InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Liverpool-Barcelona, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Liverpool-Barcelona, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Liverpool-Barcelona, live op tv en livestream Op dinsdag 7 mei 2019 speelt FC Barcelona in de halve finale van de Champions League tegen Liverpool FC. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Liverpool. De halve finale wordt live op tv uitgezonden door diverse omroepen. Ook kan men de wedstrijd Liverpool-Barcelona online via een livestream bekijken. Hoe laat beginnen de live tv-uitzendingen van Liverpool-Barcelona en op welke zenders vinden deze plaats? Waar vindt men een livestream voor Liverpool-Barcelona? Liverpool FC en FC Barcelona zijn twee clubs met een rijke geschiedenis. Welke prestigieuze prijzen hebben Liverpool en Barcelona in de loop der jaren gewonnen?

FC Barcelona

Geschiedenis: het ontstaan

Het ontstaan van FC Barcelona is te danken aan de Zwitser Johannes 'Joan' Gamper (1877-1930). Tijdens zijn jeugdjaren in Zwitserland was hij reeds een enthousiaste sporter. Hij voetbalde onder meer bij FC Zürich en FC Basel, maar deed ook fanatiek aan tennis, atletiek, rugby en golf. Toen hij voor z'n werk naar Lyon in Frankrijk verhuisde, bleef hij daar fanatiek sporten. In 1899 ging hij naar Barcelona om een oom te bezoeken. Die Spaanse stad beviel hem echter zo goed, dat hij besloot om er te blijven wonen.

In het najaar van 1899 bedacht hij het plan om in z'n nieuwe woonplaats een voetbalclub op te richten. Hij wierf de eerste leden van die club via advertenties in dagbladen. In december 1899 speelde Barcelona zijn eerste wedstrijd. Gamper was in de begintijd de aanvoerder van het team. Hij speelde 48 officiële wedstrijden voor de club en scoorde daarin meer dan 100 doelpunten. Gamper was in die oertijd ook een lid van het bestuur van de club. Later was hij nog diverse malen de voorzitter van Barcelona.

Identiteit: Catalonië en FC Barcelona

In 1936 brak de Spaanse Burgeroorlog uit. Deze strijd werd gewonnen door de rechtse generaal Franco (1892-1975), die vanaf 1939 als dictator in Spanje heerste. Door zijn regime werd de vrijheid van meningsuiting sterk onderdrukt. Er was met name veel repressie tegen mensen met regionalistische politieke overtuigingen (zoals Catalaanse nationalisten) en mensen met linkse ideeën.

In deze periode kreeg het om meerdere redenen een politieke lading om voor FC Barcelona te supporteren. De club was immers een symbool van de Catalaanse trots. Daarnaast had FC Barcelona in de jaren dertig een linkse politicus als voorzitter, die door het leger van Franco werd vermoord. Het werd door velen daarom decennialang gezien als een daad van verzet tegen dictator Franco, om te supporteren voor FC Barcelona. Veel tegenstanders van Franco hebben in die tijd FC Barcelona voor altijd als favoriete voetbalclub in hun hart gesloten.

Erelijst FC Barcelona

Deze Catalaanse club is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de grootste voetbalclubs ter wereld. Hoe ziet anno 2019 de erelijst eruit van FC Barcelona? 25 keer werd deze club Spaans kampioen. 30 keer won Barcelona het Spaanse bekertoernooi (Copa del Rey). Vijf keer won deze Catalaanse club de Champions League (Europacup I). Drie keer won Barcelona het WK voetbal voor clubs. De Europa Cup II werd vier keer door FC Barcelona gewonnen. Vijf keer pakte Barcelona de overwinning in de strijd om de Europese Super Cup.

Liverpool FC

Het ontstaan van de voetbalclub Liverpool FC is te danken aan een conflict over de huurkosten van het voetbalstadion op Anfield Road. Oorspronkelijk werd dat stadion namelijk bespeeld door de club Everton, die in 1878 was opgericht. In 1892 was die club het echter niet eens met de hoogte van de huur die de eigenaar van het stadion vroeg. Daarom besloot Everton te verhuizen naar een andere plek. De eigenaar van het stadion zat daarom met een probleem: hij had geen club meer om in z'n stadion te laten spelen. Daarom besloot hij een nieuwe club op te richten. Dat werd dus Liverpool FC.

Erelijst Liverpool FC

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van Liverpool FC eruit? De club won 18 keer het Engelse landskampioenschap. Zeven keer won Liverpool de FA Cup. Vijf keer werd het belangrijkste Europese bekertoernooi (Champions League of Europacup I) gewonnen door Liverpool. Drie keer won deze club de UEFA Cup. Eveneens drie maal wonnen zij de UEFA Super Cup.

Halve finale Barcelona-Liverpool op 7 mei 2019

FC Barcelona en Liverpool FC speelden op dinsdag 7 mei 2019 tegen elkaar in de halve finale van de Champions League. Deze wedstrijd werd gespeeld in het stadion van Liverpool. De aftrap was om 21u00. De scheidsrechter bij de halve finale Liverpool-Barcelona was Cakir uit Turkije. Liverpool won met 4-0 en plaatste zich zo voor de finale van de Champions League 2019.

Opstelling Barcelona? Opstelling Liverpool?

Met welke opstelling speelde FC Barcelona? En hoe zag de opstelling van Liverpool FC eruit bij deze halve finale? Hieronder vindt u de opstellingen en wissels van Barcelona en Liverpool.

Opstelling Liverpool FC (en wissels)

Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (Wijnaldum/46), Henderson, Fabinho, Milner, Shaqiri (Sturridge/90), Origi (Gomez/85) en Mané.

Opstelling FC Barcelona (en wissels)

Ter Stegen, Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Vidal (Arthur/75), S. Busquets, Rakitic (Malcom/80), Messi, Luis Suarez en Coutinho (Semedo/60).

Uitslag Liverpool-Barcelona: 4-0

Goals Liverpool: Origi (7 en 79) en Wijnaldum (54 en 56)

Gele kaarten

  • Barcelona: Fabinho en Matip
  • Liverpool: S. Busquets, Rakitic en Semedo

Live op tv: Liverpool-Barcelona (7 mei 2019)

Veronica: hoe laat begint de live-uitzending?

De halve finale tussen FC Barcelona en Liverpool FC wordt wereldwijd door allerlei omroepen live op tv uitgezonden. Op welke zender is deze halve finale in Nederland te zien en hoe laat begint de live tv-uitzending? Liverpool-Barcelona wordt live uitgezonden door de zender Veronica Tv. De live tv-uitzending wordt gepresenteerd door Hélène Hendriks. De analisten bij deze halve finale zijn Johan Derksen en Gertjan Verbeek. De live-uitzending begint op 7 mei om 20u30. De aftrap is live te zien om 21u00.

Bij Veronica is ook de andere halve finale van de Champions League live op tv te zien: Ajax-Tottenham Hotspur (8 mei). Eveneens wordt door deze zender op zaterdag 1 juni 2019 de finale van de Champions League live uitgezonden. Op diezelfde avond van 1 juni is bij Veronica ook live een oefenwedstrijd van het Nederlands vrouwenvoetbalteam te zien: Nederland-Mexico.

Ook live op Ziggo Sport Totaal

Behalve op Veronica Tv, zijn de halve finales en de finale van de Champions League in Nederland ook live te zien bij Ziggo Sport Totaal. Deze live tv-uitzendingen vinden plaats op hun 'open net' (kanaal 14 van Ziggo Sport). Daarnaast zijn deze live tv-uitzendingen ook te zien op hun abonneezender Ziggo Sport Select. De live tv-uitzending van Liverpool-Barcelona begint bij Ziggo Sport om 20u30. Op die zender is op woensdag 8 mei ook live de halve finale Ajax-Tottenham Hotspur te zien.

België: live op tv bij VIER

In Vlaanderen zijn de uitzendrechten (tv en livestream) van het hoofdtoernooi van de Champions League in handen van de commerciële zender VIER. Zij zenden dus ook op dinsdag 7 mei 2019 de halve finale Liverpool-Barcelona live op tv uit. Hun live tv-uitzending begint om 20u30.

Voetbal live op tv in mei 2019

Welke andere topwedstrijden zijn in de maand mei 2019 live op tv (of online via een livestream) te bekijken? In de Nederlandse eredivisie gaat de strijd om het landskampioenschap weer voort. Op 12 mei 2019 wordt Ajax-FC Utrecht gespeeld. Op diezelfde zondagmiddag staat de wedstrijd AZ-PSV op het programma. De aftrap van die wedstrijden is om 14u30. Op 15 mei kan men 's avonds live op tv en per livestream genieten van de slotronde van de Nederlands eredivisie, met onder meer de wedstrijd PSV-Heracles Almelo en De Graafschap-Ajax. De aftrap van die wedstrijden is om 19u30.

Livestream Liverpool-Barcelona (7 mei 2019)

Gratis livestream

De halve finale Liverpool-Barcelona wordt door Veronica ook uitgezonden via een livestream op hun website. Dit is een gratis livestream. Om die livestream van deze halve finale te bekijken, dient men wel in te loggen op die site. Het is echter mogelijk om bij deze livestream in te loggen met een Facebook-account. Men hoeft dan dus geen specifieke account aan te maken om deze livestream te kunnen bekijken. Daarnaast kan men bij deze livestream van Liverpool-Barcelona ook inloggen via een account van Kijk. De livestream van Liverpool-Barcelona begint op hetzelfde moment als de live tv-uitzending. Dat houdt in dat deze livestream van de halve finale om 20u30 begint. De stream van Veronica bij deze halve finale van de UEFA Champions League is wel geo-restricted: men mag deze gratis livestream alleen in Nederland bekijken. Op 1 juni zendt Veronica eveneens via een gratis livestream de finale van de Champions League 2019 uit.

Livestream via Ziggo Go App

Men kan de wedstrijd tussen Barcelona en Liverpool ook bekijken via een livestream op de Go App (online tv). Dit is een dienst van VodafoneZiggo. Deze streamingdienst is bedoeld voor klanten van digitale tv bij Ziggo. Via die dienst kan men online naar een groot aantal tv-zenders kijken. Op die manier kan men dus ook via een livestream op het internet naar de tv-uitzending van Veronica kijken. Een voordeel hiervan is, dat men via die app niet alleen in Nederland, maar in de gehele EU naar de uitzending mag kijken. Dit in tegenstelling tot de gratis livestream van Veronica bij deze Champions League-wedstrijd, die men alleen in Nederland mag bekijken. Men kan op die app deze halve finale niet alleen per livestream bekijken, maar ook kan men de live-uitzending van de wedstrijd tussen de Catalaanse en de Engelse club nog een week lang via een stream terugkijken. Aan het gebruik van een livestream op deze streamingdienst zijn voor klanten van digitale tv bij Ziggo geen extra kosten verbonden.

Livestream Ziggo Sport Totaal

Er wordt ook een livestream van deze halve finale beschikbaar gesteld door Ziggo Sport Totaal. Die livestream van Liverpool-Barcelona bevindt zich op de Ziggo Sport Go App. Op die app kan men de uitzending van de zender Ziggo Sport (kanaal 14) via de livestream bekijken. Om deze app te kunnen gebruiken, dient men een betaald abonnement op die dienst te hebben. Wanneer men geen abonnement op die app heeft maar toch deze stream van de halve finale wil kijken, dan kan men die livestream via PPV (Pay Per View) kopen. Die optie zal bij deze halve finale van Barcelona en Liverpool niet erg populair zijn, aangezien er gratis alternatieven bestaan, zoals de gratis livestream van Veronica.

Op de app van Ziggo Sport Totaal is op 1 juni 2019 ook de finale van de Champions League via een livestream te bekijken. Veel voetbalwedstrijden uit buitenlandse topcompetities zijn ook per livestream op die app te volgen.

Livestream NLziet

Men kan op dinsdag 7 mei 2019 ook via een livestream op de NLziet-app kijken naar deze voetbalwedstrijd. Om die livestream te kunnen bekijken, moet men wel een betaald abonnement op deze tv-streamingdienst te hebben. Op NLziet kan men per livestream kijken naar zenders van Talpa, RTL Nederland en NPO Start. De zender Veronica Tv behoort tot het concern van Talpa en dus kan men hun live-uitzending van deze halve finale via de livestream op die app bekijken. Ook de finale van de Champions League is op 1 juni bij NLziet via een livestream te bekijken.

België: livestream bij VIER

In Vlaanderen zijn de online uitzendrechten (livestream) van deze halve finale van de Champions League in handen van VIER. Hun livestream begint op 7 mei om 20u30. Dit is een gratis livestream. Deze livestream is echter geo-restricted: men mag deze stream van Liverpool-Barcelona alleen in België bekijken. Voor andere landen is deze livestream van de halve finale van de Champions League 'geo-blocked' (geblokkeerd).

Live op de radio en via blog bij NOS Studio Sport

NOS Studio Sport heeft anno 2019 niet meer de rechten om wedstrijden in de Champions League live op tv of op het internet via een livestream uit te zenden. Toch kan men bij hen de halve finale Liverpool-Barcelona nog wel live volgen via flitsen op Radio 1. Ook kan men bij hen het verloop van de halve finale live via een blog (liveticker) volgen op hun website.

Voorgaande wedstrijd FC Barcelona-Liverpool FC: 3-0

Op dinsdag 1 mei 2019 werd de eerste wedstrijd tussen deze teams gespeeld: Barcelona-Liverpool. De Catalaanse club won met 3-0. De doelpunten werden gemaakt door Luis Suárez (26) en Messi (75 en 82). De scheidsrechter van Barcelona-Liverpool was de Nederlander Björn Kuipers. Er waren 98.299 toeschouwers. De wedstrijd Barcelona-Liverpool werd ook door Veronica live op tv en via een gratis livestream uitgezonden. Ook was de wedstrijd op tv en via de livestream te zien Ziggo Sport. In België werd deze wedstrijd live uitgezonden door VTM. Hieronder vindt u de opstellingen (en wissels) van de wedstrijd Barcelona-Liverpool op 1 mei 2019.

Opstelling FC Barcelona (en wissels)

Ter Stegen, Roberto (Alena/94), Piqué, Lenglet, Alba, Rakitic, S.Busquets, Vidal, Messi, L. Suárez (Dembélé/93) en Coutinho (Semedo/60).

Opstelling Liverpool FC (en wissels)

Alisson, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson, Milner (Origi/85), Fabinho, Wijnaldum (Firmino/79), N.Keita (Henderson/24), Salah en Mané.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Finale Nations League 2019, live op tv en livestreamFinale Nations League 2019, live op tv en livestreamIn juni 2019 wordt het eindtoernooi gespeeld van de UEFA Nations League 2019. Hieraan doen vier teams mee. De eerste hal…
Super Cup 2019: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamSuper Cup 2019: Liverpool-Chelsea, live tv en livestreamOp woensdag 14 augustus 2019 wordt in Istanboel (Turkije) de wedstrijd gespeeld om de UEFA Super Cup. De match gaat tuss…
Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van S…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Finale Europa League 2019 live op tv en livestreamFinale Europa League 2019 live op tv en livestreamOp woensdag 29 mei 2019 wordt de finale gespeeld van de UEFA Europa League 2019. De finale gaat tussen Chelsea en Arsena…
Bronnen en referenties
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_FC_Barcelona
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Joan_Gamper
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Liverpool_F.C.
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Champions_League_2018/19
  • https://go.ziggosporttotaal.nl/payment/purchase/10
  • https://www.uefa.com/uefachampionsleague/

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Liverpool-Barcelona, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 07-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 6
Schrijf mee!