InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestream Op zondag 9 juni 2019 speelt Engeland tegen Zwitserland in de troostfinale van de UEFA Nations League 2019. De troostfinale tussen Engeland en Zwitserland is live op tv te zien. Ook kan men deze voetbalwedstrijd tussen Engeland en Zwitserland online via een livestream volgen. Deze wedstrijd om de derde en vierde plek wordt op zondagmiddag gespeeld. Op welke zender wordt deze troostfinale van de Nations League live uitgezonden en hoe laat begint de tv-uitzending? Waar vindt men een livestream van Engeland-Zwitserland? Hoe hebben Engeland en Zwitserland gepresteerd tijdens de UEFA Nations League 2019?

UEFA Nations League

De UEFA Nations League is een Europese competitie voor nationale voetbalteams. In de zomer van 2018 ging de eerste editie van deze competitie van start. De vier beste ploegen spelen in juni 2019 in Portugal het eindtoernooi van deze Nations League. De wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland op 5 juni was de eerste halve finale. Portugal won met 3-1. Op 6 juni volgde de tweede halve finale van dit toernooi: Nederland-Engeland. Oranje won deze wedstrijd na verlenging. De winnaars van de twee halve finales spelen op 9 juni de finale van de Nations League: Nederland-Portugal.

Zwitserland

Het nationale voetbalteam van Zwitserland bestaat sinds 1905. Dat jaar speelde Zwitserland op 12 februari zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Frankrijk. De wedstrijd vond plaats in Parijs. Het Franse team won deze interland met 1-0. Het Zwitsers elftal wordt in eigen land vaak de 'Nati' genoemd (wat een afkorting is van 'nationaal team'). Een andere, wat originelere bijnaam van de Zwitserse voetbalploeg is de 'Rossocrociati' (rode kruizen).

Zwitserland in de Nations League 2018-2019

Hoe plaatste Zwitserland zich voor de halve finale van de Nations League? Het Zwitserse team behaalde de eerste plek in de eindstand van Groep 2. Zwitserland had in die poule negen punten gehaald. Ook België behaalde negen punten. Aangezien de Zwitsers een beter doelsaldo hadden, werden zij eerste in de eindstand van de poule. IJsland eindigde in die poule op de derde en laatste plaats met nul punten.

Engeland

Engeland wordt beschouwd als de bakermat van het voetbal. Het nationale team van Engeland bestaat officieel al sinds 1872. Het team speelde in dat jaar de eerste officiële interland aller tijden. De tegenstander was Schotland. Die eerste interland eindigde in een gelijkspel: 0-0. Het hoogtpunt uit de geschiedenis van het Engelse nationale team was het winnen van het wereldkampioenschap voetbal in 1966.

Engeland in de Nations League 2019

Het Engelse nationale team zat tijdens de poulefase van de UEFA Nations League in Groep 4, samen met Spanje en Kroatië. Engeland werd eerste in de eindstand van deze poule. Engeland haalde zeven punten. De Engelsen wonnen in de poulefase twee wedstrijden, speelden één keer gelijk en verloren één wedstrijd. (Die nederlaag leed Engeland op 8 september 2018 in de thuiswedstrijdt tegen Spanje: 1-2.) Dankzij de eindzege in deze poule kwalificeerde Engeland zich voor het eindtoernooi van de UEFA Nations League. In de halve finale verloor het team (na verlenging) van Nederland.

Wedstrijdinformatie: troostfinale Nations League Engeland-Zwitserland

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van deze troostfinale van de Nations League? Die is op zondag 9 juni 2019 om 15u00. Wie is de scheidsrechter? Dat is Ovidiu Hațegan uit Roemenië.

Opstelling Engeland? Opstelling Zwitserland?

Met welke opstelling speelde Engeland? Hoe zag de opstelling van Zwitserland eruit? Hieronder vindt u de opstellingen en wissels.

Opstelling Engeland (en wissels):

J. Pickford, D. Rose (70/Walker), H. Maguire, J. Gomez, T. Alexander-Arnold, J. Lingard (106/Barkley), E. Dier, F. Delph (106/Sancho), D. Alli, H. Kane (75/Wilson) en R. Sterling.

Opstelling Zwitserland (en wissels):

Y. Sommer, R. Rodriguez (87/Drmic), M. Akanji, F. Schär, R. Freuler, E. Fernandes (61/Zakaria), N. Elvedi, G. Xhaka, K. Mbabu, X. Shaqiri (65/Zuber) en H. Seferovic (113/Okafor).

Gele kaarten

  • Engeland: Rose en Lingard
  • Zwitserland: Xhaka

Uitslag Engeland-Zwitserland: 0-0 (Engeland w.n.s.)

In de wedstrijd tussen Engeland en Zwitserland werd er tijdens de reguliere speeltijd en tijdens de verlenging niet gescoord.
Daarom werden er penalty's genomen. Hierin won Engeland met 5-6. De enige speler die er niet in slaagde om zijn penalty te scoren was Drmic van Zwitserland.

Live op tv: Engeland-Zwitserland (9 juni 2019)

Live op tv: welke zender?

In tegenstelling tot wat veel voetbalfans verwacht hadden, wordt de wedstrijd Engeland-Zwitserland niet live uitgezonden door NOS Studio Sport. De troostfinale tussen Engeland en Zwitserland wordt in Nederland wel live op tv uitgezonden door Ziggo Sport Totaal. Hun live tv-uitzending vindt op zondagmiddag plaats op de zender Ziggo Sport 14. Die zender is 'gratis' te ontvangen door iedereen die digitale tv heeft bij Ziggo. De zender bevindt zich bij Ziggo op kanaal 14. Daarnaast is deze troostfinale van de UEFA Nations League ook live te zien op de zender Ziggo Sport Select. Dat is een zender die alleen te bekijken is door iedereen die een abonnement heeft op het complete zenderpakket van Ziggo Sport Totaal.

Live op tv: hoe laat?

Hoe laat begint de live tv-uitzending van de troostfinale van de Nations League 2019 tussen Zwitserland en Engeland? Deze live tv-uitzending begint op beide zenders van Ziggo Sport op zondag 9 juni 2019 om 14u30. De aftrap van de troostfinale Zwitserland-Engeland is om 15u00.

Live bij de NOS? Niet de troostfinale, wel de finale

De troostfinale is dus niet live te zien bij NOS Studio Sport. De NOS zou de troostfinale van dit toernooi alleen maar live op tv (en online via een gratis livestream) uitzenden, indien Nederland zijn halve finale had verloren en daarom de troostfinale moest spelen. Aangezien Nederland niet in de troostfinale zit, zendt de NOS deze wedstrijd niet uit op tv (of via een gratis livestream). Wel zendt de NOS op zondagavond de finale Nederland-Portugal live uit op tv en via een gratis livestream. Die finale is bij Ziggo Sport daarentegen niet op hun 'open kanaal' Ziggo Sport 14 te zien. Op die zender zenden zij op zondagavond de Formule 1 GP van Canada 2019 live uit. Bij Ziggo Sport Totaal wordt de finale Nederland-Portugal daarentegen wel live uitgezonden op de abonneezender Ziggo Sport Voetbal.

Voetbal live op tv in de zomer van 2019

In de zomer van 2019 wordt er ook een ander groot voetbaltoernooi live op tv (en online via de livestream) uitgezonden, namelijk: het WK vrouwenvoetbal 2019 dat in Frankrijk wordt gehouden. Dit toernooi begint op 7 juni, de finale wordt precies een maand later gespeeld: op 7 juli. Hoe ziet het programma van de Oranje Leeuwinnen eruit op het WK 2019? Op dinsdag 11 juni 2019 spelen zij hun eerste poulewedstrijd Nederland - Nieuw-Zeeland. Op zaterdag 19 juni spelen de Nederlandse vrouwen de tweede poulewedstrijd: Nederland - Kameroen. Vervolgens spelen ze hun derde (en laatste poulewedstrijd) op donderdag 20 juni: Nederland - Canada. Al deze matches zijn live op tv en online via een gratis livestream te bekijken.

Livestream Engeland-Zwitserland (9 juni 2019: troostfinale Nations League)

Livestream Ziggo Sport Totaal

De wedstrijd Engeland-Zwitserland wordt in Nederland via een livestream van Ziggo Sport Totaal online uitgezonden. Met zo'n livestream kan men op zondag 9 juni 2019 deze troostfinale van de UEFA Nations League bekijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of desktop computer. Hun officiële livestream bevindt zich op de Ziggo Sport Go App (die dient niet verward te worden met de 'reguliere' Ziggo Go App). De livestream begint tegelijkertijd met de live tv-uitzending van Ziggo Sport. Dit houdt dus in dat deze livestream van Engeland-Zwitserland op 9 juni 2019 om 14u30 begint. Men dient een betaald abonnement te hebben op de Ziggo Sport Go App om deze officiële livestream van Engeland-Zwitserland te kunnen bekijken. Wie geen vast abonnement heeft, kan deze livestream van de troostfinale van de Nations League kopen via 'PPV'. Een alternatief hiervoor is om de wedstrijd via een livestream op 'reguliere Go App' te bekijken (meer info: zie hieronder).

Livestream Go App (EU)

Het is ook mogelijk om Engeland-Zwitserland met een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Middels deze app kan men op het internet per livestream naar allerlei tv-zenders kijken. Elke livestream hierop is in de gehele EU te bekijken. Dit is een dienst van VodafoneZiggo. Wie digitale tv via dat bedrijf heeft, kan deze app automatisch gebruiken, zonder iets bij te betalen. Voor voetbalfans die dus al klant van digitale tv bij Ziggo zijn, is op deze app dus in de praktijk eigenlijk een 'gratis livestream' van Engeland-Zwitserland beschikbaar. Via die app kan elke klant per livestream naar elke zender van het tv-abonnement bij Ziggo kijken, waaronder dus standaard ook de zender Ziggo Sport 14. Die livestream bevindt zich op die app op kanaal 14. Men kan niet alleen per livestream naar de troostfinale tussen Zwitserland en Engeland kijken, men kan deze wedstrijd van de Nations League op deze app ook een week lang via een stream terugkijken.

Livestream NPO (NOS Studio Sport)?

Is er ook een livestream van NOS Studio Sport beschikbaar bij deze troostfinale? Neen, er is helaas geen livestream bij hen beschikbaar. Dat is erg jammer voor veel voetbalfans, aangezien de livestream van elke wedstrijd bij de NOS immers gratis en openbaar beschikbaar is. De NOS heeft wel een gratis livestream bij de finale van Oranje op 9 juni: Nederland-Portugal.

Livestream NLziet? Neen

Is het mogelijk om de troostfinale in de Nations League tussen Engeland en Zwitserland online te bekijken via een livestream van NLziet? Neen, er is op die app geen livestream beschikbaar van de troostfinale Engeland-Zwitserland. De wedstrijd wordt immers op tv uitgezonden door Ziggo Sport. De zenders van dat imperium behoren niet tot de kanalen die per livestream op deze app bekeken kunnen worden. Via die app kan men als abonnee alleen per livestream kijken naar zender van NPO Start, RTL XL en Talpa (SBS Broadcasting). Er is dus ook niet een livestream van deze wedstrijd te vinden op de NPO Start-app. Bij de troostfinale van Nederland (op donderdag) is er daarentegen wel een gratis livestream beschikbaar op deze app.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
WK voetbal 1966In 1966 is het de beurt aan Engeland om het 8e WK te mogen organiseren. Aan de voorronden deden 53 landen mee, waarvan e…
WK voetbal 1954In 1954 werd alweer het 5e WK voetbal georganiseerd, en dit jaar met als gastland Zwitserland. En wederom waren er enige…
WK voetbal 1962Chili was in 1962 het gastland voor de 7e versie van het WK. Aan de voorronden deden 51 landen mee, waarvan er uiteindel…
Hockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamHockey Pro League dames 2020 live op tv en livestreamIn 2020 wordt de Hockey Pro League gehouden. Dit is een competitie voor landenteams. De damesteams van Nederland en Belg…
WK voetbal 2006Duitsland is in 2006 de organisator van het Wereld Kampioenschap voetbal. Verschillende landen zoals, Ghana, Ivoorkust,…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Portugal#Quinas
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal_national_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19_Divisie_A
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Portugal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_national_football_team

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 09-06-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!