InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestream

Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestream Op vrijdag 10 april 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Nederland is een onderdeel van de kwalificatiecyclus voor het WK vrouwenvoetbal 2021. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is live op tv te zien. Ook is er online een livestream van de kwalificatiewedstrijd Kosovo-Nederland beschikbaar.

Historie: vrouwenvoetbal in Nederland

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam bestaat officieel sinds begin jaren zeventig. Het team beleefde zijn grote doorbraak pas in 2008. In dat jaar kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een groot eindtoernooi: het EK vrouwenvoetbal dat in 2009 in Finland werd gehouden. Dat toernooi werd een groot succes voor Nederland: de Nederlandse voetbalvrouwen haalden de halve finale. Een andere mijlpaal was dat Nederland zich in 2015 voor het eerst kwalificeerde voor het WK voetbal voor vrouwen. Op dat toernooi haalde Nederland de achtste finales. Daarin werden ze uitgeschakeld door Japan.

Een hoogtepunt uit de geschiedenis van de Oranje Leeuwinnen was het EK vrouwenvoetbal 2017. Nederland was de gastheer van dit toernooi. De Oranje Leeuwinnen pakten de eindzege op dit EK damesvoetbal, door in de finale Denemarken te verslaan. Een volgend hoogtepunt was het WK vrouwenvoetbal 2019. Daarop won Nederland zilver. In de finale verloren de Oranje Leeuwinnen van Amerika.

Kosovo

In 2008 riep de Republiek Kosovo officieel de onafhankelijkheid uit. In 2010 richtte men in Kosovo een nationaal vrouwenvoetbalteam op; dit team werd echter nog niet door de internationale voetbalorganisaties erkend als een officieel nationaal team. Dit had mede te maken met diverse internationale (politieke en juridische) controverses rondom de onafhankelijkheidsverklaring van de Republiek Kosovo. In 2013 kreeg het nationaal vrouwenvoetbalteam van Kosovo toestemming van de FIFA om officiële oefeninterlands te mogen spelen. In 2016 werd Kosovo officieel volwaardig lid van de UEFA; sindsdien mag men ook meedoen aan de kwalificatie voor EK's en WK's vrouwenvoetbal. Voorafgaand aan de kwalificatiecyclus voor het EK vrouwenvoetbal 2021 speelden Nederland en Kosovo nog nooit tegen elkaar.

Kwalificatie voor het EK vrouwenvoetbal 2021

Kosovo-Nederland is één van de kwalificatiewedstrijden voor het EK vrouwenvoetbal 2021. De Oranje Leeuwinnen zijn bij deze kwalificatie ingedeeld in Poule A, samen met Rusland, Slovenië, Turkije, Kosovo en Estland. Het EK voetbal voor vrouwen vindt in 2021 plaats in Engeland.

Wedstrijdinfo: hoe laat is de aftrap, wat is de opstelling van Nederland?

Het is nog niet definitief vastgesteld hoe laat de aftrap van dit duel plaatsvindt. Zodra dat wel bekend is, wordt het hier gemeld. Voorafgaand aan dit duel wordt hier ook de opstelling van Nederland geplaatst. Na afloop vindt men hier de uitslag en statistieken.

Live op tv: Kosovo-Nederland op 10 april 2020

Welke zender?

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen wordt live op tv uitgezonden door Veronica Tv. Deze zender is sinds september 2017 een vaste mediapartner van de Oranje Leeuwinnen. Veel oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden worden live uitgezonden door deze zender.

Hoe laat?

Zodra bekend is hoe laat deze live tv-uitzending begint, dan wordt het hier gemeld.

Livestream Kosovo-Nederland op 10 april 2020

Gratis livestream

De wedstrijd van Nederland tegen Kosovo wordt ook online via een livestream uitgezonden. Met zo'n livestream kan men deze oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen dus op het internet bekijken via een computer (of smartphone). De livestream van Kosovo-Nederland bevindt zich op de site van Veronica. Het is een geheel gratis livestream.

Inloggen livestream Veronica

Veronica zendt vaak sportevenementen op haar website uit via een gratis livestream. Ook veel evenementen van vechtsportorganisaties zoals de UFC en Glory zijn bijvoorbeeld bij hen via een gratis livestream te bekijken. Om zo'n livestream bij hen te bekijken, dient men overigens wel in te loggen op die site. Men kan bij die livestream inloggen met een account van het streamingsplatform Kijk. Het is echter ook mogelijk om in te loggen op die gratis livestream met een Facebook-account.

Livestream Go App

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen Kosovo te bekijken via een livestream op de Ziggo Go App. Hierop kan men alle zenders van het standaard tv-pakket van VodafoneZiggo per livestream bekijken, als men digitale tv bij Ziggo heeft. Tot de zenders die men hierop per livestream kan bekijken behoort dus ook Veronica Tv.

Livestream NLziet

Ook via een livestream van de streamingdienst NLziet kan men deze slotwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op 10 april 2020 tegen Kosovo bekijken. Op die dienst kan men namelijk via de livestream onder meer naar Veronica Tv kijken. Men dient echter wel een abonnement op dienst te hebben om op die app op de avond van 10 april 2020 deze wedstrijd van de Algarve Cup te kunnen bekijken. Op NLziet kan men via de livestream kijken naar alle zenders van Talpa/SBS Broadcasting (SBS6, SBS9, Veronica Tv en NET5). Daarnaast kan men op die app per livestream ook kijken naar zenders van RTL Nederland en de NPO (publieke omroep).

Lees verder

© 2017 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Olympisch vrouwenvoetbal 2020, live op tv en livestreamOlympisch vrouwenvoetbal 2020, live op tv en livestreamOp woensdag 22 juli begint het vrouwenvoetbaltoernooi op de Olympische Spelen 2020. De finale van dit damesvoetbaltoerno…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamOp dinsdag 12 november 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
EK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 18 juni 2020 speelt Oranje op het EK voetbal 2020 tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsro…
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Bronnen en referenties
  • http://www.onsoranje.nl/teams/207834/programma/wedstrijd/28702
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Japan_women%27s_national_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Japans_vrouwenvoetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rat_Verlegh_Stadion

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Van Es, 24-02-2018 22:00 #1
In welk stadion/ plaats speelt het Nl-vrouwenelftal haar wedstrijden? Reactie infoteur, 26-02-2018
De wedstrijd tegen Japan wordt gespeeld in het Bela Vista Municipal Stadium te Parchal. Tegen Denemarken spelen de Oranje Leeuwinnen in het VRS António Sports Complex te Vila Real de Santo António. De wedstrijd Nederland-IJsland wordt net al de eerste match gespeeld in het Bela Vista Municipal Stadium te Parchal. Met vriendelijke groet, Fjodor

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 1
Schrijf mee!