InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestream Op zaterdag 23 november 2019 voetbalt Ajax tegen Heracles Almelo. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd Ajax-Heracles wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Deze voetbalwedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Men kan het duel Ajax-Heracles ook online via een livestream bekijken. Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen de clubs uit Almelo en Amsterdam? Op welke zender is dit duel van Ajax tegen Heracles Almelo live te zien en waar vindt men een livestream? Hoe hebben Ajax en Heracles Almelo in de loop der jaren gepresteerd?

A.F.C. Ajax

De oorsprong van Ajax

In 1893 werd in Amsterdam door drie vrienden een voetbalclub opgericht die de naam Union droeg. Datzelfde jaar werd de naam van de vereniging veranderd in Ajax. Deze club ging na drie jaar reeds ter ziele, mede omdat ze op zoek moesten naar een nieuw terrein om op te voetballen en ze daar niet in slaagden.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de club Ajax nieuw leven in te blazen. Op 18 maart 1900 vond er in een café aan de Kalverstraat in Amsterdam een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Sindsdien geldt 18 maart 1900 als de officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax.

Erelijst van Ajax

Ajax zou uitgroeien tot de succesvolste club van Nederland. Ook internationaal boekte Ajax enorm veel successen. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten waren drie eindzeges in de Europacup I (1971, 1972 en 1973) en de eindzege in de Champions League (1995). Ook won de club twee keer de Wereldbeker, één keer de Europacup II en een keer de UEFA Cup. In Nederland pakte Ajax 34 keer de nationale titel en 19 keer de beker.

Heracles Almelo

Heracles Almelo werd op 3 mei 1903 werd Heracles Almelo opgericht. Deze club is vernoemd naar de Griekse halfgod Herakles. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van deze Almelose club eruit? Twee keer won Heracles de Nederlandse titel: in 1927 en in 1941. In 2012 haalde Heracles Almelo de finale van de KNVB Beker. Daarin verloor Heracles Almelo met 3-0 van PSV.

Wedstrijdinfo Ajax-Heracles Almelo: Hoe laat is de aftrap? Opstelling Ajax? Opstelling Heracles?

Hoe laat is de aftrap van dit duel? Deze wedstrijd tussen Heracles Almelo en Ajax begint op zaterdag 23 november 2019 om 19u45. Zodra bekend is wie de scheidsrechter bij dit duel is, dan wordt dat hier gemeld. Voorafgaand aan deze wedstrijd worden hier ook de opstellingen geplaatst van deze teams uit Amsterdam en Almelo.

Live op tv: Ajax-Heracles Almelo (23 november 2019)

Nederland: FOX Sports

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit duel en op welke zender vindt de live-uitzending plaats? De uitzending vindt waarschijnlijk plaats op FOX Sports 2. (Zodra dat definitief zeker is, wordt dat hier gemeld.) De live tv-uitzending begint om circa 19u40. Men dient een abonnement op FOX Sports te hebben om de zenders te kunnen bekijken waarop de wedstrijd en de voorbeschouwing live worden uitgezonden. Indien men geen vast abonnement heeft bij FOX Sports maar toch live op tv Ajax-Heracles Almelo live wil bekijken, dan is het mogelijk om via uw tv-provider een dagpas voor FOX Sports te kopen.

Ajax-Heracles Almelo bij FOX Sports voor KPN-klanten gratis?

Tot vreugde van veel voetbalfans is de zender FOX Sports 1 sinds 23 juli 2019 'gratis' live te zien voor abonnees van interactieve tv KPN. Die zender zit sindsdien in het basispakket van KPN op kanaal 14. Houdt dit in dat men ook de wedstrijd Ajax-Heracles Almelo gratis kan bekijken op zondag 6 oktober 2019? Dat is helaas niet het geval. Deze wedstrijd is waarschijnlijk namelijk niet live te zien op de 'gratis' KPN-zender FOX Sports 1. Dit duel wordt waarschijnlijk live uitgezonden op de abonneezender FOX Sports 2.

België: live op tv bij Telenet Play Sports

In België zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de Nederlandse eredivisie in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden veel wedstrijden van Ajax ook live op tv uit, waaronder ook dit duel tegen Heracles Almelo.

Sport live op tv op 23 november 2019

Welke andere interessante sportwedstrijden kan men op zaterdag er november 2019 live op tv of online via een stream bekijken? Op die datum vindt de Ambiancecross plaats. Men kan die veldrit live op tv bekijken bij Sporza. Ook bieden zij een gratis livestream aan voor deze wedstrijd. Op die dag vindt er in Polen een wereldbekerwedstrijd in het schaatsen plaats. Die wordt via een gratis livestream uitgezonden door de NOS.

Livestream Ajax-Heracles Almelo op 23 november 2019

Livestream Ajax-Heralces bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Ajax-Heracles verzorgd door FOX Sports. Met die stream kan men dus live op een smartphone of computer naar Ajax-Heracles Almelo kijken. Deze livestream bevindt zich op hun FOX Sports Go App. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men kan een livestream op de FOX Sports Go App echter alleen bekijken als men een vast abonnement op die dienst heeft. Het is anno 2019 niet meer mogelijk om voor hun livestream een dagpas te kopen. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream bij FOX Sports te verkrijgen via PPV (Pay Per View).

Livestream Ajax-Heracles bij Play Sports (hele EU)

Deze wedstrijd is ook via een livestream van Play Sports te bekijken. Hun livestream begint op de avond van zaterdag 23 november 2019 om 19u40. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Wie een tv-abonnement op deze dienst heeft, kan zo'n livestream via de website van Play Sports bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Om deze stream op die app te kunnen bekijken, dient men een betaald online abonnement te nemen op de Play Sports Go App, dus neen, dit is niet een gratis livestream van de eredivisieduels van Ajax. Wie geen vast abonnement heeft op deze Belgische sportomroep maar toch één livestream of enkele livestreams van hen wil bekijken, kan een dagpas kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van hen bekijken. Ook bieden zij een weekendpas aan, waarmee men een heel weekend elke livestream van hen kan bekijken. Op de Play Sports Go App is elke livestream te bekijken in de gehele EU. Play Sports zendt veel Belgisch voetbal uit op tv en per livestream, maar ook veel topwedstrijden uit andere competities, waaronder de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord. Behalve voetbal kan men op de Play Sports Go App per livestream ook van veel andere topsporten genieten, zoals Formule 1, motorcross (MXGP) en veldrijden. Met name in het veldrijden hebben zij ook dikwijls de exclusieve uitzendrechten van een live-uitzending en is dus alleen bij hen en nergens anders de officiële livestream van zo'n wedstrijd te vinden. Op de middag van 6 oktober 2019 heeft deze sportomroep bijvoorbeeld exclusief de livestream van GP Cyclocross Pelt.

Livestream via iTV-app?

Is deze wedstrijd tussen de clubs uit Amsterdam en Almelo voor abonnees van KPN op de avond van 23 november via een gratis livestream te zien op de iTV-app? Of via een gratis livestream op de KPN-site van Interactieve Tv? Neen, via die app en site is voor de doorsnee abonnee van KPN (zonder aanvullend abonnement) alleen een gratis livestream van FOX Sports 1 te zien. De livestream van FOX Sports 2 (waarop deze wedstrijd live wordt uitgezonden) is alleen te zien voor mensen met een abonnement waarin deze zender van FOX Sports is opgenomen.

Livestream Ajax-Heracles via Ziggo Go App?

Is het mogelijk om de voetbalwedstrijd Ajax-Heracles Almelo op 23 november online via een livestream de Ziggo Go App te bekijken? Op deze app van VodafoneZiggo kan men deze wedstrijd alleen via een livestream bekijken, als men een abonnement heeft op zowel FOX Sports als op digitale tv bij Ziggo. Via die app kunnen abonnees van Ziggo namelijk per livestream (op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer) dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Als zij dus thuis deze zender van FOX Sports als abonnee kunnen bekijken, dan kunnen zij dat ook online per livestream via de Go App.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Ster van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamSter van Zwolle 2019 - live op tv en livestreamOp zaterdag 23 februari 2019 wordt de 59 editie verreden van de Ster van Zwolle. Deze Overijsselse wielerwedstrijd is tr…
Stappen in ZwolleZwolle. Een mooie stad aan de IJssel. Er is altijd veel te beleven. Diverse festivals, bioscopen, uitgebreid winkelcentr…
Voetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamOp zondag 10 november 2019 spelen AFC Ajax en FC Utrecht tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedst…
Speelschema Ajax seizoen 2019-2020Speelschema Ajax seizoen 2019-2020Ajax doet in het seizoen 2019-20 mee aan de voorronde van de Champions League, de TOTO KNVB beker en natuurlijk de Eredi…
Maak kennis met: toptalent Justin KluivertMaak kennis met: toptalent Justin KluivertJustin Kluivert is een Nederlands voetballer die uitkomt voor Ajax. Hij is de zoon van oud-topvoetballer Patrick Kluiver…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_AFC_Ajax
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/play-sports-go/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 08-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!