InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: FC Twente-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2019: FC Twente-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2019: FC Twente-PSV, live op tv en livestream Op zaterdag 3 augustus 2019 wordt de competitiewedstrijd FC Twente-PSV gespeeld. Dit is voor beide ploegen de eerste wedstrijd in het eredivisieseizoen 2019-2020. De wedstrijd FC Twente-PSV wordt gespeeld in de Grolsch Veste te Enschede. Men kan deze wedstrijd tussen de clubs uit Enschede en Eindhoven live op tv bekijken. Ook kan men FC Twente-PSV online bekijken via een livestream. Hoe hebben deze twee clubs in de loop der jaren gepresteerd? Op welke tv-zenders kan men deze match bekijken? Waar vindt men een livestream van FC Twente-PSV? Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd?

FC Twente

Geschiedenis

Op 1 juli 1965 werd FC Twente opgericht. Deze voetbalclub ontstond door een fusie van twee profclubs uit Enschede: de Enschedese Boys en Sportclub Enschede. FC Twente groeide eind jaren zestig (onder leiding van trainer Kees Rijvers) uit tot een subtopper in de Nederlandse eredivisie. Deze Twentse voetbalclub heeft sindsdien een groot deel van zijn bestaan doorgebracht in die subtop van de eredivisie. In sommige periodes behoorde de club uit Enschede zelfs tot de absolute topclubs van Nederland. Een hoogtepunt was de landstitel die behaald werd in 2010.

Dieptepunten

In 1983 vond er een sportief dieptepunt plaats in de geschiedenis van FC Twente: dat jaar degradeerde de club naar de eerste divisie. Een jaar later promoveerde FC Twente echter (onder leiding van coach Fritz Korbach) weer naar de eredivisie. Een ander sportief dieptepunt vond plaats in 2018. Dat jaar degradeerde FC Twente wederom naar de eerste divisie. Ook toen slaagde de club er echter in om een jaar later weer naar de eredivisie te promoveren.

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie.

In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is het altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Locatie: stadion de Grolsch Veste

De wedstrijd FC Twente-PSV wordt op 3 augustus 2019 gespeeld in stadion 'De Grolsch Veste' te Enschede. 'Grolsch' is de naam van de hoofdsponsor van het stadion. 'Veste' is een oud woord voor 'vestingstad'. Het stadion werd geopend in 1998. Daarna werd het nog diverse malen grondig verbouwd en uitgebreid. Anno 2019 heeft het stadion een capaciteit van 30.205 toeschouwers.

Wedstrijdinfo: Opstellingen? Scheidsrechter? Hoe laat is de aftrap?

Hoe laat is de aftrap van FC Twente-PSV? Deze wedstrijd begint op zaterdag 3 augustus om 20u45. Wie is de scheidsrechter? Zodra dat bekend is, wordt dat hier gemeld. Voorafgaand aan deze wedstrijd worden hier ook de opstellingen van FC Twente en PSV geplaatst.

Voorbeschouwing: FC Twente tegen PSV

Voor FC Twente en PSV is dit de eerste eredivisiewedstrijd in het seizoen 2019-2020. Zo'n eerste competitiewedstrijd is altijd spannend. FC Twente is gepromoveerd naar de eredivisie: hoe gaat het vernieuwde team presteren tegen een topteam zoals PSV? De Eindhovense club behoort in het seizoen 2019-2020 weer tot de titelkandidaten en zal in deze eerste competitiewedstrijd geen averij op willen lopen. In theorie is topclub PSV natuurlijk de favoriet, maar mede vanwege het thuisvoordeel van Twente (met haar vele fanatieke en trouwe supporters) is het zeker niet onmogelijk dat de club uit Enschede voor een stunt zorgt. Na afloop van deze wedstrijd worden hier de uitslag en een kort verslag geplaatst.

Live op tv: FC Twente-PSV

FC Twente-PSV live op FOX Sports

De wedstrijd van FC Twente tegen PSV wordt op zaterdag 3 augustus 2019 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Om deze live tv-uitzending te kunnen bekijken, dient men een abonnement op FOX Sports te hebben. De live-uitzending van FC Twente-PSV begint op 3 augustus om 20u40 op de zender FOX Sports 1.

Live op Play Sports

De wedstrijd tussen de clubs uit Enschede en Eindhoven wordt ook live uitgezonden door het Belgische Telenet Play Sports. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om deze zenders op tv te kunenn bekijken. Deze live tv-uitzending begint om 20u40.

Live voetbal

Welke andere interessante voetbalmatches kan men in augustus 2019 op tv en per livestream volgen? Op de avond van 3 augustus wordt ook de competitiewedstrijd Vitesse-Ajax gespeeld. Op zondag 4 augustus vindt de Rotterdamse derby Feyenoord-Sparta plaats. Die competitiewedstrijden zijn live op tv en per livestream te bekijken bij FOX Sports. Op 14 augustus wordt de Europese Super Cup gespeeld: Liverpool-Chelsea. Die match is onder meer bij Veronica en Ziggo Sport Totaal live op tv te zien. Die wedstrijd is echter ook via een gratis livestream online te bekijken.

Livestream FC Twente-PSV op 3 augustus 2019

Livestream FOX Sports

Het is ook mogelijk om FC Twente-PSV online via een livestream te bekijken. Met zo'n livestream kan men FC Twente-PSV bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van deze wedstrijd bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van FC Twente-PSV te kunnen bekijken.

Livestream Play Sports (hele EU)

Het is ook mogelijk om deze wedstrijd via een livestream van Play Sports te bekijken. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Hun livestream is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunenn bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij Play Sports te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, waarmee men op 3 augustus deze wedstrijd per livestream kan bekijken.
© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: Ajax-FC Emmen, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Emmen, live op tv en livestreamOp zaterdag 10 augustus 2019 spelen AFC Ajax en FC Emmen tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. De competitiewedstri…
Voetbal 2019: PSV-FC Basel, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-FC Basel, live op tv en livestreamOp dinsdag 23 juli 2019 speelt PSV in de voorronde van de Champions League 2019-2020 tegen de Zwitserse club FC Basel. D…
Voetbal 2019: AZ-BK Häcken, live tv en livestreamVoetbal 2019: AZ-BK Häcken, live tv en livestreamOp donderdag 25 juli 2019 speelt de Nederlandse club AZ tegen de Zweedse club BK Häcken. Dit is een wedstrijd in de twee…
Voetbal 2019: Vitesse-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Vitesse-Ajax, live op tv en livestreamOp zaterdag 3 augustus 2019 voetbalt Ajax tegen Vitesse. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredivisie. De…
EK hockey 2019 voor heren en dames, live op tv en livestreamEK hockey 2019 voor heren en dames, live op tv en livestreamHet Europees kampioenschap hockey voor mannen en vrouwen wordt in 2019 georganiseerd in Antwerpen (België). Het EK hocke…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: FC Twente-PSV, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 06-07-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!