InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: PEC Zwolle-Ajax, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PEC Zwolle-Ajax, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PEC Zwolle-Ajax, live op tv en livestream Op vrijdag 1 november 2019 voetbalt Ajax tegen Zwolle. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De wedstrijd PEC-Ajax wordt gespeeld in Zwolle. Deze voetbalwedstrijd wordt live op tv uitgezonden. Men kan het duel PEC Zwolle-Ajax ook online via een livestream bekijken. Hoe laat is de aftrap van dit duel tussen de clubs uit Zwolle en Amsterdam? Op welke zender is dit duel van Ajax tegen PEC Zwolle live te zien en waar vindt men een livestream? Hoe hebben Ajax en PEC Zwolle in de loop der jaren gepresteerd?

A.F.C. Ajax

De oorsprong van Ajax

In 1893 werd in Amsterdam door drie vrienden een voetbalclub opgericht die de naam Union droeg. Datzelfde jaar werd de naam van de vereniging veranderd in Ajax. Deze club ging na drie jaar reeds ter ziele, mede omdat ze op zoek moesten naar een nieuw terrein om op te voetballen en ze daar niet in slaagden.

Enkele jaren later, in het voorjaar van 1900, werd er een poging gedaan om de club Ajax nieuw leven in te blazen. Op 18 maart 1900 vond er in een café aan de Kalverstraat in Amsterdam een vergadering plaats, waarin officieel werd besloten tot het oprichten van het 'nieuwe' Ajax. Sindsdien geldt 18 maart 1900 als de officiële oprichtingsdatum van AFC Ajax.

Erelijst van Ajax

Ajax zou uitgroeien tot de succesvolste club van Nederland. Ook internationaal boekte Ajax enorm veel successen. Hoe ziet anno 2019 de erelijst van AFC Ajax eruit? De internationale hoogtepunten waren drie eindzeges in de Europacup I (1971, 1972 en 1973) en de eindzege in de Champions League (1995). Ook won de club twee keer de Wereldbeker, één keer de Europacup II en een keer de UEFA Cup. In Nederland pakte Ajax 34 keer de nationale titel en 19 keer de beker.

PEC Zwolle

Hoe is PEC Zwolle ontstaan? De voetbalclub PEC ontstond in 1910, als gevolg van een fusie tussen twee Zwolse voetbalclubs: PH en EDN. De voetbalvereniging EDN was in 1904 opgericht in de Zwolse wijk Assendorp. De clubnaam EDN was een afkorting van 'Ende Despereert Nimmer'. Deze clubnaam PH was een afkorting van Prins Hendrik; die club was in 1906 in Zwolle opgericht. De nieuwe club PEC werd gevormd door de clubnamen van PH en EDN; de C in deze clubnaam was een afkorting van 'Combinatie'.

Hoe ziet de erelijst van PEC Zwolle eruit anno 2019? Het grootste succesjaar uit de geschiedenis van PEC Zwolle was 2014. Daarin won PEC Zwolle zijn twee grootste prijzen: eerste de KNVB Beker en vervolgens de Johan Cruijff Schaal. Er staan op de erelijst van PEC Zwolle ook drie kampioenschappen in de eerste divisie: 1978, 2002 en 2012. Drie maal was PEC Zwolle de verliezende finalist bij de KNVB Beker: in 1928, 1977 en 2015.

Wedstrijdinfo PEC Zwolle-Ajax: Hoe laat is aftrap? Opstellingen?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van dit duel? Op vrijdag 1 november 2019 begint deze wedstrijd om 20u00.

Opstelling Ajax? Opstelling PEC Zwolle?

Hoe ziet de opstelling van Ajax eruit? En met welk opstelling speelt PEC? Voorafgaand aan dit duel worden hier de opstellingen van beide ploegen geplaatst.

Live op tv: PEC Zwolle-Ajax (1 november 2019)

Nederland: FOX Sports

Hoe laat begint de live tv-uitzending van dit duel en op welke zender vindt de live-uitzending plaats? De uitzending vindt plaats op FOX Sports 2. De live tv-uitzending begint om circa 19u55. Men dient een abonnement op FOX Sports te hebben om de zenders te kunnen bekijken waarop de wedstrijd en de voorbeschouwing live worden uitgezonden. Indien men geen vast abonnement heeft bij FOX Sports maar toch live op tv PEC Zwolle-Ajax live wil bekijken, dan is het mogelijk om via uw tv-provider een dagpas voor FOX Sports te kopen.

ADO-Ajax bij FOX Sports voor KPN-klanten gratis?

Tot vreugde van veel voetbalfans is de zender FOX Sports 1 sinds 23 juli 2019 'gratis' live te zien voor abonnees van interactieve tv KPN. Die zender zit sindsdien in het basispakket van KPN op kanaal 14. Houdt dit in dat men ook de wedstrijd ADO-Ajax gratis kan bekijken op zondag 6 oktober 2019? Dat is helaas niet het geval. Deze wedstrijd is namelijk niet live te zien op de 'gratis' KPN-zender FOX Sports 1. Die duel wordt live uitgezonden op de abonneezender FOX Sports 2.

België: live op tv bij Telenet Play Sports

In België zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van de Nederlandse eredivisie in handen van Telenet Play Sports. Zij zenden veel wedstrijden van Ajax ook live op tv uit. Zodra bekend is of ze ook dit duel live uitzenden, wordt dat hier gemeld.

Sport live op tv op 1 november 2019

Welke andere interessante sportwedstrijden kan men op zondag 1 november 2019 live op tv of online via een stream bekijken? Op die datum vindt de Koppenbergcross plaats. Men kan die veldrit live op tv bekijken bij Sporza. Ook bieden zij een gratis livestream aan voor deze wedstrijd. Eveneens is deze wedstrijd live op tv en via de livestream te zien bij Ziggo Sport Totaal. Op 1 november kan men ook het begin van het WK korfbal via een livestream volgen. Ook zijn op 1 november de trainingen voor de Formule 1 GP van Amerika live op tv en via een stream te bekijken.

Livestream PEC Zwolle-Ajax op 1 november 2019

Livestream PEC Zwolle-Ajax bij FOX Sports

Er wordt een livestream van PEC Zwolle-Ajax verzorgd door FOX Sports. Met die stream kan men dus live op een smartphone of computer naar PEC Zwolle-Ajax kijken. Deze livestream bevindt zich op hun FOX Sports Go App. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending. Men kan een livestream op de FOX Sports Go App echter alleen bekijken als men een vast abonnement op die dienst heeft. Het is anno 2019 niet meer mogelijk om voor hun livestream een dagpas te kopen. Ook is het niet meer mogelijk om een livestream bij FOX Sports te verkrijgen via PPV (Pay Per View).

Livestream PEC Zwolle-Ajax bij Play Sports (hele EU)?

Is deze wedstrijd ook per livestream bij Play Sports te bekijken? Zodra hier definitieve info over bekend is, wordt dat heir gemeld. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Wie een tv-abonnement op deze dienst heeft, kan zo'n livestream via de website van Play Sports bekijken. Het is echter ook mogelijk om deze wedstrijd te bekijken via een livestream op de Play Sports Go App. Is dit een gratis livestream? Om deze stream op die app te kunnen bekijken, dient men een betaald online abonnement te nemen op de Play Sports Go App, dus neen, dit is niet een gratis livestream van de eredivisieduels van Ajax. Wie geen vast abonnement heeft op deze Belgische sportomroep maar toch één livestream of enkele livestreams van hen wil bekijken, kan een dagpas kopen. Daarmee kan men één etmaal elke livestream van hen bekijken. Ook bieden zij een weekendpas aan, waarmee men een heel weekend elke livestream van hen kan bekijken. Op de Play Sports Go App is elke livestream te bekijken in de gehele EU. Play Sports zendt veel Belgisch voetbal uit op tv en per livestream, maar ook veel topwedstrijden uit andere competities, waaronder de wedstrijden van Ajax, PSV en Feyenoord. Behalve voetbal kan men op de Play Sports Go App per livestream ook van veel andere topsporten genieten, zoals Formule 1, motorcross (MXGP) en veldrijden. Met name in het veldrijden hebben zij ook dikwijls de exclusieve uitzendrechten van een live-uitzending en is dus alleen bij hen en nergens anders de officiële livestream van zo'n wedstrijd te vinden. Op de middag van 6 oktober 2019 heeft deze sportomroep bijvoorbeeld exclusief de livestream van GP Cyclocross Pelt.

Livestream via iTV-app?

Is deze wedstrijd tussen de clubs uit Amsterdam en Zwolle voor abonnees van KPN op de middag van 6 oktober via een gratis livestream te zien op de iTV-app? Of via een gratis livestream op de KPN-site van Interactieve Tv? Neen, via die app en site is voor de doorsnee abonnee van KPN (zonder aanvullend abonnement) alleen een gratis livestream van FOX Sports 1 te zien. De livestream van FOX Sports 2 (waarop deze wedstrijd live wordt uitgezonden) is alleen te zien voor mensen met een abonnement waarin deze zender van FOX Sports is opgenomen.

Livestream PEC Zwolle-Ajax via Ziggo Go App?

Is het mogelijk om de voetbalwedstrijd Ajax-PEC Zwolle op 1 november online via een livestream de Ziggo Go App te bekijken? Op deze app van VodafoneZiggo kan men deze wedstrijd alleen via een livestream bekijken, als men een abonnement heeft op zowel FOX Sports als op digitale tv bij Ziggo. Via die app kunnen abonnees van Ziggo namelijk per livestream (op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer) dezelfde zenders kijken als thuis op hun tv. Als zij dus thuis deze zender van FOX Sports als abonnee kunnen bekijken, dan kunnen zij dat ook online per livestream via de Go App.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: RKC-Ajax, live op tv en livestreamOp zaterdag 19 oktober 2019 spelen AFC Ajax en RKC Waalwijktegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewed…
Eredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataEredivisie seizoen 2019/20: speelschema, teams en speeldataHet 64ste seizoen van de eredivisie start op vrijdag 2 augustus 2019 en eindigt op zondag 10 mei 2020. In 32 weken tijd…
Voetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Feyenoord, live op tv en livestreamOp zondag 27 oktober 2019 wordt de wedstrijd Ajax-Feyenoord gespeeld in de Nederlandse eredivisie. Dit duel vindt plaats…
Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van S…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_AFC_Ajax
  • https://www2.telenet.be/nl/producten/tv-en-entertainment/play-sports/play-sports-go/
  • https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/live-uitzendingen

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: PEC Zwolle-Ajax, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 19-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 3
Schrijf mee!