InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestream Op woensdag 25 september 2019 voetbalt Ajax tegen Fortuna Sittard. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd Ajax-Fortuna Sittard wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Deze voetbalwedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Men kan het duel Ajax-Fortuna Sittard ook online via een livestream bekijken.

A.F.C. Ajax

De oorsprong van Ajax

In 1893 werd in Amsterdam door drie vrienden een voetbalclub opgericht die de naam Union droeg. Datzelfde jaar werd de naam van de vereniging veranderd in Ajax. Deze club ging na drie jaar reeds ter ziele, mede omdat ze op zoek moesten naar een nieuw terrein om op te voetballen en ze daar niet in slaagden.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de club Ajax nieuw leven in te blazen. Op 18 maart 1900 vond er in een café aan de Kalverstraat in Amsterdam een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Sindsdien geldt 18 maart 1900 als de officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax.

Erelijst van Ajax

Ajax zou uitgroeien tot de succesvolste club van Nederland. Ook internationaal boekte Ajax enorm veel successen. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten waren drie eindzeges in de Europacup I (1971, 1972 en 1973) en de eindzege in de Champions League (1995). Ook won de club twee keer de Wereldbeker, één keer de Europacup II en een keer de UEFA Cup. In Nederland pakte Ajax 33 keer de nationale titel en 18 keer de beker.

Fortuna Sittard

In 1968 is Fortuna Sittard ontstaan als gevolg van een fusie tussen twee Limburgse profclubs: RKSV Sittardia (uit Sittard) en Fortuna '54 (uit Geleen). Met name Fortuna '54 was een club met een mooie erelijst in het Nederlandse profvoetbal. Fortuna '54 won bijvoorbeeld twee keer de KNVB Beker. Deze club uit Geleen eindigde in 1957 als tweede in de eredivisie. Het Limburgse met slechts twee punten achterstand op AFC Ajax, dat landskampioen werd.

Ajax-Fortuna Sittard op 25 september 2019: hoe laat is de aftrap en hoe zien de opstellingen eruit?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel van Ajax tegen Fortuna Sittard? Die is om 20u45.

Opstelling Ajax? Opstelling Fortuna Sittard?

Hoe ziet de opstelling van Ajax eruit? En hoe ziet de opstelling van Fortuna Sittard eruit? T.z.t. vindt u hieronder de opstellingen van beide clubs voor deze eredivisiewedstrijd.

Live op tv: Ajax-Fortuna Sittard (25 september 2019)

Nederland: FOX Sports

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit duel? De 'warming-up' begint op 25 september om 20u00 op de zender FOX Sports 3. Om vervolgens de wedstrijd live te zien, dient men vervolgens over te schakelen naar de zender FOX Sports 2. Op die zender wordt de wedstrijd Ajax-Fortuna Sittard wordt door hen namelijk om 20u45 live uitgezonden. Men dient een abonnement op FOX Sports te hebben om de zenders te kunnen bekijken waarop de wedstrijd en de voorbeschouwing live worden uitgezonden. Indien men geen vast abonnement heeft bij FOX Sports maar toch live op tv Ajax-Fortuna Sittard live wil bekijken, dan is het mogelijk om via uw tv-provider een dagpas voor FOX Sports te kopen.

FOX Sports bij KPN? Gratis?

Tot vreugde van veel voetbalfans is de zender FOX Sports 1 sinds 23 juli 2019 'gratis' live te zien voor abonnees van interactieve tv KPN. Die zender zit sindsdien in het basispakket van KPN op kanaal 14. Houdt dit in dat men ook de wedstrijd Ajax-Fortuna Sittard gratis kan bekijken op woensdag 25 september 2019? Dat is helaas niet het geval. Deze wedstrijd is namelijk niet live te zien op de 'gratis' KPN-zender FOX Sports 1, maar op de abonneezender FOX Sports 2.

België: Telenet Play Sports?

In België zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de Nederlandse eredivisie in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden veel wedstrijden van Ajax ook live op tv uit. Helaas bevindt Ajax-Fortuna Sittard zich echter niet in hun uitzendschema. Bijj hen is bijvoorbeeld wel de topwedstrijd PSV-Ajax (22 september) live op tv en via een livestream te bekijken.

Sport live op tv op 25 september

Welke andere interessante sportwedstrijden kan men op woensdag 25 september 2019 live op tv of online via een stream bekijken? Op die middag wordt het WK tijdrijden (wielrennen) voor heren elite live op tv uitgezonden door Eurosport, Sporza en de NPO (NOS Studio Sport). Voor de Belgische kijkers biedt Sporza een gratis livestream van die wedstrijd uit. Voor de Nederlandse kijkers is er een gratis livestream te vinden bij de NPO. Ook kan men die dag naar het WK rugby kijken, dat live op tv en per livestream wordt uitgezonden door Ziggo Sport.

Livestream Ajax-Fortuna Sittard op 25 september 2019

Livestream bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Ajax-Fortuna Sittard verzorgd door FOX Sports. Met die stream kan men dus live op een smartphone of computer naar Ajax-Fortuna Sittard kijken. Deze livestream bevindt zich op hun FOX Sports Go App. De livestream van de wedstrijd Ajax-Fortuna Sittard begint om 20u45. Deze livestream kan men op de avond van 25 september 2019 vinden op kanaal 2 van de app. Men kan een livestream op de FOX Sports Go App echter alleen bekijken als men een vast abonnement op die dienst heeft. Het is anno 2019 niet meer mogelijk om voor hun livestream een dagpas te kopen. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream bij FOX Sports te verkrijgen via PPV (Pay Per View).

Livestream bij Play Sports? Neen

Is de wedstrijd van de clubs uit Sittard en Amsterdam ook via een livestream van Play Sports te bekijken? Neen, helaas. De wedstrijd Ajax-Fortuna Sittard ontbreekt echter in de programmering van hun live-uitzendingen (tv en livestream). Deze Vlaamse sportomroep zendt echter wel heel veel andere wedstrijden van Ajax en PSV in de eredivisie live op tv en online via een livestream uit. Tot de wedstrijden die men bij hen per livestream kan bekijken behoort bijvoorbeeld wel PSV-Ajax (22 september). Play Sports is een onderdeel van Telenet. Wie een tv-abonnement op deze dienst heeft, kan zo'n livestream via de website van Play Sports bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Om deze stream op die app te kunnen bekijken, dient men een betaald online abonnement te nemen op de Play Sports Go App, dus neen, dit is niet een gratis livestream van de eredivisieduels van Ajax Wie geen vast abonnement heeft op deze Belgische sportomroep maar toch één of enkele livestreams van hen wil bekijken, kan een dagpas kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van hen bekijken. Op de Play Sports Go App is elke livestream te bekijken in de gehele EU. Play Sports zendt veel Belgisch voetbal uit op tv en per livestream, maar ook veel topwedstrijden uit andere competities, waaronder de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord. Op diezelfde avond van 25 september zendt men bijvoorbeeld ook de wedstrijd PSV-Vitesse via een livestream uit. Behalve voetbal kan men op de Play Sports Go App per livestream ook van veel andere topsporten genieten, zoals Formule 1, motorcross (MXGP) en veldrijden.

Livestream via iTV-app?

Is deze wedstrijd voor abonnees van KPN op de avond van woensdag 25 september via een gratis livestream te zien op de iTV-app? Of via een gratis livestream op de KPN-site van Interactieve Tv? Neen, via die app en site is voor de doorsnee abonnee van KPN (zonder aanvullend abonnement) alleen een gratis livestream van FOX Sports 1 te zien. De livestream van FOX Sports 2 (waarop deze wedstrijd live wordt uitgezonden) is alleen te zien voor mensen met een abonnement waarin deze zender van FOX Sports is opgenomen.

Livestream Ziggo Go App?

Is het mogelijk om deze voetbalwedstrijd op 25 september 2019 online via een livestream de Ziggo Go App te bekijken? Op deze app van VodafoneZiggo kan men deze wedstrijd alleen via een livestream bekijken, als men een abonnement heeft op zowel FOX Sports als op digitale tv bij Ziggo. Via die app kunnen abonnees van Ziggo namelijk per livestream (op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer) dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Als zij dus thuis deze zender van FOX Sports als abonnee kunnen bekijken, dan kunnen zij dat ook online per livestream via de Go App.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Jupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaJupiler League seizoen 2017-18: speeldata en speelschemaOp 12 juni 2017 werd het speelschema gepubliceerd omtrent de Jupiler League-kalender van het seizoen 2017-18. Er doen tw…
Voetbal 2019: PSV-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 september 2019 spelen PSV en AFC Ajax tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd w…
Voetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamVoetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamOp dinsdag 28 mei 2019 speelt De Graafschap tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd vindt plaats in stadion 'De Vijverber…
Speelschema Ajax seizoen 2019-2020Speelschema Ajax seizoen 2019-2020Ajax doet in het seizoen 2019-20 mee aan de voorronde van de Champions League, de TOTO KNVB beker en natuurlijk de Eredi…
Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 27 oktober 2019 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_AFC_Ajax
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/play-sports-go/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!