InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: PSV-Heerenveen, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PSV-Heerenveen, live op tv en livestream

Voetbal 2019: PSV-Heerenveen, live op tv en livestream Op zondag 24 november 2019 wordt de competitiewedstrijd PSV-SC Heerenveen gespeeld. Men kan deze wedstrijd tussen de clubs uit Eindhoven en Heerenveen live op tv bekijken. Ook kan men PSV-SC Heerenveen online bekijken via een livestream. Hoe hebben deze twee clubs in de loop der jaren gepresteerd? Op welke tv-zender kan men deze match bekijken? Waar vindt men een livestream van PSV-SC Heerenveen? Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd?

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is het altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won de club uit Eindhoven het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

SC Heerenveen

Op 20 juli 1920 werd SC Heerenveen opgericht. Veruit de beroemdste speler uit de geschiedenis van SC Heerenveen is Abe Lenstra. Het stadion van Heerenveen is ook naar hem genoemd. Bij dit stadion staat een standbeeld van deze legendarische voetbalheld. Heerenveen is er nooit in geslaagd om het landskampioenschap van Nederland te winnen. Wel eindigde SC Heerenveen drie maal als tweede in de strijd om het Nederlandse landskampioenschap: in 1947, 1948 en 2000. Een hoogtepunt uit de clubgeschiedenis van SC Heerenveen was het winnen de KNVB Beker in 2009.

Wedstrijdinfo PSV-SC Heerenveen op 24 november 2019: Hoe laat? Opstelling PSV? Opstelling SC Heerenveen?

Hoe laat?

De aftrap van dit duel is op zondag 24 november om 14u30.

Opstelling PSV? Opstelling SC Heerenveen?

Met welke opstellingen spelen deze clubs uit Eindhoven en Heerenveen deze wedstrijd op zondag 24 november 2019? Zodra de opstellingen van de teams voor deze wedstrijd in de eredivisie bekend zijn, worden die hier gemeld.

Live op tv: PSV-SC Heerenveen op 24 november 2019

PSV-SC Heerenveen live op FOX Sports 2

De wedstrijd van PSV tegen SC Heerenveen wordt op zondag 24 november 2019 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Hoe laat begint de live-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? De live tv-uitzending vindt waarschijnlijk plaats op de zender FOX Sports 2. De voorbeschouwing begint om circa 14u20. De wedstrijd begint om 14u30.

Live op tv bij Telenet Play Sports

Wordt de wedstrijd tussen de clubs uit Tilburg en Eindhoven ook live op tv uitgezonden door het Belgische Telenet Play Sports? Ja, hun live tv-uitzending begint op zondag 24 november 2019 om 14u25.

PSV-SC Heerenveen op FOX Sports bij KPN gratis op tv?

De zender FOX Sports 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze 'gratis' zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'gratis' live kan bekijken. De wedstrijd PSV-Heerenveen wordt waarschijnlijk echter niet op die zender uitgezonden en kan men als klant van interactieve tv bij KPN dus niet op zondag 24 november 2019 'gratis' bekijken.

Livestream PSV-SC Heerenveen 24 november 2019

Livestream PSV-Heerenveen via FOX Sports

Het is ook mogelijk om PSV-SC Heerenveen is online via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men PSV-SC Heerenveen bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van dit duel bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van PSV-SC Heerenveen te kunnen bekijken. De livestream begint op kanaal 2 om circa 14u20.

Livestream PSV-Heerenveen bij Play Sports (hele EU)

Dit duel PSV-SC Heerenveen is via een livestream te zien bij Play Sports. Hun livestream begint op de middag van zondag 24 november 2019 om 14u25. In dat weekend is ook het duel van Ajax per livestream te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Het is van oorsprong een Vlaamse sportomroep op tv die haar uitzendingen ook op het internet via een livestream aanbiedt. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Bij diverse veldritten heeft Play Sports zelfs exclusief de enige officiële livestream ter wereld. (Tot de wedstrijden die zij exclusief de livestream aanbieden behoren onder meer de GP Pelt, de Kasteelcross en de GP Gullegem.) Elke livestream van hen is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij Play Sports te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar Play Sports te kijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt. Play Sports zendt per competitiewedstrijd van de eredivisie meestal één of twee wedstrijden via een livestream uit. Meestal zenden zij sowieso de wedstrijd van Ajax per livestream uit. Dikwijls zenden ze daarnaast ook het duel van PSV per livestream uit.

Livestream PSV-Heerenveen via iTV-app?

Is het duel tussen de clubs uit Eindhoven en Heerenveen voor abonnees van digitale tv bij KPN op 24 november via een gratis livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een gratis livestream van Interactieve Tv? Deze wedstrijd is alleen per livestream op die diensten van KPN te bekijken als men zowel een abonnement op Interactieve Tv als op FOX Sports heeft. Indien men niet die abonnementen combineert, kan men niet bij hen per livestream dit duel bekijken. Sommige andere wedstrijden zijn bij die iTV-app via een gratis livestream voor alle klanten van Interactieve Tv te bekijken. Dat geldt echter voor wedstrijden die ook via het 'gratis kanaal' voor de KPN-klanten op tv worden uitgezonden (kanaal 14) en niet voor duels die op andere zenders van FOX Sports live worden uitgezonden.

De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om dit duel via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken.

Livestream PSV-Heerenveen via de Ziggo Go App?

Kan men op de middag van 24 november 2019 ook per livestream via de Go App van VodafoneZiggo naar PSV-SC Heerenveen kijken? Men kan deze wedstrijd alleen per livestream op die app bekijken indien men een zowel abonnement op FOX Sports heeft, als ook een abonnement op digitale tv bij Ziggo. De reguliere Ziggo-abonnee, die geen aanvullend abonnement heeft op FOX Sports, kan deze livestream niet via die app bekijken. Via de Go App kan elke abonnee van digitale tv bij Ziggo namlijk online dezelfde zenders (per livestream) bekijken als thuis op het toestel.

Voorgaande eredivisiewedstrijd van PSV (tegen Willem II)

Op zondag 10 november om 14u30 speelde de Eindhovense club een uitwedstrijd tegen Willem II. De scheidsrechter was Kuipers. De Eindhovense club verloor met 2-1. De wedstrijd werd live op tv en online via een livestream uitgezonden door FOX Sports. Ook was het live op tv en per livestream te zien bij Play Sports.

Uitslag Willem II-PSV: 2-1

  • Goals Willem II: Nunnely (7 en 64)
  • Goal PSV: Pereiro (85)

Gele kaarten:

  • Willem II: Heerkens
  • PSV: Gutiérrez, Dumfries, Pereiro, Doan en Viergever.

Opstelling Willem II (en wissels)

Wellenreuther, Heerkens, Holmen, Peters, Nelom, Nieuwkoop (Quinónez/87), Ndayishimiye, Llonch, Nunnely, Pavlidis (Gladon/80) en Köhlert.

Opstelling PSV (en wissels)

Unnerstall, Dumfries, Schwaab (Baumgartl/78), Viergever, Sadilek, Rosario, Ihattaren, Gutiérrez (Mitroglou/67), Doan, Gakpo en Bruma (Pereiro/68).

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen live op tv en livestream, de kalender 2019-2020Schaatsen is de populairste wintersport in Nederland. Daarom wordt er in het seizoen 2019-2020 weer veel schaatsen live…
Voetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-FC Utrecht, live op tv en livestreamOp zondag 10 november 2019 spelen AFC Ajax en FC Utrecht tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitiewedst…
Voetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-Heracles Almelo, live op tv en livestreamOp zaterdag 23 november 2019 voetbalt Ajax tegen Heracles Almelo. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse eredi…
NK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestreamNK schaatsen 2019 allround en sprint - live tv en livestreamOp zaterdag 26 januari en zondag 27 januari 2019 wordt het NK schaatsen gehouden. Bij dit evenement staan zowel de Neder…
Damesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamDamesvoetbal 2019: Nederland-Slovenië, live tv en livestreamOp dinsdag 12 november 2019 speelt het Nederlands vrouwenvoetbalteam een wedstrijd tegen het nationale vrouwenelftal van…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: PSV-Heerenveen, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 10-11-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!