InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Nederland-Estland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Nederland-Estland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Nederland-Estland, live op tv en livestream Nederland en Estland zitten bij de kwalificatiecyclus voor het Europees kampioenschap voetbal 2020 in groep C. Op dinsdag 19 november 2019 speelt Oranje de uitwedstrijd tegen Estland. De kwalificatiewedstrijd Nederland-Estland wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men deze EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands herenelftal online via een gratis livestream bekijken. Het duel vindt plaats in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Hoe laat begint de wedstrijd? Op welke zender is deze interland van Oranje live te zien en waar vindt men een livestream? Hoe hebben de nationale voetbalteams van Nederland en Estland in de loop der jaren gepresteerd?

Nederland

De eerste officiële interland van het Nederlands voetbalelftal werd op 30 april 1905 gespeeld in Antwerpen. De tegenstander was België. Eddy de Neve was in de 80e minuut van die wedstrijd de eerste Nederlander die een goal voor Oranje scoorde. Vervolgens was in de 86e minuut Ben Stom de eerste Nederland die tijdens een interland een eigen goal scoorde. In eerste instantie eindigde die allereerste 'derby der lage landen' in een gelijkspel: 1-1 na 90 minuten. Daarna volgde er echter een verlenging, waardoor Nederland uiteindelijk met 1-4 won.

Records

Wat zijn anno 2018 de records van Oranje? De grootste zege die Nederland ooit behaalde in een interland was een overwinning van 11-0 op San Marino. De grootste nederlaag van het Nederlands team was een 12-2 verlies tegen het Engelse nationale amateurteam op 21 december 1907.

De recordinternational van Nederland is Wesley Sneijder (134 interlands). De topscorer aller tijden is Robin van Persie (50 goals). De hoogste plek die Oranje ooit op de FIFA-ranking behaalde was de eerste plek (in augustus 2011). De laagste klassering was de 36e plek (in augustus 2017).

Estland

In oktober 1920 speelde Estland zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Finland. Estland verloor met 6-0. In 1928 boekte Estland grootste overwinning uit zijn voetbalhistorie: ze wonnen met 6-0 van Litouwen. In 1922 leed Estland z'n grootste nederlaag: met 10-2 was Finland toen van Estland.

In 1940 werd Estland geannexeerd door de Sovjet-Unie van Jozef Stalin, met als gevolg dat het ruim een halve eeuw geen onafhankelijk land meer was en dus ook geen officieel nationaal elftal had. (Er was wel enige tijd een officieus nationaal team, dat vooral tegen overige Sovjet-republieken speelde, maar deze wedstrijden golden niet als officiële interlands.)

Opnieuw onafhankelijk

In 1991 viel de Sovjet-Unie uit elkaar en werd Estland officieel weer onafhankelijk. Datzelfde jaar speelde het onafhankelijke Estland weer z'n eerste interlands. Mede vanwege praktische redenen werd dit team nog niet officieel door de FIFA erkend en gelden deze wedstrijden niet als officiële interlands. In de loop van 1992 kwam de inschrijving bij de FIFA alsnog in orde en in juni van dat jaar speelde Estland eindelijk weer, voor het eerst sinds ruim een halve eeuw, een officiële interland. De tegenstander was Slovenië, dat net onafhankelijk was geworden en tegen Estland z'n eerste officiële interland aller tijden speelde.

Estland is nooit een erg succesvol voetballand geworden. Het heeft zich nooit geplaatst voor een WK of EK voetbal. Een bekende speler uit Estland was Andres Oper. Deze aanvaller speelde in Nederland voor Roda JC en ADO Den Haag. Oper beëindigde zijn carrière in 2014. Hij heeft in totaal 134 interlands voor Estland gespeeld en scoorde daarin 38 keer. Daarmee is hij de topscorer aller tijden van Estland.

Nederlandse bondscoaches in Estland

Estland heeft twee keer een Nederlandse bondscoach gehad. Van november 2000 tot september 2004 was Arno Pijpers bondscoach ven Estland. Hij werd opgevolgd door Jelle Goes, die bondscoach was van oktober 2005 tot juni 2007.

Kwalificatie EK voetbal 2020 (heren)

Nederland en Estland zitten bij de kwalificatie voor het EK voetbal 2020 in poule C. De overige landen in deze poule zijn Duitsland, Noord-Ierland en Wit-Rusland. Alle groepswedstrijden worden gespeeld in het kalenderjaar 2019.

Selectie Nederland voor EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland

  • Keepers: Vermeer (Feyenoord), Cillessen (Valencia) en Bizot (AZ).
  • Verdedigers: De Ligt (Juventus), Van Aanholt (Crystal Palace FC), Dumfries (PSV Eindhoven), Aké (FC Bournemouth), Van Dijk (Liverpool), Blind (AFC Ajax), Veltman (AFC Ajax) en De Vrij (Internazionale Milaan).
  • Middenvelders: Van de Beek (AFC Ajax), Strootman (Olympique Marseille), Frenkie de Jong (Barcelona), Wijnaldum (Liverpool), Pröpper (Brighton and Hove Albion) en De Roon (Atalanta Bergamo).
  • Aanvallers: Memphis Depay (Olympique Lyonnais), Stengs (AZ), Babel (Galatasaray SK), Weghorst (Vfl Wolfsburg), Boadu (AZ), Berghuis (Feyenoord), Promes (AFC Ajax) en Luuk De Jong (Sevilla FC).

Persconferentie Ronald Koeman live op tv en livestream

Op maandag 18 november 2019 (de dag voor de wedstrijd) houdt bondscoach Ronald Koeman een persconferentie over het duel Nederland-Estland. Deze persconferentie wordt op die maandagmiddag vanaf circa 13u10 uitgezonden door de NOS via een gratis livestream. Abonnees van FOX Sports en KPN kunnen deze persconferentie ook volgen via een live tv-uitzending op FOX Sports 1 en via een livestream op de FOX Sports Go App. (Zowel die tv-uitzending als de livestream zijn voor abonnees van KPN te vinden op het 'gratis' digitale kanaal 14.)

Wedstrijdinfo Nederland-Estland op 19 november 2019: Hoe laat? Opstelling Nederland?

Hoe laat? Locatie?

Hoe laat begint dit duel? De aftrap is op dinsdag 19 november 2019 om 20u45 in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam.

Opstelling Nederland?

Hoe ziet de opstelling van Oranje eruit? En met welke opstelling speelt de tegenstander? Voorafgaand aan het duel worden hier de opstellingen geplaatst van de beide teams. Bij Oranje ontbreekt Virgil van Dijk wegens privé-omstandigheden.

Live op tv: Nederland-Estland (19 november 2019): hoe laat en welke zender?

Dit duel van het Nederlands elftal tegen Estland wordt, net als alle andere kwalificatiewedstrijden van Oranje voor het EK voetbal 2020, live op tv uitgezonden door de Nederlandse publieke omroep NPO (NOS Studio Sport). Op 30 november 2019 zendt men ook live op tv en per livestream de loting voor het EK voetbal 2020 uit.

Welke zender? NPO3

De live tv-uitzendingen van de kwalificatiewedstrijden van Oranje vinden meestal plaats op de zender Nederland 1 (NPO1) of op de zender Nederland 3 (NPO3). Het duel tegen Estland wordt live uitgezonden op NPO3.

Hoe laat begint de live tv-uitzending?

De live tv-uitzending begint om 20u00 op NPO3. De aftrap is om 20u45.

Live op tv in België

De wedstrijd tussen Nederland en Estland is op 19 november 2019 ook live op tv te bekijken in België. De live tv-uitzending wordt verzorgd door de sportomroep Eleven Sports. De zender waarop men deze wedstrijd van Nederland live uitzendt is ook te ontvangen door abonnees van Telenet Play Sports. Hun live tv-uitzending van deze interland van Nederland begint om 20u35.

Livestream Nederland-Estland (19 november 2019)

Gratis livestream NPO

De live-uitzendingen van Oranje zijn ook online via een livestream te volgen. Met zo'n stream kan men de wedstrijd op een computer live bekijken. De live tv-uitzending begint bij dit duel tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Er wordt door de NOS bij elke EK-kwalificatiewedstrijd een gratis livestream beschikbaar gesteld. Die livestream is te vinden op de website van de NOS. Daarnaast is de gratis livestream op de dag van de interland ook te vinden op de NOS-app. Die app is bedoeld voor mensen die de livestream van de interland Nederland-Estland op een smartphone of tablet willen bekijken. Elke livestream van de NOS bij dergelijke voetbalinterlands is wel geo-restricted. Dat houdt in dat men officieel alleen in Nederland naar de livestream van de NOS kan kijken. Via de livestream kan men niet alleen de wedstrijd maar ook de voorbeschouwing live bekijken.

Livestream Nederland-Estland via Go App (hele EU)

Het is ook mogelijk om deze interland van Oranje via een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Hiermee kan men live online (via een livestream) in de hele EU naar de tv-uitzendingen kijken die men thuis in Nederland ook kan bekijken. Zo kan men dus ook per livestream naar dit duel van Nederland kijken. Deze tv-app is een dienst van VodafoneZiggo. Hij is automatisch beschikbaar voor alle klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die app kan men niet alleen per livestream naar tv-uitzendingen zoals deze interland van Nederland kijken. Ook is het mogelijk om op die app een week lang de uitzending van deze kwalificatiewedstrijd terug te kijken.

Livestream NPO Start

Ook kan men de wedstrijd tussen Nederland en Estland op dinsdag 19 november bekijken via een livestream op de app van NPO Start. Op die app kan men per livestream naar de de zenders van de NPO kijken. Dit is een gratis livestream. Deze gratis livestream is wel geo-restricted. Buiten Nederland mag men deze gratis livestream van de NPO officieel 'geo-blocked' (geblokkeerd). Ook op de site van NPO Start vindt men zo'n gratis livestream van deze zender. Ook die gratis livestream van deze Nederlandse tv-zender is 'geo-blocked' voor kijkers uit andere landen.

Livestream Nederland-Estland via NLziet

Het is ook mogelijk om het duel Nederland-Estland op 19 november 2019 te bekijken via een livestream op de NLziet-app. Op die app kan men namelijk de livestream van de zender bekijken waarop deze kwalificatiewedstrijd live wordt uitgezonden. Men moet wel een abonnement hebben om via deze app met een livestream naar tv te kijken.

Livestream iTV-app

Zoals Ziggo de Go App heeft, zo heeft KPN de iTV-app. KPN-klanten die een abonnement hebben op interactieve tv kunnen via die app per livestream naar tv kijken. Zo kunnen ze op die app dus ook op 19 november per livestream naar de zender kijken waarop de interland Nederland-Estland wordt uitgezonden. Deze app is vooral bedoeld om per livestream tv te kijken op een smartphone. Daarnaast is deze app ook geschikt voor tv kijken via een livestream op een tablet.

Livestream Interactieve Tv

Het is ook mogelijk om als klant van KPN op een desktop computer of laptop via een livestream naar deze interland van Nederland te kijken. Om per livestream op zo'n apparaat live naar tv te kijken, kan men de website van Interactieve Tv gebruiken.

Livestream Nederland-Estland bij Play Sports (hele EU)

Men kan Nederland-Estland ook via een livestream van Telenet Play Sports bekijken. Die livestream bevindt zich op de avond van 19 november 2019 op de Play Sports Go App. Op die app kan men namelijk ook per livestream naar tv-uitzendingen van de zender Eleven Sports kijken, die de EK-kwalificatiewedstrijden van Nederland in België live uitzendt. Om de livestream van deze live tv-uitzending op die Play Sports Go App te bekijken, moet men een abonnement op die app hebben. Men kan echter ook ervoor kiezen om een dagpas te kopen, waarmee men alleen op de wedstrijddag elke livestream van hen kan bekijken, waaronder dus deze interland van Nederland. Elke livestream op de Play Sports Go App is in de hele EU te bekijken. De livestream begint op 19 november 2019 om 20u40.

Voorgaande wedstrijd van Nederland tegen Estland (9 september 2019)

De aftrap van de match Estland-Nederland was op maandag 9 september 2019 om 20u45 (Nederlandse tijd). Oranje won deze uitwedstrijd overtuigend met 0-4. De scheidsrechter was Boiko (Oekraïne). Er waren 11.006 toeschouwers. Dit duel was in Nederland live op tv en per livestream te zien bij de NOS. Ook werd deze interland live op tv en per livestream uitgezonden door Eleven Sports en Play Sports.

Uitslag Estland-Nederland: 4-0

Goals Nederland: Babel (17 en 47), Depay (76) en Wijnaldum (87).

Opstelling Estland (en wissels)

Lepmets, Teniste, Tamm, Klavan, Kallaste, Käit, Mets, Ainsalu (Dmitrijev/87), Zenjov (Liivak/60), Sorga en Ojamaa (Sappinen/85).

Opstelling Nederland (en wissels)

Cillessen, Veltman, De Ligt, Van Dijk, Blind, Pröpper, Wijnaldum, Frenkie de Jong (Luuk de Jong/71), Malen (Berghuis/63), Depay en Babel (Strootman/84).

Gele kaarten:

  • Estland: Teniste, Tamm en Mets
  • Nederland: Veltman

Lees verder

© 2018 - 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Vrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Estland-Nederland live tv en livestreamOp vrijdag 30 augustus 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalelftal een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. De we…
Studeren in EstlandDe kwaliteit van het onderwijs in Estland is erg hoog en de levensonderhoudskosten zijn er erg laag. Maar wat houdt stud…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Nederla…
Voetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamOp zondag 10 november 2019 spelen AFC Ajax en FC Utrecht tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedst…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Estisch_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Baltische_Beker
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Andres_Oper

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Nederland-Estland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 17-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!