InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal: Nederland-China, live op tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Nederland-China, live op tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Nederland-China, live op tv en livestream Op woensdag 6 maart 2019 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland haar slotwedstrijd op de Algarve Cup 2019. De tegenstander van Nederland bij deze wedstrijd is China. De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen is live op tv te zien. Ook is er online een livestream van deze oefenwedstrijd beschikbaar.

Historie: Algarve Cup

De Algarve Cup is invitatietoernooi voor nationale vrouwenvoetbalteams. Dit toernooi bestaat sinds 1994. Het wordt jaarlijks georganiseerd in het zuiden van Portugal. Als sinds de begintijd is dit een zeer prestigieus toernooi waar veel toplanden aan meedoen. Bij de eerste editie in 1994 ging de finale bijvoorbeeld tussen de Verenigde Staten en Noorwegen, wat in die tijd de twee absolute toplanden in het mondiale vrouwenvoetbal waren. Amerika was de regerende wereldkampioen en had die titel behaald door in de WK-finale van 1991 Noorwegen te verslaan. Bij die eerste editie van de Algarve Cup in 1994 waren de rollen omgekeerd: Noorwegen versloeg toen in de finale het Amerikaanse team.

Historie: vrouwenvoetbal in Nederland

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam bestaat officieel sinds begin jaren zeventig. Het team beleefde zijn grote doorbraak pas in 2008. In dat jaar kwalificeerden de Oranje Leeuwinnen zich voor het eerst voor een groot eindtoernooi: het EK vrouwenvoetbal dat in 2009 in Finland werd gehouden. Dat toernooi werd een groot succes voor Nederland: de Nederlandse voetbalvrouwen haalden de halve finale. Een andere mijlpaal was dat Nederland zich in 2015 voor het eerst kwalificeerde voor het WK voetbal voor vrouwen. Op dat toernooi haalde Nederland de achtste finales. Daarin werden ze uitgeschakeld door Japan.

Het absolute hoogtepunt uit de geschiedenis van de Oranje Leeuwinnen is zonder twijfel het EK vrouwenvoetbal 2017. Nederland was de gastheer van dit toernooi. De Oranje Leeuwinnen pakten de eindzege op dit EK damesvoetbal, door in de finale Denemarken te verslaan.

Nederland op de Algarve Cup 2019

In de Algarve Cup 2019 is Nederland in de poulefase ingedeeld in groep B, samen met Spanje en Polen. De eerste poulewedstrijd was Nederland-Spanje op woensdag 27 februari om 18u15. Nederland verloor die wedstrijd met 0-2. De tweede poulewedstrijd was Nederland-Polen op 4 maart om 18u30. Nederland verloor die tweede wedstrijd met 0-1. Door die twee nederlagen eindigde Nederland als laatste in de eindstand van groep B.

China is de tegenstander van Nederland in de slotronde

De derde en laatste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen vindt plaats op woensdag 6 maart 2019. Hoe werd bepaald wie dan de tegenstander is van Nederland? Men kijken naar de eindstanden van alle poules. Op basis daarvan wordt bepaald welke teams in de slotronde (finaleronde) tegen elkaar spelen. Nederland en China waren de twee zwakste ploegen in de poulefase en moeten dus tegen elkaar spelen in de slotronde.

Opzet slotronde (finaleronde)

De twee sterkste poulewinnaars spelen tegen elkaar in de finale van de Algarve Cup. De twee zwakste ploegen spelen tegen elkaar om de laatste plaatst in de eindstand van dit toernooi. Dat zijn dus China en Nederland.

In 2018 plaatste Nederland zich nochtans voor de finale van de Algarve Cup. De Oranje Leeuwinnen zouden toen die finale van dit vrouwenvoetbaltoernooi spelen tegen Zweden. Vanwege het extreem slechte weer op de dag van de finale, werd deze wedstrijd echter afgelast. Hierdoor werden Nederland en Zweden allebei uitgeroepen tot winnaars van de Algarve Cup 2018.

Nederland-China op 6 maart 2019: uitslag en statistieken

De laatste wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup 2019 tegen China eindigde na 90e minuten in een 1-1 gelijkspel. Uiteindelijk won Nederland de strafschoppenserie. Daardoor beëindigt Nederland dit toernooi op de elfde plek. China is twaalfde geworden in de eindstand van de Algarve Cup 2019.

Opstelling Nederland (en wissels)

Van Veenendaal, Van Lunteren (R. Jansen), Bloodworth, Van Dongen, Worm (Nouwen), Spitse, Groenen (Roord), Van de Donk, Beerensteyn, Miedema en Martens.

Uitslag Nederland-China: 1-1 (Nederland w.n.s.)

  • Goal Nederland: Miedema (45e minuut)
  • Goal China: Wei Yao (50e minuut)

Gele kaarten Nederland en China

  • Nederland: Van Lunteren (76e minuut)
  • China: Li (49e minuut)

Strafschoppenserie Nederland-China: 4-2

Voor Nederland scoorden Van de Donk, Van Dongen, Bloodworth en Miedema. Spitse miste.

Live op tv: Nederland-China op 6 maart 2019

Welke zender?

De wedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in de finaleronde van de Algarve Cup 2019 wordt live op tv uitgezonden door Veronica Tv. Deze zender is sinds september 2017 een vaste mediapartner van de Oranje Leeuwinnen. Veel oefenwedstrijden en kwalificatiewedstrijden worden live uitgezonden door deze zender.

Hoe laat?

Deze live tv-uitzending van Nederland-China begint op 6 maart 2019 om 18u00. Na afloop van deze live tv-uitzending van de Algarve Cup kan men op Veronica kijken naar herenvoetbal: de Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Manchester United.

Volgende interlands Oranje Leeuwinnen

In april speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam twee oefenwedstrijden die eveneens live op tv (en online via de livestream) worden uitgezonden door Veronica. De eerste is Nederland-Mexico (5 april). Daarna volgt Nederland-Chili (9 april).

Livestream Nederland-China op 6 maart 2019

Gratis livestream

De wedstrijd van Nederland in de slotronde van de Algarve Cup 2019 wordt ook online via een livestream uitgezonden. Met zo'n livestream kan men deze oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen dus op het internet bekijken via een computer (of smartphone). De livestream van China-Nederland bevindt zich op de site van Veronica. Het is een geheel gratis livestream.

Inloggen livestream Veronica

Veronica zendt vaak sportevenementen op haar website uit via een gratis livestream. Ook veel evenementen van vechtsportorganisaties zoals de UFC en Glory zijn bijvoorbeeld bij hen via een gratis livestream te bekijken. Om zo'n livestream bij hen te bekijken, dient men overigens wel in te loggen op die site. Men kan bij die livestream inloggen met een account van het streamingsplatform Kijk. Het is echter ook mogelijk om in te loggen op die gratis livestream met een Facebook-account.

Livestream Go App

Het is ook mogelijk om deze slotwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen tegen China op het toernooi om de Algarve Cup 2019 te bekijken via een livestream op de Ziggo Go App. Hierop kan men alle zenders van het standaard tv-pakket van VodafoneZiggo per livestream bekijken, als men digitale tv bij Ziggo heeft. Tot de zenders die men hierop per livestream kan bekijken behoort dus ook Veronica Tv.

Livestream NLziet

Ook via een livestream van de streamingdienst NLziet kan men deze slotwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op 6 maart 2019 tegen China bekijken. Op die dienst kan men namelijk via de livestream onder meer naar Veronica Tv kijken. Men dient echter wel een abonnement op dienst te hebben om op die app op de avopnd van 6 maart 2019 deze wedstrijd van de Algarve Cup te kunnen bekijken. Op NLziet kan men via de livestream kijken naar alle zenders van Talpa/SBS Broadcasting (SBS6, SBS9, Veronica Tv en NET5). Daarnaast kan men op die app per livestream ook kijken naar zenders van RTL Nederland en de NPO (publieke omroep).

Lees verder

© 2017 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Canada, live tv en livestreamOp donderdag 20 juni 2019 speelt Nederland op het WK vrouwenvoetbal tegen Canada. Dit is voor deze teams de derde en laa…
Hockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2019 live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze competitie voor landenteams vervangt de Hockey World League (HWL). De…
Vrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamVrouwenvoetbal: Nederland-Australië, live tv en livestreamOp zaterdag 1 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Australië. Deze oefenweds…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Bronnen en referenties
  • http://www.onsoranje.nl/teams/207834/programma/wedstrijd/28702
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Japan_women%27s_national_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Japans_vrouwenvoetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_vrouwenvoetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Rat_Verlegh_Stadion

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Nederland-China, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reactie

Van Es, 24-02-2018 22:00 #1
In welk stadion/ plaats speelt het Nl-vrouwenelftal haar wedstrijden? Reactie infoteur, 26-02-2018
De wedstrijd tegen Japan wordt gespeeld in het Bela Vista Municipal Stadium te Parchal. Tegen Denemarken spelen de Oranje Leeuwinnen in het VRS António Sports Complex te Vila Real de Santo António. De wedstrijd Nederland-IJsland wordt net al de eerste match gespeeld in het Bela Vista Municipal Stadium te Parchal. Met vriendelijke groet, Fjodor

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-03-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Reacties: 1
Schrijf mee!