InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2018, live op tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2018, live op tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2018, live op tv en livestream Op woensdag 28 februari begint in Portugal de Algarve Cup 2018. Dit is een oefentoernooi voor nationale teams in het vrouwenvoetbal. De finale van de Algarve Cup 2018 staat op woensdag 7 maart op het programma. Nederland behoort tot de twaalf landen die deelnemen aan dit vrouwenvoetbaltoernooi. De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup zijn live op tv te zien en online per livestream te volgen. In de poulefase speelt Nederland op dit toernooi tegen Japan, Denemarken en IJsland.

Geschiedenis en erelijst van de Algarve Cup

De Algarve Cup wordt jaarlijks georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 1994. Dat jaar ging de finale tussen Noorwegen en de Verenigde Staten. Noorwegen won met 1-0. De twee finalisten van die eerste editie zouden uitgroeien tot de twee succesvolste landen in de historie van dit invitatietoernooi. De Verenigde Staten pakte in totaal tien keer de eindzege in de Algarve Cup. Noorwegen staat op de tweede plek met vier eindzeges. Daarbij moet echter wel worden aangetekend dat alle eindzeges van Noorwegen in de begintijd van het toernooi plaatsvonden: in 1994, 1996, 1997 en 1998.

De derde plek op de ranglijst van succesvolste teams uit de geschiedenis van de Algarve Cup wordt gedeeld door Duitsland en Zweden. Deze twee landen pakten allebei drie keer de eindzege. China won de Algarve Cup twee keer. Twee landen wonnen dit toernooi één keer: Spanje en Canada.

Nederland op de Algarve Cup

Het Nederlandse nationale vrouwenteam heeft vier keer deelgenomen aan dit toernooi. In 1995 en 1998 eindigde Nederland als zesde. In 1997 en 2017 behaalden de Oranje voetbalvrouwen de vijfde plek in de eindstand van de Algarve Cup.

Algarve

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal. Tot aan 1976 was Algarve ook de officiële naam van de zuidelijkste Portugese provincie. Dit bestuurlijke gebied heeft toen echter een nieuwe naam gekregen: District Faro. De stad Faro is de belangrijkste plaats in deze regio. De Algarve is een zeer populaire streek bij toeristen.

Selectie Nederland

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 23 speelsters geselecteerd voor de Algarve Cup. Twee prominente speelsters die ontbreken in deze selectie zijn Anouk Dekker en Vivianne Miedema. Beiden hebben zich af moeten melden wegens blessureleed. Dekker heeft een knieblessure en Miedema heeft een blessure aan haar scheenbeen. Oorspronkelijk zat Daniëlle van de Donk wel in de selectie voor de Algarve Cup, maar enkele dagen voor de aanvang van het toernooi moest ze zich alsnog afmelden. Zij werd vervangen door Sheila van den Bulk van de Zweedse club Djurgarden.

Oranje Leeuwinnen bij de Algarve Cup

Sari van Veenendaal, Lize Kop, Jennifer Vreugdenhil, Dominique Janssen, Renate Jansen, Kika van Es, Stefanie van der Gragt, Liza van der Most, Siri Worm, Sheila van den Bulk, Lieke Martens, Shanice van de Sanden, Katja Snoeijs, Merel van Dongen, Danique Kerkdijk, Sherida Spitse, Kelly Zeeman, Desiree van Lunteren, Lineth Beerensteyn, Esmee de Graaf, Ellen Jansen, Jackie Groenen en Jill Roord.

Loting en speelschema: Algarve Cup 2018

Hoe zit het speelschema van dit toernooi in elkaar? In totaal spelen alle teams op dit toernooi vier wedstrijden. In de eerste ronde spelen ze drie poulewedstrijden. De eindstanden in de poules bepalen vervolgens tegen wie men in de vierde (en dus laatste) wedstrijd speelt. De twee teams die qua punten en doelpunten dus het best waren in de poulefase, spelen uiteindelijk de wedstrijd om de eindzege in dit toernooi.

Nederland heeft uiteindelijk in de poulefase zeven punten gehaald, door twee zeges te boeken en één keer gelijk te spelen. De Oranje Leeuwinnen werden hierdoor groepswinnaar en hebben zich voor de finale geplaatst. De finale Nederland-Zweden zou worden gespeeld op woensdag 7 maart om 19u30, maar werd uiteindelijk wegens slechte weersomstandigheden afgelast. De wedstrijd wordt niet ingehaald. Nederland en Zweden zijn allebei uitgeroepen tot eindwinnaars van het toernooi om de Algarve Cup 2018.

Poulefase: groepsindeling eerste ronde

  • Poule 1: Australië, China, Portugal en Noorwegen.
  • Poule 2: Rusland, Canada, Zweden en Zuid-Korea.
  • Poule 3: IJsland, Denemarken, Nederland en Japan.

Programma Nederland


Analyse: tegenstanders van de Oranje Leeuwinnen

Nederland zit bij dit oefentoernooi in een zeer interessante poule. Met name de wedstrijd tegen Denemarken is in theorie zeer boeiend: het is namelijk een herhaling van de finale van het EK vrouwenvoetbal 2017. Ook Japan is voetbalhistorisch gezien erg interessant: dit was namelijk het team dat in 2015 de Nederlandse voetbalvrouwen uitschakelde op het WK vrouwenvoetbal in Canada, toen de Oranje Leeuwinnen voor het eerst deelnamen aan een wereldkampioenschap. Ook IJsland is een interessante tegenstander. Hoewel IJsland natuurlijk een veel kleiner land is dan Nederland, hebben de IJslandse dames in het verleden op het voetbalveld vaak van de Nederlandse vrouwen gewonnen. Van de negen ontmoetingen won IJsland er zes, Nederland pakte twee keer de zege en één keer eindigde een duel in gelijkspel.

Algarve Cup live op tv bij FOX Sports

De wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam op de Algarve Cup worden live op tv uitgezonden door FOX Sports. Om deze live tv-uitzendingen te kunnen bekijken dient men een abonnement op FOX Sports te hebben. Deze wedstrijden zijn dus niet live op tv te zien bij Veronica Tv (wat nochtans sinds september 2017 de vaste mediapartner van de Oranje Leeuwinnen is). De zender Veronica Tv heeft daarentegen wel de exclusieve rechten voor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen en ook voor de oefenwedstrijden die het Nederlandse vrouwenvoetbalteam in Nederland speelt. Ook heeft Veronica de uitzendrechten van oefenwedstrijden van het Nederlands herenteam, zoals de wedstrijd Nederland-Engeland (23 maart 2018), wat de debuutmatch is van bondscoach Ronald Koeman.

Uitzendschema: Algarve Cup live op tv bij FOX Sports


Livestream Algarve Cup 2018

De wedstrijden van de Nederlandse voetbalvrouwen op de Algarve Cup zijn ook live online te volgen via een livestream. Net als de live tv-uitzendingen worden ook de livestreams verzorgd door FOX Sports. Bij elke match is er een stream beschikbaar op de FOX Sports Go App. Om zo'n livestream te bekijken dient men wel een abonnement bij FOX Sports te hebben. Het is echter ook mogelijk om een 'dagpas' te kopen, waarmee men gedurende één etmaal elke livestream van FOX Sports kan bekijken. De livestream van elke wedstrijd begint telkens tegelijk met de live tv-uitzending bij FOX Sports. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup 2018 live bekijken op bijvoorbeeld een laptop, tablet, smartphone of andere computer.

Voorbereiding op de WK-kwalificatie

Voor de Oranje Leeuwinnen geldt de Algarve Cup vooral als een belangrijk oefentoernooi in de voorbereiding op de kwalificatiewedstrijden die zij in het voorjaar van 2018 moeten spelen voor het WK voetbal voor vrouwen. Op 6 april 2018 spelen ze de kwalificatiewedstrijd Nederland - Noord-Ierland. Op 10 april 2018 staat de kwalificatiewedstrijd Ierland - Nederland op het programma. Deze kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen zijn in april live op tv en per livestream exclusief bij Veronica Tv te zien.

Lees verder

© 2018 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamWK vrouwenvoetbal 2019 live op tv en livestreamHet wereldkampioenschap vrouwenvoetbal wordt in 2019 georganiseerd in Frankrijk. De openingswedstrijd wordt gespeeld op…
World Matchplay Darts 2018, programma: live tv en livestreamWorld Matchplay Darts 2018, programma: live tv en livestreamVan zaterdag 21 juli tot en met zondag 29 juli 2018 wordt het World Matchplay Darts Championship georganiseerd door de d…
EK handbal voor dames 2018, live op tv en livestreamEK handbal voor dames 2018, live op tv en livestreamOp vrijdag 30 november 2018 begint het Europees kampioenschap handbal voor vrouwen. Dit EK handbal vindt plaats in Frank…
Vrouwenvoetbal 2018: Nederland-Slowakije, live op tvVrouwenvoetbal 2018: Nederland-Slowakije, live op tvOp dinsdag 12 juni 2018 spelen de Oranje Leeuwinnen een interland tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van Slowakije.…
Ster van Zwolle 2018 - live op tvSter van Zwolle 2018 - live op tvOp zaterdag 3 maart wordt de 58 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is traditionee…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Algarve_Cup
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Algarve_Cup
  • https://www.onsoranje.nl/teams/207834/programma/wedstrijd/30441
  • https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/oranje-bondscoach-wiegman-maakt-selectie-bekend-voor-algarve-cup/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_vrouwen_2015

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2018, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Narda Ov, 06-03-2018 21:54 #2
Zijn er kaartjes te koop? Bij het stadion? Reactie infoteur, 07-03-2018
Geachte Narda, ik neem aan dat er nog wel tickets bij het stadion te verkrijgen zijn, maar daar weet ik niets zeker over. U kunt hierover misschien beter contact opnemen met OnsOranje, mogelijk weten zij hier meer over. https://www.onsoranje.nl/over-ons/contact
Met vriendelijke groet, Fjodor

Frans Maes, 06-03-2018 15:22 #1
Waar precies wordt de finale gespeeld. Wij willen de leeuwinnen gaan ondersteunen. Reactie infoteur, 06-03-2018
De finale wordt gespeeld in het Complexo Desportivo Belavista, dat zich bevindt in Parchal.
Met vriendelijke groet, Fjodor

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 11-09-2018
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 2
Schrijf mee!