InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: Portugal-Zwitserland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Portugal-Zwitserland, live op tv en livestream

Voetbal 2019: Portugal-Zwitserland, live op tv en livestream Op woensdag 5 juni 2019 speelt Portugal tegen Zwitserland in de halve finale van de UEFA Nations League 2019. Deze wedstrijd vindt plaats in Porto. De halve finale tussen Portugal en Zwitserland is live op tv te zien bij diverse omroepen. Ook kan men deze voetbalwedstrijd tussen Portugal en Zwitserland online via een livestream volgen.

UEFA Nations League

De UEFA Nations League is een Europese competitie voor nationale voetbalteams. In de zomer van 2018 ging de eerste editie van deze competitie van start. De vier beste ploegen spelen in juni 2019 in Portugal het eindtoernooi van deze Nations League. De wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland op 5 juni is de eerste halve finale. Op 6 juni volgt de tweede halve finale: Nederland-Engeland. De winnaars van de twee halve finales spelen op 9 juni de finale van de Nations League.

Portugal

Het Portugese nationale voetbalelftal bestaat sinds 1921. De eerste officiële interland van het team vond plaats op 18 november van dat jaar. Portugal speelde in Madrid tegen buurland Spanje. De wedstrijd werd gehouden in de Spaanse hoofdstad Madrid. Deze eerste officiële interland van Portugal eindigde in een gelijkspel: 3-3.

Bijnaam

De bijnaam van het Portugese voetbalelftal is 'A Seleção das Quinas', oftewel 'de selectie van Quinas'. Het woord Quinas is een verwijzing naar het wapenschild dat stamt van het vroegere koninkrijk Portugal.

Portugal in de Nations League 2019

Hoe plaatste Portugal zich voor de halve finale van de UEFA Nations League 2019? Het team eindigde in de poulefase als eerste in groep 3. Portugal behaalde in de vier wedstrijden in totaal acht punten. Italië werd tweede in die poule met vijf punten. Polen eindigde als derde (en laatste) met twee punten.

Zwitserland

Het nationale voetbalteam van Zwitserland bestaat sinds 1905. Dat jaar speelde Zwitserland op 12 februari zijn eerste officiële interland. De tegenstander was Frankrijk. De wedstrijd vond plaats in Parijs. Het Franse team won deze interland met 1-0.

Bijnaam

Het Zwitsers elftal wordt in eigen land vaak de 'Nati' genoemd (wat een afkorting is van 'nationaal team'). Een andere, wat originelere bijnaam van de Zwitserse voetbalploeg is de 'Rossocrociati' (rode kruizen).

Zwitserland in de Nations League 2018-2019

Hoe plaatste Zwitserland zich voor de halve finale van de Nations League? Het Zwitserse team behaalde de eerste plek in de eindstand van Groep 2. Zwitserland had in die poule negen punten gehaald. Ook België behaalde negen punten. Aangezien de Zwitsers een beter doelsaldo hadden, werden zij eerste in de eindstand van de poule. IJsland eindigde in die poule op de derde en laatste plaats met nul punten.

Locatie Portugal-Zwitserland: Drakenstadion Porto

Deze halve finale van de Nations League wordt gespeeld in de stad Porto. De wedstrijd vindt plaats in het Estadio do Dragao ('het Drakenstadion'). Dit stadion is in 2003 geopend en heeft een capaciteit van ongeveer 51.000 toeschouwers. Het is de thuisbasis van FC Porto. Die club heeft in zijn logo een draak, vandaar dat men dit stadion 'het Drakenstadion' heeft genoemd. In dit stadion wordt ook de finale van de Nations League gespeeld.

Voorbeschouwing: Portugal-Zwitserland

Het Portugese nationale team lijkt op papier de favoriet te zijn voor de zege in deze wedstrijd. Het team heeft het thuisvoordeel en beschikt onder meer over sterspeler Cristiano Ronaldo. Op de FIFA-ranking staat Portugal anno 2019 op de zesde plaats. Het Zwitserse team is echter zeker niet kansloos. Het is een sterk team, dat anno 2019 op de achtste plek van de FIFA-wereldranglijst staat.

Wedstrijdinformatie

Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd? Die is op woensdag 5 juni 2019 om 20u45. Wie is de scheidsrechter? Hoe zien de opstellingen van Portugal en Zwitserland eruit? Zodra die info bekend is, wordt die hier geplaatst.

Live op tv: Portugal-Zwitserland

Live op tv in Nederland

De halve finale tussen Portugal en Zwitserland wordt in Nederland live op tv uitgezonden door de NPO (NOS Studio Sport). Zodra bekend is hoe laat hun live tv-uitzending begint en op welke zender deze plaatsvindt, dan wordt die informatie hier geplaatst. Ook de overige wedstrijden van dit toernooi zijn live op tv te zien bij Studio Sport.

Live op tv in België

In België zijn de uitzendrechten van de Nations League in handen van de VRT (Sporza). Zij zenden deze eerste halve finale live uit op de zender Canvas. Hun live tv-uitzending begint om circa 20u25.

Livestream Portugal-Zwitserland

Gratis livestream Nederland

De wedstrijd Portugal-Zwitserland is in Nederland via een gratis livestream te bekijken. Die livestream is op de avond van 5 juni 2019 te vinden op de website van de NOS. Ook kan men deze livestream bekijken via de NOS-app. De livestream van Portugal-Zwitserland begint tegelijk met de live tv-uitzending. De livestream die de NOS aanbiedt bij deze halve finale van de Nations League is wel 'geo-restricted'. Buiten Nederland mag men deze livestream van de NOS niet bekijken.

Gratis livestream België

In België wordt er een gratis livestream van Portugal-Zwitserland aangeboden door Sporza. Ook deze livestream is geo-restricted: alleen in België mag men via deze stream naar de halve finale Portugal-Zwitserland kijken. De livestream bevindt zich op de avond van 5 juni in de rubriek 'Nu live' op de site van Sporza.
© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
EK voetbal 2004De 12e editie van het WK wordt in 2004 georganiseerd in Portugal. België weet dit jaar wederom de eindstrijd weer niet t…
Voetbal 2019: Nederland-Engeland, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Nederland-Engeland, live op tv en livestreamOp donderdag 6 juni 2019 speelt het Nederlands elftal in de halve finale van het eindtoernooi van de UEFA Nations League…
WK voetbal 1966In 1966 is het de beurt aan Engeland om het 8e WK te mogen organiseren. Aan de voorronden deden 53 landen mee, waarvan e…
EK voetbal 1996In 1996 is het een feestje voor de UEFA, het EK wordt dit jaar voor de 10e keer gehouden, Engeland is gastland. Er zijn…
EK voetbal 2020: kwalificatie en Nations LeagueEK voetbal 2020: kwalificatie en Nations LeagueNa het WK van 2018 in Rusland staat de voetbalwereld voor een nieuw fenomeen. Het Europees Kampioenschap van 2020 wordt…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Portugal#Quinas
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal_national_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19_Divisie_A
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Portugal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_national_football_team

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: Portugal-Zwitserland, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Gepubliceerd: 09-05-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!