Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestream

Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestream Op donderdag 9 april 2020 zou FC Utrecht in de eredivisie spelen tegen AFC Ajax. Deze wedstrijd gaat op die datum echter niet door vanwege de coronacrisis. De KNVB had nog enige tijd de hoop dat deze wedstrijd tussen AFC Ajax en FC Utrecht later alsnog ingehaald zou kunnen worden. Uiteindelijk heeft de KNVB echter besloten om de competitie vanwege het coronavirus niet af te maken en dus deze wedstrijd ook niet te spelen.

Voetbal en het coronavirus

Veel sportwedstrijden zijn in de lente van 2020 afgelast vanwege het coronavirus. Deze crisis heeft een enorme impact op de sportwereld, maar vanzelfsprekend ook op de rest van de maatschappij. Maatregelen van de overheid worden in Nederland aangekondigd bij de persconferenties van de regering. De ontwikkeling en omvang van de mondiale coronacrisis is mede te volgen via wereldkaart van het coronavirus van de Johns Hopkins University.

FC Utrecht

De profvoetbalclub FC Utrecht is ontstaan in 1970, als resultaat van een fusie tussen drie Utrechtse clubs: Elinkwijk, DOS en Velox. Van die drie voorlopers van FC Utrecht was DOS de succesvolste club. In 1958 won DOS het kampioenschap van Nederland. De thuisbasis van FC Utrecht is Stadion Galgenwaard.

Erelijst FC Utrecht

Hoe ziet anno 2020 de erelijst van FC Utrecht eruit? Deze club heeft in de loop der jaren vooral een grote faam opgebouwd als cupfighter. Drie keer won Utrecht de KNVB Beker. Eén keer won deze club de Johan Cruijff Schaal. Hoe heeft FC Utrecht in de loop der jaren in de eredivisie gepresteerd? In welk jaar behaalde FC Utrecht zijn beste resultaat in de eindklassering van de eredivisie? Dat was in 1981. In dat jaar eindigde Utrecht als derde in de eindstand. Twee keer werd de club vierde in de eindstand van de eredivisie: in 1991 en 2017.

A.F.C. Ajax

In Amsterdam werd in 1893 door drie vrienden een voetbalclub opgericht die oorspronkelijk Union heette. Enige maanden later werd de clubnaam veranderd in Ajax. Na drie jaar leek deze club reeds definitief ter ziele te gaan. Men moest namelijk op zoek naar een nieuw terrein om op te voetballen en die zoektocht mislukte. Vier jaar later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de ter ziele gegane voetbalclub nieuw leven in te blazen. In een café aan de Kalverstraat in Amsterdam vond er op 18 maart 1900 een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Die datum geldt sindsdien als de officiële oprichtingsdatum. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten van Ajax waren drie eindzeges in de Europacup I, de eindzege in de Champions League, twee eindzeges bij de Wereldbeker voor Clubteams, één eindzege in de Europacup II en een eindzege in de UEFA Cup. Ajax won in Nederland 34 keer het landskampioenschap. 19 keer won de Amsterdamse club de KNVB beker.

Wedstrijdinfo FC Utrecht-Ajax: scheidsrechter, opstellingen?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen Ajax en Utrecht? Die is op donderdag 9 april 2020 om 19u15. Zodra bekend is wie de scheidsrechter bij deze eredivisiewedstrijd is, dan wordt dat hier gemeld.

Opstelling FC Utrecht? Opstelling Ajax?

Met welke opstelling speelt FC Utrecht? Met welke opstelling speelt Ajax? Voorafgaand aan dit duel worden op de avond van donderdag 9 april 2020 hier de opstellingen van beide ploegen gemeld.

Live op tv: FC Utrecht-Ajax

Live op FOX Sports: welke zender?

De live-uitzendrechten (televisie en livestream) van de wedstrijden van de eredivisie zijn in Nederland in handen in FOX Sports. Wordt deze wedstrijd uitgezonden op de 'gratis' zender voor KPN-abonnees, FOX Sports 1? Of toch op FOX Sports 2? Zodra bekend is op welke zender hun live-uitzending plaatsvindt, wordt dat hier gemeld.

Play Sports?

In Vlaanderen zijn de uitzendrechten van de Nederlandse eredivisie in handen van de abonneezender Telenet Play Sports. Zodra bekend is of zij deze wedstrijd op 9 april uitzenden, wordt dat hier gemeld.

Livestream FC Utrecht-Ajax

Livestream FC Ufrecht-Ajax van FOX Sports

Er wordt een livestream van dit duel verzorgd door FOX Sports. Met zo'n livestream kan men op donderdag 9 april 2020 deze wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht op een desktop computer, laptop, smartphone of tablet bekijken. Die livestream is te vinden op de FOX Sports Go App. Men dient wel een abonnement op die dienst te hebben om die livestream van Ajax-FC Utrecht op die app te kunnen bekijken. Het is anno 2020 niet meer mogelijk om een dagpas voor een livestream bij hen te kopen. Ook is het niet mogelijk om bij hen een livestream te verkrijgen via PPV (Pay Per View). De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van FOX Sports.

Livestream FC Utrecht-Ajax op Play Sports?

Het is nog niet duidelijk of het mogelijk is om dit duel van FC Utrecht-Ajax te bekijken via een livestream van Telenet Play Sports. Zodra het zeker is of zij het uitzenden, wordt die info hier gemeld. Veel voorgaande wedstrijden van Ajax zonden zij in dit seizoen wel uit via hun livestream. Play Sports is een Vlaamse sportomroep. Zij zenden veel voetbal, veldrijden, motorcross, hockey en formule 1 live uit op tv en per livestream. Deze sportomroep is een onderdeel van Telenet, een Vlaamse telecom- en tv-aanbieder. Wanneer men in Vlaanderen een tv-abonnement voor Telenet Play Sports heeft, dan kan men via hun website inloggen om elke livestream te bekijken. Het is echter ook mogelijk om een puur digitaal abonnement bij Play Sports te nemen; dan kan men op de Play Sports Go App alle uitzendingen op een smartphone of tablet per livestream bekijken. Elke livestream van hen is in de hele EU te gebruiken. Indien men geen vast abonnement op Telenet Play Sports wil hebben, dan is het ook mogelijk om een dagpas te kopen. Daarmee kan men een etmaal lang elke livestream bekijken bij hen. Bij Play Sports zendt men ook dikwijls interessante eredivisiewedstrijden uit (live op tv en per livestream), waaronder heel wat duels van Ajax.

Livestream FC Utrecht-Ajax via iTV-app (KPN)

Klanten van KPN kunnen ook per livestream naar tv kijken op de iTV-app. Indien zij een aanvullend tv-abonnement op de zenders van FOX Sports hebben, kunnen ze via die app per livestream ook deze wedstrijd bekijken. Die app is specifiek bedoeld om per livestream naar tv te kijken op een smartphone of tablet. Eke livestream op die app mag men (net als elke stream op de site van Interactieve Tv) in de hele EU gebruiken.

Livestream Ajax-FC Utrecht via Interactieve Tv

Er bestaat ook de mogelijkheid om deze wedstrijd van Ajax tegen Utrecht per livestream te bekijken bij Interactieve Tv indien men abonnementen heeft op zowel KPN als FOX Sports. Deze livestream is bedoeld voor klanten van KPN. Bij de site van Interactieve Tv kan men als klant van KPN inloggen, om vervolgens op een laptop of desktop computer per livestream naar een tv-zender te kijken. Elke livestream op die site mag men in de hele EU bekijken.

Livestream FC Utrecht-Ajax via Go App (hele EU)? Met aanvullend abonnement

Indien men een aanvullen abonnement op FOX Sports heeft kan men dit duel ook bekijken via de Go App van Ziggo. Op die app kan men via een livestream de zenders bekijken die men ook op tv kan ontvangen, indien men een abonnement heeft op digitale tv bij Ziggo. Zo'n livestream is dan te bekijken binnen de hele EU. Men kan elke livestream op de Go App dus ook in een behoorlijk aantal andere landen bekijken. Dit is erg handig als men bijvoorbeeld vakantie is in een EU-land toch via een livestream naar de Nederlandse tv-uitzending van de wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht al wil kijken. Elke livestream van deze app is in verband met uitzendrechtenkwesties in de meeste landen buiten de Europese Unie geblokkeerd. Daar kan men dus niet per livestream tv kijken via deze dienst. Tot de landen buiten de EU waar men wel een livestream op die app kan gebruiken, behoren onder meer IJsland, Noorwegen en Martinique. Via die app kan men de tv-uitzendingen overigens niet alleen per livestream bekijken; men kan ze ook een week lang via een stream op die app terugkijken.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Ajax-FC Twente, live op tv en livestreamOp zondag 15 maart 2020 spelen AFC Ajax en FC Twente tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd…
Voetbal 2020: SC Heerenveen-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: SC Heerenveen-Ajax, live op tv en livestreamOp zaterdag 7 maart 2020 voetbalt Ajax tegen SC Heerenveen. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie.…
Bekerfinale 2020: FC Utrecht-Feyenoord live tv en livestreamBekerfinale 2020: FC Utrecht-Feyenoord live tv en livestreamOp zondag 19 april 2020 zou de finale gespeeld worden van de KNVB Beker. Vanwege coronavirus is dit duel echter afgelast…
Voetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2020: Feyenoord-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 maart 2020 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats i…

Play-offs Eredivisie om Europees voetbal 2019Play-offs Eredivisie om Europees voetbal 2019De play-offs in de Eredivisie om Europees voetbal in 2019 starten op 18 mei 2019. Op 28 mei wordt in de finale beslist w…
Alle Europa League winnaars (1971-2019)Alle Europa League winnaars (1971-2019)Vanaf 1971 wordt er door teams gevoetbald in de tweede grootste internationale competitie van Europa. Waar voor het seiz…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/PSV_(voetbalclub)
  • https://www.playsports.be/ott/onboarding/plans
  • https://www.playsports.be/tv-gids/list/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: FC Utrecht-Ajax, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-05-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!