InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Nederland - Noord-Ierland, live op tv en livestream (2019)

Nederland - Noord-Ierland, live op tv en livestream (2019)

Nederland - Noord-Ierland, live op tv en livestream (2019) Op donderdag 10 oktober 2019 speelt Oranje een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland. Deze twee teams zitten in de kwalificatiecyclus voor het EK voetbal 2020 in poule C. De wedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze kwalificatiewedstrijd van Oranje via een livestream bekijken.

Nederland

Oranje op WK's voetbal

Hoe ziet de erelijst van het Nederlands voetbalteam eruit? Tien keer deed Oranje mee aan het WK voetbal. Drie keer behaalden de Nederlanders de tweede plaats (1974, 1978 en 2010), één keer werden de Nederlanders derde (in 2014) en één keer vierde (in 1998). Daarmee is Nederland in theorie het succesvolste land van alle landen die nog nooit de wereldtitel hebben gewonnen.

Oranje op EK's voetbal

Negen keer deed Oranje mee aan het EK voetbal. Eén keer slaagde het Nederlands elftal erin om het Europees kampioenschap te winnen. Dat was in 1988, toen het EK voetbal plaatsvond in West-Duitsland. In de finale van dat Europees kampioenschap versloeg Nederland de Sovjet-Unie met 2-0, dankzij doelpunten van Gullit en Van Basten.

Oranje op de Olympische Spelen

Acht keer deed Nederland mee aan het Olympisch voetbaltoernooi. De eerste keer was in 1908. Nederland heeft drie keer een Olympische voetbalmedaille gewonnen. In 1908, 1912 en 1920 won het Nederlands team de bronzen medaille.

Noord-Ierland

In 1921 vond de politieke splitsing van Ierland plaats. Het grootste deel van het eiland werd toen een nieuw onafhankelijk land, dat oorspronkelijk de Ierse Vrijstaat heette. (Later werd dat de Republiek Ierland.) Hiertoe behoorden vooral de gebieden die overwegend katholiek waren.

Een kleiner deel van het eiland bleef echter een onderdeel van Groot-Brittannië. Dit deel in het noordoosten, waar veel protestanten woonden, kreeg als naam Noord-Ierland. Net als de andere onderdelen van Groot-Brittannië, zoals Wales, Engeland en Schotland, kreeg ook Noord-Ierland een eigen nationaal voetbalelftal. In februari 1921 speelde Noord-Ierland zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Schotland. Noord-Ierland verloor deze wedstrijd in Belfast met 0-2.

Erelijst Noord-Ierland

Het Noord-Ierse voetbalelftal heeft zich in de loop der jaren drie keer gekwalificeerd voor het eindtoernooi van het WK voetbal. De eerste deelname in 1958 is het succesvolste WK uit de historie van het Noord-Ierse voetbal. Het team van Noord-Ierland behaalde dat jaar de kwartfinales. In 1982 nam Noord-Ierland voor de tweede keer deel, dat jaar werden ze uitgeschakeld in de tweede ronde. In 1986 namen de Noord-Ieren voor de derde keer deel aan het WK voetbal. Dat jaar werden ze reeds in de eerste ronde uitgeschakeld. Slechts één keer nam Noord-Ierland deel aan het EK voetbal: in 2016. Bij dat EK werd Noord-Ierland uitgeschakeld in de achtste finale.

George Best

De beste Noord-Ierse speler aller tijden is zonder twijfel George Best (1946-2005). Volgens velen behoort hij zelfs tot 's werelds allerbeste voetballers aller tijden. Hij maakte vooral furore bij Manchester United. Met het Noord-Ierse nationale team was hij heel wat minder succesvol: in z'n hele carrière heeft Best nooit met Noord-Ierland op een eindtoernooi (EK of WK gespeeld).

Kwalificatiecyclus EK voetbal 2020

Noor-Ierland en Nederland zitten bij de kwalificatie voor het EK voetbal 2020 in groep C, samen met Duitsland, Wit-Rusland en Estland. De beste twee landen in de eindstand van deze poule kwalificeren zich automatisch voor het EK voetbal 2020. De kwalificatiewedrijden van de poulefase worden allemaal in 2019 gespeeld. Daarna volgen er in het voorjaar van 2020 nog playoffs waarin eveneens plekken op het EK kunnen worden verdiend.

Opstellingen en Statistieken

Hoe laat begint de wedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland op donderdag 10 oktober 2019? De aftrap is om 20u45.
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Nederland en Noord-Ierland worden hier de opstellingen van beide teams geplaatst. Na afloop vindt u hier de uitslag en statistieken.

Live op tv: Nederland - Noord-Ierland (10 oktober 2019)

Live op tv in Nederland: NOS

De Nederlandse publieke omroep (NOS Studio Sport) heeft de uitzendrechten voor de EK-kwalificatiewedstrijden van Oranje. Zij zenden al deze wedstrijden live op tv uit. Het merendeel van de live tv-uitzendingen vindt plaats op Nederland 1 (NPO1). Zodra definitief bekend is op welke zender de wedstrijd van Nederland tegen Noord-Ierland live wordt uitgezonden, dan wordt die informatie hier geplaatst.

Live op tv in België: Eleven Sports

In België wordt dit kwalificatieduel op 10 oktober 2019 live op tv uitgezonden door Eleven Sports. Dit is een sportomroep die in België niet in het standaardpakket zit; men kan hun zenders alleen ontvangen indien men een aanvullend zenderpakket heeft. Dat kan door een zenderpakket direct bij Eleven Sports te kopen, maar ook is het mogelijk om een zenderpakket bij Telenet Play Sports te kopen. Wie namelijk een tv-abonnement heeft op Telenet Play Sports, kan daarbij als bonus ook drie tv-zenders van Eleven ontvangen.

Livestream Nederland - Noord-Ierland (10 oktober 2019)

Gratis livestream NPO

Behalve op tv, worden de kwalificatiewedstrijden ook allemaal op het internet live uitgezonden op een livestream. De officiële livestream is geheel gratis voor kijkers in Nederland. Deze livestream bevindt zich op de website van de NOS. Ook is die gratis livestream op de wedstrijddag te vinden op de NOS-app. Via de gratis livestream kan men niet alleen de wedstrijd, maar ook de voorbeschouwing bekijken.

Livestream via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om deze interland via een livestream op de Go App (online tv) op 10 oktober te bekijken. Dit is een dienst waarmee klanten van Ziggo online (per livestream) in de hele EU live tv-zenders kunnen bekijken.

Livestream via Play Sports

Het is ook mogelijk om dit duel via een livestream bij Play Sports te bekijken. Bij hen kan men namelijk online per livestream ook naar de zenders van Eleven Sports kijken. Het kwalificatieduel Noord-Ierland - Nederland is live op tv te zien bij een zender van Eleven Sports.

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van S…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Voetbal 2019: Estland-Nederland, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Estland-Nederland, live op tv en livestreamNederland en Estland zitten bij de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap voetbal 2020 in groep C. Op maanda…
EK voetbal 2020 - live op tv en livestreamEK voetbal 2020 - live op tv en livestreamHet EK voetbal 2020 begint op 12 juni 2020. De finale wordt gespeeld op 12 juli 2020. De Nederlandse publieke omroep NPO…
WK voetbal 1958Zweden heeft in 1958 de eer om het WK voor dat jaar te mogen organiseren. Het speelsysteem is voor de laatste keer aange…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Iers_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/George_Best
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_olympisch_voetbalelftal

Reageer op het artikel "Nederland - Noord-Ierland, live op tv en livestream (2019)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 02-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!