InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2019, live op tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2019, live op tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2019, live op tv en livestream Op dinsdag 26 februari begint in Portugal de Algarve Cup 2019. Dit is een oefentoernooi voor nationale teams in het vrouwenvoetbal. De finale van de Algarve Cup 2019 staat op woensdag 6 maart op het programma. Nederland behoort tot de landen die deelnemen aan dit vrouwenvoetbaltoernooi. De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup zijn live op tv te zien en online per livestream te volgen.

Geschiedenis en erelijst van de Algarve Cup

De Algarve Cup wordt jaarlijks georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 1994. Dat jaar ging de finale tussen Noorwegen en de Verenigde Staten. Noorwegen won met 1-0. De twee finalisten van die eerste editie zouden uitgroeien tot de twee succesvolste landen in de historie van dit invitatietoernooi. De Verenigde Staten pakte in totaal tien keer de eindzege in de Algarve Cup. Noorwegen staat op de tweede plek met vier eindzeges. Daarbij moet echter wel worden aangetekend dat alle eindzeges van Noorwegen in de begintijd van het toernooi plaatsvonden: in 1994, 1996, 1997 en 1998.

De derde plek op de ranglijst van succesvolste teams uit de geschiedenis van de Algarve Cup wordt gedeeld door Duitsland en Zweden. Deze twee landen pakten allebei drie keer de eindzege. China won de Algarve Cup twee keer. Twee landen wonnen dit toernooi één keer: Spanje en Canada.

Nederland op de Algarve Cup

Het Nederlandse nationale vrouwenteam heeft vijf keer deelgenomen aan dit toernooi. In 1995 en 1998 eindigde Nederland als zesde. In 1997 en 2017 behaalden de Oranje voetbalvrouwen de vijfde plek in de eindstand van de Algarve Cup. In 2018 haalde Nederland de finale van dit toernooi. Wegens extreem barre weersomstandigheden werd die finale echter afgelast, met als gevolg dat beide finalisten (Nederland en Zweden) werden uitgeroepen tot winnaars van het toernooi.

Algarve

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal. Tot aan 1976 was Algarve ook de officiële naam van de zuidelijkste Portugese provincie. Dit bestuurlijke gebied heeft toen echter een nieuwe naam gekregen: District Faro. De stad Faro is de belangrijkste plaats in deze regio. De Algarve is een zeer populaire streek bij toeristen.

Selectie Nederland

Welke speelsters worden door bondscoach Sarina Wiegman geselecteerd voor de Algarve Cup 2019? Zodra de selectie bekend is, wordt die hier geplaatst.

Voorbereiding WK vrouwenvoetbal 2019

Voor de meeste teams staat dit oefentoernooi in 2019 vooral in het teken van de voorbereiding op het WK damesvoetbal dat in de zomer van 2019 in Frankrijk wordt gespeeld. Nederland zit bij het WK vrouwenvoetbal 2019 in de eerste ronde ingedeeld in Poule E. Op dinsdag 11 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen hun eerste WK-wedstrijd: Nederland - Nieuw-Zeeland

Loting en speelschema: Algarve Cup 2019

Hoe zit het speelschema van het toernooi van de Algarve CUp in elkaar? In totaal spelen alle teams op dit toernooi driie wedstrijden. In de eerste ronde spelen ze twee poulewedstrijden. De eindstanden in de poules bepalen vervolgens tegen wie men in de derde (en dus laatste) wedstrijd speelt. De twee teams die qua punten en doelpunten dus het best waren in de poulefase, spelen uiteindelijk de wedstrijd om de eindzege in dit toernooi.

Loting: groepsindeling poulefase Algarve Cup 2019

 • Groep A: Canada, Schotland en IJsland.
 • Groep B: Nederland, Spanje en Polen.
 • Groep C: China, Noorwegen en Denemarken.
 • Groep D: Zweden, Portugal en Zwitserland.

Programma Nederland

Nederland speelt in de eerste ronde dus tegen Spanje en Polen. De wedstrijd Nederland-Spanje is op 27 februari. De wedstrijd Nederland-Polen vindt plaats op 4 maart. De exacte begintijdstippen en locaties van deze wedstrijden zijn nog niet definitief bepaald. Zodra het wedstrijdschema van de Algarve Cup plaats definitief is vastgesteld, wordt hier het programma van de Oranje Leeuwinnen geplaatst.

Algarve Cup live op tv bij FOX Sports

De wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam op de Algarve Cup worden live op tv uitgezonden door FOX Sports. Om deze live tv-uitzendingen te kunnen bekijken dient men een abonnement op FOX Sports te hebben. Deze wedstrijden zijn dus niet live op tv te zien bij Veronica Tv (wat nochtans sinds september 2017 de vaste mediapartner van de Oranje Leeuwinnen is). De zender Veronica Tv heeft daarentegen wel de exclusieve rechten voor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen en ook voor de oefenwedstrijden die het Nederlandse vrouwenvoetbalteam in Nederland speelt.

Livestream Algarve Cup 2019

De wedstrijden van de Nederlandse voetbalvrouwen op de Algarve Cup zijn ook live online te volgen via een livestream. Net als de live tv-uitzendingen worden ook de livestreams verzorgd door FOX Sports. Bij elke match is er een stream beschikbaar op de FOX Sports Go App. Om zo'n livestream te bekijken dient men wel een abonnement bij FOX Sports te hebben. De livestream van elke wedstrijd begint telkens tegelijk met de live tv-uitzending bij FOX Sports. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup 2019 live bekijken op bijvoorbeeld een laptop, tablet, smartphone of andere computer.

Voorgaande editie: resultaten Oranje Leeuwinnen op Algarve Cup 2018

 • Woensdag 28 februari 2018 om 16u30: Nederland-Japan 6-2
 • Vrijdag 2 maart 2018 om 19u30: Nederland-Denemarken 3-2
 • Maandag 5 maart 2018 om 16u40: IJsland-Nederland 0-0
 • Woensdag 7 maart 2018 om 19u30: finale Nederland - Zweden, afgelast wegens weersomstandigheden

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
Hockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamHockey Pro League 2019 heren - live op tv en livestreamIn 2019 wordt de Hockey Pro League gehouden. Deze landencompetitie is de opvolger van de Hockey World League (HWL). Er d…
Finale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvFinale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvOp woensdag 7 maart 2018 zou het Nederlands vrouwenvoetbalteam in Portugal de finale spelen van het toernooi om de Algar…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Kameroen live tv & livestreamOp zaterdag 15 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen op het WK vrouwenvoetbal tegen het nationale vrouwenvoetbalteam van…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Algarve_Cup
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Algarve_Cup
 • https://www.onsoranje.nl/teams/207834/programma/wedstrijd/30441
 • https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/oranje-bondscoach-wiegman-maakt-selectie-bekend-voor-algarve-cup/
 • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_vrouwen_2015

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2019, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Narda Ov, 06-03-2018 21:54 #2
Zijn er kaartjes te koop? Bij het stadion? Reactie infoteur, 07-03-2018
Geachte Narda, ik neem aan dat er nog wel tickets bij het stadion te verkrijgen zijn, maar daar weet ik niets zeker over. U kunt hierover misschien beter contact opnemen met OnsOranje, mogelijk weten zij hier meer over. https://www.onsoranje.nl/over-ons/contact
Met vriendelijke groet, Fjodor

Frans Maes, 06-03-2018 15:22 #1
Waar precies wordt de finale gespeeld. Wij willen de leeuwinnen gaan ondersteunen. Reactie infoteur, 06-03-2018
De finale wordt gespeeld in het Complexo Desportivo Belavista, dat zich bevindt in Parchal.
Met vriendelijke groet, Fjodor

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 15-01-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 2
Schrijf mee!