InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: PSV-Apollon Limasol, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PSV-Apollon Limasol, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PSV-Apollon Limasol, live op tv en livestream Op donderdag 22 augustus 2019 speelt PSV in de voorronde van de Europa League 2019-2020 tegen de club Apollon Limasol uit Cyprus. Deze wedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Ook kan men dit duel tussen de clubs uit Cyprus en Nederland online via een livestream bekijken. Op welke zender wordt deze voetbalwedstrijd tussen PSV en Apollon Limasol live uitgezonden? Waar vindt men een livestream van PSV-Apollon Limasol? Welke prijzen hebben de clubs PSV en Apollon Limasol in de loop der jaren gewonnen?

PSV: Philips Sport Vereniging

Oorsprong

PSV is ontstaan uit het elektronicaconcern Philips. In 1910 werd er een voetbalteam opgericht voor werknemers van Philips: het Philips Elftal. Daarnaast werd er in augustus 1913 een algemene sportvereniging opgericht voor werknemers van het bedrijf: de Philips Sport Vereniging (PSV). In oktober 1913 besloot het Philips Elftal om ook een onderdeel te worden van die algemene sportvereniging. In de eerste jaren mochten alleen werknemers van Philips lid worden van PSV. Vanaf 1928 mochten ook mensen lid worden die niet bij dat elektronicaconcern werkten.

Groei naar de top

Wat ooit begon als een vereniging die zich vooral focuste op breedtesport en als hoofddoel had om arbeiders de kans te geven om in clubverband te sporten, werd tamelijk snel een vereniging die zich ook op topsport richtte. Reeds in 1921 bereikte de club het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal. Enkele jaren later degradeerde de club een keer, maar in 1926 promoveerde PSV wederom naar het hoogste niveau. Sindsdien heeft de club altijd in de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal gespeeld. In 1929 won PSV voor het eerst het landskampioenschap.

Erelijst PSV

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van de voetbalclub PSV eruit? 24 keer won PSV het Nederlands landskampioenschap. Negen keer won PSV de KNVB Beker. Elf keer won PSV de Johan Cruijff Schaal (Nederlandse Supercup). Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis was het winnen van de Europacup I (de voorloper van de Champions League) in 1988. Een andere internationale topprijs die PSV won was de UEFA Cup in 1978.

Apollon Limaso

Deze club werd op 13 februari 1954 opgericht. Deze Cypriotische club speelt zijn thuiswedstrijden in het Tsirionstadion. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Appolon Limasol eruit? Drie keer won de club het landskampioenschap van Cyprus: in 1991, 1994 en 2006. Acht keer won Apollon Limasol de Beker van Cyprus: in 1966, 1967, 1986, 1991, 2001, 2010, 2013 en 2016.

PSV-Apollon Limasol op 22 augustus 2019: hoe laat is de aftrap? Opstelling PSV?

Hoe laat is de aftrap van de wedstrijd tussen Apollo Limasol en PSV in de voorronde van de Europa League 2019-2020? De aftrap is op donderdag 22 augustus 2019 om 20u30.

Opstelling PSV? Opstelling Apollon Limasol?

Voorafgaand aan de wedstrijd worden hier ook de opstellingen van beide ploegen geplaatst.

Live op tv: PSV-Apollon Limasol, voorronde Europa League (22 augustus 2019)

Welke zender? Veronica Tv

De live-uitzendrechten van de wedstrijden van PSV tegen Apollon Limasol in de voorronde van de Europa League zijn in handen van Talpa (SBS Broadcasting). Onderdeel van dat bedrijf zijn onder meer de tv-zenders SBS6, SBS9, Veronica en NET5. De wedstrijd van PSV wordt op Veronica Tv uitgezonden. (Eerder op die avond wordt op SBS9 overigens het duel Feyenoord-Apoel Beer Sheva live uitgezonden. Op diezelfde avond speelt AZ ook Europees. Die wedstrijd is niet live op tv te zien, maar wel kan men via een gratis livestream naar AZ-Royal Antwerp FC kijken.)

Hoe laat?

Hoe laat begint de live-uitzending van deze Europese wedstrijd van de Eindhovense club tegen de club uit Cyprus? De live tv-uitzending begint op Veronica Tv om 20u00. De aftrap van dit duel is om 20u30.

Voetbal live op tv

Naar welke interessante voetbalwedstrijden kan men als voetbalfan live op tv (of op het internet via een livestream) kijken in de periode na deze Europese voorronde van PSV? Hieronder vindt u een kort overzicht.

Live Oranje: dames en heren

De Nederlandse voetbalvrouwen spelen op 30 augustus een interland: Estland-Nederland (EK-kwalificatie). Dit duel is live te zien op tv (bij een zender van Talpa)en online via een gratis livestream. Op 3 september spelen de Oranje Leeuwinnen wederom een wedstrijd: Nederland-Turkije (EK-kwalificatie). Dat duel is eveneens live te zien bij een zender van Talpa op tv en online via een gratis livestream. Op 6 september speelt het Nederlands herenteam onder leiding van Ronald Koeman een interland: Duitsland-Nederland (EK-kwalificatie).

Eredivisie live

Vanwege hun Europese avonturen hoeven de Nederlandse topclubs op 1 september pas weer hun eerstvolgende competitiewedstrijden te spelen. Dan staat Sparta Rotterdam-Ajax (eredivisie) op het programma. Ook het duel Willem II-Feyenoord (eredivisie) wordt op 1 september gespeeld. Op diezelfde datum kan men om 20u00 live op tv en met een livestream kijken naar: RKC Waalwijk-PSV (eredivisie).

Livestream PSV-Apollon Limasol op 22 augustus 2019 (voorronde Europa League)

Gratis livestream

Er wordt een gratis livestream verzorgd voor de wedstrijd van PSV tegen Apollon Limasol. De gratis livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Via deze livestream kan men dus ook de voorbeschouwing op PSV-Apollon Limasol live bekijken. Ook kan men op die avond via een gratis livestream naar de wedstrijd van Feyenoord kijken. Eveneens kan men via zo'n gratis livestream kijken naar het Europese duel van AZ. Zo'n livestream te vinden via diverse sites van Talpa. Er bevinden zich links naar die gratis livestream op onder meer de sites van Kijk, Veronica Tv en Veronica Inside. Ook bij veel andere sportevenementen die Talpa (SBS Broadcasting) uitzendt, verzorgen zij een gratis livestream. Bij voetbalwedstrijden van de Oranje Leeuwinnen die zij op tv uitzenden, bieden zij bijvoorbeeld eveneens een gratis livestream aan. Veel wedstrijden uit de Champions League zijn eveneens via een gratis livestream bij hen te zien. Ook veel vechtsportgala's van Glory Kickboxing en UFC (MMA) zijn bij hen via een gratis livestream te bekijken. Een livestream van Talpa is doorgaans wel geo-restricted. Dat houdt in dat zo'n livestream op hun site meestal alleen in Nederland bekeken kan worden. Voor kijkers vanuit andere landen is zo'n gratis livestream van Talpa geo-blocked (geblokkeerd). Talpa heeft immers alleen maar de uitzendrechten voor de livestream van dergelijke evenementen voor kijkers vanuit Nederland. Wie als Nederlander vanuit een ander EU-land naar zo'n livestream wil kijken, kan dat dus niet op een Talpa-site doen. (Wel zijn er diverse legale opties om toch live naar een stream van een Nederlandse tv-uitzending te kijken. Dat kan bijvoorbeeld via een livestream op de Ziggo Go App of via de iTV-app van KPN.)

Inloggen livestream Talpa

Het is bij Talpa vaak noodzakelijk om in te loggen op de site, voordat men de livestream kan bekijken. Dit inloggen bij zo'n livestream kan men doen met een account van Kijk (de streamingdienst van Talpa). Het is echter ook mogelijk om bij die gratis livestream in te loggen met een account van Facebook. Op die manier hoeft men dus niet een extra account aan te maken om toch de gratis livestream te kunnen bekijken.

Livestream via Go App in de hele EU

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Op die app kan men via een livestream de zenders bekijken die men ook op tv kan ontvangen. Tot de zenders die men zo per livestream kan bekijken behoort dus ook Veronica Tv. Deze app is bedoeld voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Zo'n livestream is dan te bekijken binnen de hele EU. In tegenstelling tot de livestream op die site van Veronica (die men alleen in Nederland mag bekijken), kan men elke stream op de Go App dus ook in een behoorlijk aantal andere landen bekijken. Dit is erg handig als men bijvoorbeeld vakantie is in een EU-land en op 22 augustus 2019 toch via een livestream naar de Nederlandse tv-uitzending van de wedstrijd van PSV tegen Apollon Limasol wil kijken. (De streams van deze app zijn in verband met uitzendrechtenkwesties in de meeste landen buiten de Europese Unie geblokkeerd; daar kan men dus niet per livestream tv kijken via deze dienst.)

NLziet livestream?

Kan men deze voetbalwedstrijd op 22 augustus 2019 ook via een livestream op de app NLziet bekijken? Ja, het is ook mogelijk om de wedstrijd van PSV per livestream op de NLziet-app te bekijken. Via die app kan men namelijk per livestream onder meer naar de zender Veronica kijken waarop deze match live wordt uitgezonden. (Veronica is namelijk een onderdeel van Talpa en al hun tv-zenders zijn per livestream op de NLziet-app te zien.) Om de livestream van PSV tegen Apollon Limasol op NLziet te kunnen bekijken, dient men echter wel een abonnement op die app te hebben. Op diezelfde avond kan men op die app ook per livestream naar de wedstrijd van Feyenoord kijken.

Livestream Interactieve Tv

Er bestaat ook de mogelijkheid om deze wedstrijd van PSV per livestream te bekijken bij Interactieve Tv. Deze livestream is bedoeld voor klanten van KPN. Qua opties is deze livestream van PSV-Apollon Limasol voor KPN-klanten grotendeels vergelijkbaar met de mogelijkheden die men op de Go App biedt voor Ziggo-klanten. Ook via deze dienst van de KPN kan men de wedstrijd PSV-Apollon Limasol in de hele Europese Unie per livestream bekijken. Bij de site van Interactieve Tv kan men als klant van KPN inloggen, om vervolgens op een laptop of desktop computer per livestream naar bijvoorbeeld Veronica Tv te kijken.

Livestream PSV-Apollon Limasol via iTV-app

Klanten van KPN kunnen echter ook per livestream naar tv kijken op de iTV-app. Die dienst is specifiek bedoeld om per livestream naar tv te kijken op een smartphone of tablet. Ook via die app kan men het standaard zenderpakket ontvangen en men kan daarop dus ook live naar deze wedstrijd op Veronica Tv kijken.

Livestream PSV-Apollon Limasol in België (Proximus)

In België wordt de wedstrijd op donderdag 22 augustus 2019 van PSV tegen Apollon Limasol via een livestream uitgezonden door Proximus. Deze livestream is bedoeld voor abonnees van deze dienst. De livestream begint om 20u30.

Voorgaande voorronde Europa League van PSV tegen Haugesund

Eerste wedstrijd: FK Haugesund-PSV (8 augustus)

De club uit Eindhoven won zijn eerste wedstrijd tegen Haugesund. In Noorwegen won men de uitwedstrijd met 0-1. De scheidsrechter was Jug uit Slovenië. Er waren 5.150 toeschouwers. Deze wedstrijd was live op tv te zien op de zender SBS9. Ook kon men deze wedstrijd via een gratis livestream bekijken op de site van Kijk. Eveneens was er een livestream van deze match beschikbaar op de app van Veronica Inside.

Uitslag FK Haugesun-PSV: 0-1

Goal PSV: Bergwijn (24/penalty)

Gele kaarten:

 • FK Haugesund: Bergqvist
 • PSV: Rosario, Malen en Lozano

Opstelling FK Haugesund (en wissels)

Sandvik, Desler, Bergqvist, Hansen, Baardsen Pedersen, Krygård (Grindheim/70), Tronstad, Leite (Nilsen/74), Sandberg, Ibrahim (Koné/57) en Velde.

Opstelling PSV (en wissels)

Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek, Gutiérrez (Hendrix/89), Rosario, Pereiro (Gakpo/59), Bergwijn, Malen en Bruma (Lozano/58).

Tweede wedstrijd: PSV-FK Haugesund (15 augustus)

De tweede wedstrijd van de Eindhovense club tegen de club uit Noorwegen werd gespeeld op 15 augustus 2019. De arbiter was Martínez (Spanje). Eén speler kreeg een gele kaart in dit duel: Sadilek. Er waren 24.600 toeschouwers. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel en zo plaatste de club uit Eindhoven zich dus voor de volgende ronde. Dit duel werd live op tv en online via een gratis livestream uitgezonden door Veronica.

Opstelling PSV (en wissels)

Zoet, Dumfries (Teze/46), Baumgartl, Viergever, Sadilek, Rosario, Bergwijn, Gutiérrez, Bruma (Ihattaren/59), Malen en Gakpo.

Opstelling FK Haugesun (en wissels)

Sandvik, Desler, Bergqvist, Hansen, Baardsen Pedersen, Krygard (Grindheim/75), Tronstad, Leite (Nilsen/85), Sandberg, Koné (Samuelsen/70) en Velde.

Voorgaande Europese wedstrijden van PSV: voorronde Champions League tegen FC Basel

Eerste wedstrijd: PSV-FC Basel (op 23 juli 2019)

De eerste wedstrijd won PSV in Eindhoven dankzij een sterke slotfase met 3-2. Deze wedstrijd was ook live op tv te zien bij Veronica (en online via een gratis livestream). Hoe zag bij deze wedstrijd in de voorronde van de Champions League de opstelling van PSV eruit? En de opstelling van Basel? Hieronder vindt u de opstelling en wissels van beide ploegen. Ook ziet u welke spelers de doelpunten scoorden en wie gele kaarten kregen.

Opstelling PSV (en wissels)

Zoet, Dumfries, Luckassen, Viergever, Sadilek, Rosario, Bergwijn, Gutierrez, Lozano (Lammers/82), Malen en Bruma (Gakpo/77).

Opstelling FC Basel (en wissels)

Omlin, Widmer, Cömert, Alderete, Xhaka, Frei, Zuffi, Van Wolfswinkel, Alvarez (Pululu/91), Stocker (Okafor/65) en Ajeti (Ademi/89).

Uitslag PSV-FC Basel: 3-2

 • Goals PSV: Bruma (14), Lammers (89) en Malen (93)
 • Goals FC Basel: Ajeti (46e) en Alderete (80e)

Gele kaarten

 • PSV: Bergwijn en Sadilek.
 • FC Basel: Xhaka, Widmer en Ajeti.

Tweede wedstrijd: FC Basel tegen PSV op 30 juli 2019

Op dinsdag 30 juli 2019 speelde PSV zijn tweede wedstrijd in de voorronde van de Champions League tegen FC Basel. Die wedstrijd was eveneens live te zien op Veronica Tv en via een gratis livestream. Deze match verloor PSV in Zwitserland met 2-1. Hierdoor werd de club uit Eindhoven uitgeschakeld in het kwalificatietoernooi voor de Champions League, maar de club mag als troostprijs nog wel meedoen aan de kwalificatie voor de Europa League.

Uitslag FC Basel-PSV: 2-1

 • Goals FC Basel: Cömert (8) en Van Wolfswinkel (68)
 • Goal PSV: Bruma (23)

Gele kaarten

 • FC Basel: Van Wolfswinkel, Xhaka en Alderete
 • PSV: Sainsbury, Bergwijn en Sadilek

Opstelling FC Basel (en wissels)

Omlin, Widmer, Cömert, Alderete, Xhaka (Petretta/81), Van Wolfswinkel, Alvarez, Zuffi, Frei, Stocker en Ajeti.

Opstelling PSV (en wissels)

Zoet, Dumfries, Luckassen, Viergever, Sadilek, Gutiérrez, Bergwijn, Rosario, Lozano (Gakpo/76), Malen en Bruma.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Europa League 2019: AZ-Antwerp FC via een livestreamEuropa League 2019: AZ-Antwerp FC via een livestreamOp donderdag 22 augustus 2019 speelt de Nederlandse club AZ tegen de Belgische club Royal Antwerp FC. Dit is een wedstri…
Voetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-APOEL Nicosia, live tv en livestreamIn de voorronde van de UEFA Champions League speelt Ajax op woensdag 28 augustus 2019 tegen de club APOEL Nicosia uit Cy…
Finale Nations League 2019, live op tv en livestreamFinale Nations League 2019, live op tv en livestreamIn juni 2019 wordt het eindtoernooi gespeeld van de UEFA Nations League 2019. Hieraan doen vier teams mee. De eerste hal…
Speelschema PSV seizoen 2019-20Speelschema PSV seizoen 2019-20In het seizoen 2019-2020 speelt PSV in de voorronde van de Champions League, doet het mee aan de KNVB beker en speelt he…
Feyenoord-Hapoel Beër Sheva, live op tv en livestream (2019)Feyenoord-Hapoel Beër Sheva, live op tv en livestream (2019)Op donderdag 22 augustus speelt Feyenoord een wedstrijd in de voorronde van UEFA Europa League. De tegenstander van de N…
Bronnen en referenties
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
 • https://nl.wikipedia.org/wiki/PSV_(voetbalclub)
 • https://www.playsports.be/ott/onboarding/plans
 • https://www.playsports.be/tv-gids/list/
 • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: PSV-Apollon Limasol, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 22-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!