InfoNu.nl > Sport > Voetbal > Voetbal 2019: RKC-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2019: RKC-PSV, live op tv en livestream

Voetbal 2019: RKC-PSV, live op tv en livestream Op zondag 1 september 2019 wordt de competitiewedstrijd RKC Waalwijk-PSV gespeeld. Men kan deze wedstrijd tussen de clubs uit Eindhoven en Waalwijk live op tv bekijken. Ook kan men RKC-PSV online bekijken via een livestream. Hoe hebben deze twee clubs in de loop der jaren gepresteerd? Op welke tv-zenders kan men deze match bekijken? Waar vindt men een livestream van RKC-PSV? Hoe laat is de aftrap van deze wedstrijd?

PSV

In 1910 werd het Philips Elftal opgericht. Dit was een voetbalploeg van werknemers van het Eindhovense elektronicaconcern Philips. Daarnaast werd er in de zomer van 1913 bij dat elektronicaconcern een algemene sportvereniging opgericht, die de mogelijkheid bood aan werknemers van Philips om aan diverse sporten te doen. Die vereniging kreeg als naam PSV (Philips Sport Vereniging). In het najaar van 1913 besloot het Philips Elftal om een onderdeel te worden van de algemene sportvereniging PSV.

Hoewel er in de beginjaren alleen werknemers van Philips lid mochten worden van PSV, boekte het voetbalteam in die periode toch behoorlijk wat sportieve successen. PSV bereikte in 1921 de hoogste divisie van het Nederlandse voetbal (de toenmalige 'eerste klasse'). Daaruit degradeerde men in 1925, maar in 1926 keerden ze weer terug in de hoogste divisie. In 1928 besloot men om een einde te maken aan de regel dat alleen medewerkers van Philips bij de club mochten spelen. PSV won in 1929 voor het eerst de Nederlandse titel. Sindsdien is het altijd één van de meest vooraanstaande voetbalclubs in Nederland gebleven.

Hoe ziet anno 2019 de erelijst van PSV eruit? Internationale hoogtepunten waren de eindzeges in de Europacup I (in 1988) en de UEFA Cup (in 1978). 24 keer won de club uit Eindhoven het Nederlands landskampioenschap. 9 keer won PSV de KNVB Beker.

RKC Waalwijk

In augustus 1940 ontstond de voetbalclub RKC als gevolg van een fusie van drie clubs: WVB, HEC en Hercules. RKC is een afkorting van Rooms Katholieke Combinatie. Lange tijd was RKC Waalwijk een amateurclub. Begin jaren tachtig behoorde de Waalwijkse club tot de beste amateurclubs van Nederland. Zowel in 1981 als in 1982 werd RKC Waalwijk het algehele landskampioenschap bij de amateurs. Mede als gevolg van deze grote successen ontstond er het plan om van RKC een profclub te maken. In 1984 debuteerde RKC Waalwijk is het profvoetbal. Dit werd een groot succes. RKC werd meteen een subtopper in de eerste divisie en na enkele jaren (1989) promoveerde de Waalwijkse club naar de eredivisie. Vervolgens speelde club vele jaren aaneengesloten in die hoogste Nederlandse voetbaldivisie. In 2007 degradeerde RKC echter naar de eerste divisie. Hierna is de club nog enkele malen weer gepromoveerd en weer gedregradeerd. In 2019 keerde RKC Waalwijk weer terug in de eredivisie, nadat de club van 2014 tot en met de zomer van 2019 in de eerste divisie had gespeeld.

Wedstrijdinfo RKC Waalwijk-PSV op 1 september 2019: hoe laat is de aftrap? Opstellingen?

Hoe laat?

Hoe laat is de aftrap van de wedstrijd Heracles-PSV? Die is op zondagavond 1 september om 20u00. Wie is de scheidsrechter bij dit duel? Zodra dat bekend is, wordt het hier gemeld.

Opstelling PSV? Opstelling RKC Waalwijk?

Met welke opstelling speelt de club uit Eindhoven? En hoe ziet de opstelling van de club uit Waalwijk eruit? Voorafgaand aan dit duel worden hier de opstellingen gemeld, zodra die bekend zijn.

Live op tv: RKC-PSV op 1 september

RKC Waalwijk-PSV live op FOX Sports

De wedstrijd van RKC tegen PSV wordt op zondag 1 september 2019 live op tv uitgezonden door FOX Sports. Hoe laat begint de live-uitzending en op welke zender vindt deze plaats? De voorbeschouwing (warming-up) begint om 19u15 op FOX Sports 3. Na die voorbeschouwing ken men zappen naar de zender FOX Sports 1, waarop om 20u00 de live tv-uitzending van de wedstrijd begint.

Live op tv bij Play Sports? Neen

Wordt de wedstrijd tussen de clubs uit Waalwijk en Eindhoven ook live op tv uitgezonden door het Belgische Telenet Play Sports? Neen, helaas is dit duel op 1 september 2019 niet in hun programmagids te vinden.

RKC Waalwijk-PSV FOX Sports bij KPN gratis op tv

De zender FOX Sports 1 met ingang van 23 juli 2019 'gratis' live te ontvangen door abonnees van interactieve tv bij KPN. Sindsdien zit deze zender bij KPN op kanaal 14 in hun digitale zenderpakket. Dat is mooi nieuws voor voetbalfans die klant bij KPN zijn, aangezien men hierdoor veel wedstrijden 'live' kan bekijken. Men kan hierdoor dus ook de wedstrijd RKC Waalwijk-PSV gratis live bekijken op zondag 1 september 2019 indien men zo'n abonnement heeft op interactieve tv bij KPN. Mensen die niet dat specifieke abonnement hebben, dienen daarentegen wel een abonnement op FOX Sports te hebben om deze wedstrijd live op tv te kunnen bekijken.

Voetbal live op tv

Welke topwedstrijden zijn in deze periode live te zien op tv (of online via een livestream)? Op dinsdag 20 augustus, wordt de wedstrijd APOEL Nicosia-Ajax (voorronde Champions League) live uitgezonden op tv en via een gratis livestream. Op donderdag 22 augustus is de wedstrijd PSV-Apollon Limasol (Europa League) live op tv en via een gratis livestream te zien. Op diezelfde avond kan men eveneens live op tv (of online via een gratis livestream) kijken naar de wedstrijden van Feyenoord en AZ in de voorronde van de Europa League.

Eind augustus komen de Oranje Leeuwinnen ook weer in actie. Op 30 augustus is Estland-Nederland (EK-kwalificatie) live te zien (tv en gratis livestream). Op 3 september spelen de Oranje Leeuwinnen Nederland-Turkije (EK-kwalificatie) (eveneens live op tv en via een gratis livestream te zien). De uitzendrechten van die damesinterlands (live tv en livestream) zijn in handen van Talpa. Op 6 september speelt het Nederlands herenelftal haar eerste interland van het seizoen: Duitsland-Nederland (EK-kwalificatie). Ook die match live te zien op tv en via een gratis livestream. De uitzendrechten van die hereninterland (live tv en livestream) zijn in handen van de NPO (publieke omroep).

Livestream RKC Waalwijk-PSV op 1 september 2019

Livestream RKC-PSV via FOX Sports

Het is ook mogelijk om RKC Waalwijk-PSV online via een livestream van FOX Sports te bekijken. Met zo'n livestream kan men RKC Waalwijk-PSV bijvoorbeeld op een smartphone, laptop, tablet of desktop computer bekijken. De officiële livestream voor Nederland van deze wedstrijd bevindt zich op de FOX Sports Go App. Men dient een abonnement op die dienst te hebben om bij hun deze livestream van RKC-PSV te kunnen bekijken. De livestream van de voorbeschouwing begint om 19u45 op kanaal 3. De livestream van de wedstrijd begint om circa 20u00 op die app op kanaal 1.

Livestream RKC-PSV Play Sports? Neen

Is het ook mogelijk om een livestream van RKC-PSV via Play Sports te bekijken? Neen, in tegenstelling tot veel andere eredivisiewedstrijden van PSV is dit duel niet live bij hen te zien. Play Sports is een onderdeel van Telenet. Zij zenden behalve voetbal onder meer ook veel veldrijden, formule 1, hockey en motorcross live uit op tv en per livestream. Hun livestream is onder meer beschikbaar op de Play Sports Go App. Hiermee kan men in de hele EU per livestream naar hun sportuitzendingen kijken. Is dit een gratis livestream? Neen, men dient op die app een betaald abonnement te hebben om daarop deze Nederlandse competitiewedstrijd te kunnen bekijken. Het is echter niet per se nodig om een vast abonnement bij Play Sports te hebben om toch een livestream bij hen te kunnen bekijken. Men kan ook een dagpas of een weekendpas kopen, om daarmee per livestream naar Play Sports tekijken. Via zo'n pas kan men dus ook elke andere livestream bekijken, die Play Sports op die dag of dat weekend uitzendt.

Livestream RKC-PSV via iTV-app?

Is het duel RKC Waalwijk-PSV voor abonnees van digitale tv bij KPN op 1 september via een gratis livestream te bekijken op de iTV-app? Of via een dergelijke gratis livestream van Interactieve Tv? Voor mensen die een abonnement hebben op Interactieve Tv bij KPN is het inderdaad mogelijk om deze wedstrijd via deze beide diensten per 'gratis' livestream te bekijken. Bij hen zit de zender FOX Sports 1 (waarop deze wedstrijd live te zien is) in het standaard zenderpakket. De iTV-app is geschikt om een livestream op een smartphone of tablet te kijken. De website Interactieve Tv is geschikt om dit duel via een livestream op een laptop of desktop computer te bekijken. Mensen die een vaste abonnementen hebben op zowel FOX Sports als op Interactieve Tv (KPN) kunnen vanaf 19u15 ook live de voorbeschouwing per livestream bekijken (op FOX Sports 3).

Livestream via de Ziggo Go App?

Kan men op de avond van 1 september 2019 ook per livestream via de Go App van VodafoneZiggo naar RKC-PSV kijken? Men kan deze wedstrijd alleen per livestream op die app bekijken indien men een zowel abonnement op FOX Sports heeft, als ook een abonnement op digitale tv bij Ziggo. De reguliere Ziggo-abonnee, die geen aanvullend abonnement heeft op FOX Sports, kan deze livestream niet via die app bekijken.

Voorgaande eredivisiewedstrijd van PSV: op 18 augustus tegen Heracles

Op 18 augustus 2019 speelde PSV een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De Eindhovense club won dit duel in Almelo met 0-2. De scheidsrechter was Kamphuis. Er waren ruim 10.000 toeschouwers aanwezig bij deze competitiewedstrijd. Dit duel was ook live op tv en via een livestream te volgen bij FOX Sports.

Uitslag Heracles Almelo-PSV: 0-2

Goals PSV: Bergwijn (16) en Ihattaren (58)

Gele kaarten

  • Heracles Almelo: Mauro Junior en v.d. Water
  • PSV: Sadilek, Baumgartl, Bergwijn, Boscagli, Viergever, Gakpo en Dumfries.

Opstelling Heracles Almelo (en wissels)

Blaswich, Bakboord, V.d. Buijs, Knoester, Czyborra, Merkel, Kiomourtzoglou, Bijleveld (Szöke/68), V.d. Water (Dos Santos/86), Dessers en Mauro Junior (Konings/79).

Opstelling PSV (en wissels)

Zoet, Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek (Boscagli/71), Rosario, Ihattaren (Hendrix/66), Gutiérrez, Bergwijn, Malen (Aboukhlal/92) en Gakpo.

Lees verder

© 2019 Fjodorboekanski, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voetbal 2019: Sparta-Ajax, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Sparta-Ajax, live op tv en livestreamOp zondag 1 september 2019 spelen AFC Ajax en Spart Rotterdam tegen elkaar in de Nederlandse eredivisie. Deze competitie…
WK 2019: Nederland  Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamWK 2019: Nederland Nieuw-Zeeland, live op tv en livestreamOp dinsdag 11 juni 2019 speelt Nederland op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal tegen Nieuw-Zeeland. Dit is voor beid…
Voetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Engeland-Zwitserland, live op tv en livestreamOp zondag 9 juni 2019 speelt Engeland tegen Zwitserland in de troostfinale van de UEFA Nations League 2019. De troostfin…
Voetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestreamVoetbal 2019: Ajax-SC Heerenveen, live op tv en livestreamOp zaterdag 14 september 2019 voetbalt Ajax tegen SC Heerenveen. Dit is een competitiewedstrijd in de Nederlandse erediv…
Finale Nations League 2019, live op tv en livestreamFinale Nations League 2019, live op tv en livestreamIn juni 2019 wordt het eindtoernooi gespeeld van de UEFA Nations League 2019. Hieraan doen vier teams mee. De eerste hal…
Bronnen en referenties
  • https://nos.nl/artikel/2289018-knvb-schrapt-plan-voor-zondagavondduels-in-eredivisie.html
  • https://www.foxsports.nl/abonneren/fox-sports-go/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_PSV_(voetbal)
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Grolsch_Veste
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/FC_Twente

Reageer op het artikel "Voetbal 2019: RKC-PSV, live op tv en livestream"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Fjodorboekanski
Laatste update: 18-08-2019
Rubriek: Sport
Subrubriek: Voetbal
Bronnen en referenties: 5
Schrijf mee!