InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestream Op zaterdag 14 september 2019 voetbalt Ajax tegen SC Heerenveen. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd Ajax-SC Heerenveen wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam Deze voetbalwedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Men kan het duel Ajax-SC Heerenveen ook online via een livestream bekijken.

A.F.C. Ajax

De oorsprong van Ajax

In 1893 werd in Amsterdam door drie vrienden een voetbalclub opgericht die de naam Union droeg. Datzelfde jaar werd de naam van de vereniging veranderd in Ajax. Deze club ging na drie jaar reeds ter ziele, mede omdat ze op zoek moesten naar een nieuw terrein om op te voetballen en ze daar niet in slaagden.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de club Ajax nieuw leven in te blazen. Op 18 maart 1900 vond er in een café aan de Kalverstraat in Amsterdam een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Sindsdien geldt 18 maart 1900 als de officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax.

Erelijst van Ajax

Ajax zou uitgroeien tot de succesvolste club van Nederland. Ook internationaal boekte Ajax enorm veel successen. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten waren drie eindzeges in de Europacup I (1971, 1972 en 1973) en de eindzege in de Champions League (1995). Ook won de club twee keer de Wereldbeker, één keer de Europacup II en een keer de UEFA Cup. In Nederland pakte Ajax 33 keer de nationale titel en 18 keer de beker.

SC Heerenveen

SC Heerenveen werd opgericht op 20 juli 1920. Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis was het winnen de KNVB Beker in 2009. Heerenveen is er nooit in geslaagd om het landskampioenschap van Nederland te winnen. Wel eindigde deze Friese club drie maal als tweede in de strijd om het Nederlandse landskampioenschap: in 1947, 1948 en 2000. Veruit de beroemdste speler uit de geschiedenis van SC Heerenveen is Abe Lenstra. Het stadion van Heerenveen is ook naar hem genoemd. Bij dit stadion staat een standbeeld van deze legendarische voetbalheld.

Ajax-SC Heerenveen op 14 september 2019: hoe laat is de aftrap en hoe zien de opstellingen eruit?

Hoe laat is de aftrap van dit duel van Ajax tegen Heerenveen? Die is om 20u45. Hoe ziet de opstelling van Ajax eruit? En hoe ziet de opstelling van SC Heerenveen eruit? Voorafgaand aan dit duel worden beide opstellingen hier geplaatst.

Live op tv: Ajax-Heerenveen (14 september 2019)

Nederland: FOX Sports

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit duel? De voorbeschouwing op deze wedstrijd begint op 14 september om 20u00 op de zender FOX Sports 3. Om vervolgens de wedstrijd live te zien, dient men vervolgens over te schakelen naar de zender FOX Sports 2. Op die zender wordt de wedstrijd Ajax-Heerenveen wordt door hen namelijk om 20u45 live uitgezonden. Men dient een abonnement op FOX Sports te hebben om de zenders te kunnen bekijken waarop de wedstrijd en de voorbeschouwing live worden uitgezonden. Indien men geen vast abonnement heeft bij FOX Sports maar toch live op tv Ajax-Heerenveen live wil bekijken, dan is het mogelijk om via uw tv-provider een dagpas voor FOX Sports te kopen.

FOX Sports bij KPN? Gratis?

Tot vreugde van veel voetbalfans is de zender FOX Sports 1 sinds 23 juli 2019 'gratis' live te zien voor abonnees van interactieve tv KPN. Die zender zit sindsdien in het basispakket van KPN op kanaal 14. Houdt dit in dat men ook de wedstrijd Ajax-Heerenveen gratis kan bekijken op zaterdag 14 september 2019? Dat is helaas niet het geval. Deze wedstrijd is namelijk niet live te zien op de 'gratis' KPN-zender FOX Sports 1, maar op de abonneezender FOX Sports 2.

België: Telenet Play Sports?

In België zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de Nederlandse eredivisie in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden veel wedstrijden van Ajax ook live op tv uit. Helaas bevindt Ajax-Heerenveen zich echter niet in hun uitzendschema.

Livestream Ajax-Heerenveen op 14 september 2019

Livestream bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Ajax-Heerenveen verzorgd door FOX Sports. Met die stream kan men dus live op een smartphone of computer naar Ajax-SC Heerenveen kijken. Deze livestream bevindt zich op hun FOX Sports Go App. De livestream van de wedstrijd Ajax-Heerenveen begint om 20u45. Deze livestream kan men op de avond van 14 september 2019 vinden op kanaal 2 van de app. Men kan een livestream op de FOX Sports Go App echter alleen bekijken als men een vast abonnement op die dienst heeft. Het is anno 2019 niet meer mogelijk om voor hun livestream een dagpas te kopen. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream bij FOX Sports te verkrijgen via PPV (Pay Per View).

Livestream bij Play Sports? Neen

Is de wedstrijd van de clubs uit Venlo en Amsterdam ook via een livestream van Play Sports te bekijken? Neen, helaas. De wedstrijd Ajax-Heerenveen ontbreekt echter in de programmering van hun live-uitzendingen (tv en livestream). Deze Vlaamse sportomroep zendt echter wel heel veel andere wedstrijden van Ajax en PSV in de eredivisie live op tv en online via een livestream uit. Wie een tv-abonnement op deze dienst heeft, kan zo'n livestream via de website van Play Sports bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Om deze stream op die app te kunnen bekijken, dient men een betaald online abonnement te nemen op de Play Sports Go App, dus neen, dit is niet een gratis livestream van de eredivisieduels van Ajax Wie geen vast abonnement heeft op deze Belgische sportomroep maar toch één of enkele livestreams van hen wil bekijken, kan een dagpas kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van hen bekijken. Op de Play Sports Go App is elke livestream te bekijken in de gehele EU. Play Sports zendt veel Belgisch voetbal uit op tv en per livestream, maar ook veel topwedstrijden uit andere competities, waaronder de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord. Op diezelfde avond van 14 september zendt men bijvoorbeeld ook de wedstrijd FC Twente-PSV via een livestream uit. Behalve voetbal kan men op de Play Sports Go App per livestream ook van veel andere topsporten genieten, zoals Formule 1, motorcross (MXGP) en veldrijden.

Livestream via iTV-app?

Is deze wedstrijd voor abonnees van KPN op de avond van zaterdag 14 september via een gratis livestream te zien op de iTV-app? Of via een gratis livestream op de KPN-site van Interactieve Tv? Neen, via die app en site is voor de doorsnee abonnee van KPN (zonder aanvullend abonnement) alleen een gratis livestream van FOX Sports 1 te zien. De livestream van FOX Sports 2 (waarop deze wedstrijd live wordt uitgezonden) is alleen te zien voor mensen met een abonnement waarin deze zender van FOX Sports is opgenomen.

Livestream Ziggo Go App?

Is het mogelijk om deze voetbalwedstrijd op 14 september 2019 online via een livestream de Ziggo Go App te bekijken? Op deze app van VodafoneZiggo kan men deze wedstrijd alleen via een livestream bekijken, als men een abonnement heeft op zowel FOX Sports als op digitale tv bij Ziggo. Via die app kunnen abonnees van Ziggo namelijk per livestream (op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer) dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Als zij dus thuis deze zender van FOX Sports als abonnee kunnen bekijken, dan kunnen zij dat ook online per livestream via de Go App.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
Voetbal 2019: Sparta-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Sparta-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 1 september 2019 spelen AFC Ajax en Spart Rotterdam tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitie…
KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamKNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamOp woensdag 27 februari 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de halve finale van de KNVB Beker. Deze halve…
Voetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamVoetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamOp dinsdag 28 mei 2019 speelt De Graafschap tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd vindt plaats in stadion 'De Vijverber…
Vrouwenvoetbal 2019: Nederland-Turkije live tv en livestreamVrouwenvoetbal 2019: Nederland-Turkije live tv en livestreamOp dinsdag 3 september 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Deze in…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_AFC_Ajax
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/play-sports-go/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 21-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!