EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestream

EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestream Op donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde van dit Europees kampioenschap in poule C. Nederland-Oostenrijk vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze wedstrijd van Nederland via een livestream bekijken.

Nederland

Oranje op WK's voetbal

Hoe ziet de erelijst van het Nederlands voetbalteam eruit? Tien keer deed Oranje mee aan het WK voetbal. Drie keer behaalde Nederland de tweede plaats (1974, 1978 en 2010), één keer werden de Nederlanders derde (in 2014) en één keer vierde (in 1998). Daarmee is Nederland in theorie het succesvolste land van alle landen die nog nooit de wereldtitel hebben gewonnen.

Oranje op EK's voetbal

Negen keer deed Oranje mee aan het EK voetbal. Eén keer slaagde Oranje erin om het Europees kampioenschap te winnen. Dat was in 1988, toen het EK voetbal plaatsvond in West-Duitsland. In de finale van dat Europees kampioenschap versloeg Oranje de Sovjet-Unie met 2-0, dankzij doelpunten van Gullit en Van Basten.

Oranje op de Olympische Spelen

Acht keer deed Nederland mee aan het Olympisch voetbaltoernooi. De eerste keer was in 1908. Het Nederlands elftal heeft drie keer een Olympische voetbalmedaille gewonnen. In 1908, 1912 en 1920 won Nederland de bronzen medaille.

Oostenrijk

In 1902 speelde Oostenrijk zijn eerste officiële interland. Het team won met 5-0 van Hongarije. Hoe ziet anno 2020 de erelijst van Oostenrijk eruit in het mondiale voetbal? Zeven keer heeft Oostenrijk deelgenomen aan het WK voetbal. Het succesvolste WK van Oostenrijk was in 1954, toen het team derde werd. In 1934 werd Oostenrijk vierde in de eindstand van het WK voetbal. Oostenrijk heeft twee deelgenomen aan het EK voetbal. Zowel in 2008 als in 2016 werd Oostenrijk reeds in de eerste ronde uitgeschakeld.

Coronacrisis: nieuwe datum

Als gevolg van het coronavirus is het EK voetbal op de kalender verplaatst van 2020 naar 2021. Oorspronkelijk zou de poulewedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk gespeeld worden op 18 juni 2020, maar de nieuwe datum is dus 17 juni 2021.

Nederland-Oostenrijk op 17 juni 2021: Hoe laat? Opstelling Oranje?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit tweede groepsduel van Oranje op het EK voetbal 2021? Die is op donderdag 17 juni 2021 om 21u00.

Locatie

Deze tweede poulewedstrijd van Oranje vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Opstelling Nederland? Opstelling Oostenrijk?

Hoe ziet de opstelling van het Nederlands elftal eruit bij dit duel op donderdag 17 juni 2021? En met welke opstelling speelt het Oostenrijkse team? Hieronder vindt u de beide opstellingen voor deze poulewedstrijd.

Opstelling Nederland:

Stekelenburg, Dumfries, De Ligt, De Vrij, Blind, Van Aanholt, De Roon, Frenkie de Jong, Wijnaldum, Weghorst en Memphis Depay.

Opstelling Oostenrijk:

Bachmann, Lainer, Dragovic, Hinteregger, Ulmer, Laimer, Schlager, Sabitzer, Alaba, Baumgartner en Gregoritsch.

Uitslag Nederland-Oostenrijk: 2-0

Goals Nederland: Memphis Depay (11/penalty) en Dumfries (67).

Volgende duel van Nederland?

Na de wedstrijd tegen Oostenrijk speelt Oranje haar derde poulewedstrijd: Nederland - Noord-Macedonië (22 juni).

Live op tv: Nederland-Oostenrijk (op donderdag 17 juni 2021)

Nederland-Oostenrijk live op tv in Nederland (NOS): welke zender?

De Nederlandse publieke omroep (NOS Studio Sport) heeft de uitzendrechten (live tv en livestream) voor de EK-wedstrijden van Oranje. Zij zenden dus ook deze wedstrijd van Nederland tegen Oostenrijk live op tv uit. Hun live tv-uitzending vindt plaats op de zender NPO1. De voorbeschouwing begint om circa 20u00. De aftrap is om 21u00 live te zien.

Nederland-Oostenrijk live bij overige omroepen

Deze wedstrijd tussen Nederland en Oostenrijk wordt ook live op tv uitgezonden door veel andere Europese omroepen. Zo is dit duel van Oranje ook live op televisie te bekijken bij het Vlaamse VRT (Sporza). Hun live-uitzending begint om circa 20u50 op VRT één. Eveneens zendt de ARD het live uit.

Livestream Nederland-Oostenrijk op 17 juni 2021 (EK voetbal)

Gratis livestream van Nederland-Oostenrijk bij de NPO

Behalve op tv, worden de wedstrijden van Oranje ook allemaal op het internet live uitgezonden via een livestream. De officiële livestream is geheel gratis voor kijkers in Nederland. De livestream van de voorbeschouwing begint op 17 juni 2021 om circa 20u00, de wedstrijd is vanaf 21u00 live op de gratis stream te zien. De livestream bevindt zich op de website van de NOS. Ook is die gratis livestream op de wedstrijddag te vinden op de NOS-app. Via de gratis livestream kan men niet alleen de wedstrijd, maar ook de voorbeschouwing bekijken. Zo'n livestream is op de site officieel alleen te bekijken in Nederland. Via de app is deze livestream van de interland ook in andere EU-landen te bekijken. Wie de livestream op de app in het buitenland wil gebruiken, dient hem echter wel eerst thuis (of althans op Nederlands grondgebied) te hebben gedownload.

Livestream Nederland-Oostenrijk via Go App (live in de hele EU)

Het is ook mogelijk om deze interland van Oranje via een livestream op de Go App (online tv) op 17 juni 2021 te bekijken. Dit is een dienst waarmee klanten van Ziggo live online (per livestream) naar tv-zenders kunnen bekijken. Elke livestream (en dus ook de stream van deze interland van Oranje) is via die app te bekijken in de hele EU. Zo'n livestream op deze app is te bekijken door iedereen die een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo. Op zo'n app is niet alleen de livestream van de live-uitzending van de NOS van Nederland-Oostenrijk te ontvangen, maar ook overige live-uitzendingen, zoals die van Sporza (de sportafdeling van de Vlaamse VRT). Ook de uitzending Duitse publieke omroep ARD van deze interland van Oranje is per livestream daarop te bekijken. Eveneens is de BBC-uitzending per livestream op die app te zien.

Livestream Nederland-Oostenrijk NPO Start

Het is ook mogelijk om deze interland van Oranje via een gratis livestream bij NPO Start te bekijken. Bij die dienst kan men via een gratis livestream naar zenders van de NPO kijken, waaronder de zender waarop deze interland tegen Oostenrijk live wordt uitgezonden. Deze gratis livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland kan men NPO Start niet gratis gebruiken om per livestream naar tv te kijken. Als men de livestream van deze tv-zender op een smartphone of tablet wil bekijken, dan kan men daarvoor de NPO Start-app gebruiken. Indien men die gratis livestream op een desktop computer of laptop wil bekijken, dan kan dat op de website van NPO Start.

Livestream iTV

Voor klanten van KPN is het mogelijk om per livestream tv te kijken op de iTV-app. Daarmee kan men dus ook per livestream naar deze interland van Oranje tegen Oostenrijk kijken. Om via die app per livestream tv te kunnen kijken dient men een abonnement op Interactieve Tv te hebben bij KPN. Elke livestream op die app (en dus ook van deze zender van de NPO) is niet alleen in Nederland live te bekijken. Net als bij de Go App van Ziggo kan men ook via deze app per livestream tv kijken in de gehele EU. De livestream van iTV is geoptimaliseerd voor het bekijken van live tv op een smartphone. (Ook is die app zeer bruikbaar om een livestream op een tablet te bekijken.) Klanten van KPN die deze interland van Nederland op 17 juni 2021 daarentegen liever op een desktop computer, laptop of notebook bekijken, kunnen daarvoor beter inloggen op de site van Interactieve Tv van KPN. Ook de livestream op die site van deze live tv-uitzending van de wedstrijd tussen Oostenrijk en Nederland is in de hele EU te zien. Met deze app is alleen de live-uitzending van de NOS per livestream te bekijken. Ook de uitzending van de Sporza is per livestream hierop te zien. Eveneens is de ARD-uitzending hierop per livestream te aanschouwen.

Livestream Nederland-Oostenrijk bij Sporza

Er wordt ook een livestream van dit duel aangeboden door Sporza (VRT). Hun stream is via hun site echter alleen live in België te bekijken. Via hun app is deze interland ook per stream live in de hele EU te bekijken. Hoe laat is de stream op hun site en app live te bekijken? Hun live-uitzending van deze poulewedstrijd Nederland-Oostenrijk begint enkele minuten voor negen uur. Ook alle overige wedstrijden van het EK voetbal worden op een livestream door hen uitgezonden.

Lees verder

© 2018 - 2024 Fjodorboekanski, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Nederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalNederland op EK voetbal 2021: livestream Nederlands elftalIn de zomer van 2021 neemt Nederland deel aan het Europees kampioenschap voetbal. Op zondag 27 juni 2021 speelt Oranje h…
Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Nederland - Noord-Macedonië, live tv & livestream (EK 2021)Op maandag 21 juni 2021 speelt Nederland zijn derde poulewedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal tegen de Republ…
Formule 1: GP van Oostenrijk live op tv en livestreamFormule 1: GP van Oostenrijk live op tv en livestreamDe Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk wordt jaarlijks gehouden op circuit van Spielberg: de Red Bull Ring. Dit circuit…
Voetbal: Nederland-België live op tv en livestreamVoetbal: Nederland-België live op tv en livestreamDe bijnaam van de voetbalinterland tussen Nederland en België is de 'Derby der Lage Landen'. De wedstrijd tussen de Rode…

Voetbal 2021: Nederland-Noorwegen, live op tv en livestreamVoetbal 2021: Nederland-Noorwegen, live op tv en livestreamIn 2021 spelen de nationale voetbalteams van Nederland en Noorwegen kwalificatiewedstrijden tegen elkaar voor het wereld…
Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Vanaf 1992 wordt er in Engeland gevoetbald in de competitie Premier League. De Premier League bestaat uit twintig teams…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Noord-Iers_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/George_Best
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland_national_football_team
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Northern_Ireland
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_olympisch_voetbalelftal
Fjodorboekanski (511 artikelen)
Laatste update: 17-06-2021
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.