Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2019, live op tv en livestream

Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2019, live op tv en livestream Op dinsdag 26 februari begint in Portugal de Algarve Cup 2019. Dit is een oefentoernooi voor nationale teams in het vrouwenvoetbal. De finale van de Algarve Cup 2019 staat op woensdag 6 maart op het programma. Nederland behoort tot de landen die deelnemen aan dit vrouwenvoetbaltoernooi. De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup zijn live op tv te zien en online per livestream te volgen.

Geschiedenis en erelijst van de Algarve Cup

De Algarve Cup wordt jaarlijks georganiseerd. De eerste editie vond plaats in 1994. Dat jaar ging de finale tussen Noorwegen en de Verenigde Staten. Noorwegen won met 1-0. De twee finalisten van die eerste editie zouden uitgroeien tot de twee succesvolste landen in de historie van dit invitatietoernooi. De Verenigde Staten pakte in totaal tien keer de eindzege in de Algarve Cup. Noorwegen staat op de tweede plek met vier eindzeges. Daarbij moet echter wel worden aangetekend dat alle eindzeges van Noorwegen in de begintijd van het toernooi plaatsvonden: in 1994, 1996, 1997 en 1998.

De derde plek op de ranglijst van succesvolste teams uit de geschiedenis van de Algarve Cup wordt gedeeld door Duitsland en Zweden. Deze twee landen pakten allebei drie keer de eindzege. China won de Algarve Cup twee keer. Twee landen wonnen dit toernooi één keer: Spanje en Canada.

Nederland op de Algarve Cup

Het Nederlandse nationale vrouwenteam heeft vijf keer deelgenomen aan dit toernooi. In 1995 en 1998 eindigde Nederland als zesde. In 1997 en 2017 behaalden de Oranje voetbalvrouwen de vijfde plek in de eindstand van de Algarve Cup. In 2018 haalde Nederland de finale van dit toernooi. Wegens extreem barre weersomstandigheden werd die finale echter afgelast, met als gevolg dat beide finalisten (Nederland en Zweden) werden uitgeroepen tot winnaars van het toernooi.

Algarve

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal. Tot aan 1976 was Algarve ook de officiële naam van de zuidelijkste Portugese provincie. Dit bestuurlijke gebied heeft toen echter een nieuwe naam gekregen: District Faro. De stad Faro is de belangrijkste plaats in deze regio. De Algarve is een zeer populaire streek bij toeristen.

Selectie Nederland

Welke speelsters zijn door bondscoach Sarina Wiegman geselecteerd voor de Algarve Cup 2019? De selectie van de Oranje Leeuwinnen bestaat uit de volgende speelsters: Daniëlle van de Donk (Arsenal FC), Lieke Martens (FC Barcelona), Kika van Es (Ajax), Sisca Folkertsma (Twente), Loes Geurts (Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (FC Barcelona), Jackie Groenen (Frankfurt), Ellen Jansen (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal FC), Renate Jansen (Twente), Inessa Kaagman (Everton FC), Danique Kerkdijk (FC Bristol City), Lize Kop (Ajax), Desiree van Lunteren (Freiburg), Vivianne Miedema (Arsenal FC), Aniek Nouwen (PSV Eindhoven), Lineth Beerensteyn (FC Bayern München), Dominique Bloodworth (Arsenal FC), Merel van Dongen (Real Betis Sevilla), Sherida Spitse (Valerenga), Ashleigh Weerden (Twente) Victoria Pelova (ADO Den Haag) en Jill Roord (FC Bayern München).

Voorbereiding WK vrouwenvoetbal 2019

Voor de meeste teams staat dit oefentoernooi in 2019 vooral in het teken van de voorbereiding op het WK damesvoetbal dat in de zomer van 2019 in Frankrijk wordt gespeeld. Nederland zit bij het WK vrouwenvoetbal 2019 in de eerste ronde ingedeeld in Poule E. Op dinsdag 11 juni 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen hun eerste wedstrijd op dit WK damesvoetbal: Nederland - Nieuw-Zeeland.

Loting en speelschema: Algarve Cup 2019

Hoe zit het speelschema van het toernooi van de Algarve Cup in elkaar? In totaal spelen alle teams op dit toernooi drie wedstrijden. In de eerste ronde spelen ze twee poulewedstrijden. De eindstanden in de poules bepalen vervolgens tegen wie men in de derde (en dus laatste) wedstrijd speelt. De twee teams die qua punten en doelpunten dus het best waren in de poulefase, spelen uiteindelijk de wedstrijd om de eindzege in dit toernooi. Nederland zit in één poule met Spanje en Polen.

Loting: groepsindeling poulefase Algarve Cup 2019

 • Groep A: Canada, Schotland en IJsland.
 • Groep B: Nederland, Spanje en Polen.
 • Groep C: China, Noorwegen en Denemarken.
 • Groep D: Zweden, Portugal en Zwitserland.

Programma Nederland op de Algarve Cup 2019

Nederland speelt in de eerste ronde dus tegen Spanje en Polen. De wedstrijd Nederland-Spanje is op 27 februari, de aftrap is om 18u15. De wedstrijd Nederland-Polen vindt plaats op 4 maart, de aftrap van die interland is om 18u30. Beide poulewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden gespeeld in het Estadio Municipal de Bela Vista in Parchal (Portugal).

Wedstrijden Nederland op de Algarve Cup 2019:

 • Wo. 27 februari om 18u15: Nederland-Spanje 0-2
 • Ma. 4 maart om 18u30: Nederland-Polen 0-1
 • Wo. 6 maart (Finaleronde): Nederland-China 1-1 (Nederland w.n.s.)

Oefenwedstrijden na de Algarve Cup en voor het WK

In de aanloop richting het WK vrouwenvoetbal 2019 spelen de Oranje Leeuwinnen in het voorjaar van 2019 diverse oefenwedstrijden. Daaronder zijn Nederland-Mexico (5 april) en Nederland-Chili (9 april).

Algarve Cup 2019 live op tv

Live op welke zender? Veronica

De wedstrijden van het Nederlands vrouwenvoetbalteam op de Algarve Cup worden live op tv uitgezonden door Veronica tv. Deze zender is sinds 2017 de vaste mediapartner van de Oranje Leeuwinnen. In 2018 zonden zij echter dit damesvoetbaltoernooi niet live uit (ze lieten de live tv-uitzendingen toen over aan FOX Sports). Mede vanwege de successen qua kijkcijfers van de uitzendingen van de Oranje Leeuwinnen heeft men besloten om in 2019 de Algarve Cup wel live uit te zenden.

Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen?

Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen van de Oranje Leeuwinnen bij de Algarve Cup 2019? De live-uitzendingen van Veronica Tv beginnen in principe op alle dagen om 18u00.

Uitzendschema: Algarve Cup 2019 live op tv

 • Wo. 27 februari om 18u00: Nederland-Spanje
 • Ma. 4 maart om 18u00: Nederland-Polen
 • Wo. 6 maart (Finaleronde): Nederland-China

Vrouwenvoetbal live bij Veronica: voorjaar 2019

Behalve de Algarve Cup zendt Veronica in het voorjaar van 2019 ook nog enkele andere oefenwedstrijden van Nederland live uit (op tv en livestream). De eerstvolgende interlands die live worden uitgezonden zijn Nederland-Mexico (5 april) en Nederland-Chili (9 april).

Algarve Cup: FOX Sports in 2018, Veronica in 2019

De zender Veronica Tv heeft sinds 2017 de exclusieve uitzendrechten (live tv en livestream) voor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Oranje Leeuwinnen en ook voor de oefenwedstrijden die het Nederlandse vrouwenvoetbalteam in Nederland speelt. Voor de oefenwedstrijden buiten Nederland heeft men niet automatisch de uitzendrechten (live tv en livestream), maar is men officieel wel de eerste gegadigde om deze te mogen kopen. In 2018 maakte men bij dit oefentoernooi daar geen gebruik van, in 2019 dus wel. Dit is mooi nieuws voor veel Nederlandse liefhebbers van vrouwenvoetbal. Om de live-uitzendingen van 2018 te bekijken diende men een abonnement op FOX Sports te hebben. In 2019 zijn de wedstrijden daarentegen te zien op Veronica, dat bij de meeste Nederlanders in het basiszenderpakket van de digitale tv zit.

Livestream Algarve Cup 2019

Livestream Veronica

De wedstrijden van de Nederlandse voetbalvrouwen op de Algarve Cup 2019 zijn ook live online te volgen via een livestream. Met zo'n livestream kan men de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen op de Algarve Cup 2019 live bekijken op bijvoorbeeld een laptop, tablet, smartphone of een ander type computer.

Uitzendschema gratis livestream Algarve Cup 2019

 • Woensdag 27 februari, livestream vanaf circa 18u00: Nederland-Spanje
 • Maandag 4 maart, livestream vanaf ca. 18u00: Nederland-Polen
 • Woensdag 6 maart vanaf 18u00:]Nederland-China

Gratis Livestream Algarve Cup

De livestream van de wedstrijden voor de Algarve Cup 2019 is geheel gratis. De uitzendingen van deze gratis livestream beginnen tegelijk met de live tv-uitzendingen (om 18u00). De livestream bevindt zich bij deze wedstrijden op de website van Veronica Tv.

Inloggen voor livestream

Om zo'n gratis livestream van de wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen te kunnen bekijken, dient men in te loggen op de website van Veronica. Men hoeft niet per se een specifiek account te hebben van bijvoorbeeld Veronica, Kijk of SBS Broadcasting om bij die officiële livestream in te loggen. Men kan ook inloggen bij de livestream met een Facebook-account.

Livestream Go App

Men kan de wedstrijden van Nederland op de Algarve Cup 2019 ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Met die applicatie kan men op een smartphone of computer via een livestream tv kijken. Deze streamingdienst is app van Ziggo. Klanten van Ziggo kunnen via die app per livestream naar elke zender uit hun tv-pakket kijken. Onder de zenders die men zo per livestream kan bekijken is dus ook Veronica Tv, waarop de Algarve Cup live wordt uitgezonden. Elke livestream van Ziggo Go is in de gehele EU te bekijken. (Dit in tegenstelling tot de livestream van Veronica die alleen in Nederland bekeken mag worden.) Buiten de EU is de livestream van de Go App 'geo-blocked'.

NLziet livestream

Het is ook mogelijk om de live-uitzendingen van de Algarve Cup per livestream bij NLziet te bekijken. Via die app kan men veel Nederlandse kijkers per livestream bekijken, waaronder Veronica Tv. Men dient echter wel een abonnement te hebben op NLziet om bij hen een livestream te kunnen bekijken.

2018: livestream FOX Sports

In 2018 was er in Nederland alleen maar een officiële livestream van de Algarve Cup te vinden op de FOX Sports Go App. Om zo'n livestream te bekijken diende men een vast abonnement bij FOX Sports te hebben. Wat dat betreft is het dus een vooruitgang voor veel Nederlandse vrouwenvoetbalfans, dat men in 2019 deze wedstrijden via een officiële gratis livestream mag bekijken.

Voorgaande editie: resultaten Oranje Leeuwinnen op Algarve Cup 2018

 • Woensdag 28 februari 2018 om 16u30: Nederland-Japan 6-2
 • Vrijdag 2 maart 2018 om 19u30: Nederland-Denemarken 3-2
 • Maandag 5 maart 2018 om 16u40: IJsland-Nederland 0-0
 • Woensdag 7 maart 2018 om 19u30: finale Nederland - Zweden, afgelast wegens weersomstandigheden

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Finale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvFinale Algarve Cup 2018: Nederland-Zweden, live op tvOp woensdag 7 maart 2018 zou het Nederlands vrouwenvoetbalteam in Portugal de finale spelen van het toernooi om de Algar…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 zou het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland spelen tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Ned…
Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Wedstrijden Nederland op het WK vrouwenvoetbal 2019Nederland doet in de zomer van 2019 mee aan het WK vrouwenvoetbal dat in Frankrijk wordt georganiseerd. De Oranje Leeuwi…
WK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…

Europa League 2018-19: speelschema en uitslagenEuropa League 2018-19: speelschema en uitslagenOp 31 augustus 2018 is de loting voor de groepsfase van het Europa League-seizoen 2018-19. Aan de groepsfase doen 48 tea…
Ajax 1936-1937: Viermaal achtereen afdelingskampioenAjax 1936-1937: Viermaal achtereen afdelingskampioenAjax werd in dit seizoen voor de vierde achtereenvolgende maal afdelingskampioen in de eerste klasse. Al op 17 januari w…
Bronnen en referenties
 • https://en.wikipedia.org/wiki/2018_Algarve_Cup
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Algarve_Cup
 • https://www.onsoranje.nl/teams/207834/programma/wedstrijd/30441
 • https://www.vrouwenvoetbalnieuws.nl/oranje-bondscoach-wiegman-maakt-selectie-bekend-voor-algarve-cup/
 • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wereldkampioenschap_voetbal_vrouwen_2015

Reageer op het artikel "Vrouwenvoetbal: Algarve Cup 2019, live op tv en livestream"

Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Reacties

Narda Ov, 06-03-2018 21:54 #2
Zijn er kaartjes te koop? Bij het stadion? Reactie infoteur, 07-03-2018
Geachte Narda, ik neem aan dat er nog wel tickets bij het stadion te verkrijgen zijn, maar daar weet ik niets zeker over. U kunt hierover misschien beter contact opnemen met OnsOranje, mogelijk weten zij hier meer over. https://www.onsoranje.nl/over-ons/contact
Met vriendelijke groet, Fjodor

Frans Maes, 06-03-2018 15:22 #1
Waar precies wordt de finale gespeeld. Wij willen de leeuwinnen gaan ondersteunen. Reactie infoteur, 06-03-2018
De finale wordt gespeeld in het Complexo Desportivo Belavista, dat zich bevindt in Parchal.
Met vriendelijke groet, Fjodor

Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Reacties: 2
Schrijf mee!