EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestream

EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestream Het is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstander moet zich nog plaatsen via een voorronde. Alle wedstrijden van Nederland op het EK worden live op tv uitgezonden. Ook kan men elke EK-wedstrijd van het Nederlands elftal online via een gratis livestream bekijken. Het derde pouleduel vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

EK voetbal in 2021 vanwege coronavirus

Het Europees kampioenschap zou oorspronkelijk in 2020 worden georganiseerd. Vanwege het coronavirus is het echter verzet naar 2021. De nieuwe datum van de derde poulewedstrijd van Oranje is 21 juni 2021.

Nederland

De eerste officiële interland van het Nederlands voetbalelftal werd op 30 april 1905 gespeeld in Antwerpen. De tegenstander was België. Eddy de Neve was in de 80e minuut van die wedstrijd de eerste Nederlander die een goal voor Oranje scoorde. Vervolgens was in de 86e minuut Ben Stom de eerste Nederland die tijdens een interland een eigen goal scoorde. In eerste instantie eindigde die allereerste 'derby der lage landen' in een gelijkspel: 1-1 na 90 minuten. Daarna volgde er echter een verlenging, waardoor Nederland uiteindelijk met 1-4 won.

Records

Wat zijn anno 2020 de records van Oranje? De grootste zege die Nederland ooit behaalde in een interland was een overwinning van 11-0 op San Marino. De grootste nederlaag van het Nederlands team was een 12-2 verlies tegen het Engelse nationale amateurteam op 21 december 1907.

De recordinternational van Nederland is Wesley Sneijder (134 interlands). De topscorer aller tijden is Robin van Persie (50 goals). De hoogste plek die Oranje ooit op de FIFA-ranking behaalde was de eerste plek (in augustus 2011). De laagste klassering was de 36e plek (in augustus 2017).

EK's en WK's

Het grootste succes uit de geschiedenis van het Nederlands elftal was de eindzege op het EK voetbal 1988. Oranje heeft ook vaak goed gepresteerd op WK's. Drie keer was Oranje de verliezende WK-finalist: in 1974, 1978 en 2010. In 1998 eindigde Oranje als vierde op het WK voetbal. In 2014 eindige Oranje als derde op het WK voetbal.

Tegenstander op 21 juni 2021?

Wie is de tegenstander van Oranje bij de poulewedstrijd op 21 juni 2021? Zodra dat bekend is (na afloop van de kwalificatiecyclus) wordt dat hier gemeld. De kanshebbers voor deze plek zijn: Roemenië, Kosovo, Wit-Rusland, Georgië en de Republiek Noord Macedonië.

Wedstrijdinfo interland van Nederland op 21 juni 2021: Hoe laat? Scheidsrechter? Opstelling Nederland?

Hoe laat is de aftrap? Wie is de scheidsrechter? Met welke opstelling speelt Nederland? Voorafgaand aan dit duel wordt hier t.z.t. al deze informatie gemeld.

EK voetbal live op tv op 21 juni 2021: hoe laat en welke zender?

Dit duel van het Nederlands elftal wordt, net als alle wedstrijden van het EK voetbal 2021, live op televisie uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport).

Welke zender? NPO1

De live tv-uitzendingen van de wedstrijden van Oranje vinden meestal plaats op de zender Nederland 1 (NPO1). Dat geldt hoogstwaarschijnlijk ook voor dit duel.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

Zodra dat bekend is, wordt die info hier gemeld.

Livestream Oranje op 21 juni 2021 (EK voetbal)

Gratis livestream NPO

De live-uitzendingen van Oranje zijn ook online via een livestream te volgen. Met zo'n stream kan men de wedstrijd op een computer live bekijken. De live tv-uitzending begint bij dit duel tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Er wordt door de NOS bij elke EK-wedstrijd een gratis livestream beschikbaar gesteld. Die livestream is te vinden op de website van de NOS. Daarnaast is de gratis livestream op de dag van de interland ook te vinden op de NOS-app. Die app is bedoeld voor mensen die de livestream van de interland op een smartphone of tablet willen bekijken. Elke livestream van de NOS bij dergelijke voetbalinterlands is wel geo-restricted. Dat houdt in dat men officieel alleen in Nederland naar de livestream van de NOS kan kijken. Via de livestream kan men niet alleen de wedstrijd maar ook de voorbeschouwing live bekijken. De gratis livestream begint om 20u15.

Livestream Nederland op het EK voetbal 2021 via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om deze interland van Nederland via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Hiermee kan men live online (via een livestream) in de hele EU naar de tv-uitzendingen kijken die men thuis in Nederland ook kan bekijken. Zo kan men dus ook per livestream naar dit duel van Nederland kijken. Deze tv-app is een dienst van VodafoneZiggo. Hij is automatisch beschikbaar voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die app kan men niet alleen per livestream naar tv-uitzendingen zoals deze interland van Nederland kijken. Ook is het mogelijk om op die app een week lang de uitzending van deze kwalificatiewedstrijd terug te kijken.

Livestream Oranje via NPO Start

Ook kan men de wedstrijd van het Nederlandse elftal op 21 juni 2021 bekijken via een livestream op de app van NPO Start. Op die app kan men per livestream naar de zenders van de NPO kijken. Dit is een gratis livestream. Deze gratis livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland mag men deze gratis livestream van de NPO officieel 'geo-blocked' (geblokkeerd). Ook op de site van NPO Start vindt men zo'n gratis livestream van deze zender. Ook die gratis livestream van deze Nederlandse tv-zender is 'geo-blocked' voor kijkers uit andere landen.

Livestream Oranje via NLziet

Het is ook mogelijk om het duel van Nederland op 21 juni 2021 te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Op die app kan men namelijk de livestream van de zender bekijken waarop deze kwalificatiewedstrijd live wordt uitgezonden. Men moet wel een abonnement hebben om via deze app met een livestream naar tv te kijken. Bij NLziet kan men de livestream op 21 juni 2021 in de hele EU bekijken.

Livestream iTV-app

Zoals Ziggo de Go App heeft, zo heeft KPN de iTV-app. KPN-klanten die een abonnement hebben op interactieve tv kunnen via die app per livestream naar tv kijken. Zo kunnen ze op die app dus ook op 21 juni per livestream naar de zender kijken waarop de interland van Nederland wordt uitgezonden. Deze app is vooral bedoeld om per livestream tv te kijken op een smartphone. Daarnaast is deze app ook geschikt voor tv kijken via een livestream op een tablet.

Livestream Interactieve Tv

Het is ook mogelijk om als klant van KPN op een desktop computer of laptop via een livestream naar deze interland van Nederland te kijken. Om per livestream op zo'n apparaat live naar tv te kijken, kan men de website van Interactieve Tv gebruiken.

Livestream Nederland bij Sporza

Het Vlaamse Sporza biedt een gratis livestream aan van dit duel. Die livestream is echter wel geo-restricted. Men mag hun livestream van dit duel op het EK voetbal 2021 alleen in België bekijken.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
EK voetbal 2021: Nederland-Oekraïne live op tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oekraïne live op tv en livestreamOp zondag 13 juni 2021 speelt het Nederlands elftal een wedstrijd op het EK voetbal. De tegenstander is Oekraïne. De wed…
Nederland-Verenigde Staten in 2021 (onder voorbehoud)Nederland-Verenigde Staten in 2021 (onder voorbehoud)Nederland zou op donderdag 26 maart 2020 voetballen tegen de Verenigde Staten. Dit zou een oefenwedstrijd van Oranje zij…
EK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestreamEK voetbal 2021: België-Finland, live op tv en livestreamOp 21 juni 2021 speelt België zijn derde wedstrijd in de poulefase van het EK voetbal. De tegenstander is Finland. Dit d…

Alle Europa League winnaars (1971-2020)Alle Europa League winnaars (1971-2020)Vanaf 1971 wordt er door teams gevoetbald in de tweede grootste internationale competitie van Europa. Waar voor het seiz…
Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Premier League, Engeland: alle kampioenen tot en met 2019-20Vanaf 1992 wordt er in Engeland gevoetbald in de competitie Premier League. De Premier League bestaat uit twintig teams…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Estisch_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Baltische_Beker
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andres_Oper

Reageer op het artikel "EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-06-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!