InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Ajax-Vitesse, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Vitesse, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Ajax-Vitesse, live op tv en livestream Op dinsdag 23 april 2019 voetbalt Ajax tegen Vitesse. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd Ajax-Vitesse wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Deze voetbalwedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Men kan Ajax-Vitesse ook online via een livestream bekijken.

A.F.C. Ajax

De oorsprong van Ajax

In 1893 werd in Amsterdam door drie vrienden een voetbalclub opgericht die de naam Union droeg. Datzelfde jaar werd de naam van de vereniging veranderd in Ajax. Deze club ging na drie jaar reeds ter ziele, mede omdat ze op zoek moesten naar een nieuw terrein om op te voetballen en ze daar niet in slaagden.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de club Ajax nieuw leven in te blazen. Op 18 maart 1900 vond er in een café aan de Kalverstraat in Amsterdam een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Sindsdien geldt 18 maart 1900 als de officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax.

Erelijst van Ajax

Ajax zou uitgroeien tot de succesvolste club van Nederland. Ook internationaal boekte Ajax enorm veel successen. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten waren drie eindzeges in de Europacup I (1971, 1972 en 1973) en de eindzege in de Champions League (1995). Ook won de club twee keer de Wereldbeker, één keer de Europacup II en een keer de UEFA Cup. In Nederland pakte Ajax 33 keer de nationale titel en 18 keer de beker.

Vitesse

In mei 1892 werd Vitesse opgericht. Oorspronkelijk was het een cricketclub. Cricket werd toen vooral beschouwd als een zomersport. Net als diverse andere cricketclubs uit die tijd, gingen leden van de club in de herfst en winter voetballen. Op den duur kwam binnen deze club meer en meer de focus op voetbal te liggen en veel minder op cricket.

Topclub in het oosten

Het Arnhemse Vitesse groeide al snel uit tot één van de beste voetbalclubs uit het oosten van Nederland. Dat zou Vitesse vervolgens decennialang blijven. Enkele malen was Vitesse zelfs een zeer belangrijke kandidaat om het landskampioenschap te behalen, maar uiteindelijk zouden ze de titel nooit winnen. Met name in 1914 was Vitesse heel dicht bij de landstitel.

Na 1920 werd Vitesse wat minder succesvol. Nadat midden jaren vijftig het profvoetbal in Nederland werd ingevoerd, speelde de club uit Arnhem daarin lange tijd geen hoofdrol. Dat veranderde eind jaren tachtig.

1989: de doorbraak

Onder leiding van trainer Bert Jacobs en voorzitter Karel Aalbers werd Vitesse in 1989 kampioen van de eerste divisie en promoveerde daarom naar de eredivisie. Vervolgens presteerde Vitesse in het seizoen 1989-1990 extreem goed voor een club die net gepromoveerd was. Vitesse eindigde als vierde in de eindstand van de eredivisie. Ook haalden ze in 1990 de finale van de KNVB Beker. In de daaropvolgende jaren is Vitesse een vaste waarde gebleven in de subtop van de Nederlandse eredivisie. Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis was het winnen van de KNVB Beker in 2017.

Voorbeschouwing: Ajax versus Vitesse

Voor Ajax is de wedstrijd tegen Vitesse belangrijk, omdat zij in de titelstrijd (tegen PSV) elk punt hoognodig hebben. Ook voor Vitesse heeft deze wedstrijd een behoorlijk groot belang, aangezien zij een goede eindklassering in de eredivisie willen bereiken, vanwege de kwalificatie voor de play-offs (voor Europees voetbal). Ajax is vanzelfsprekend op papier de favoriet voor de zege in deze wedstrijd.

Algemene wedstrijdinformatie: Ajax-Vitesse op 23 april 2019

De wedstrijd tussen Ajax en Vitesse wordt gespeeld op dinsdag 23 april 2019. Hoe laat is de aftrap? De wedstrijd Ajax-Vitesse begint om 20u45. Wie is de scheidsrechter? Zodra bekend is wie de scheidsrechter van Ajax-Vitesse is, wordt die informatie hier geplaatst. Met welke opstelling speelt Ajax? Hoe ziet de opstelling van Vitesse eruit? Voorafgaand aan deze eredivisiewedstrijd worden hier de opstellingen van Ajax en Vitesse geplaatst.

Live op tv: Ajax-Vitesse (23 april 2019)

Nederland: FOX Sports

Alle competitiewedstrijden van de Nederlandse eredivisie worden live op tv uitgezonden door de zenders van FOX Sports. Men dient een abonnement te hebben op die dienst, om deze live-uitzendingen te kunnen bekijken. De wedstrijd Ajax-Vitesse wordt door hen op 23 april om 20u45 live uitgezonden op de zender FOX Sports 1. Indien men geen vast abonnement heeft op FOX Sports maar toch Ajax-Vitesse live wil bekijken, dan is het mogelijk om via uw tv-provider een dagpas voor FOX Sports te kopen.

België: Telenet Play Sports

In België zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de Nederlandse eredivisie in handen van Telenet Play Sports. Net als bij het Nederlandse FOX Sports dient men ook bij het Vlaamse Play Sports een abonnement te hebben om deze zenders te kunnen bekijken. Hun live tv-uitzending van deze Nederlandse competitiewedstrijd begint om 20u40 op de zender Play Sports 3.

Voetbal live

Welke overige voetbalwedstrijden zijn in deze periode live op tv of online via een livestream te bekijken? Op 30 april is bij Veronica de halve finale van de Champions League, Tottenham Hotspur-Ajax, live op tv te bekijken. Ook wordt er door hen een gratis livestream van die wedstrijd aangeboden. Op 1 mei wordt de finale van de 'Beker van België' live op tv uitgezonden. Sporza zendt die wedstrijd live op tv uit. Deze wedstrijd is bij hen ook via een gratis livestream te bekijken, doch die stream van de publieke Vlaamse omroep VRT (Sporza) is wel geo-restricted en daardoor eigenlijk alleen in België gratis te bekijken. In Nederland is die wedstrijd op tv bij Ziggo te bekijken en via een livestream op de Ziggo Sport Go App. Op 5 mei wordt de Nederlandse bekerfinale Ajax-Willem II live uitgezonden door FOX (televisie) en FOX Sports (tv en livestream). Op 1 juni wordt door Veronica live een oefenwedstrijd van de Oranje Leeuwinnen (Nederland-Australië) uitgezonden op televisie en via een gratis livestream. Op diezelfde zaterdagavond van 1 juni wordt ook de Champions League Finale door Veronica live uitgezonden op tv en via een gratis livestream. In de zomer van 2019 wordt door de NOS live (tv en gratis livestream) het toernooi om de UEFA Nations League live uitgezonden. Ook kan men in die zomer het WK vrouwenvoetbal bij de NOS op tv en online via een gratis livestream bekijken.

Livestream Ajax-Vitesse op 23 april 2019

Livestream bij FOX Sports

Er wordt een livestream van Ajax-Vitesse verzorgd door FOX Sports. Met die stream kan men dus live op een smartphone of computer naar Ajax-Vitesse kijken. Deze livestream bevindt zich op hun FOX Sports Go App. De livestream begint om 20u45. Deze livestream kan men op de avond van 23 april 2019 vinden op kanaal 1 van de app. Men kan de livestream op de FOX Sports Go App echter alleen bekijken als men een vast abonnement op die dienst heeft. Het is anno 2019 niet meer mogelijk om voor hun livestream een dagpas te kopen. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream bij FOX Sports te verkrijgen via PPV (Pay Per View).

Livestream bij Play Sports

De wedstrijd Ajax-Vitesse is ook te zien op een livestream van Play Sports. Deze livestream begint op dinsdag 23 april 2019 om 20u40. De livestream van deze Nederlandse competitiewedstrijd bevindt zich op hun kanaal 3. Wie een tv-abonnement op deze dienst heeft, kan de livestream van Ajax-Vitesse op de avond van 23 april via de website van Play Sports bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Om deze stream op die app te kunnen bekijken, dient men een betaald online abonnement te nemen op de Play Sports Go App, dus neen, dit is niet een gratis livestream van Ajax-Vitesse. Wie geen vast abonnement heeft op deze Belgische sportomroep maar toch één of enkele livestreams van hen wil bekijken, kan een dagpas kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van hen bekijken. Op de Play Sports Go App is elke livestream te bekijken in de gehele EU. Play Sports zendt veel Belgisch voetbal uit op tv en per livestream, maar ook veel topwedstrijden uit andere competities, waaronder de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord. Behalve voetbal kan men op de Play Sports Go App per livestream ook van veel andere topsporten genieten, zoals Formule 1, motorcross (MXGP) en veldrijden.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Fortuna Sittard-Feyenoord, live tv en livestream (mei 2019)Fortuna Sittard-Feyenoord, live tv en livestream (mei 2019)Op dinsdag 15 mei 2019 speelt Feyenoord tegen Fortuna Sittard. De wedstrijd vindt plaats in het Fortuna Sittard Stadion.…
KNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamKNVB Beker 2019: Feyenoord-Ajax, live tv en livestreamOp woensdag 27 februari 2019 wordt de wedstrijd Feyenoord-Ajax gespeeld in de halve finale van de KNVB Beker. Deze halve…
Eredivisie seizoen 2018/2019: speelschema en speeldataEredivisie seizoen 2018/2019: speelschema en speeldataHet 63ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 10 augustus 2018 en eindigt op zondag 12 mei 2019. Net als in de vo…
Voetbal 2019: De Graafschap-FC Emmen, live tv en livestreamVoetbal 2019: De Graafschap-FC Emmen, live tv en livestreamOp dinsdag 23 april 2019 speelt De Graafschap tegen FC Emmen. Deze wedstrijd vindt plaats in het stadion De Vijverberg t…
Eredivisie seizoen 2017-2018: speelschema en uitslagenEredivisie seizoen 2017-2018: speelschema en uitslagenOp 12 juni 2017 werd het speelschema bekend van de Eredivisie van het seizoen 2017-18. In het nieuwe seizoen van de Ered…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_AFC_Ajax
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/SBV_Vitesse
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/play-sports-go/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Ajax-Vitesse, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-04-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 4
Schrijf mee!