InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tv

Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tv

Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tv Op zaterdag 8 juli 2017 speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalteam een oefenwedstrijd tegen Wales. Deze interland vindt plaats in stadion Het Kasteel te Rotterdam. Dit is de laatste oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen in de aanloop naar het EK vrouwenvoetbal 2017. De aftrap van Nederland-Wales is om 16u00. De wedstrijd Nederland-Wales wordt live op tv uitgezonden.

EK vrouwenvoetbal 2017

Het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen wordt in 2017 georganiseerd in Nederland. Dit EK vrouwenvoetbal 2017 begint op zondag 16 juli. Als gastland speelt Nederland op die datum de openingswedstrijd van het toernooi. Dat is de poulewedstrijd Nederland-Noorwegen. Die openingswedstrijd vindt plaats in Utrecht en is live op tv te zien bij NOS Studio Sport, die alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op dit toernooi live zal uitzenden.

Vervolgens speelt Nederland op 20 juli in Rotterdam haar tweede poulewedstrijd: Nederland-Denemarken. De laatste poulewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen vindt plaats op maandag 24 juli: Nederland-België. De beste twee teams uit de eindstand van de poule kwalificeren zich voor de volgende ronde. Dat zijn de kwartfinales, die op 29 en 30 juli worden gespeeld. Vervolgens worden op 3 augustus de halve finales gespeeld. De finale van het EK vrouwenvoetbal 2017 wordt op 6 augustus in Enschede gespeeld.

Vrouwenvoetbal en Wales

Het vrouwenvoetbalelftal van Wales speelde haar eerste officiële interland op 13 mei 1973. De tegenstander was Ierland en Wales verloor met 2-3. Het vrouwenvoetbalteam van Wales heeft in de loop der jaren weinig grote successen behaald. Tot aan 1993 deed Wales zelfs niet mee aan kwalificatietoernooien voor EK's en WK's damesvoetbal. Sindsdien doen ze wel mee, maar ze zijn er nog nooit in geslaagd om zich voor een groot eindtoernooi (EK of WK) te kunnen plaatsen.

Dieptepunten

De dieptepunten in de geschiedenis van het vrouwenvoetbalteam van Wales waren twee wedstrijden die zij in maart 1994 tegen Duitsland speelden. Op 5 maart speelden ze thuis tegen de Duitsers en verloren ze met 0-12. Vervolgens speelden ze op 31 maart uit tegen het Duitse team en verloren toen met 12-0.

Hoogtepunten

Anno 2017 is Wales echter duidelijk al jaren niet meer zo'n zwak vrouwenvoetballand als het midden jaren negentig was. In 2009 haalde het team bijvoorbeeld wel de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor het EK. In 2010 behaalde Wales z'n grootste overwinning uit z'n historie: de voetbalvrouwen uit Wales wonnen met 15-0 van Azerbeidzjan. Het damesvoetbalteam van Wales steeg in de loop van enige jaren ook enkele tientallen plekken op de FIFA-ranking. In december 2013 stonden ze op hun hoogste plek: 36e. Anno 2017 staan ze 37e op die wereldranglijst. Het team van Wales is er echter niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor het EK voetbal voor vrouwen 2017.

Jayne Ludlow

De bondscoach van Wales is Jayne Ludlow. Zij was jarenlang een sterspeelster van het damesteam van Arsenal en zij wordt beschouwd als de beste speelster aller tijden uit Wales. In 2012 beëindigde ze haar voetbalcarrière. In 2014 werd zij de trainer van het nationale vrouwenvoetbalteam Wales.

Records

De topscorer aller tijden van Wales is Helen Ward. Zij scoorde 39 doelpunten voor het nationale team van Wales. Recordinternational is Jessica Fishlock. Zij heeft 101 interlands gespeeld voor het vrouwenvoetbalteam van Wales.

Vrouwenvoetbal in Nederland: Oranje Leeuwinnen

Het Nederlands vrouwenvoetbalteam is een ploeg in opkomst in de wereld van het vrouwenvoetbal. In 2009 deed Nederland voor het eerst mee aan het EK voetbal voor vrouwen. De Oranje Leeuwinnen haalden toen de halve finale. In 2015 deed Nederland voor het eerst mee aan het WK vrouwenvoetbal. Daarbij haalden de Nederlandse voetbalvrouwen de achtste finale.

In de aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal voor dames 2017 speelde Nederland diverse oefenwedstrijden, waaronder tegen Japan en Oostenrijk. De wedstrijd tegen Wales is de laatste oefenmatch van de Nederlandse selectie in de aanloop naar het EK vrouwenvoetbal 2017.

Locatie: het Kasteel, Rotterdam

De wedstrijd Nederland-Wales wordt gespeeld in Het Kasteel. Dit stadion in de Rotterdamse wijk Spangen is de thuishaven van de club Sparta Rotterdam. De oorspronkelijke versie van dit stadion werd in 1916 gebouwd. Eind jaren negentig is Het Kasteel op grondige wijze gerenoveerd en sindsdien heeft dit Spartastadion een capaciteit van circa 10.000 toeschouwers. Het Kasteel is een stadion dat zeer regelmatig wordt gebruikt als thuisbasis door de Oranje Leeuwinnen. Tijdens het EK vrouwenvoetbal 2017 spelen de Oranje Leeuwinnen in Het Kasteel op 20 juli hun poulewedstrijd Nederland-Denemarken.

Historie: Nederland-Wales

De vrouwenvoetbalteams van Nederland en Wales hebben in de loop der jaren onderling vier interlands gespeeld. Alle vier wedstrijden werden gewonnen door Nederland. De eerste ontmoeting was in 1979, toen Nederland met 0-2 won. In augustus 2007 won Nederland met 2-1. In februari 2008 won Nederland met 0-1. De vierde interland tussen deze twee teams was in november 2012. Nederland won toen met 2-0.

Voorbeschouwing: Nederland-Wales

Nederland is in theorie duidelijk de grote favoriet voor de zege in deze oefeninterland. Nederland staat immers hoger op de wereldranglijst, het Nederlandse team heeft in de loop der jaren veel meer op het internationale podium gepresteerd dan Wales en bovendien heeft Nederland alle vier de voorgaande ontmoetingen tegen Wales gewonnen. Nederland zal hopen om deze wedstrijd op een mooie manier te winnen en zo met een goed gevoel naar het EK vrouwenvoetbal 2017 te gaan.

Nederland-Wales: statistieken en opstellingen

Hoe laat begint de oefenwedstrijd Nederland-Wales? De aftrap van deze match is al 's middags om 16u00. Hieronder vindt u de startopstelling van de Oranje Leeuwinnen voor deze oefenwedstrijd en een overzicht van de doelpuntenmakers.

Opstelling Nederland

Van Veenendaal, Van Lunteren, Dekker, Van den Berg, Van Es, Groenen, Van de Donk, Spitse, Miedema, Van de Sanden en Martens.

Uitslag Nederland-Wales 5-0

  • 12e minuut 1-0 door Lieke Martens
  • 31e minuut 2-0 door Danielle van de Donk
  • 58e minuut 3-0 door Vivianne Miedema
  • 77e minuut 4-0 door Vivianne Miedema
  • 88e minuut 5-0 door Mandy van den Berg

Live op tv

De oefenwedstrijd Nederland-Wales wordt live op tv uitgezonden door de betaalzender FOX Sports 1. Tijdens FOX Sport Extra (dat begint om 15u30, eveneens op de zender FOX Sports1) zal er worden voorbeschouwd op deze wedstrijd. De uitzending van de oefenmatch Nederland-Wales begint om circa 16u00. In het verleden zond FOX de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen meestal live uit op hun open net (de zender FOX tv), maar helaas zijn die wedstrijden later verhuisd naar de betaalzenders van FOX Sports, waarvoor men een extra abonnement dient te hebben, of een FOX Sports dagpas (zie verderop)

Livestream Nederland-Wales

Als een wedstrijd live op tv te zien is bij FOX Sports, dan is er ook een livestream beschikbaar zijn op de FOX Sports Go App. Er is dus ook een stream waarop men live Nederland-Wales kan bekijken. Die livestream zal dan echter alleen beschikbaar zijn voor abonnees van FOX Sports. Helaas heeft FOX Sports anno 2017 geen 'pay per view'-service per wedstrijd bij deze livestreams (die optie is bijvoorbeeld wel beschikbaar bij de livestreams van sportevenementen die Ziggo Sport uitzendt). Het is echter wel mogelijk om via een dagpas naar de wedstrijd te kijken.

Dagpas FOX Sports

Bij FOX Sports bestaat de mogelijkheid, voor mensen die geen abonnement op deze zenders hebben, om toch 24 uur naar alle uitzendingen op deze zenders te kijken via een dagpas van de FOX Sports Go App. Zo'n dagpas kost vijf euro. Deze dagpas is onder meer via de website van FOX Sports en via de FOX Sports Go App te verkrijgen.

Lees verder

© 2017 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2017: Oostenrijk-Nederland liveVrouwenvoetbal 2017: Oostenrijk-Nederland liveOp donderdag 19 oktober 2017 spelen de Nederlandse voetbalvrouwen een interland tegen het nationale vrouwenvoetbalteam v…
Oefenwedstrijd: Nederland - Wales, 13 november 2015Oefenwedstrijd: Nederland - Wales, 13 november 2015Op 13 november 2015 belegde Nederland een oefenwedstrijd tegen het geplaatste Wales. Wales plaatste zich voor het eerst…
Vrouwenvoetbal 2017: Denemarken-Nederland, live op tvVrouwenvoetbal 2017: Denemarken-Nederland, live op tvOp vrijdag 15 september 2017 zou het Nederlandse vrouwenvoetbalteam een oefenwedstrijd spelen tegen Denemarken. De wedst…
EK vrouwenvoetbal 2017: halve finale Nederland-EngelandEK vrouwenvoetbal 2017: halve finale Nederland-EngelandOp donderdag 3 augustus 2017 speelt Nederland in de halve finale van het EK vrouwenvoetbal tegen Engeland. Deze halve fi…
EK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tvEK vrouwenvoetbal 2017: Nederland-België, live op tvOp maandag 24 juli speelt Nederland haar derde en laatste poulewedstrijd tijdens het Europees kampioenschap vrouwenvoetb…
Bronnen en referenties
  • http://www.ed.nl/nederlands-voetbal/voetbalvrouwen-sluiten-oefencampagne-af-tegen-wales~a8e9f53e/
  • http://www.onsoranje.nl/teams/207834/programma/wedstrijd/29917
  • http://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/oranje-sluit-ek-voorbereiding-af-wales/
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Wales_women%27s_national_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_kampioenschap_voetbal_vrouwen_2017

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal 2017: Nederland-Wales, live op tv"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-07-2017
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Special: EK vrouwenvoetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!