVVPEC Zwolle
Mohamed RayhiNECVVV

Geruchten Willem II

SpelerClubGerucht
Mark DiemersGraafschapNAC, Willem II, Fortuna Sittard, KV Mechelen
Fran SolWillem IIValencia
Bartholomew OgbecheWillem IIVertrekt
© 2017 - 2018 Voetbol, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eredivisie seizoen 2017-2018: speelschema en uitslagenEredivisie seizoen 2017-2018: speelschema en uitslagenOp 12 juni 2017 werd het speelschema bekend van de Eredivisie van het seizoen 2017-18. In het nieuwe seizoen van de Ered…
Jupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaJupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaOp 12 juni 2017 werd het speelschema gepubliceerd omtrent de Jupiler League-kalender van het seizoen 2017-18. Er doen tw…
Ajax seizoen 2017-18: speelschemaAjax seizoen 2017-18: speelschemaAjax Amsterdam werd in het seizoen 2016-17 tweede in de Eredivisie, met één punt achter kampioen Feyenoord. Door de twee…
Betaaldata zorgtoeslag 2017 en 2018Betaaldata zorgtoeslag 2017 en 2018Wat zijn de betaaldata en voorwaarden voor de zorgtoeslag 2017 en 2018, hoe werkt de zorgtoeslag? De zorgtoeslag 2017 en…
PSV seizoen 2017-18: speelschemaPSV seizoen 2017-18: speelschemaHet voetbalseizoen van PSV Eindhoven begint vroeg. Door een derde plek in de Eredivisie in het seizoen 2016-17 start PSV…
Bronnen en referenties
 • https://www.transfernieuws.nl/transfernieuws
 • http://www.voetbalzone.nl/transfers.asp?soort=ere
 • http://www.soccernews.nl/news/433888/spelers-zien-niets-in-kortere-transferperiode
 • https://tallsay.com/page/4294992167/begrotingen-clubs-eredivisie-2017-2018

Reageer op het artikel "Transfers en geruchten Eredivisie-spelers zomer 2018"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Voetbol
Laatste update: 22-05-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!