InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Barcelona-Real Madrid, live tv en livestream

Voetbal 2019: Barcelona-Real Madrid, live tv en livestream

Voetbal 2019: Barcelona-Real Madrid, live tv en livestream Op woensdag 18 december 2019 speelt FC Barcelona in de Primera Division tegen Real Madrid. Deze wedstrijd zou oorspronkelijk op 26 oktober 2019 plaatsvinden, maar vanwege de grote onrust die in oktober 2019 in Barcelona heerste (door protesten van Catalaanse separatisten), werd besloten om het duel te verzetten. Het duel wordt gespeeld in stadion Camp Nou te Barcelona. De wedstrijd wordt ook in Nederland live op tv uitgezonden. Eveneens kan men de wedstrijd FC Barcelona-Real Madrid online via een livestream bekijken. Hoe laat begint de live tv-uitzendingen van Barcelona-Real Madrid? Op welke zender kan men dit duel bekijken en waar vindt men een livestream? De bijnaam van de wedstrijd tussen deze twee Spaanse grootmachten is 'El Clasico'. FC Barcelona en Real Madrid zijn twee clubs met een rijke geschiedenis. Welke prestigieuze prijzen hebben Real Madrid en Barcelona in de loop der jaren gewonnen?

FC Barcelona

Geschiedenis: het ontstaan

Het ontstaan van FC Barcelona is te danken aan de Zwitser Johannes 'Joan' Gamper (1877-1930). Tijdens zijn jeugdjaren in Zwitserland was hij reeds een enthousiaste sporter. Hij voetbalde onder meer bij FC Zürich en FC Basel, maar deed ook fanatiek aan tennis, atletiek, rugby en golf. Toen hij voor z'n werk naar Lyon in Frankrijk verhuisde, bleef hij daar fanatiek sporten. In 1899 ging hij naar Barcelona om een oom te bezoeken. Die Spaanse stad beviel hem echter zo goed, dat hij besloot om er te blijven wonen.

In het najaar van 1899 bedacht hij het plan om in z'n nieuwe woonplaats een voetbalclub op te richten. Hij wierf de eerste leden van die club via advertenties in dagbladen. In december 1899 speelde Barcelona zijn eerste wedstrijd. Gamper was in de begintijd de aanvoerder van het team. Hij speelde 48 officiële wedstrijden voor de club en scoorde daarin meer dan 100 doelpunten. Gamper was in die oertijd ook een lid van het bestuur van de club. Later was hij nog diverse malen de voorzitter van Barcelona.

Identiteit: Catalonië en FC Barcelona

In 1936 brak de Spaanse Burgeroorlog uit. Deze strijd werd gewonnen door de rechtse generaal Franco (1892-1975), die vanaf 1939 als dictator in Spanje heerste. Door zijn regime werd de vrijheid van meningsuiting sterk onderdrukt. Er was met name veel repressie tegen mensen met regionalistische politieke overtuigingen (zoals Catalaanse nationalisten) en mensen met linkse ideeën.

In deze periode kreeg het om meerdere redenen een politieke lading om voor FC Barcelona te supporteren. De club was immers een symbool van de Catalaanse trots. Daarnaast had FC Barcelona in de jaren dertig een linkse politicus als voorzitter, die door het leger van Franco werd vermoord. Het werd door velen daarom decennialang gezien als een daad van verzet tegen dictator Franco, om te supporteren voor FC Barcelona. Veel tegenstanders van Franco hebben in die tijd FC Barcelona voor altijd als favoriete voetbalclub in hun hart gesloten.

Erelijst FC Barcelona

Deze Catalaanse club is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Hoe ziet anno 2019 de erelijst eruit van FC Barcelona? 26 keer werd deze club Spaans kampioen. 30 keer won Barcelona het Spaanse bekertoernooi (Copa del Rey). Vijf keer won deze Catalaanse club de Champions League (Europacup I). Drie keer won Barcelona het WK voetbal voor clubs. De Europa Cup II werd vier keer door FC Barcelona gewonnen. Vijf keer pakte Barcelona de overwinning in de strijd om de Europese Super Cup.

Real Madrid

Deze Spaanse voetbalclub werd opgericht op 6 maart 1902. Real Madrid is in de loop der jaren uitgegroeid tot de succesvolste voetbalclub ter wereld. Hoe ziet annoe2019 de erelijst van Real Madrid eruit? 13 keer wonnen zij de Champions League. 7 keer won Real Madrid de Wereldbeker voor Clubs. 2 keer won deze club uit de Spaanse hoofdstad de UEFA Cup. 33 keer wonnen ze de Spaanse competitie. 19 keer won Real Madrid de Spaanse Beker (Copa del Rey).

Wedstrijdinfo FC Barcelona-Real Madrid) op nieuwe datum: Hoe laat is de aftrap van El Clasico?

Nieuwe datum El Clasico: 18 december

Voor de editie van El Clasico die op zaterdag 26 oktober plaats zou vinden, zoch men dus een nieuwe datum. Na onderhandelingen tussen de beide clubs en de Spaanse voetbalbond werd op 23 oktober definitief bekend wat de nieuwe datum is: woensdag 18 december 2019.

Hoe laat?

Hoe laat begint dit duel? De aftrap stond oorspronkelijk gepland om 13u00, maar dit wordt verzet naar een tijdstip in de avond. (Oorspronkelijk zou de wedstrijd namelijk op een zaterdag gespeeld worden; in de weekends beginnen wedstrijd vaak reeds 's middags. Bij een wedstrijd die op een doordeweekse dag wordt gespeeld -de nieuwe datum is een woensdag- is de aftrap pas 's avonds.) Zodra bekend is hoe laat de aftrap is, wordt dat hier gemeld.

Bij FC Barcelona zou op de oorspronkelijke datum Osmane Dembélé in de opstelling van deze wedstrijd ontbreken, aangezien hij geschorst was. Deze schorsing telt echter niet meer voor 'El Clasico', vanwege het verzetten van de datum. Die schorsing telt daarentegen voor de eerstvolgende competitiewedstrijd die Barcelona na 26 oktober speelt.

Live op tv: FC Barcelona-Real Madrid op 18 december 2019

De wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid wordt wereldwijd door allerlei omroepen live op tv uitgezonden. In Nederland is dit duel live op tv te zien bij Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending vindt waarschijnlijk plaats op hun 'open net' (kanaal 14 van Ziggo Sport). Zodra dat definitief bekend is, wordt hier meer info geplaatst over hun live tv-uitzending.

Live voetbal op tv

Welke andere interessante voetbalduels kan men in het najaar 2019 live op tv (of online via een livestream) bekijken? Op zondag 27 oktober staat er in de Nederlandse eredivisie een topper op het programma: Ajax-Feyenoord. Die klassieker is live op tv en per livestream te zien bij onder meer FOX Sports en Play Sports. Op 8 november speelt het Nederlandse dameselftal de wedstrijd Turkije-Nederland (EK-kwalificatie). Die wedstrijd is live op tv te zien bij een zender van Talpa Broadcasting. Ook wordt er een gratis livestream van die wedstrijd verzorgd.

Livestream Barcelona-Real Madrid in 2019

Livestream Ziggo Sport Totaal

Er wordt ook een livestream van Barcelona-Real Madrid beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Die livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Op die app kan men de uitzending van de zender Ziggo Sport Totaal via de livestream bekijken. Om deze app te kunnen gebruiken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben. Wanneer men geen abonnement op die app heeft maar toch deze stream van dit duel wil kijken, dan kan men die livestream via PPV (Pay Per View) kopen. Zo'n PPV-livestream kan men op de site van Ziggo Sport Totaal aanschaffen. De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending.

Livestream via Ziggo Go App

Men kan de wedstrijd tussen Barcelona en Real Madrid ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Dit is een dienst van VodafoneZiggo. Deze streamingdienst is bedoeld voor klanten van digitale tv bij Ziggo. HiVia die dienst kan men online (op een computer of smartphone) naar de tv-zenders kijken die men ook thuis op televisie kan ontvangen. Via die app kan met de livestream niet alleen in Nederland, maar in de gehele EU naar de uitzending kijken. (Ook in sommige landen buiten de EU kan men die livestream op die app bekijken, waaronder Noorwegen, Liechtenstein, Martinique, Frans-Guyana en IJsland.) Men kan op die app deze wedstrijd niet alleen per livestream bekijken, maar ook kan men de live-uitzending van de wedstrijd tussen de Catalaanse en de Madrileense club nog een week lang via een stream terugkijken. Aan het gebruik van een livestream op deze streamingdienst zijn voor klanten van digitale tv bij Ziggo geen extra kosten verbonden. In de praktijk bevat deze app dus een soort 'gratis livestream' voor hen van dit duel.

Livestream iTV-app (KPN)?

Is het ook mogelijk om deze voetbalwedstrijd via een livestream op de iTV-app te bekijken? Ja, doch die livestream is alleen hierop te bekijken als men zowel een abonnement heeft op Interactie Tv bij KPN, als een aanvullend abonnement op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal. Bij de iTV-app geldt immers ook dat men hierop per livestream de zenders kan bekijken die men thuis op tv kan bekijken. Indien men dus thuis dit duel niet op tv kan bekijken, dan kan men als klant van KPN dit duel niet per livestream op die iTV-app bekijken. Indien men deze livestream wel op die app kan bekijken, dan kan men die stream in de hele EU gebruiken.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Champions League 1992-2019 - erelijst en all time topscorersChampions League 1992-2019 - erelijst en all time topscorersDe Champions League is voor clubs wat het WK is voor landen, de hoogst haalbare voetbaltrofee. Sedert 1992 wordt het bel…
Klassieker Real Madrid - FC Barcelona (17 februari 1974)Klassieker Real Madrid - FC Barcelona (17 februari 1974)Op 17 februari 1974 moest FC Barcelona spelen tegen Real Madrid, en wel in het hol van de leeuw: Estadio Santiago Bernab…
Alle Champions League-winnaars (1955-2019)Alle Champions League-winnaars (1955-2019)Het grootste voetbaltoernooi in Europa bestaat sinds 1955, maar kent pas sinds 1992 de naam Champions League, bedoeld om…
Super Cup 2019: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamSuper Cup 2019: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamOp woensdag 14 augustus 2019 wordt in Istanboel (Turkije) de wedstrijd gespeeld om de UEFA Super Cup. De match gaat tuss…
De best betaalde sporters ter wereldDe best betaalde sporters ter wereldVan alle sportteams ter wereld verdienden de Europese voetbalteams in 2011 het meeste. En van alle sporters verdienden i…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_FC_Barcelona
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Joan_Gamper
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Liverpool_F.C.
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2018/19
  • https://go.ziggosporttotaal.nl/payment/purchase/10
  • https://www.uefa.com/uefachampionsleague/

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Barcelona-Real Madrid, live tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 23-10-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!