InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: PSV-FC Groningen, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PSV-FC Groningen, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PSV-FC Groningen, live op tv en livestream Op woensdag 25 september 2019 wordt de competitiewedstrijd PSV-FC Groningen gespeeld. Men kan deze wedstrijd tussen de clubs uit Eindhoven en Groningen live op tv bekijken. Ook kan men PSV-Groningen online bekijken via een livestream. Hoe hebben deze twee clubs in de loop der jaren gepresteerd? Op welke tv-zender kan men deze match bekijken? Waar vindt men een livestream van PSV-FC Groningen? Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd?

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is het altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won de club uit Eindhoven het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

FC Groningen

In de zomer van 1971 werd FC Groningen opgericht. Deze voetbalclub kwam voort uit GVAV (Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging), een vereniging die reeds sinds 1915 bestond. Het beste seizoen van Groningen in de eredivisie was 1990-1991. Groningen werd toen derde in de eindstand. De sterspeler van dit team was de Macedoniër Milko Durovski, alias 'de Rookmagiër'. De grootste prijs die FC Groningen won was de KNVB Beker (in 2015).

Wedstrijdinfo PSV-FC Groningen op 25 september 2019: Hoe laat? Opstellingen?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van de wedstrijd PSV-FC Groningen? Die is op woensdag 25 september om 18u30. Wie is de scheidsrechter? Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Opstelling PSV? Opstelling FC Groningen?

Hoe ziet de opstelling van PSV eruit bij dit duel? En met welke opstelling speelt de club uit Groningen? Hieronder vindt u t.z.t. de opstellingen van deze twee ploegen.

Live op tv: PSV-FC Groningen op 25 september

PSV-FC Groningen live op FOX Sports

De wedstrijd van PSV tegen FC Groningen wordt op woensdag 25 september 2019 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Hoe laat begint de live-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? De live tv-uitzending begint om 20u45 op FOX Sports 2.

Live op tv bij Telenet Play Sports

Wordt de wedstrijd tussen de clubs uit Groningen en Eindhoven ook live op tv uitgezonden door het Belgische Telenet Play Sports? Ja dit duel wordt door hen op 25 september 2019 op Play Sports 2 uitgezonden om 20u40. Door hen wordt een week later ook de toppers PSV-Ajax (22 september) live op tv en per livestream uitgezonden.

PSV-FC Groningen FOX Sports bij KPN gratis op tv? Neen

De zender FOX Sports 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'live' kan bekijken. De wedstrijd PSV-FC Groningen wordt echter niet op die zender uitgezonden en kan men als klant van KPN dus niet op zondag 25 september 2019 'gratis' bekijken.

Sport live op tv op 25 september

Van welke overige interessante sportevenementen kan men op woensdag 25 september 2019 live op tv (of online via een livestream) genieten? Er staat op die woensdagmiddag een interessante etappe in de Ronde van Spanje op het programma, die men live op tv kan bekijken bij Sporza, NOS Studio Sport (NPO) en Eurosport. Bij die rit wordt door de NPO een gratis livestream aangeboden voor kijkers in Nederland. Door Sporza wordt er een gratis livestream voor de kijkers in België aangeboden. Op die woensdagavond wordt er een wereldbekerwedstrijd in het veldrijden verreden. Die cross is live op tv te zien bij Telenet Play Sports en Eurosport. Ook wordt hij per livestream uitgezonden door Play Sports, Eurosport en de Nederlandse NPO (NOS Studio Sport). De livestream van de NPO bij deze wedstrijd is gratis.

Livestream PSV-FC Groningen op 25 september 2019

Livestream PSV-Groningen via FOX Sports

Het is ook mogelijk om PSV-FC Groningen online via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men PSV-FC Groningen bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van deze wedstrijd bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van PSV-FC Groningen te kunnen bekijken. De livestream van de voorbeschouwing begint om 20u15. De livestream van de wedstrijd begint om circa 20u45 op die app.

Livestream PSV-Groningen bij Play Sports (hele EU)

Is hetook mogelijk om een livestream van PSV-FC Groningen via een livestream van Telenet Play Sports te bekijken? Dat is nog niet zeker. Zodra hier info over bekend is, wordt het hier gemeld. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream ter wereld. Hun livestream is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij Play Sports te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar Play Sports te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Play Sports zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden via een livestream uit.

Livestream PSV-Groningen via iTV-app?

Is het duel tussen de clubs uit Eindhoven en Groningen voor abonnees van digitale tv bij KPN op 25 september via een gratis livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een dergelijke gratis livestream van Interactieve Tv? Indien men geen aanvullend abonnement heeft, dan is het niet mogelijk op deze twee diensten om per 'gratis' livestream dit duel te bekijken. Men kan als abonnee van KPN namelijk op die diensten alleen via een 'gratis livestream' naar FOX sports 1 kijken. Dit duel is niet op die zender te zien, maar op FOX Sports 2. Het is wel mogelijk om de wedstrijd via een livestream op de iTV-app te kijken (of op de site van Interactieve Tv) indien men naast een abonnement voor interactieve tv ook een aanvullend (en betaald) abonnement heeft op FOX Sports. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om dit duel via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken.

Livestream via de Ziggo Go App?

Kan men op de avond van 25 september 2019 ook per livestream via de Go App van VodafoneZiggo naar PSV-Groningen kijken? Men kan deze wedstrijd alleen per livestream op die app bekijken indien men een zowel abonnement op FOX Sports heeft, als ook een abonnement op digitale tv bij Ziggo. De reguliere Ziggo-abonnee, die geen aanvullend abonnement heeft op FOX Sports, kan deze livestream niet via die app bekijken.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: PSV-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: PSV-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 22 september 2019 spelen PSV en AFC Ajax tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedstrijd w…
Damesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Slovenië-Nederland, live tv en livestreamOp vrijdag 4 oktober 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van S…
Voetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Fortuna Sittard, live op tv en livestreamOp woensdag 25 september 2019 voetbalt Ajax tegen Fortuna Sittard. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse ered…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Rusland, live tv en livestreamHet Nederlands vrouwenvoetbalteam speelt op dinsdag 8 oktober 2019 tegen Rusland. Dit is een kwalificatiewedstrijd voor…
Voetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamVoetbal 2019: De Graafschap-Sparta, live tv en livestreamOp dinsdag 28 mei 2019 speelt De Graafschap tegen Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd vindt plaats in stadion 'De Vijverber…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: PSV-FC Groningen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 14-09-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!