InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Nederland-Verenigde Staten, live op tv en livestream (2020)

Nederland-Verenigde Staten, live op tv en livestream (2020)

Nederland-Verenigde Staten, live op tv en livestream (2020) Nederland voetbalt op donderdag 26 maart 2020 tegen de Verenigde Staten. Dit is een oefenwedstrijd van Oranje in de voorbereiding op het EK voetbal 2020. Het duel van Nederland tegen de Verenigde Staten van Amerika vindt plaats in het Philips Stadion te Eindhoven. De wedstrijd van Oranje wordt live op tv uitgezonden. Ook is de interland Nederland-Team USA online via een livestream te bekijken.

Nederland

Oranje deed in 1976 pas voor het eerst mee aan het Europees kampioenschap voetbal. Het EK was in die tijd qua opzet nog een heel klein toernooi, waaraan slechts vier landen deelnamen. Oranje eindigde op dat toernooi als derde. In 1980 deden er acht landen mee aan het EK voetbal. Bij die editie werd Nederland in de eerste ronde uitgeschakeld.

De derde deelname van Nederland aan een EK voetbal was in 1988. Dat was het succesvolste eindtoernooi aller tijden van Oranje: Nederland pakte de eindzege door in de finale met 2-0 de Sovjet-Unie te verslaan. Ruud Gullit en Marco van Basten scoorden in die finale; Hans van Breukelen stopte een penalty.

Nederland haalde bij latere deelnames drie keer de halve finale van het EK voetbal: in 1992, 2000 en 2004. Twee keer werd Nederland in de kwartfinale uitgeschakeld: in 1996 en 2008. Bij het EK voetbal van 2012 werd Nederland al in de eerste ronde (groepsfase) uitgeschakeld. Bij het EK van 2016 slaagde Nederland er niet eens in om zich voor het eindtoernooi te kwalificeren. Die mislukte kwalificatiecyclus was het eerste deel van een grote duistere periode van het Nederlandse voetbal. Vervolgens slaagde Nederland er ook niet in om zich voor het WK voetbal van 2018 te plaatsen. Daarna begon Oranje echter aan een wederopstanding, onder meer met grote successen in de Nations League.

Verenigde Staten (Team USA)

Het Amerikaanse nationale voetbalelftal speelde zijn eerste officiële interland in augustus 1916. De Verenigde Staten van Amerika speelden toen een uitwedstrijd tegen Zweden in Stockholm. Amerika won die wedstrijd met 2-3. Het Amerikaanse voetbalteam wordt doorgaans 'Team USA' genoemd. Anno 2020 is Gregg Berhalter de bondscoach van Amerika. Tijdens zijn carrière als voetballer speelde Berhalter jarenlang in Nederland, voor Zwolle, Sparta en Cambuur.

Historie: Nederland versus Team USA

Nederland heeft in de loop der jaren vijf keer een officiële interland gespeeld tegen de Verenigde Staten van Amerika. Vier keer won Nederland van Team USA. Eén keer won Amerika van Nederland. Dat was op 5 juni 2015, toen Amerika met 3-4 Oranje versloeg in de Arena te Amsterdam.

EK voetbal 2020

Voor Oranje staat de oefenwedstrijd van 26 maart 2020 tegen de Verenigde Staten in het teken van de voorbereiding op de Europese kampioenschappen voetbal 2020. Oranje speelt zijn eerste wedstrijd op dat toernooi op 14 juni 2020: Nederland-Oekraïne. De tweede poulewedstrijd van de Nederlanders op dit kampioenschap wordt gespeeld op 18 juni 2020: Nederland-Oostenrijk.

Wedstrijdinfo Nederland-Verenigde Staten op 26 maart 2020

Hoe laat begint deze wedstrijd? De aftrap is op donderdag 26 maart 2020 om 20u45. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt hier de scheidsrechter gemeld. Ook worden hier t.z.t. de opstellingen van Oranje en Team USA gemeld.

Nederland-Verenigde Staten live op tv: welke zender en hoe laat?

De uitzendrechten (live tv en livestream) van dit duel zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep (NPO - NOS Studio Sport). Zodra bekend is op welke tv-zender zij deze wedstrijd live uitzenden en hoe laat die live tv-uitzending begint, dan wordt die informatie hier gemeld.

Livestream Nederland-Verenigde Staten op 26 maart 2020

Gratis livestream

Er is ook een gratis livestream van de wedstrijden van Oranje online beschikbaar. Met zo'n livestream kan men op een computer (of smartphone) bijvoorbeeld naar de wedstrijd tussen Nederland en de Verenigde Staten kijken. Deze gratis livestream vindt men op de wedstrijddag (26 maart 2020) op de website van de NOS. Ook kan men de livestream bekijken via de NOS-app. De livestream op de site is vooral bedoeld voor mensen die deze interland op een desktop computer of laptop willen bekijken. De livestream op de app is geoptimaliseerd voor het gebruik op een smartphone of tablet. Elke gratis livestream van de NOS bij een interland van Oranje is officieel overigens 'geo-restricted'. Men mag deze gratis livestream van Nederland-Team USA alleen in Nederland bekijken. Voor kijkers van buiten Nederland is deze livestream van Nederland-Amerika op de site (en de app) van de NOS 'geo-blocked' (geblokkeerd). Het is echter wel mogelijk om legaal de live-uitzending van deze wedstrijd buiten Nederland op een andere manier online via een livestream te bekijken, bijvoorbeeld via een stream op een tv-app (zoals de hieronder genoemde Go App), waarmee men in de hele EU tv-uitzendingen kan streamen.

Livestream Go App

Men kan Nederland-Verenigde Staten ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Met deze digitale applicatie kan men live naar televisie kijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet of laptop. Hiermee kan men alle zenders van het tv-pakket per livestream bekijken, dus ook de zender waarop Wit-Rusland - Nederland live wordt uitgezonden. Die wedstrijd is immers op 26 maart 2020 live op een zender van de NOS uit hun standaardpakket te zien. De Go-applicatie waarmee men per livestream tv kan kijken is een product van Ziggo. Het is bedoeld voor klanten van digitale tv bij hen. Hun livestream is te bekijken in de gehele EU. Ook in diverse landen buiten de EU kan men op die app per livestream tv kijken, waaronder Noorwegen, Martinique en IJsland.

Livestream NLziet

Er zijn echter ook diverse andere, eveneens legale alternatieven waarmee men op een computer (per livestream) naar Nederland-Verenigde Staten kan kijken. Zo kan men deze oefenwedstrijd ook via een livestream op NLZiet bekijken. Men dient echter wel een abonnement op die dienst te hebben, om deze livestream van deze interland te kunnen gebruiken. Via de app van NLziet kan men een aantal Nederlandse tv-zenders via een livestream bekijken. Daaronder behoren ook de zenders van de NPO, dus men kan ook per livestream op 26 oktober via de livestream op die app naar Wit-Rusland - Nederland kijken.

Livestream bekijken via NPO Start

De interland van Oranje is daarnaast ook via een legale livestream bijvoorbeeld te bekijken op de app NPO Start. Dit is de streamingdienst van de Nederlandse publieke omroep (NPO). Daarop kan men per livestream naar de zenders van de NPO kijken. Het bekijken van een livestream van de standaardzenders is geheel gratis. Zo'n gratis livestream is echter wel geo-restricted. Dat houdt in dat men zo'n gratis livestream van NPO Start niet in het buitenland mag bekijken.

Livestream iTV

KPN heeft anno 2020 voor haar klanten twee diensten die vergelijkbaar zijn met de Go App van Ziggo, zodat ook KPN-klanten online (via een livestream) tv kunnen kijken. Om zo'n livestream te kunnen bekijken dient men wel een abonnement te hebben op 'interactieve tv' bij KPN. Deze klanten kunnen per livestream dezelfde tv-zenders online bekijken, als ze thuis op hun tv-toestel kunnen ontvangen. (Zo kan men dus ook per livestream op 26 maart 2020 naar dit duel kijken op NPO1). Elke livestream bij deze diensten van KPN is in de hele EU te bekijken. Als men zo'n livestream op een smartphone wil bekijken, dan kan men hiervoor de dienst 'iTV' gebruiken. Dit is een app van KPN. Als men zo'n livestream op een desktop computer wil bekijken, dan kan men dat doen via de site 'Interactieve Tv' van KPN.

Lees verder

© 2018 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2020: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 18 juni 2020 speelt Oranje op het EK voetbal 2020 tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsro…
Voetbal 2020: Nederland-Spanje, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Spanje, live op tv en livestreamOp zondag 29 maart 2020 speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd. De tegenstander is Spanje. Deze oefeninterland…
Vrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2020: Kosovo-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 10 april 2020 speelt het vrouwenvoetbalteam van Nederland een interland tegen Kosovo. Het duel Kosovo-Nederla…
Finale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamFinale WK vrouwenvoetbal 2019, live op tv en livestreamOp zondag 7 juli 2019 wordt de finale gespeeld van het WK vrouwenvoetbal. De WK-finale gaat tussen Nederland en de Veren…
WK 2019: Nederland-Verenigde Staten, live tv en livestreamWK 2019: Nederland-Verenigde Staten, live tv en livestreamOp zondag 7 juli spelen de Oranje Leeuwinnen de finale van het WK vrouwenvoetbal 2019. De tegenstander is het team van d…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wit-Russisch_voetbalelftal
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wit-Rusland
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Europees_kampioenschap_voetbal_2020_(kwalificatie)#Groep_C
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Nederlands_voetbalelftal

Reageer op het artikel "Nederland-Verenigde Staten, live op tv en livestream (2020)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 13-12-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!