Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestream

Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestream Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september 2020 een interland tegen Polen. Dit is een wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Nations League 2020-2021. De interland Nederland-Polen is live op tv te zien. Ook kan men deze voetbalwedstrijd tussen Nederland en Polen online via een livestream bekijken.

UEFA Nations League

De UEFA Nations League is een Europese competitie voor nationale voetbalteams. Deze competitie is bedacht door de UEFA om voor een groot deel de vriendschappelijke interlands te vervangen. Het plan werd geïntroduceerd bij het congres dat UEFA in het voorjaar van 2014 hield in Kazachstan en werd unaniem door alle Europese bonden aanvaard. De hoop is dat men via deze competitie meer interessante wedstrijden aan het publiek kan aanbieden (omdat er telkens iets op het spel staat bij deze Nations League-wedstrijden, wat niet echt het geval was bij veel vroegere oefeninterlands). Door dat competitie-element krijgen deze wedstrijden naar de hoop van de UEFA en de nationale bonden ook een hogere marktwaarde dan vroeger de vriendschappelijke oefeninterlands hadden.

Daarnaast biedt men via de Nations League ook de kleinere landen een iets grotere kans om zich ook voor grote toernooien te kwalificeren. De competitie is deels vergelijkbaar met landencompetities die in andere sporten worden georganiseerd, zoals de Hockey Pro League of de Volleybal World League (met als één van de verschillen dat die competities in het hockey en volleybal mondiaal zijn, terwijl de Nations League alleen voor Europese landen is).

Eerste editie: 2018-2019

In de zomer van 2018 ging de eerste editie van deze competitie van start. De vier beste ploegen spelen in juni 2019 in Portugal het eindtoernooi van deze Nations League. De wedstrijd tussen Portugal en Zwitserland op 5 juni was de eerste halve finale. Portugal won met 3-1. Op 6 juni volgde de tweede halve finale van dit toernooi: Nederland-Engeland. Oranje won deze wedstrijd na verlenging. De winnaars van de twee halve finales spelen op 9 juni de finale van de Nations League: Nederland-Portugal. Daarin ging de zege naar Portugal.

Nations League 2020-2021

Oranje zit bij de tweede editie van de Nations League (seizoen 2020-2021) weer in League A (de hoogste divisie). Het Nederlands elftal moet in de groepsfase wedstrijden spelen tegen Polen, Bosnië-Herzegovina en Italië. Het beste land uit de einstand van deze groepsfase gaat naar de finaleronde. Het slechtste land degradeert naar League B. De wedstrijd tegen Polen is het eerste duel van Oranje in de groepsfase van deze Nations League. Het tweede duel is op 7 september Nederland-Italië . Het derde duel van Oranje is Bosnië-Herzegovina - Nederland (8 oktober).

Polen

Het Poolse nationale voetbalelftal bestaat sinds 1921. Polen speelde op 18 december van dat jaar zijn eerste interland. De tegenstander van Polen was Hongarije. Het duel werd gespeeld in Boedapest. Polen verloor met 1-0. Wat zijn de grootste prestaties die het nationale team van Polen in het internationale voetbal heeft geleverd? De hoogtepunten waren de WK's van 1974 en 1982. Beide keren behaalde Polen de derde plaats.

Wedstrijd Nederland-Polen: datum, aftrap, opstelling?

Datum Nederland-Polen? Hoe laat de aftrap?

De wedstrijd Nederland-Polen begint op vrijdag 4 september 2020 om 20u45.

Opstelling Nederland? Opstelling Polen?

Met welke osptelling speelt Oranje? Hoe ziet de opstelling van Polen eruit? Voorafgaand aan dit duel worden die opstellingen hier geplaatst.

Live op tv: Nederland-Polen

De uitzendrechten van de Nations League zijn in handen van de Nederlandse publieke omroep (NPO). Dit duel wordt dus uitgezonden door NOS Studio Sport. Zodra bekend is op welke zender hun live tv-uitzending van Nederland-Polen plaatsvindt en hoe laat die begint, dan wordt dat hier gemeld.

Livestream Nederland-Polen (4 september 2020, Nations League)

Livestream NPO (gratis)

De wedstrijd van Oranje tegen Polen wordt in Nederland via een livestream van de NPO online uitgezonden. Met zo'n livestream kan men dit duel in de UEFA Nations League bekijken op bijvoorbeeld een smartphone, tablet, laptop of desktop computer. Dit is een gratis livestream van Nederland-Polen. De officiële livestream bevindt zich op de website van de NOS. Ook kan men hun livestream van Nederland-Polen bekijken via de NOS-app. Deze officiële livestream van Nederland-Polen is geo-restricted: alleen in Nederland mag men de livestream op die site en app bekijken.

Livestream Go App (EU)

Het is ook mogelijk om Nederland-Polen met een livestream op de Go App (online tv) te bekijken. Middels deze app kan men op het internet per livestream naar allerlei tv-zenders kijken. Elke livestream hierop is in de gehele EU te bekijken. Dit is een dienst van VodafoneZiggo. Wie digitale tv via dat bedrijf heeft, kan deze app automatisch gebruiken, zonder iets bij te betalen. Voor voetbalfans die dus al klant van digitale tv bij Ziggo zijn, is op deze app dus in de praktijk eigenlijk een 'gratis livestream' van Nederland-Polen beschikbaar. Via die app kan elke klant per livestream naar elke zender van het tv-abonnement bij Ziggo kijken.. Men kan niet alleen per livestream naar de troostfinale tussen Nederland en Polen kijken, men kan deze wedstrijd van de Nations League op deze app ook een week lang via een stream terugkijken.

Lees verder

© 2019 - 2020 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamVoetbal 2020: Nederland-Griekenland, live tv en livestreamOp donderdag 28 mei 2020 zou Nederland een interland spelen tegen Griekenland. De interland zou plaatsvinden in Enschede…
EK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamEK voetbal 2021: Nederland-Oostenrijk, live tv en livestreamOp donderdag 17 juni 2021 speelt Oranje op het EK voetbal tegen Oostenrijk. Deze twee teams zitten in de openingsronde v…
FC Groningen-Heracles Almelo, live tv en livestream (2020)FC Groningen-Heracles Almelo, live tv en livestream (2020)Op zaterdag 1 augustus vindt de oefenwedstrijd FC Groningen-Heracles Almelo plaats. Dit duel wordt vanwege het coronavir…
EK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamEK voetbal 2021: 3e duel van Nederland, live tv & livestreamHet is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje is bij haar derde poulewedstrijd op het EK van 2021. Die tegenstan…

Voetbal 2020: PSV-FC Emmen, live op tv en livestreamVoetbal 2020: PSV-FC Emmen, live op tv en livestreamOp zaterdag 15 maart 2020 zou de competitiewedstrijd PSV-FC Emmen gespeeld worden. Het duel zou plaatsvinden in het Phil…
Voetbal 2020: FC Barcelona-Napoli, live op tv en livestreamVoetbal 2020: FC Barcelona-Napoli, live op tv en livestreamOp 7 of 8 augustus 2020 speelt FC Barcelona een wedstrijd in de Champions League. De tegenstander is Napoli. De wedstrij…
Bronnen en referenties
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Coat_of_arms_of_Portugal#Quinas
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal_national_football_team
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/UEFA_Nations_League_2018/19_Divisie_A
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Wapen_van_Portugal
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Switzerland_national_football_team

Reageer op het artikel "Voetbal 2020: Nederland-Polen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 04-03-2020
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!